Tweede Kamer doet stoer over strijd tegen WW-fraude, grote steun om adresregistratie te veranderen!

Zo, een besluit vol daadkracht, durf en met brede steun! Dat zie je niet vaak in de Tweede Kamer hè? Dat komt omdat het een dikke kul maatregel is. Het UWV moet niet langer zelf adressen registreren maar in het register van de gemeente kijken. Wow!

UWV-top ontslaan? Ambtenaren eruit knikkeren die nalatig zijn geweest? Frauderende arbeidsmigranten achterna zitten en alles terug laten betalen? Doe niet zo gek joh, eerst het UWV bij de gemeente aan laten kloppen voor adresgegevens, als ze dat niet ook nalaten is er toch niks aan de hand? Zand erover.

Dit is eigenlijk waar het op neerkomt in de Tweede Kamer, hard roepen dat er echt iets is gebeurd maar in werkelijkheid komt iedereen er gewoon mee weg, peutert iedereen nog eens lekker in z’n neus en gaat men door met de orde van de dag, anders moet je in de benen komen.

Zowel de SP die met het voorstel voor adresregistratie kwam en de PvdA die uitzendbureau’s registratie wil verplichten zijn vandaag de helden van de dag. Ook het CDA doet een gooi naar relevantie en vindt dat het UWV meer geld en/of middelen moet hebben om hun taken uit te kunnen voeren. Het besef is er blijkbaar wel dat fraude met uitkeringen ‘funest is voor het draagvlak voor de sociale zekerheid’ maar over het sociale draagvlak voor politieke besluitvorming maakt men zich blijkbaar pas rond de verkiezingen weer druk.

Wat een stel idioten dat ze niet verder komen dan ‘meer geld’ en ‘beter samenwerken’. De UWV-top, verantwoordelijke ambtenaren en uitkeringsfraudeurs lachen zich een breuk.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. Siemien

  Gewoon aanpakken die Polen het is ongelofelijk dat in de bijstand bij elke scheet gekort worden..

  1. Aytas

   De bijstand moet veel verder gekort. Werken moet lonen. Lonen kunnen niet omhoog.

   1. Top

    Maar jij werkt niet! Helaas trappen we niet in jouw geleuter. Gisteren ben je al ‘door de pomp gegaan’, als handophouder en dan nu nepnieuws alsof je een baan heb? Beetje heel veel en erg doorzichtig.

    1. robroy

     Top die ayayayayatas kletst hier de hele dag mee die werkt echt niet .
     dat ben ik volkomen met je eens.
     Zo dom is het wel hahahaha

    2. Baaz

     Ja die plempt van alles neer, is genoteerd.

   2. fockingworst

    Eindelijks een onderwerp waar we het eens over zijn.
    He pssst aytas het is wel een rechts standpunt.

   3. Siemien

    @Aytas de bijstand is zwaar onder de armoede grens beste Aytas het is een vangnet, begrijp je wel waarom er bijstand is?
    Maar buiten dit, niet de bijstandsmoeders/vaders moeten worden gekort, maar al die Polen moeten opgepakt worden al die fraudezaken dienen te stoppen.
    Of vind Aytas dat er meer Polen, want die werken immers, moeten frauderen dat schroeft het loon namelijk omhoog…

 2. Duke

  De belastingdienst heeft die koppeling met de gemeente, dus het wordt tijd dat UWV die koppeling ook krijgt. Ondanks die koppeling was er de Bulgaarse fraude met toeslagen, dus om het probleem op te lossen bij UWV is meer nodig dan alleen een adreskoppeling.

  1. Moh de pedo

   Klopt Duke. Stel je eens voor dat we overstappen op het basisinkomen. Geen UWV of DWI’S meer nodig maar nog maar 1 knakker die elke maand op een knopje drukt om iedereen van een inkomen te voorzien. Ik voorzie alleen dat we dan binnen 1 jaar van 17 naar 24 miljoen “ingezetenen” gaan.

   1. Siemien

    @Rare naam “van 17 naar 24 miljoen “ingezetenen” gaan.” dat gaat ook gebeuren binnen nu en de komende tijd.
    Denk alleen aan de gezinsherenigingen en de grote families die daarmee gepaard gaan..

 3. Moh de pedo

  Even wat rechtzetten: het UWV betaalt en beoordeelt WW uitkeringen, geen bijstandsuitkeringen. Dat wordt door de gemeenten uitgevoerd.

  Ik ben zelf uitkeringsdeskundige bij het UWV en kan je zeggen dat wij dit ook sterk veroordelen. Er zijn veel te weinig mensen en tot 2020 moeten er nog veel uit. Volstrekt onacceptabel en de werkdruk is al jaren extreem hoog. Ook nu komen er steeds meer taken bij Meer geld is zeker nodig. UWV’ers staan echter nooit op de barricades, zit niet in de genen.

  1. RS

   UWV’ers staan echter nooit op de barricades, zit niet in de genen………………..HAHAHA, ze komen binnen en wachten tot de klok op 16.00 uur staat.
   Als ik UWV’er was zou ik dat ook niet doen………….met zo’n fijne “baan “dan……….de Polen hoeven NIET GECONTROLEERD TE WORDEN, scheelt weer een slok op een borrel……….en de gewone Nederlander is veel makkelijker traceerbaar……..

   1. Moh de pedo

    Tja, je hebt geen idee. Dat merk ik duidelijk. Ik sta in ieder geval voor de mensen waar ik voor werk en die van mij afhankelijk zijn. Maar als je er geen verstand van hebt kun je beter ook niets zeggen.

  2. Siemien

   @Rare naam, waarom ben jij geen klokkenluider dan als je het zo goed weet bij het UWV

 4. Duckday

  Veel gelul hard gebrul we gaan op de oude voet verder Dit land is van ongekende mogelijk heden Sluit de grenzen zorg dat in die landen gewoon werk is Nederland is een paradijs voor de EU De huidige politiek is gewoon onbekwaam en geeft dit land weg Inderdaad we slaan een plee figuur dank zei de politiek die de andere kant uitkijkt En de FvD en PVV belachelijk maken als zei met de waarheid komen

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.