snapshot7

Azc's zitten tjokvol criminelen: maar liefst 1 op 3 uitgeproceerde Noord-Afrikaanse asielzoekers blijkt misdadiger

Geen categorienov 07 2018, 9:00
Al jaren houdt links het land voor dat er geen verband is tussen criminaliteit en de toename van de asielzoekerspopulatie in Nederland. Allemaal onderbuik en vooroordelen, is steevast het commentaar. Vandaag blijkt dat progressieve gesus nergens op te slaan. Maar liefst één op de drie uitgeprocedeerde Noord-Afrikaanse asielzoekers blijkt namelijk verdacht te zijn van een misdaad. Onder de niet-uitgeprocedeerde migranten is dit getal ook hoog: 20%.
In tegenstelling tot wat linkse politici en talking heads u proberen te vertellen is er wel degelijk een verband tussen asielzoekers en criminaliteit. Dat wil niet zeggen dat iedereen die in Nederland aanklopt voor onderdak automatisch een wetsovertreder is, maar een zeer significante minderheid is dat zeer zeker wel:

"Een op de vijf asielzoekers uit Marokko en Algerije is het afgelopen anderhalf jaar door de politie aangemerkt als verdachte van een misdrijf. Dit geldt zelfs voor een op de drie uitgeprocedeerde migranten uit deze landen.

In totaal zijn tussen 1 januari vorig jaar en eind mei van dit jaar 3888 personen aangemerkt als verdachte, bij 5076 gebeurtenissen die in de politiesystemen zijn verwerkt. Hoeveel verdachten daadwerkelijk straf hebben gekregen, houdt de politie niet bij."

Volgens de politie komen de meeste wetsovertreders van zogenaamde "veiligelanders": mensen die asiel hebben aangevraagd, maar daar meer dan waarschijnlijk niet voor in aanmerking komen. Toch kunnen ook zij enkele maanden in Nederland blijven, terwijl autoriteiten hun asielaanvraag behandelen (en afwijzen).
Al met al geen fijn bericht voor degenen die roepen dat Nederland z'n grenzen wagenwijd moet openzetten en de asielprocedures moet versoepelen. Uit deze gegevens blijkt namelijk het prijskaartje: burgers die in de buurt van azc's wonen, moeten rekening houden met meer geweld en diefstal.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten