Flinke klapper voor politie Oost-Nederland! Meer dan 100 verdachten in beeld door kraak chatberichten

Geen categorienov 06 2018, 21:00
Frustrerend werken moet het zijn geweest, al die jaren van misdaden en coldcase-dossiers waarvan je wel een idee hebt maar nét niet genoeg bewijs hebt om iemand aan te pakken. De politie Oost-Nederland heeft nu 265.000 chatberichten weten te kraken en veel mensen op weten te pakken. Dat melden de politie en het Openbaar Ministerie via het AD.
Op een persconferentie werd vandaag duidelijk dat de politie Oost-Nederland ineens héél veel verdachten in beeld heeft weten te krijgen. Diverse figuren spraken elkaar via versleutelde chatsessies, dachten ze, de politie had ze namelijk allang door! Diverse lopende onderzoeken krijgen daarmee eindelijk een nieuwe impuls. Drugslabs, wapens, geld, drugs, van alles is gevonden en in beslag genomen.
Een aantal figuren is nog niet aangehouden maar de politie spreekt van veertien aanhoudingen tot nu toe. De politie meende echter wel goed te hebben gehandeld door dit op een persconferentie openbaar te hebben gemaakt omdat criminelen elkaar verdachten van lekken naar de politie. Er zou dus een vergeldingsactie kunnen komen.
De politie wist een server te achterhalen naar aanleiding van een onderzoek. Ze kwamen een leverancier van 'cryptofoons' op het spoor en daar bleken diverse criminelen gebruik van te maken.
De politie noemt de digitale opsporingsactie 'uniek in de wereld' en mag hoe dan ook trots zijn op deze geweldige prestatie! Wat moet dat fijn zijn om ineens allerlei figuren op te kunnen pakken die meenden vrij en veilig te kunnen communiceren over hun misdaden en criminele activiteiten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten