Weer schietpartij nabij coffeeshop Delft

Het gevoel van onveiligheid dat veel Nederlanders hebben is niet in cijfers uit te drukken, ook vannacht was het weer raak, dit keer in Delft. Voor de hoeveelste keer eigenlijk? Reden genoeg om als gehoorzame burger oplettend te zijn wanneer je ’s nachts de deur uitgaat. Een man raakte in een vuurgevecht nabij een coffeeshop. De man ontkwam terwijl de kogels van de Politie hem om de oren vlogen.

Volgens de politie zijn er al meerdere schietincidenten geweest op de locatie, de Breestraat te Delft. Waar we gisteren spraken over drugsafval in natuur en woonwijken. Zo kunnen we nu in de vroege ochtend weer een volgend artikel schrijven over de onveiligheid gecreëerd door illegale drugsproductie en distributie. Het is onduidelijk of er een verband was met het criminele circuit, maar het zou zeker niet de eerste keer zijn in Delft. In september werd coffeeshop ‘The Game’ beschoten in dezelfde straat.

Het lijkt een patroon te worden. In juni was het ook alweer (bijna) raak en werd er geschoten met automatische wapens op een andere coffeeshop in de Peperstraat. Wat de precieze reden is waarom personen met vuurwapens op drugsdistributiecentra schieten is nog onduidelijk. Wellicht dat de onmogelijkheid van mensen die opereren in de productie,- of distributieprocessen van de narcoticamarkt geen mogelijkheid hebben tot het laten beslechten van conflicten door een neutrale arbiter. In normale markten zijn er bijvoorbeeld toezichthouders of juridische uitspraken. Maar in de narcoticamarkt is het nog het wilde westen.

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

4 reacties

 1. fockingworst

  Weet niet wat hier speelt, maar gemeentes hebben de afgelopen 15 jaar veel coffeeshops het moeilijk gemaakt om te blijven bestaan.
  Onder het mom van overlast sluiten ze coffeeshops terwijl dat er volgens omwonenden niet is, die klagen vaak over de lokale kroeg of hangjongeren.
  Het begint meestal met die klacht vervolgens komt er een beveiliger aan de deur en meestal 1a 2 jaar later is de toko gesloten.
  Misschien een nieuwe strategie van de gemeente of overheid om die 2 coffeeshops weg te jagen of toch een vete tussen leveranciers of vete tussen eigenaren of een boze klant of….

 2. ReJa

  @Teunis Dokter U schrijft ‘terwijl de kogels van de Politie hem om de oren vlogen.’ In het nieuws van 8 u deze morgen (ok, de msm) is de melding dat de politie 2 waarschuwingsschoten heeft gelost.

  1. Aytas

   Met de msm is niet zoveel mis, het zijn voornamelijk media met een overduidelijke voorkeur die het probleem zijn.

 3. Aytas

  Ik ben bang dat een mogelijkheid tot rechtsgang voor deze mensen niets veranderd, het is het snelle geld dat lokt, dit zijn de zogenaamde outlaws, ik vind het waardeloos tuig.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.