Waanzinnige Afshan Ellian verzint complottheorie om moordlustige Saoedische kroonprins vooral niet te hoeven aanpakken

Het is tekenend voor de idiotie van populistisch rechts.

Afshin Ellian staat terecht bekend als één van de betere columnisten van Nederland. Helaas lijkt hij de laatste tijd de weg een beetje kwijt te zijn. Dit komt eerst en vooral door de opkomst van het populisme. Net als veel andere ‘rechtse’ columnisten voelt Ellian zich geroepen om die stroming te pas en te onpas te verdedigen. Het gevolg daarvan is dat hij met enige regelmaat stukken schrijft die in strijd zijn met de principes die hij ooit in ere hield.

In zijn meest recente column komt Ellian met een waanzinnige complottheorie aanzetten inzake de moord op de Saoedische journalist Jamal Khashoggi. Ja, zegt hij, de journalist is vrijwel zeker dood, en zijn moord heeft — alweer vrijwel zeker — plaatsgevonden in het Saoedische consulaat in Turkije. Maar, en nu komt het: er is ‘geen enkel bewijs’  voor de stelling dat kroonprins Mohamed Bin Salman (ook bekend als MBS) verantwoordelijk is voor zijn dood. Echt niet!

Waarom ben ik zo voorzichtig? Dat heeft te maken met een aantal feiten. Bin Salman heeft veel vijanden in en buiten Saudi-Arabië. Hij liet multimiljardairs arresteren. Ook kondigde hij de erkenning van de staat Israël aan. De knullig gepleegde misdaad in Istanbul biedt natuurlijk een uitgelezen kans om met Bin Salman af te rekenen…

En zo gaat het nog even door. We moeten serieus rekening houden met een complot tegen MBS omdat… nou ja, omdat Ellian dat wel een geruststellende gedachte vindt. MBS heeft namelijk een goede relatie met Trump en moet dus ten koste van alles beschermd worden. Natuurlijk is er geen enkel bewijs dat er een complot plaatsvond om MSB onterecht in de daderrol te duwen, maar dat weerhoudt Ellian er niet van om dit scenario aan de man te brengen.

Gekkigheid. MBS is veruit de machtigste man in Saoedi-Arabië momenteel. Volgens vrijwel alle experts heeft hij het tegenwoordig voor het zeggen (en nee, niet de koning). Hij heeft al zijn mogelijke rivalen laten oppakken én laten martelen. De man heeft maar één doel: de macht in handen krijgen. Dat hij de politiek wil hervormen (vrouwen mogen wat hem betreft prima autorijden, bijvoorbeeld) is hartstikke leuk, maar dat maakt hem niet minder een op macht beluste tiran.

Het moord commando kwam direct uit Saoedi-Arabië. De leden ervan konden snel geïdentificeerd worden. Ten minste twee van de mannen hebben een hechte band met de kroonprins. Hoewel het allemaal geen direct bewijs is, is het wel degelijk reden om snel even een rekensommetje te doen: 1+1=2. Het is niet bewezen, maar wel degelijk extreem waarschijnlijk dat MSB opdracht heeft gegeven voor de moord op deze journalist. Het is ongekend schaamteloos en onverantwoord om allerlei andere complottheorieën de wereld in te helpen, alleen maar omdat MSB en Trump buddies zijn. Toch is dat precies wat Ellian doet.

Het is tekenend voor het verval van het rechtse commentariaat. Als we nog even zo doorgaan zijn we onze geloofwaardigheid straks helemaal kwijt.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

75 reacties

 1. Guus Geluk

  Michael, u slaat de spijker op de kop. Waarom gaat populistisch rechts zo ver in het verdedigen van hun helden? De met geld en democratie sjoemelende Orban, de leugenachtige Trump, de het belemmerem van de rechtsgang Robinson, de dictator Poetin, de het autoverkeer in gevaar brengende blokkeerfriezen, n nu de despoot Salman: wat is er toch in hemelsnaam mis met populistisch rechts?

  1. Baaz

   Goede vragen, nu zelf de vragen nog beantwoorden, meneer Geluk.

