Telegraaf vliegt uit de bocht met artikel over ‘Duits pubermeisje met nazi-gedichten’

Het lijkt wel of de Telegraaf wat goed heeft te maken door hun verleden. In dit artikel presenteren ze een volstrekt idiote samenvatting van wat er op een Duitse poëziewedstrijd is gebeurd.

Een Duitse poëziewedstrijd voor scholieren zorgde voor enorme ophef in dat land. De bedoeling was dat iedere deelnemer vijf minuten spreektijd had om zijn of haar gedicht voor te dragen, degene met het meeste applaus mocht door naar de volgende ronde.

Ineens duikt daar ene Ida-Marie Müller (14) op. De Telegraaf merkt op dat het om de dochter van Nicole Höchst gaat, politica van de Alternative für Deutschland. Zij vinden het echter nodig om deze partij extreemrechts te noemen. Naar mijn mening nogal overtrokken.

Afijn, Ida-Marie is aan de beurt, draagt haar gedicht voor aan zo’n honderd man publiek en schopt de deugende Duitsers flink tegen het zere been. Voor de Telegraaf sprongen de zinnen “multiculti tralala, hoera, de hele wereld is daar” en “zie de hypocrieten in de spiegel en hou van je buurman, de moordenaar” er uit. Ze ageert hier dus tegen de multiculturele samenleving, criminele immigranten en wat ik de ‘deughouding’ noem van de Duitsers.

Over het gedicht en haar oratorische vaardigheden hoef ik mij niet uit te laten, maar Telegraaf-journalist Sander Tromp noemt het in ieder geval ‘bizar’ dat zij het meeste applaus kreeg. Blijkbaar was er wel oor naar haar gedicht. Op naar de volgende ronde dus!

In de tweede ronde was de regel “De neger is niet langer een neger, je mag ook niet meer zigeuner zeggen. Racistisch is dat allebei, zo hoort men elke dag. Wie het er toch op waagt, wordt uitgejouwd” aanleiding om haar microfoon uit te zetten. Even later kreeg ze alsnog een kans om een gedicht voor te dragen maar werd uit de competitie gehaald. Tromp vergelijkt dit echter met ‘nazi-praatjes’ en moet inmiddels schuimbekkend achter z’n computer de rest van het artikel af hebben zitten tikken.

Haar woning is inmiddels beklad en menig Duitser zal zich weer een jaar moeten verontschuldigen voor het Nazi-verleden. Was het nou echt het diskwalificeren waard en waren het echt ‘Nazi-praatjes’? De Duitse en belabberd vertaalde versies van het gedicht vindt u hier.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

24 reacties

 1. Two Ravens Black Kettle

  Ach Telegraaf

  Je hebt daar ook een Nasicaa Marbe die de fascistoide EUSSR-taktieken jegens Hongarije ophemelt en Victor Orban (de enige die de grenzen van Europa beschermde) beschuldigt van alles wat lelijk en goor is.
  De Telegraaf is het VVD-parochieblaadje
  Kartel van aars tot huig
  Geen wonder dat ze in problemen verkeren.
  Lezers haken al jaren af
  Zeker na hun jacht op Fortuyn en hun overduidelijke aversie jegens iedereen die de VVD zou kunnen bedreigen.
  Onbegrijpelijk dat mensen dat vodje nog kopen.

  1. Ben Zine

   Ik herinner mij nog goed hoe Kees Lunshof van De Telegraaf indertijd Pim Fortuyn volledig afbrandde en met de grond gelijk maakte, met een felheid waar de linkse kerk nog wat van kon leren. Ik heb dat nooit vergeten, vooral omdat ik dat toen helemaal niet van die krant had verwacht. Toen al werd mij duidelijk dat De Telegraaf volkomen onbetrouwbaar is en, als puntje bij paaltje komt, meehuilt met de linkse wolven.

   1. Two Ravens Black Kettle

    Yep
    Fortuyn
    Toen viel het masker en wat we ontwaarde was een gruwelijk verbeten en vals gelaat.
    Toen werd duidelijk dat ze 110% Kartel waren.

