Saoedi-Arabië komt met nieuw sprookje over Khashoggi: hij werd per ongeluk gesmoord toen hij zich niet wilde laten ontvoeren

De 15 ingezonden Saoediërs zouden hem willen drogeren en ontvoeren. Maar Khashoggi verzette zich.

De afgelopen dagen heeft het barbaarse Saoedische regime volgehouden dat journalist Jamal Khashoggi om het leven kwam bij een “vuistgevecht” in het consulaat. Het was allemaal hartstikke per ongeluk gegaan, hij zou daar rustig een afspraak hebben om papieren te regelen voor zijn huwelijk, maar ja, toen ging het mis. Vreselijk, maar totaal niet gepland.

Aangezien de hele wereld dat verhaal heeft weggelachen hebben ze in Riyaad maar besloten dat ze met een ander lulverhaal op de proppen moeten komen. Een Saoedische ‘bron’ zegt nu tegen Reuters dat er inderdaad een ‘team’  van 15 mannen naar Turkije werd gezonden in verband met Khashoggi, maar het was de bedoeling dat ze hem zouden “overtuigen” om terug naar Saoedi-Arabië te komen. Jammer genoeg gingen de agenten een beetje te ver toen hij dat niet wilde, en probeerden ze hem te drogeren én te ontvoeren.

Helaas verzette Khashoggi zich, waardoor één van de teamleden zich genoodzaakt voelde om hem in een wurggreep te houden. Dat deed hij zo hard dat Khashoggi overleed. Per ongeluk dus.

Klinkt hartstikke leuk, maar a) dit is al het derde verhaal waar ze mee komen en b) dit verklaart niet waarom er een autopsie-expert bij was. Heel gek, maar dat soort mensen gebruik je over het algemeen niet om iemand te ontvoeren. Waarbij dan wel? Nou, bijvoorbeeld om a) iemand dood te verklaren en b) het lichaam vervolgens op een effectieve manier te lozen, bijvoorbeeld door het in stukken te snijden. Dat laatste is precies wat de Turken beweren.

En trouwens, het is óók volstrekt belachelijk om te beweren dat je een team van 15 man nodig hebt om Khashoggi “op vreedzame wijze”  — jawel, de overheidsfunctionaris kreeg dat woord daadwerkelijk uit zijn mond — te “overtuigen” terug te komen. Daar heb je slechts één goede, rustige ambassadeur voor nodig en een kopje thee.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. Marija

  Tja Rutte zei het nog maar eens: De onderste steen moet boven komen.

  1. DirkSteen

   Rutte heeft het liegen en bedriegen zegt uitgevonden!!!

   Met afgesproken beloftes heeft Rutte ook een probleempje.

   Kortom, Rutte is volslagen ONBETROUWBAAR!

 2. Seneca

  het zal wel. als de Turken iets beweren is het waar of niet. met de kalief van het Ottomaanse rijk, ene heer Erdogan, dacht ik dat niet. of geloven wij nu al het nepnieuws?

 3. Ben Zine

  Aangezien Rutte heeft gezegd dat “de onderste steen boven moet komen” (wanneer zei hij dat ook alweer eerder ?) zullen we zonder enige twijfel de waarheid te horen krijgen. Rutte is eerlijk en integer, die kun je op zijn woord geloven. Als hij iets beweert, dan is het ook zo. 🙂

  1. DirkSteen

   Rutte heeft het liegen en bedriegen zegt uitgevonden!!!

   Met afgesproken beloftes heeft Rutte ook een probleempje.

   Kortom, Rutte is volslagen ONBETROUWBAAR!

 4. Two Ravens Black Kettle

  Misschien waren het verwarde mannen die eigenlijk het slachtoffer zijn van het Westelijk kolonialisme of wellicht was het wel een roedel van 15 lone wolves ?

 5. sjun

  Het doet sterk denken aan de Pallywood en Witte Helmen verhalen.

 6. Ritter

  In Turkije worden journalisten in de gevangenis gegooid en rechters ontslagen en vervangen door Erdogan aanhangers.

  China is wellicht de grootse mensenrechtenschender en toch word er gewoon zaken gedaan met China.

  In Iran worden weerloze demonstranten in de straten doodgeschoten zoals een aantal weken geleden is gebeurt.

  Maar de media maken zich enorm druk om een “journalist” die overigens een Hamas aanhanger was een die sympathiseerde met het Moslim Broederschap. (wat de gevestigde media er vaak niet bijvertellen)

  In de islamitische wereld gelden andere normen en waarden dan in onze westerse landen. En de bevolking wil ook weinig weten van de westerse waarden en westerse levenswijze. Die word vaak afgekeurd.

  Waar bemoeien wij ons mee. Dit is een zaak tussen de Saudisch onderling en tussen de islamitische landen onderling. Laten Turkije en Saudi Arabië het maar onderling uitzoeken.

  1. Ritter

   Erdogan is wel de laatste die men kan vertrouwen.

   Er speelt op de achtergrond een strijd af tussen Saudi Arabie en Turkije.

   De “journalist” was een Moslim Broederschap aanhanger; evenals Erdogan.

   De huidige machthebber in Saudi Arabië probeert het land te moderniseren en is geen aanhanger van het Moslimbroederschap.

   Kortom, op de achtergrond speelt zich een machtsstrijd af tussen Trukije en Saudi Arabie. Laten die het maar uitzoeken.

 7. JanKlaasen

  Waar gebeurde dat nu nog meer? Elke week een ander verhaal. Iets met een neergeschoten vliegtuig toch?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.