   1. Top

    Michael van der Galien, doet hier een ‘Muiswinkeltje’. Zelf het stuk gelezen van Elian (ik kan het abonnement betalen E.Q, jij niet) en wat daar in staat en uitkomst is, verschilt nog al wat, van wat hier gesteld wordt. Begint aardig op ‘nepnieuws’ te lijken. Het vgergeten van de feiten, dat hij een vriendje van O. BinLaden was en van Erdogen, grijze wolven en moslim broederschap, wordt voor het gemak maar weg gelaten.

  2. Siemien

   @Guus “sjoemelende Orban, de leugenachtige Trump, de het belemmerem van de rechtsgang Robinson, de dictator Poetin, de het autoverkeer in gevaar brengende blokkeerfriezen”

   Er kloppen hier een paar dingen niet!?

  3. Stanly2000

   Guus ben je niet een heel belangrijk figuur vergeten? Ik vind dat jouw held ook hier bij hoort nl de grote, liegende tovenaar Mark R.

   1. Siemien

    En de Friezen horen hier niet tussen natuurlijk, waar halen ze hier de gore moed vandaan om deze mensen zo af te schilderen, ik ben uiteraard van mening dat dit soort Nederlanders hier dus niet thuis horen maar lekker moeten gaan emigreren naar een door hun zo geliefd islamitisch land.

    #opflikkerenmetdienepNederlanders

    1. Guus Geluk

     Uw commentaar zou ik omschrijven als Spreuken 15:2b, Siemien.

     1. Siemien

      @Guus uiteraard zou jij dat doen, gereformeerden slaan graag met Bijbelteksten.

     2. Siemien

      @Tim aan wie gericht beste Tim, want selectief gaan we toch niet worden?

     3. Guus Geluk

      U heeft gelijk, Tim, maar het betrof een geïrriteerde reactie op een aanval op de persoon.

   2. Guus Geluk

    Die wordt nooit verdedigd door populistisch rechts, Stanly.

    1. Siemien

     @Guus maar Rutte is echt een hele grote zo niet de grootste leugenaar die ik in mijn leven heb gezien in Den-Haag, aangezien je het structureel hebt over leugenaars..

    2. Stanly2000

     Klopt Guus zulle we het dan maar houden op dom links!

     1. Guus Geluk

      Nee, ook niet door links, want links is tegen de VVD. Die is in hun ogen veel te rechts.

  4. meanstreak2099

   het minder leuke is dat trump al heeft gezegd dat het niet uitmaakt of de kroonprins schuldig is of niet, hij brengt miljarden binnen via wapendeals en dat is belangrijker dan een dode journalist.
   1 ding is duidelijk kroonprins komt er mee weg en kan doen wat hij wil.
   en hier mijn bron https://www.youtube.com/watch?v=ViDPIyiszoo

   1. Guus Geluk

    Ja, de bruut zal er ongetwijfeld mee wegkomen.

  5. Ernst Quispel

   De spijker op zijn kop, Guus.

   Dit is volgens mij ook een van de reden waarom populistisch rechts nagenoeg altijd in extreem-rechts en andere vormen van racistisch extremisme vervalt: men kiest partij voor de meest bedenkelijke figuren onder het mom van de gemeenschappelijke vijand. Men is tegen de EU, dus iedereen die tegen de EU is, is mijn vriend. Men voelt zich bedreigd door de islam, dus men sluit de meest vieze racistische moslimhater als een held in de armen.

   In dit gepolariseerde en meestal nogal onnozele wereldbeeld is elke nuance zoek.

   Dit psychologische mechanisme is op dit blog overigens heel helder waar te nemen.

   1. Siemien

    @Ernst zeer ultra linkse extremistische uitlatingen zijn natuurlijk wel de juiste..

    1. Ernst Quispel

     Nee, Siemien, elke vorm van extremisme is een vorm van domheid.

     1. Siemien

      @Ernst midden extremisme is daar ook 1 van, gelijkheidsevangelie is ook extremisme, het structureel oneens zijn hier is ook extremistisch, Guus kan ik mij nog wel in vinden maar jij..

   2. Guus Geluk

    En daarmee maakt men zich volstrekt ongeloofwaardig.

  6. sonar

   Guus geluk kunnen we niet serieus nemen ,die alleen kan kwaken als een eend en de realiteit altijd terzijde schuift.

