Stop met de domme paniek: George Soros gaat Europa niet slopen – hij kán het niet eens

Het is tegenwoordig heel modieus om iets te vinden van de Hongaarse miljardair George Soros, die met gewaagde beleggingen steenrijk is geworden en zijn fortuin nu probeert te lozen door allerhanden politieke doelen in Europa te steunen. Die doelen zijn doorgaans links van zin, maar dat betekent niet dat Soros een extreem groot gevaar is.

In navolging van Hongarije heeft nu ook Nederland de mond vol over George Soros, die via zijn Open Society Foundation allerlei politieke doelen in Europa steunt. GroenLinkser Judith Sargentini heeft het over Soros, PVV’ers praten over Soros en ook het Forum voor Democratie zegt dingen over de Hongaarse man van joodse afkomst. Wie verder terugzoekt ziet dat ook het CDA zich tegen de man en zijn uitgaven heeft aanbemoeid.

Kortom: het is kennelijk hip om dingen te zeggen over Soros.

Maar met zoveel mensen die over deze linkse politieke filantroop praten, raakt de proportionaliteit wel een beetje zoek. Het is een beetje te vergelijken met de grote regelmaat waarmee Israël in het nieuws is. Een onoplettende actualiteitenconsument krijgt al snel het idee dat de Joodse staat een omvangrijke wereldreligie huisvest, en zelf ook een indrukwekkend rijk is. Niets is minder waar: er zijn maar liefst negen religies die meer gelovigen tellen dan het Jodendom, en Israël zelf telt nog geen 9 miljoen inwoners. Een klein land en een kleine religie, in feite.

En zo is het uiteindelijk ook met George Soros. Dus stop alsjeblieft met al die hysterische complotten, want als het er op aankomt is hij niet meer dan iemand die wat druppels op gloeiende platen spettert. Want dit zijn de feiten: het is uiteindelijk maar één man, met één stichting, en een zeer beperkt budget per land – want een miljard is veel, maar wanneer je dit verdeelt over 28 EU-lidstaten blijft er per land maar een piepklein sponsorbedragje over. Net leuk genoeg voor een weblogje als Jalta om een gedoemde pro-Oekraïne-campagne mee te voeren, bijvoorbeeld.

Ben ik fan van George Soros dat ik dit allemaal schrijf? Nee. De man verdiende op uiterst roekeloze wijze zijn geld, en geeft dat op nu even roekeloze wijze weer uit – in zijn drift om democratie te brengen bleek hij zelfs te zijn gevallen voor de zoete leugentjes van de Moslimbroederschap, die hem een pitch hadden gedaan voor een subsidie en daarbij heel handig alleen over democratie gepredikt, maar niks gezegd over hun diepe verlangen naar een fundamentalistische, agressieve islam.

Is dit de man die in heel Europa aan de touwtjes trekt? Iemand die nog niet eens door een oneerlijke pitch van een Egyptische gekkiesclub kan heenkijken? Lijkt me heel sterk hoor. Het klinkt vooral als iemand die heel erg graag van z’n geld af wil, uit een onweerstaanbare drang te deugen ten overstaande van een heel continent.

Kortom: het wordt dus eens even tijd om te gaan dimmen met George Soros, en aan hem niet veel meer aandacht te gaan besteden dan aan soortgelijke linkse pamperaars als Amnesty International, Greenpeace of Oxfam Novib. Ook die clubs proberen allerlei zaken te steunen die haaks staan op wat de gemiddelde rechtse burger hoopt te bereiken, maar niemand die denkt dat zij aan het hoofd van een Bilderberg-achtig illuminati-complot staan. De hele gedachte is al bespottelijk. En zo zit het dus ook met George Soros’ vermeende tentakels.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

44 reacties

 1. DolleDries

  Thierry Baudet pleit voor een onderzoek naar de invloed van de Amerikaans-Hongaarse zakenman George Soros in Nederland. Dat zei de leider van Forum voor Democratie in gesprek met Max van Weezel in NOS Met het Oog op Morgen.
  Soros verwierf een enorm vermogen met speculeren op de beurs, waarna hij zijn geld via fondsen in politieke en filosofische idealen ging investeren. Zo komt zijn Open Society Foundation op voor burgerrechten, persvrijheid, onderwijs en vluchtelingen. Met vooral dat laatste heeft hij op de tenen van de nationalistische Hongaarse premier Victor Orbán getrapt. Die voert actief campagne tegen de filantroop.

