Azc’s zitten tjokvol criminelen: maar liefst 1 op 3 uitgeproceerde Noord-Afrikaanse asielzoekers blijkt misdadiger

Al jaren houdt links het land voor dat er geen verband is tussen criminaliteit en de toename van de asielzoekerspopulatie in Nederland. Allemaal onderbuik en vooroordelen, is steevast het commentaar. Vandaag blijkt dat progressieve gesus nergens op te slaan. Maar liefst één op de drie uitgeprocedeerde Noord-Afrikaanse asielzoekers blijkt namelijk verdacht te zijn van een misdaad. Onder de niet-uitgeprocedeerde migranten is dit getal ook hoog: 20%.

In tegenstelling tot wat linkse politici en talking heads u proberen te vertellen is er wel degelijk een verband tussen asielzoekers en criminaliteit. Dat wil niet zeggen dat iedereen die in Nederland aanklopt voor onderdak automatisch een wetsovertreder is, maar een zeer significante minderheid is dat zeer zeker wel:

“Een op de vijf asielzoekers uit Marokko en Algerije is het afgelopen anderhalf jaar door de politie aangemerkt als verdachte van een misdrijf. Dit geldt zelfs voor een op de drie uitgeprocedeerde migranten uit deze landen.

In totaal zijn tussen 1 januari vorig jaar en eind mei van dit jaar 3888 personen aangemerkt als verdachte, bij 5076 gebeurtenissen die in de politiesystemen zijn verwerkt. Hoeveel verdachten daadwerkelijk straf hebben gekregen, houdt de politie niet bij.”

Volgens de politie komen de meeste wetsovertreders van zogenaamde “veiligelanders”: mensen die asiel hebben aangevraagd, maar daar meer dan waarschijnlijk niet voor in aanmerking komen. Toch kunnen ook zij enkele maanden in Nederland blijven, terwijl autoriteiten hun asielaanvraag behandelen (en afwijzen).

Al met al geen fijn bericht voor degenen die roepen dat Nederland z’n grenzen wagenwijd moet openzetten en de asielprocedures moet versoepelen. Uit deze gegevens blijkt namelijk het prijskaartje: burgers die in de buurt van azc’s wonen, moeten rekening houden met meer geweld en diefstal.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

40 reacties

 1. Aytas

  ‘Al met al geen fijn bericht voor degenen die roepen dat Nederland z’n grenzen wagenwijd moet openzetten en de asielprocedures moet versoepelen’

  Grenzen open vrij reizen voor een ieder. Het kan niet zo zijn dat een zeer klein deel van de bevolking alle welvaart claimt, die verhouding is zo scheef dat je door logisch nadenken al kunt weten dat je gesubsidieerd leeft. Natuurlijk heb je altijd mensen die niet willen inzien dat er een structurele verandering moet komen ipv eenzijdig in hun voordeel.

  1. robroy

   ayayayaya tas plaatst ook weer eens een gegeneerd bericht
   DAAAAAAAAAAAAAAAAAG JANK LU.L

  2. Siemien

   Jou reactie slaat echt als een tang op een varken, echt compleet van de pot gerukte info..

 2. HW

  Als ze niet terug willen flikker ze maar per boot op de kust van Libië.
  Dan zitten ze weer in Afrika, waar ze horen.

  1. Peter Loosduinen

   Woestijnratten horen in de woestijn thuis !
   Zand, moskeeën en halalvoedsel zijn daar volop aanwezig !

 3. Ernst Quispel

  De toon is weer gezet.

  1. HW

   Welke toon! Ze mogen van mij jou dagelijks beroven. Wij moeten ons niet laten beroven.
   Volgens mij zetten deze criminelen de toon en daar horen passende maatregelen tegenover te staan.

  2. van Urk

   Of beter gezegd; de feiten zijn weer gezet.

  3. marco1

   Ja die toon toch he. Maar zeggen dat het afval van de mensheid is voor het grootste deel wat in azc verblijft is natuurlijk racistisch.

  4. robroy

   Leugenaar doet ook weer een duit in het zakje.
   Nog op de site van MARTIJN geweest de laatste tijd .
   Hoe is het met je wijfie nog steeds bij die grote neger ???

 4. Ernst Quispel

  20% heet op DDS ‘tjokvol’.

  🙂

  1. HW

   20 % criminelen is naar verhouding zeer hoog. Dieven moeten gewoon weg.