 2. Ernst Quispel

  Ellian is de weg al jaren kwijt, een warrige en onevenwichtige zwetser die, zoals gebruikelijk in populistische kringen, nimmer voortschrijdend inzicht bereikt maar uitsluitend er radicaliserend een schepje op kan doen.

  Dit soort aandachtstrekkers radicaliseren altijd naar de marge, naar het voorbeeld van Micha Kat, Joost Niemoöller en Wierd Duk.

  1. Stanly2000

   Ja hoor Ernst.

   1. Ernst Quispel

    Dank je, Stanly.

  2. Aytas

   Men blijft ook maar zo door jammeren dat er teveel linkse mensen in het onderwijs zitten. Misschien dat die mensen erg lang geleden naar school zijn geweest maar die tijd is voorbij. De rechtse slachtoffer rol is zo verontrustend.

  3. Baaz

   “Ellian is de weg al jaren kwijt (…) Micha Kat, Joost Niemoöller en Wierd Duk.”

   Tot zover jouw mening.

 3. Ernst Quispel

  “Het is tekenend voor het verval van het rechtse commentariaat. Als we nog even zo doorgaan zijn we onze geloofwaardigheid straks helemaal kwijt.”

  Ik had het niet beter kunnen zeggen, met de aantekening dat die geloofwaardigheid naar mijn beoordeling al verloren is.

 4. fusilier

  Hoe kan dat toch , dat een moordenaar van een politicus met veel ambitieus , zomaar uit de weg geruimd wordt. En de moordenaar na luttele jaartjes al weer vrij rondloopt mede dankzij die linkse gekkies . Als je deze dingen vergelijkt met elkaar wat is dan het verschil. Moord is moord, of het in de ambassade is of op een parkeerplaats.

 5. Eugenie de la Fleur

  Zou het misschien te maken hebben met hun held Trump die een belangrijke deal met de arabische kroonprins gesloten heeft? Zou zomaar kunnen

 6. shidaian

  En u zelf dan…..Michael van der Galien Kijk eens in de spiegel of u uzelf nog wel recht in de ogen kan kijken

 7. Altea-Hills

  Ach Michael,al kon je maar voor 20% schrijven zoals de Prof,dan zouden je stukjes al goed zijn,maar dat gebazel van jou,daar worden wij lezers niks wijzer van,en die zijn dus inhoudelijk van een zeer slecht niveau !!
  Maar hoeveel betaal je om je stukjes geplaatst te krijgen ?

 8. Seneca

  @MvdG
  dat is nogal een beschuldiging van één der meest gerespecteerde columnisten van Nederland. ik weet dat de heer Ellian hierboven staat maar ik zou in zijn plaats, u voor de rechter dagen wegens smaad en belediging. dit topic is zo tekenend voor DDS wat het is geworden. als ik het vergelijk met uw beginjaren nadat u DDS van de heer Livestro had overgenomen, dan spijt het mij te zeggen, maar dan ken (overdrachtelijk bedoeld) ik u niet meer. overigens verbaast het mij, dat de heer Geluk hier niet op reageerde. de man is zo bijbelvast waardoor hij de spreuken uit zijn dagelijkse inspiratiebron, telkenmale gebruikt zo niet misbruikt. de heer Khashoggi was een vriend van Osama bin Laden en eveneens lid van de Moslim broederschap. zeg mij wie uw vrienden zijn en ik zeg u wie u bent… overigens moet ik eerst nog het bewijs zien dat de heer Khashoggi echt om het leven is gebracht. de heer Erdogan zie ik er voor aan, dat hij – hij luistert het SA consulaat af, dat doet men toch niet onder Moslimbroeders? – en komt met dit verhaal. het doet mij denken aan ‘je suis Charlie’ maar dan omgekeerd. als de heer Erdogan garen spint met het verzinnen van dit geval en dat doet hij, dan zou het mij niets verbazen als de heer Khashoggi ergens door de heer Erdogan in eenzame opsluiting wordt gehouden om zodoende een wig te drijven tussen SA, de westerse wereld en de overige Soennitische Moslim landen. wij allen weten toch – uitzonderingen daargelaten en daar wemelt het van op dit forum – dat indien men een leugen maar vaak genoeg vertelt, men het als waarheid gaat beschouwen. vermoedelijk is op deze reactie, een ban het gevolg en indien dat zo zou zijn, wens ik alle verstandige reaguurders veel leesplezier en minder ergernis t.a.v. de trollen op dit forum.