    In NL hebben we louter Kartel-Kranten.

   2. Floris

    @ Ben: dat herinner ik me ook. Net als ik me Bolkestein herinner die ook een duit in het policor zakje deed: “met Fortuyn slaat Nederland een pleefiguur”.

    Het geeft maar aan hoe diep het politiek correctisme in Nederland is geworteld. Zogenaamd “oudrechts” loopt gewoon braafjes mee in de politiek correcte kudde. En dus is er geen correctiemechanisme meer. Dat moet komen van nieuwe partijen als de PVV en FvD die nog steeds tegen de stroom op moeten roeien. Hetzelfde beeld zien we in de meeste West-Europese landen.

    Dat “oudrechts” zich heeft bekeerd tot het politiek correctisme (een zuiver cultuurmarxistische en dus linkse doctrine) is de doodsteek voor West-Europa geweest.

    Waarom ze dat gedaan hebben?

    De ONVOORSTELBAAR AGRESSIEVE intimidatie die links, met behulp van hun media en hun infiltranten in vrijwel alle ambtelijke instanties, heeft uitgestort, vanaf de periode Janmaat, heeft gewerkt.

    De pure angst om voor xenofoob, racist, fascist en dergelijke te worden uitgemaakt heeft de laatste oudrechtse realisten de mond gesnoerd. Hen loopt de dunne stront door de broekspijpen. Het zijn pure lafaards.

    Toen Bolkestein, de laatste rechtse realist in de oude politiek die de moed had om de massa-immigratie op de agenda te zetten, stelling nam tegen Fortuyn wist ik genoeg. Ik heb daarna NOOIT meer op de VVD gestemd.

    Lafheid, virtue signalling, meeloperij…het zijn de kenmerken van een gedegenereerde generatie die druk bezig is hun erfgoed te verkwanselen. Hun voorouders draaien zich om in hun graf.

    En de haatbaarden staan grijnzend en handenwrijvend klaar om de macht over te nemen van de naïeve westerse idioten.

    1. Ben Zine

     “Toen Bolkestein, de laatste rechtse realist in de oude politiek die de moed had om de massa-immigratie op de agenda te zetten, stelling nam tegen Fortuyn wist ik genoeg.”
     @Floris
     Ik hoor hem dat inderdaad nog zeggen, met dat geaffecteerde toontje. Vanaf dat moment had ik totaal geen respect meer voor Bolkestein. Ik vond het stijlloos, ronduit beledigend en een vorm van verraad richting Fortuyn. De toenmalige fractievoorzitter, Hans Dijkstal, zat volledig op de lijn van D66. Ik heb na 2002 ook nooit meer op de “liberalen” gestemd. Het einde van Fortuyn betekende wat mij betreft ook het einde van de VVD. Ook Mark Rutte is puur D66, met zijn gelik en geslijm richting Pechtold, Ollongren en Kaag. Met Rutte 3 bevinden we ons op een hellend vlak naar beneden. Het zal Rutte verder een zorg wezen, die zit straks veilig in Brussel. Hij heeft geen kinderen, na hem de zondvloed.

  2. Elu Thingol

   Marbee:

   “Mij verbaast het hoe makkelijk Orbáns bewonderaars in het Westen over zulke misstanden heenstappen, terwijl ze al bij een schim van machtsmisbruik of corruptie in Brussel of bij de eigen regering op de achterste benen staan om een exit of kabinetsval te eisen. Deze selectieve boosheid kent geen logica. Of het moet de aanname zijn dat wie zijn land voor moslims afsluit, daarbinnen de democratie eigenhandig om zeep mag helpen. Abusievelijk noemt Orbán zijn land een democratie, zij het een ’illiberale.’ Zonder liberalisme is er geen vrijheid en zonder vrijheid geen democratie. Orbáns rooftotalitarisme beschadigt Hongarije. Terecht dat Brussel nu eindelijk in beweging komt.”

   Ja, goed punt.