   1. van Urk

    Volgens het oude WODC onderzoek zijn asielzoekers uit veilige landen meer dan twee en een half keer zo crimineel dan Nederlanders. Dat komt vooral omdat de meeste asielzoekers jonge mannen met weinig geld zijn en jonge mannen met weinig geld zijn nu eenmaal vaker crimineel dan rijke oude vrouwtjes. Maar goed..Je hebt geen cijferonderzoek nodig als je een willekeurige gevangenis binnenloopt en het verschil opmerkt tussen allochtone en autochtone criminaliteit.

  2. Adriaan

   30% is niet tjokvol, maar wel heel erg veel voor zo’n relatief kleine groep.

   1. van Urk

    Het is inderdaad veel in gemeentes waar AZC,S zijn gevestigd. Winkeldiefstallen en overlast lopen daar de spuigaten uit.

  3. Ride eat sleap repeate

   Volgens mij moet eerst je hele familie seksueel misbruikt, mishandeld en beroofd zijn door dit prachtige volk voordat je er een keertje het woordje foei voor gaat gebruiken. Of niet ouwe knuffelzak?

  4. robroy

   LEUGENAAR QUTSPEL IN DE BOCHT CHILDLOVER BIJ UITSTEK

  5. Siemien

   Ernst rechtvaardigt hier dat het prima is dat 1 op de 3 = 33% een misdadiger is, als men goed leest, en dat doen de meeste hier, daardoor valt Ernst ook zo vaak door het mandje, wil Ernst nog meer uitgeprocedeerde Noor-Afrikaanse naar Nederland halen..

 5. lIN-T

  Het is nu al niet veilig met al dat allochtone tuig op straat.
  Kan je nagaan hoe het straks verder gaat met al die criminele import.

  1. Troelstra

   Van kwaad tot erger.

 6. P.Sisterons

  Als links alles toestaat wat niet deugt en zwak blijft dan gaat automatisch rechts ingrijpen. Dat is altijd al zo geweest.

  1. van Urk

   Die geterroriseerde zwembad ergens in Brabant zat anders wel tjokvol.

 7. Troelstra

  Dus de stelling “Ze kosten ons alleen maar geld en we krijgen er alleen maar ellende voor terug.” klopt.

 8. Ernst Quispel

  Het zal de islam wel weer zijn!

  1. Adriaan

   Een zeer juiste conclusie.

  2. HW

   Waar komt de hoofdmoot statistisch vandaan, je hebt helemaal gelijk Kwispel, uit landen als Marokko, Tunesië en Algerije. Daar viert de islam hoogtij. Dus het is niet het zal, maar is. Even je Nederlands bijwerken.

  3. Siemien

   @Ernst “wel weer” het is de islam

  4. Peter Loosduinen

   Kunnen we deze “godsdienst “niet omdopen tot pislam ?
   Dat past uitstekend bij deze religie !

 9. Peter Loosduinen

  Die kankerhonden dienen met kop en staart ons land uitgepleurd te worden !

  1. Stendhal

   Aan je reactie te zien ben je boos, hoe komt dat?

 10. Troelstra

  “Vluchtelingen” ontmantelen gemeubileerde appartementen – renoveringskosten 540.000 Euro

  In Reinbek bij Hamburg werden volledig gemeubileerde 50 appartementen voor “vluchtelingen” beschikbaar gesteld. De plaatselijke Arbeiterwohlfahrt [Arbeiderwelvaart] (AWO) kreeg de opdracht het project te verzorgen en de gemeente spendeerde er maar liefst 540.000 euro gemeenschapsgeld aan; volgens een rapportage in het Hamburger Abendblatt werd er echter geen contract tussen de gemeente en de AWO gesloten.
  Een inventaris van de 50 appartementen heeft nu ontnuchterende details aan het licht gebracht: een derde van de 50 appartementen is zo beschadigd dat ze vanaf de grond gerenoveerd moeten worden. Volgens het rapport hebben de “vluchtelingen” de deuren eruit geschopt en geperforeerd, de moderne ingerichte keukens ontmanteld en de toiletten vernietigd.

  Het rapport stelt dat de verantwoordelijke personen van de AWO er duidelijk niet in zijn geslaagd de “vluchtelingen” te begeleiden naar een “zorgvuldige behandeling van de appartementen”. De demontage van inbouwkeukens en de vernietiging van toiletten kan echter nauwelijks worden verklaard door een onzorgvuldige behandeling. Daar hoort ook een massaal gebruik van geweld bij.