  1. Guus Geluk

   “ik weet dat de heer Ellian hierboven staat maar ik zou in zijn plaats, u voor de rechter dagen wegens smaad en belediging.”

   Komediant! 🙂

  2. Top

   Doe er maar geen moeite voor. U heeft het ook gelezen, dus wat door van G hier geschreven wordt is nepnieuws. Is van L. weer terug bij de DDS?

  3. Godspill

   Heer Seneca, u draagt tenminste bij aan een positieve, intelligente discussie.
   De woorden ‘Populistisch’, ‘Complot’ e.d. worden al gauw misbruikt om eigen bias onmacht te tonen, waarna de feiten deze ‘journalisten’ te vaak al spoedig bestraffen. M.a.w. om de oren slaan, maar dat hoor je dan nooit meer helaas.

  4. toetssteen

   @Seneca
   Dat klinkt erg plausibel. (meen ik 100%)

  5. Ernst Quispel

   Aan dit betoog is weinig touw vast te knopen. Het gebrekkige taalniveau werkt ook niet mee.

 9. Blue monday

  De stukjes van vd Galien krijgen steeds meer diepgang, ik neem hem inmiddels zeer serieus als opiniemaker.

  1. Aytas

   Ik ben dat met je eens. Ik deel vaak zijn mening niet maar hij houdt het realistisch.

 10. Blue monday

  mmm, ik krijg bijna het idee dat een mooi kritisch rechts geluid gelijk staat aan directe verbanning uit de populistisch rechtse kliek.

  Die indruk krijg ik sterk na de (bijna) bedreigingen die types als Seneca, Altea-hils, Shidaian aan het adres van vd Galien.

  1. Seneca

   @maandag
   dat u dom bent is zo langzamerhand wel bekend maar uw laatste reactie is ongelooflijk stom. u kunt niet eens lezen en u wilt reageren? ga terug naar school en kom terug als je de zesde klas hebt doorlopen.

  2. Ernst Quispel

   De reacties op dit stuk van van Galien zijn een goede illustratie van mijn stelling: populistische reaguurders delen de wereld in in twee kampen en bij dezelfde vijand zijn ze bereid de grootste schurken als vrienden te omarmen.
   Michael uit terechte kritiek op Ellian en hij wordt subiet ingedeeld in het kamp van de vijand.

 11. Aytas

  Het Saudische regime is al sinds de poging tot olieroof door het westen die tot de opkomst van het salafisme heeft geleid zo corrupt en gewelddadig als maar kan. Is er eigenlijk ergens een rechts bestuur wat eerlijk is?

  ‘Het is tekenend voor het verval van het rechtse commentariaat. Als we nog even zo doorgaan zijn we onze geloofwaardigheid straks helemaal kwijt’

  Wat mij betreft is het overgrote deel van de het rechtse commentariaat dit al een poos kwijt, op een enkele uitzondering na. Er wordt teveel gelogen en met uitkomsten van onderzoek gegoocheld.

  Sterk stuk dit. Ik hoop dat collega’s van je dit gaan lezen.

  1. droef

   De olieroof, het staat er echt, ben jij soms met een helm op naar school vervoert vroeger?

  2. toetssteen

   @Aytas
   Koekoek! Worden er geen dollars meer voor dat zwarte goud betaald?

   En dame, hoe zit het dan met Rusland? Want voor geval u het nog niet wist, daar komt de Nederlandse olie vandaan……

   1. Aytas

    Bekijk de periode voorafgaand aan de Iraanse islamitische revolutie en wat daarvan de gevolgen voor de Arabische wereld zijn geweest. Het aandeel van de vennootschapsbelasting in ons heffingstelsel vergeten? Shell haalt zijn olie wereldwijd.

 12. Lars030

  Trap hier #NIET in. Dit is weer een artikel van DDS-hoofdredacteur Michael van der Galiën, zelf getrouwd met ’n moslima en grotendeels wonend in Izmir, Turkije.

  Mocht hij een objectieve journalist zijn, was ie allang opgepakt door Erdogan! Punt.

  ZIE bv.: https://qantara.nl/mens-en-maatschappij/michael-van-der-galien-de-koran-is-bijna-hypnotiserend/

 13. J.Rademaker

  Het nieuwe normaal is beschuldigen zonder bewijs, de media als rechter,misschien slepen we er nog wel een paar sancties uit, voelt goed en kost allen een paar ondernemers de kop.

 14. Ruud562

  Michael, ik had je heel hoog zitten als objectief journalist.
  Sinds enige tijd zie ik daar een kentering in, wellicht heeft het te maken dat je de islam aanhangt én dat je onder de invloedsfeer van die zeer gevaarlijke idioot, die Erdogan bevindt!

  Enfin, een wolf verliest op een bepaald moment alsnog zijn schaapskleren, hé.

  Ten aanzien van die vermoorde journalist, dat was niet bepaald een ‘frisse’ jongen, hij onderhield banden met lui die veelal nog erger zijn dan de voormalige nazi’s, lui die westerse denkwijzen totaal verwerpen, onder andere met moordaanslagen. Iets waar Ellian ook over repte in zijn artikel.
  Dus Michael, graag voortaan volledige weergave a.u.b. Ik wil namelijk objectieve artikelen lezen!

 15. Ni28

  Agshin Ellian kan makkelijk gelijk krijgen. Salman in diskrediet brengen op dit moment kan grote rol spelen in de verhoudingen tussen S.A. en de VS. Leuk voor Iran natuurlijk mochten de banden tussen hun arts rivaal en de VS bekoelen. Ook Turkije is te opvallend bezig met deze zaak al weten wij dat de journalisten on Turkije meer te vrezen hebben voor hun veiligheid dan hier de geuitte zorgen. Niet echt overtuigend gezien de spanningen tussen Turkije en de VS. Gezien deze driehoek is van alles mogelijk en dat ziet Ellian goed. Ik maak mij om hem minder zorgen dam over DDS die al een tijd aan het bijdraaien is richting Livestro en rechts steeds meer aanvalt. Gezien de groeiende overmacht van linkse trollen op het forum wijst dit in die richting ook. Het forum ben ik al spuugzat en als het zo doorgaat stop ik met het lezen van DDS helemaal. Ik heb al de redactie gevraagd om mij uit hun bestand te verwijderen maar zelfs dat doen zij niet. Misschien nu. Hoop ik.

  1. Ni28

   Neemt niet weg een oude maar steeds geldende wijsheid: vertrouw nooit een Arabier.

   1. Ernst Quispel

    Racistische vooroordelen zijn geen wijsheden.

   2. Ni28

    En nog een wijsheid: Laat trollen links liggen. Ga niet op in. Wat houd ik ineens veel tijd over voor leukere dingen.
    Redactie, schrijf mij uit!!!

  2. Ni28

   Agshin moet Afshin zijn.

  3. Guus Geluk

   Ni28 stelt dat De Dagelijkse Standaard onder druk van de “linkse trollen” is opgeschoven naar links. Maakt hij een grapje of bedoelt hij dit serieus?

   1. Ni28

    Ik denk niet dat de linkse trollen van enige invloed zijn op de redactie en op niemand maar opgeschoven is de DDS zeker wel. Krijg je die lekker gratis bij Joop moet je maar denken. De laatste dagen hebben mij overtuigd dat mijn keuze om dit podium te verlaten de goede is. Wat een rust zonder provocateurs en domme opmerkingen. Eindelijk heb ik weer tijd voor leuke dingen. Ik ga jullie zeer zeker niet missen. Trol maar vrolijk verder met je kompanen, mij zal het zeker niet storen.

    1. Guus Geluk

     Jammer, Ni28, dat je hebt besloten te vertrekken. De Dagelijkse Standaard is heus niet links. Verder hebben mensen van buitenaf zoals ondergetekende geen invloed op de inhoud – iets dat je wel degelijk suggereerde.

     Afijn, alle goeds verder en als je ooit nog besluit terug te komen zien we het wel.

     1. IJscoman

      Guus, het is een zorgwekkende ontwikkeling dat stilletjes steeds meer rechts georienteerde forumleden vertrekken. Floris heeft daar al een aantal malen op gehint en hij heeft gelijk.

      Nu is het Ni28 weer die vertrekt, wat ik persoonlijk jammer vind omdat hij een actieve reaguurder is met heldere denkbeelden en betogen. Juist daar heeft DDS behoefte aan.

      DDS trekt steeds meer links dramvolk aan die de wijsheid in pacht menen te hebben: ze debatteren niet maar verkondigen luid schreeuwend hun vermeende gelijk.

      Ik weet niet op het komt door de overbevolking van links waardoor DDS van karakter lijkt te veranderen, of dat de redactionele kleur en teneur van de artikelen langzaam naar de linkerzijde overhelt, in ieder geval is duidelijk dat rechts steeds minder te zoeken heeft op dit blog. Zelf stel ik me de vraag ook regelmatig of ik hier nog wel aan het juiste adres ben.

     2. Guus Geluk

      Wie is er, behalve de stampvoetende Ni28, als rechtse reageerder dan vertrokken? Zodra een artikel van minder radicale snit wordt gepubliceerd verschijnen er doorgaans tientallen reacties van rechtse commenters.

      (Floris zegt dit trouwens al sinds zijn vete met Ernst loopt om te staven dst hij het forum zou afbreken. Dit is ironisch, aangezien Ernst en de andere “linkse trollen” al jaren dit forum levendig houden en de neergang echt werd ingezet na de Baaz-heksenjacht).

     3. Baaz

      @Holland: “Zelf stel ik me de vraag ook regelmatig of ik hier nog wel aan het juiste adres ben.”

      Een goede vraag! Misschien is het wel goed om het reactieroer van DDS over te dragen aan meneer Quispel en zijn kompanen. Als je brood wil bakken kun je immers niet zonder zuurdesem.

     4. IJscoman

      Het gaat niet om een lijstje met namen, dat kun je zelf wel invullen. Het gaat om de verandering van de kleur van DDS. Steeds meer linkse schreeuwers voelen zich hier thuis en trekken van Joop naar DDS. Voor een als rechts bedoeld blog is dat riskant omdat het al stikt van de linkse weblogs.

      De motivatie van Ni28 was helder. En die geldt voor meer vaste DDS’ers. Suijkerbuijk reageert slechts af en toe terwijl hij vroeger dagelijks actief was; Buitenbeentje is geheel vertrokken; Ni28 is verdwenen: DolleDries hoor ik niet meer; Vit/Pecunia doet nauwelijks meer mee. En zo zijn er vele. DDS is al duidelijk opgeschoven naar het midden en drijft nu langzamerhand verder af naar de linker flank. Jammer.

     5. Baaz

      @Holland: Ik zie precies wat je bedoelt, ik ben het met je eens. Misschien is dit wat DDS bedoelt met zuurdesem?

     6. IJscoman

      Baaz, jij bent een van de meest actieve reaguurders hier op DDS. Met de herrijzenis na je laatste ban heb je precies de goede toon te pakken om het de linkse trollen moeilijk te maken en het vuur na aan de schenen te leggen.

      Maar het blijft wel vechten tegen de bierkaai natuurlijk. Hit & run is vaak hun techniek, het debat ontwijken, glashard leugens blijven herhalen, vragen niet beantwoorden, vileine en vernederende opmerkingen maken: het arsenaal van de linkse trollen is onuitputtelijk. Dus of je het volhoud om constant tegenwicht te bieden, is de vraag.

      Wat meespeelt is dat het enthousiasme om überhaupt te reageren terug loopt. Dat is fnuikend voor elk debatblog dat het moet hebben van de reacties. Als het zo door gaat zijn de linkse reaguurders over een half jaar uitsluitend in gesprek met elkaar en zichzelf.

      Waar het wezenlijk om gaat is dat de redactie van DDS het blijkbaar niet aandurft (wellicht vanuit -begrijpelijke- commerciele/adverteerders overwegingen) om een Nederlandse Breitbart te zijn. En dat is naar mijn overtuiging nu precies wat er aan ontbreekt.

     7. Guus Geluk

      Het lijstje met namen kan ik niet invullen, IJscoman, daarom vroeg ik het je. Zowel Suikerbuik als Vit zijn hier nog actief (Vit was aanvankelijk vertrokken omdat Baaz de website volspamde met zijn heksenjacht). Buitenbeentje had het lef de redactie onder druk te zetten anderen te verbannen en DolleDries spamde de hele commentsectie vol met lappen tekst van NM en IXnieuws, waardoor hij werd gesommeerd zijn spam-acties te staken, maar dat wilde hij kennelijk niet.

      Anyway, de Dagelijkse Standaard is niet naar het midden of links opgeschoven. De reageerders zijn doorgaans wel radicaal-rechts. Met bovendien een grote aversie tegenover de andersdenkenden, waardoor iedereen met een andere mening – of het nu Michael, Tim, Ernst, Spaanse Kok, of ondergetekende – is, neerbuigend wordt behandeld, genegeerd of gekleineerd.

     8. Ernst Quispel

      “Waar het wezenlijk om gaat is dat de redactie van DDS het blijkbaar niet aandurft (wellicht vanuit -begrijpelijke- commerciele/adverteerders overwegingen) om een Nederlandse Breitbart te zijn.”

      IJscoman zegt hier feitelijk dat DDS een extreem-rechts profiel moet handhaven en andersdenkenden moet weren.

     9. Viertel

      De Verwaande Kwast strooit weer met extreemrechts-etiketten alsof het wijwater is.

     10. Baaz

      @Holland: Je zet het goed uiteen, bedankt ook voor je compliment, die steek ik in mijn rechter broekzak.

      Jij, anderen en ik zien inderdaad een trend ontstaan die inherent is aan de keuzes die zijn en worden gemaakt door de DDS-redactie. Jij en ik hebben daar verder geen invloed op en binnen de discussie (of mededeling zo je wilt) heeft de geachte redactie onomwonden meegedeeld dat ze gesteld zijn op het zuurdesem.

      Wanneer de smaak te zuur wordt haken forummers vanzelf af, ik zie dat natuurlijk ook gebeuren. Ik zie dat er een aantal diehard linkszuurdraaiende forummers zijn die een specifieke toon zetten, jij verwoordt dat goed. Als dit het zuur is wat de DDS-redactie bedoelt dan wens ik ze veel succes. Ergens staat het zo: “Een klein beetje desem maakt het hele deeg zuur”

 16. Mau777

  “Waanzinnige Afshin Ellian” ?

  *Schaterlach* !

  Ik vond Michael al niet echt bijster geloofwaardig als journalist, omwille van zijn inhoudelijk nogal bizarre artikels & zijn frappante ideologische tegenstrijdheden (!) – maar nu ben ik helemaal overtuigd van de volkomen teloorgang van DDS als “rechts-Libertair medium” onder zijn “vakkundige leiding” – en dat is geen “schelden” maar een oprechte opinie.

  Als ik es goed wil lachen, moet ik tegenwoordig maar eventjes op DDS rondkuieren : hilarische artikels van Michael en een heel leger archetypische regressieve trollen die hem toejuichen…..

  Fascinating….! 🙂

  Misschien moet Michael maar es nadenken over hoe het komt dat zijn cheerleaders tegenwoordig quasi allemaal tot die regressieve vleugel behoren – en daar zijn conclusie uit trekken.

  Ellian & Ellian’s artikel worden hier dermate “verwrongen” en onvolledig omschreven, dat dit stuk net zo goed op Joop had kunnen staan.

  Michael’s artikel is geen journalistiek artikel, maar een miserabel onderbouwd valsaardig schotschrift.

  1. Ernst Quispel

   Op welk punt geeft van der Galien de mening van Ellian niet adequaat weer, Mau777?

   P.s. Probeer een beetje inhoudelijk te reageren, dit soort scheldpartijen halen dit blog omlaag.

   1. Mau777

    TTTRescue…..

    Afshin Ellian “waanzinnig” noemen is pas een mooi staaltje van “schelden”….

    En wat het neerhalen van het niveau op dit blog betreft : look who’s talking….

    Op mij reageren heeft verder geen zin, Ernst, je weet al precies hoe ik over jou denk (ik was daar al heel duidelijk over in het verleden) en ik aanvaard je totaal niet als authentiek forumlid.

    1. Ernst Quispel

     Perfect, Mau.

    2. Baaz

     @Mau: “(…) ik aanvaard je totaal niet als authentiek forumlid.”

     Een interessante stellingname die tot nadenken noopt. Hiermee zou men voordeel kunnen behalen.

 17. Drees

  Wie is dat daar bovenaan? Michael van der Galiën op vakantie?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.