   1. Dubbele Komma

    Flikker op elu dopper TENGO De Zwakzinnige.

    😀

    1. Capo

     Elu schreef op 1 september 2018:

     “Ik ben er ondertussen wel een beetje klaar mee en ga mijn activiteit op dit forum verlagen tot niets.”

   2. Frits Jansen

    Een Hongaar legde mij uit dat de “meerderheid” van Orbán op hogere wiskunde berust. Minder beleefd gezegd bedrog, door een geperverteerd kiesstelsel.

    Eigenlijk zouden we nu al die Hongaren moeten tergsturen die in 1956 naar ons land vluchtten om aan het communistische regime dat daar toen heerste te ontkomen, maar ja, die kunnen het ook niet helpen.

 2. Ben Zine

  Hier wordt onomstotelijk bewezen dat De Telegraaf ook behoort tot het Kartel en de MSM. Echt een VVD krantje. Rechtse praatjes voor de bühne, maar als het erop aankomt de AfD, een islamkritische partij die de zorgen vertolkt van vele fatsoenlijke hardwerkende Duitsers, wegzetten en afserveren als “extreem-rechts”. Alsof je Pechtold hoort praten. Het is in ieder geval de laatste keer dat ik dat pulpkrantje heb gelezen.

 3. Two Ravens Black Kettle

  De Kartel/VVD-krant Telegraaf is verworden tot de Washington Post.
  Eeuwen geleden, zo rond de jaren tachtig/negentig/begin’2000 was het nog een interessante krant.
  Bobbie Smalhout en consorten.
  Die gingen niet bij voorbaat al op de rug liggen en redeloos spartelen.
  Nu is het al jaren het vochtig mondorgaan van het lederen kleverig knechtje Weekdier Rutte.
  (fameus vanwege de gekloven tong)

  Een man/vrouw/lobotomie-kabouter met een milligram aan zelfrespect kan geen Telegraaf op de tafel hebben liggen.
  Die tijd is geweest.

  1. Dollaert

   De twijfel over die krant begon bij mij toen ze ineens de online reakties afschafte.
   Ze hadden tot voor een paar jaren af en toe nog best wel aardige kritische artikelen over de politieke stand van zaken in dit “land”.

   1. Heinz

    Dat was het gevolg van het feit dat het meer schelden werd dan reageren. Er is niks mee met reageren op artikelen in de zin van het woord. Dat zie je bij de reacties in het Fin. Dagblad. Lf

    1. Dubbele Komma

     Bedankt voor de duiding orakel Heinz.

     Gelukkig heb jij het altijd bij het rechte eind op je roze wolk in lala land.. .

     😀

     Wat zou er toch van onze planeet terechtkomen zonder jouw soort drammerige betweterige kneusjes….

     😀

 4. MennoF

  Ze spreekt de waarheid en geen nazi-praat. Waar gaat dit heen… als je voor je land opkomt ben je tegenwoordig meteen een Nazi/Fascist/Racist

 5. Mar

  Bij de Telegraaf is het artikel niet meer terug te vinden.

  Bij de buren nog wel, exact hetzelfde artikel
  https://www.hln.be/nieuws/buitenland/ophef-in-duitsland-om-racistische-gedichten-van-tienermeisje~a1dac262/

  Iemand heeft leentjebuur gespeeld. Vermoed de Telegraaf aangezien die het artikel hebben verwijderd.

 6. Ni28

  In deze ons opgedrongen nieuwe wereld is alles wat afwijkt van linkse ideeën extreem-rechts, fascistisch en racistisch en noem maar op. Met gezond verstand kan je het niet meer serieus nemen. Maar het is er intussen wel. Europa is verkocht aan zieke linkse lieden.

  1. Ernst Quispel

   De meerderheid in het Europees Parlement, en dat geldt ook voor de meeste deelstaten, bestaat niet uit linkse partijen.
   Deze bewering mist dus feitelijke grond.

  2. Baaz

   @Ni28: “In deze ons opgedrongen nieuwe wereld…”

   Helemaal juist. Van democratie is sowieso geen sprak, blijft de opgedrongen werkelijkheid over.