 2. cornholio

  Naar aanleiding van dit bericht zou ik zeggen dat we die man meer in de gaten moeten houden! Hij is een joodse nazi! Best wel ironisch eigenlijk, maar dat is hij wel.

  1. cornholio

   Bewust “naar” aanleiding….

 3. Eugenie de la Fleur

  Meeste kritiek op George Soros is gebasseerd op poepbruine anti semitisme

  1. sjun

   De meeste bijval op pecunia, DWARSigheid en onwetendheid.

  2. Hetzalwelweer

   zat er over na te denken, maar jij bent het enige bruine schreeuwende bruinhemd hier in deze groep, NSDAP……herken je dat nog? Eugenie de la shit?

   1. Capo

    Het is een multinickend zuigertje aka Natte Scheet, Svetlana, Uiterst Links en CJD.

    1. Hetzalwelweer

     Maar hij is LOST zoals zijn naam De La Fleur…..een dromer….vast zittend op een duivels eiland….hij is al dood alleen wil hij nog niet gaan, net als ons kabinet…..hun ziel is al verkocht voor het grote geld….maar ze proberen elke dag de kleine jongens onder te schijten….maar we worden elke dag een stukje wakkerder en weten hoe ze te werk gaan daar in den vaag…..heel veel voor jullie en steeds minder voor ons….jatten als de ratten…graaien als de haaien…We gaan er allemaal op vooruit volgend jaar….let maar op…

     1. Capo

      Aardige analyse!

     2. Hetzalwelweer

      Het zet je toch te denken, steeds meer mensen gaan elektrisch rijden, of het nu op de fiets of met de auto is….en nu gaat de prijs van energie ineens omhoog? Iedereen gaat groener worden en meedenken om het “klimaat akkoord” tegemoet te komen en worden uiteindelijk gestraft. We gaan allemaal zelf afval scheiden en de gemeentelijke belastingen gaan omhoog… Het maakt geen f#ck uit wat we doen….we moeten elk jaar meer betalen…..en niemand die iets doet….ja we zeuren wel hier of daar, maar niemand doet iets, daarom komt dit kabinet ook overal mee weg….ze weten toch dat we niets doen….laffe honden met een grote bek….als het puntje bij het paaltje komt dan kakken we liever in onze eigen pampers dan tegen de politiek in te gaan. Denk had een goed punt….het is en blijft verdeel en heers….Stel je is voor dat we samen de straat op zouden gaan…wij allemaal… tegen de elite….ja maar dat mag niet….wij zijn slaven, moeten onze bek houden en elk jaar meer en meer betalen….moeten een hekel hebben aan moslims, en ons er tegen verzetten ipv de elite….de 1% mensen…..zij bepalen wat goed voor ons is, niet Den Vaag of Brussel…..Het is net als de Muppetshow…die 2 oude gasten op het balkon betalen en bepalen….dat is politiek…dat is democratie…..

 4. Ben Zine

  “soortgelijke linkse pamperaars als Amnesty International, Greenpeace of Oxfam Novib”

  De vergelijking Soros-Greenpeace slaat werkelijk nergens op.

 5. Holland

  Soros is een bruine, aalgladde manipulant die op basis van extreemlinkse ideeen macht uitoefent op overheden.

  Dat Tim Engelbart dit positieve stuk over deze slinkse vos schrijft geeft zeer te denken.

  1. EU kok

   Het advies van Tim:Laten we zaken op hun juiste waarde schatten, levert voor Holland een probleem op.

   1. sonar

    Hè pannenkoek doe dat dan ook over Trump,in plaats degenererend te doen ,haal eerst die balk uit de eigen oog en de splinter bij de ander.

 6. Elu Thingol

  Goed artikel, Tim.

 7. DolleDries

  Raar verhaal van Tim.

 8. Ruth

  Nou nou Tim, vol verbazing heb ik dit stuk zitten lezen. Soros is inderdaad van Joodse afkomst maar ik vind hem een verkeerde Jood. Ik heb diep respect voor het Joodse volk maar niet voor Soros.
  Ik zet het maar even bij voordat ik zo nog voor antisemiet wordt uitgemaakt.
  Maar hoe jij hem zit op te hemelen wordt ik misselijk van.
  Die man is gevaarlijker dan jij weergeeft.
  ik moet sowieso niks van globalisten hebben en al helemaal niet van Soros.

 9. Ni28

  Tim bagateliseerd de invloed van Soros. Is iemand die tien mensen vermoord heef tien keer erger dan iemand die maar een mens vermoord heeft? Beide zijn moordenaars. Soros pleegt een geestelijke moord door linkse indoctrinatie te steunen en dat merken wij goed in de media wereld. Zijn universiteit maakt jonge mensen links en hij pleegt doir zijn beinvloeding een character moord. Een school hoort onpartijdig te zijn. Het steunen van activisten is een misdaad want deze beïnvloeden eenzijdig de regeringen. Waar gekd is is macht. Zonder bijdragen geen activisten. En dat weet Soros heel goed dat geld politiek beïnvloed.

 10. Ni28

  De trollen verwelkomen elke draai van DDS richting Joop. Wat is dan DDS ineens toch goed terwijl zij elke artikel in de grond boren.

  1. Elu Thingol

   Onze huistrol staat weer eens met zijn mond vol tanden.

   1. Holland

    Ni28 heeft volkomen gelijk. Alleen kun jij, kleinzielige grefo, dat niet hebben. Een inhoudelijk weerwoord heb je trouwens ook niet.

    1. Elu Thingol

     Op een trollenreactie van de huistrol komt geen inhoudelijke reactie mijnerzijds, dat heeft u voor de verandering correct gezien.

     1. Capo

      Sneu smeltend sneeuwvlokje, ga je zuigende zielige multinickende Willemvriendje achterna, o wacht, je bent een Tengosokpop.

     2. Holland

      Je bent te dom om een inhoudelijke reactie te geven, Guus. Fijn dat je dat toegeeft.

     3. Elu Thingol

      Nee, ik geef toe dat inhoudelijk reageren op een niet-inhoudelijke reactie niet mogelijk is.

      Ni28 plaats een niet-inhoudelijke reactie.
      ET reageert niet-inhoudelijk.
      Er ontstaat een niet-inhoudelijke sliert commentaren.

     4. Capo

      “Er ontstaat een niet-inhoudelijke sliert commentaren.”

      Ik weet hoe dat komt, en het zou jou ook niet moeten verrassen.

     5. Elu Thingol

      Ik ook, door de niet-inhoudelijke reactie van nummer 28.

     6. Capo

      Jouw reactie is ook niet verrassend Willem. Als Elu speel jij de man met de mega-blinde-vlek, naar anderen wijzen terwijl jij hier de zuigert bent.

      Zoals ik je eerder schreef:

      Elu schreef op 1 september 2018:

      “Ik ben er ondertussen wel een beetje klaar mee en ga mijn activiteit op dit forum verlagen tot niets.”

   2. Stanly2000

    Guus deze opmerking slaat nergens op.

    1. Elu Thingol

     Precies, Stanly, de opmerking sloeg nergens op. Ik ben dat volledig met u eens.

     1. Capo

      Sneu smeltend sneeuwvlokje…

   3. Ni28

    Ik dacht al, waar komt die onfrisse lucht vandaan.

    1. Elu Thingol

     Dat is de putlucht van uw zieke getrol en gezuig.

     1. swetsnek

      VENT JE STINKT ENORM NAAR STRONT JE LUCHT IS NIET TE HARDEN GA ERGENS ANDERS HEEN SCHIJTEN JOOP.NL GRAAG DAAR RUIKEN ZE JOU NIET

 11. DolleDries

  De Hongaarse regeringspartij Fidesz laat haar kritiek niet varen op de miljardair en “filantroop” George Soros, die zij – niet zonder reden – beschuldigt van massale inmenging in de binnenlandse aangelegenheden van Hongarije en plannen voor een bedenkelijke omvolking.
  Het hoofd van de Fidesz-groep in het Hongaarse parlement, Mate Kocsis, heeft nu letterlijk verklaard over de zwaargewicht financier van verschillende “kleurenrevoluties” in de afgelopen 20 jaar: “Hij is een ernstige psychopaat met wereldheerschappij-ambities.”
  Het “Soros-netwerk” in Hongarije zal binnenkort leiden tot “provocaties op straat”, zo voegde Kocsis toe op de regeringsvriendelijke radiozender Karc FM.
  Soros ondersteunt organisaties wereldwijd met aanzienlijke financiële middelen die zich inzetten voor een “open samenleving”, d.w.z. voor multiculturalisme en immigratie.
  De Hongaarse minister-president van Fidesz, Orbán, heeft Soros uitgeroepen tot “Staatsvijand nummer 1”. Hij heeft hem er herhaaldelijk van beschuldigd de massale immigratie van moslims naar Europa te organiseren om de volkeren van het continent van hun identiteit te beroven.
  Vorig jaar lanceerde de regering een massale postercampagne tegen Soros en heeft nu ook succes geboekt tegen Soros’s sabotagewerk in Hongarije: de door Soros opgerichte Central European University (CEU) met hoofdkantoor in New York en onderwijsinstellingen in Boedapest trekt zich terug uit Hongarije.
  De stichting van de Amerikaanse miljardair heeft ook haar filialen in Hongarije opgeheven en is verhuisd naar Berlijn, waar zij zich momenteel in een liberaler klimaat bevindt.
  Bron:
  http://zuerst.de/2018/10/01/fidesz-fraktionschef-kritisiert-soros-schwerer-psychopath-mit-weltherrschaftsambitionen/

  1. Ad Infinitum

   http://www.belegger.nl 30 mei 2018

   Dit moet de Euro en EU criticus toch zeker wel aanspreken. Zeker voor wat hij zegt over de vluchtelingen moet het hart sneller doen kloppen van de anti migranten club.

   “De aanpak van de vluchtelingencrisis is volgens Soros de eerste stap die Europa zou moeten zetten. Zo zou de Unie de regelgeving moeten verwijderen die het aantal vluchtelingen dicteert dat elk land zou moeten accepteren.

   “Lidstaten moeten niet gedwongen worden om vluchtelingen te accepteren die ze niet willen en vluchtelingen moeten niet gedwongen worden om zich te vestigen in landen waar ze niet willen gaan”, zei Soros.

   Soros wil dat de EU haar buitengrenzen beschermt, maar ze openstelt voor legale migranten. Hij voerde aan dat het idee van een ‘fort Europa’ onrealistisch was. De filantroop schetste daarbij een financieringsplan voor beter onderwijs en het bestrijden van de werkloosheid in Afrika van 30 miljard euro per jaar.

   De financiering zou kunnen worden geregeld via de grotendeels ongebruikte leencapaciteit van de EU. Middels een ingenieus instrument zou de Unie volgens Soros tegen een zeer voordelig tarief op de markt kunnen lenen zonder een directe verplichting voor zichzelf of voor de lidstaten op te lopen.

   De miljardair zei verder dat de geopolitieke spanningen en de verzwakking van de banden met Washington zouden kunnen leiden tot een nieuwe economische vertraging in Europa. Zware investeringen in Afrika zouden kunnen helpen bij het verlichten van deze nieuwe economische ellende.”

   1. sjun

    Wat Soros voor Europa waar hij niet eens woont wil is geen argument. Tijd om verdragen op te gaan zeggen om te voorkomen dat elke gelukszoeker in de wereld naar Europa komt en geld en leefruimte komt opeisen. Het begrip vluchteling is te ver opgerekt en van goede bedoelingen is teveel misbruik gemaakt.

 12. Ni28

  De onmacht van de trollen maakt ze niet zielig.

 13. Evil Zorro

  Soros is een Zionist die heult met de Cabal, Trump zit hem op de hielen.

  1. Hetzalwelweer

   Soros is een Nazi, geld verdienen over de rug van…..

 14. MGG1981

  Ik walg keer op keer van jouw reviews Tim. Van binnen ben jij helemaal rot. Misschien wel net zo rot als George.

 15. henkC

  Och het zou pas echt overal te lezen zijn en uitgemolken worden als hij Trump zou steunen.
  Dan zou er geen dag voorbij gaan zonder dat je hem gehekeld zou zien.

 16. Ruud562

  “,… maar niemand die denkt dat zij aan het hoofd van een Bilderberg-achtig illuminati-complot staan. De hele gedachte is al bespottelijk. En zo zit het dus ook met George Soros’ vermeende tentakels.”

  Gut Tim, wat zal het hard bij jou aankomen als je even enige tijd dit artikel moet rectificeren!
  Als er wel degelijk een Bilderberg-complot blijkt te bestaan én Soros-tentakels die zelfs tot in ons koningshuis reiken, met alle ontwrichtende elementen voor onze samenleving!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.