  Volgens de eerste schattingen hebben de gewelddadige excessen van de “vluchtelingen” in Reinbek een schadepost van ongeveer 540.000 euro veroorzaakt. Geld dat uit Reinbek’s gemeentekas moet komen en elders gemist zal worden. De gemeente zal de samenwerking met het AWO, die op 31 december 1018 afloopt, niet verlengen, maar zal in de toekomst zelf voor de opvang van vluchtelingen zorgen. Hiervoor zullen drie fulltime functies in de administratie worden gecreëerd.

 11. RS

  had Geert Wilders toch gelijk met zijn MINDER MINDER MINDER, maar die wordt 30 november 2018, 3 en 7 december 2018, hiervoor vervolgd……….

  1. Peter Loosduinen

   RS
   Ik hoop dat Geert in hoger beroep wordt vrijgesproken !

 12. henkC

  1 op 3?
  Volgens mij toch behoorlijk overdreven. Als ik me niet vergis gaf De Telegraaf vandaag aan dat het (slechts) 1 op 5 was.
  Net 20% dus valt best wel mee.

  Er van uitgaande dat dit een gemiddelde is van de Nederlandse bevolking (20%) zijn er dus in Nederland een 3,5 miljoen criminelen..

 13. Rud56

  Wellicht is het werkelijke aantal vele, véle malen hoger!
  Maar échte harde cijfers werken de zogenaamde populisten in de hand, verliezen de deugmensen, -organisaties én –
  politiek nog meer draagvlak voor de opvang van de instromende parasieten! Parasieten ja, géén vluchtelingen!

  Daarom nu in de media veel aandacht voor de inlichtingendiensten over opkomend rechts-extremisme, en last but least Trump, want gevaarlijk voor de samenleving …………!
  Tja, is ook een tactiek, de zoveelste om het klootjesvolk, het stemvee, zand in de ogen te strooien!

 14. Gerlos

  Werkkampen opzetten voor dit tuig in gesloten afdelingen zodat ze niet meer buiten de muren kunnen wandelen jatten en roven. Vrijwillig naar je thuisland vertrekken onder begeleiding of je verdere leven in het werkkamp doorbrengen. Streng maar gerechtvaardigd volgens mij.

 15. nienke

  Dat wisten we toch allang!!!!!!

 16. Troelstra

  Het beste van De Telegraaf

  Roep om aanpak overlastgevende asielzoekers Leersum

  ’Idioot dat je kind niet veilig naar school kan’

  Het asielzoekerscentrum in Leersum zit er al jaren. Maar ineens is de vlam in de pan geslagen. Meisjes worden lastiggevallen op weg naar school, buschauffeurs en ondernemers geïntimideerd. Wat is er aan de hand op de Utrechtse Heuvelrug?

  Asielzoekerscentrum De Hoogstraat ligt verscholen in de bossen halverwege Leersum en Doorn, een paar honderd meter van de grote doorgaande weg waar bus 50 pendelt tussen Utrecht en Veenendaal. Bewoners van het azc zijn afhankelijk van deze buslijn om in een van de twee dorpen te komen. Maar sinds kort stopt de bus er niet altijd meer. Door dreigende jongeren van het azc zouden angstige chauffeurs van vervoerder Syntus de halte Hoogstraat overslaan. Ze worden geconfronteerd met grote groepen zwartrijders die weigeren te betalen en intimidatie niet schuwen.

  En dat is niet het enige. Ook meisjes, vaak scholieren van het verderop gelegen Revius College, worden lastiggevallen langs de weg ter hoogte van het azc. Op weg naar school, of juist naar huis. De 16-jarige Caithlyn, die net bij de bushalte voor de school staat, kan erover meepraten. Afgelopen vrijdag nog was haar vriendin slachtoffer. „Ze belde me in paniek, ik zat juist in de bus. Ze werd gestalkt op weg naar huis. Ze waren met zijn drieën. Wij durfden er niet voorbij. Ik heb mijn vader gebeld. Hij is gekomen om ons te halen”, zegt ze. Ze waren flink geschrokken. De vader van Caithlyn is verhaal gaan halen bij het azc. Haar vriendin gaat het voorval een dezer dagen melden bij de politie.

