50Plus met haar eigen onderzoeksbureau in de clinch!

Het wetenschappelijk bureau van 50Plus heeft een kort geding aangespannen tegen het partijbestuur. Het bestuur wilde namelijk de banden met het bureau verbreken. Dat meldt de NOS.

Het bureau zou te kritisch op het bestuur zijn en dat kunnen ze blijkbaar niet hebben. Althans, dat is de versie die het wetenschappelijk bureau ons presenteert. Het partijbestuur van 50Plus kijkt daar heel anders naar en zegt opzoek te zijn naar een ‘kwalitatief betere instelling’.

Welke versie nou klopt valt op het moment niet te achterhalen. Wel zou 50Plus al een nieuw wetenschappelijk bureau hebben aangemeld bij de Kamer van Koophandel en hiervoor subsidie hebben aangevraagd. Het huidige bureau meent zelfs dat het bestuur de subsidie voor dit jaar nog steeds niet heeft overgemaakt. Dit is dan ook één van de redenen voor het kort geding.

Overmorgen zullen we weten hoe het de oudjes vergaat en wie nou precies de opstoker is van deze clash of the wrinkles. Het moge duidelijk zijn dat dit de partij in ieder geval niet ten goede zal gaan komen. Zij staan er relatief goed voor in de peilingen maar met nieuws van deze aard kan het vertrouwen in de partij al snel verdwijnen als sneeuw voor de zon. Ze zullen dus met een degelijk verhaal moeten komen en moeten zien te vermijden dat het een ‘hij zei/zij zei’-verhaal gaat worden.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

3 reacties

 1. C.A.Barstow

  Heeft deze partij in haar bestaan wel eens niet met iets of iemand in de clinch gelegen?
  Ben de 50 al een poosje gepasseerd maar zal zeker niet op deze partij stemmen laat staan lid worden.

 2. Gekko

  Hoe jammer is dit. 50Plus is best wel een nuttige partij. Maar door onderlinge ruzie en nijd straalt de leiding weinig vertrouwen uit.

 3. JanKlaasen

  Een dag geen nieuws over Sylvana is een dag niet geleefd. 😉

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.