  3. Frits Jansen

   Opgedrongen door wie?

 7. HEM

  Ik heb mijn best gedaan, geen rijm maar een zo goed mogelijkeweergave wat het meisje wilden zeggen.

  Een “neger” is geen neger meer
  “Zigeuner mag je niet meer zeggen
  Het is allebei heel racistisch
  wordt je tegenwoordig voorgehouden.
  Wie deze woorden toch gebruikt wordt aangepakt
  op de brandstapel gezet en veracht
  in kranten en talkshows reageert men woedend
  want de democratisch goedmensen onder ons zijn zo.
  Kinderboeken worden gecensureerd
  Moriaantje is tegenwoordig blank
  En dat noemen zij goede Burgerzin?
  Nou, stop dat mijn reet maar in!

  Ze kwamen als gasten uit verre landen
  geholpen door mensenhandelaren
  reisden zij met hun smartphone maar zonder paspoort
  de zo geprezen Duitse landen binnen
  Verbitterde jonge mannen
  die er weliswaar financieel op vooruit zijn gegaan
  maar die geen vrouw kunnen krijgen
  en daarom al snel naar het mes grijpen.
  Een uitzondering zeggen de geleerden
  in zo’n cultuur moet je dat begrijpen.
  Wie kwaad is en een andere mening heeft
  wordt weggezet als nazistische rascist.
  En dat noemen zij goede Burgerzin?
Nou, stop dat mijn reet maar in!

  De brede bonte vereniging
  we vinden hen in eidere stad
  Ze strijden voor ethiek en menselijkheid
  en iedereen wil erbij horen:
  Linksen, vakbonden, kerkvertegenwoordigers
  carrieremakers en landverraders.
  De vluchteling en de moslim
  die moet je intergreren
  Of we dat kunnen betalen
  dat interesseert niemand
  Als de Duitser verarmen, dat maakt niets uit
  voor de Groen-Linkse betweters
  En dat noemen zij goede Burgerzin?
Nou, stop dat mijn reet maar in!

  Ten opzichte van iedereen die maar binnenkomt
  eisen zij een heilige solidariteit
  dat anderen hiervoor de kosten moeten dragen
  is voor hen geen probleem. Daar voelen zij niets van.
  Ze doen zich heel moedig voor
  maar ze willen geen risico lopen
  Ze geloven in hun eigen gehuichel
  en zijn heel handig om risico’s voor zichzelf te vermijden
  en willen liever een bonte mengeling in plaats van “bruin gespuis”
  Hoofdzaak is het Nazi-vrij houden van de stad.
  En dat noemen zij goede Burgerzin?
Nou, stop dat mijn reet maar in!

  Daar woont een AFD-er, een rascist,
  zo weten de overheidsdienaren en verraders
  en geven de naam en het adres
  snel door aan de Antifa leden
  Die slaan zijn gezicht dan in elkaar
  want in “onze” stad willen wij hem niet hebben
  Hondenstront gaat door de brievenbus
  bij “Nacht und Nebel” als niemand het ziet, dat is toch niet te geloven?
  In de strijd tegen Rechts is alles toegestaan
  het gaat hen om democratie en menselijke waarde
  “Duitsland sterf”, roepen ze luid
  als een horde buffels.
  En dat noemen zij goede Burgerzin?
Nou, stop dat mijn reet maar in!

 8. Frits Jansen

  Een paar maanden geleden was er een wat zielige AFD-demonstratie in Berlijn, die werd beantwoord door een massale tegendemonstratie (“Racismus raus”!).

  Maar Berlijn is dan ook de multiculturele stad bij uitstek, de grootste Turkse stad buiten Turkije, en toch is de samenleving daar heel harmonieus. Stef Blok zou daar eens moeten kijken.

  En al die zwartjes spreken beter Duits dan ik, onuitstaanbaar!

  Enfin, reuze fijn dat Wilders geen dochter heeft die een geradicale spreekbeurt kan houden.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.