  Bij de halte ter hoogte van het azc melden meerdere scholieren dat ze alleen nog in groepjes mogen fietsen van hun ouders. „Het is best wel raar en eng. We hebben er sinds begin van dit schooljaar last van”, meldt een brugpieper met plaatjesbeugel. „Ik heb mijn zus er daarvoor nog nooit over gehoord.”

  Gebiedsverbod
  Raadslid Anouk Haaxma van de politieke partij BVHlokaal is het zat. Haar dochter werd ook lastiggevallen. Ze adviseert haar dochter (18) een halte verder uit te stappen als er bij het azc een groep jongemannen staat. Ook als ze alleen fietst, mag ze niet meer over ’die weg’. Volgens Haaxma bestaat de groep uit circa vijftig jongemannen van tussen de vijftien en achttien jaar oud. Hoewel het azc er al sinds eind jaren 80 van de vorige eeuw zit, zijn de jongeren er pas vorige zomer gehuisvest.

  „Ze sissen en roepen van alles, vooral richting jonge meisjes. Dat is heel intimiderend. Afgelopen zomer richtten de jongemannen zich op meisjes die jurkjes of een korte broek droegen. Moeten we onze kinderen dan vragen om voortaan lange broeken aan te trekken als het mooi weer is? BVHlokaal zegt vragen te willen stellen aan burgemeester Frits Naafs. „Er zijn ook signalen van ondernemers in Doorn die last hebben van een groep. We zullen vragen of we mensen die problemen veroorzaken kunnen overplaatsen of een gebiedsverbod kunnen geven”, aldus Haaxma.

  Een buschauffeur van lijn 50 bevestigt de ophef rond intimidaties. Zelf ervoer hij het meermaals. Praten wil hij echter niet. „Daar hoef ik niet zo nodig mee in de krant”, zegt hij. Vanwege aanhoudende incidenten met jonge asielzoekers wordt het azc in Leersum op het matje geroepen door de gemeente Utrechtse Heuvelrug.

  Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) stelt dat er inmiddels overleg is met gemeente en politie. „Daders kunnen een geldboete tegemoetzien of hun leefgeld wordt ingehouden”, zegt woordvoerder Carine Portengen. „Van mensen die zich vaker misdragen wordt een dossier aangelegd.”

  Geweld
  Maar niet alleen langs de weg zijn problemen, ook in de dorpskernen loopt het regelmatig uit de hand, melden ondernemers. Vanwege lopende gesprekken met politie, justitie en gemeente willen ze er niet te veel over kwijt. „Maar er is de laatste tijd vooral een geweldscomponent bijgekomen. Waarschijnlijk is er een groep in het azc beland die niets te verliezen heeft”, zegt een van hen. „Voorheen hadden we nooit last.”

  Verderop bij een rond bankje hangt regelmatig een groepje mannen rond. „Het is spannend om langs te lopen”, erkent een studente. „Ik kijk dan altijd stoïcijns op mijn iPhone.”

  Jorrit Linders van de VVD in Utrechtse Heuvelrug spreekt de ondernemers geregeld en is geïrriteerd door de signalen. „Op een gegeven moment is het gewoon klaar”, zegt hij. De VVD’er wil van de burgemeester weten of hij de groep in beeld heeft, wat er op dit moment aan wordt gedaan en welke rol het COA daarin speelt. Linders benadrukt dat het gaat om een aantal rotte appels. „En die moet je eruit halen. Je eigen kind moet veilig met de bus naar school kunnen gaan. Idioot dat dit niet kan.”

  Buskaartjes
  Om intimidaties van zwartrijdende asielzoekers aan het adres van buschauffeurs te voorkomen wil busmaatschappij Syntus speciaal voor reizigers van het azc buskaartjes op het asielzoekerscentrum aanbieden die contant kunnen worden betaald. „Bij ons kan sinds 1 november alleen nog maar worden gepind in de bus”, zegt woordvoerder Lotte Hendriksen. „Cash is niet meer toegestaan. Dat wordt door reizigers van het azc als excuus gebruikt: ’ik wil wel betalen, maar heb alleen contant bij me’. Om dat in de kiem te smoren, bieden wij aan om contant kaartjes te verkopen op het asielzoekerscentrum. Hier gaan we nog met het azc over in gesprek.”

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.