BAM! Thierry Baudet pakt falende bewindspersonen keihard aan

Geen categorienov 08 2018, 10:00
Toen Baudet begon over de positie van staatssecretaris van Defensie Barbara Visser (VVD) greep de voorzitter in. De voorman van Forum voor Democratie vroeg: "Wat doet u op deze positie?" en "Wat wéét u van Defensie?" Terechte vragen, want de wantoestanden bij Defensie lopen de spuigaten uit. Onbehoorlijk materiaal, kapotte barakken, kartonnen helmen, mishandelingen en nog veel meer. De krijgsmacht is in een deplorabele toestand na jaren van bezuinigingen en de NAVO-norm van ten minste 2% van het BBP wordt niet gehaald. Partijen als VVD, die zeggen op te komen voor een sterke krijgsmacht, hebben jarenlang verzuimd.
Op de beelden is te zien hoe Baudet de bestuurders van het kabinet 'incompetent' noemt. Op een bepaald moment leek het er zelfs op dat hij even uit zijn vel zou springen. Baudet zélf bleef niet zonder kritiek. André Bosman (VVD) liet van zich horen en wilde weten welke competenties Baudet dan heeft op het gebied van defensie. 'Want hoe is Baudet in staat te zien of iemand niet competent is, terwijl hijzelf geen expert is op het gebied van defensie?' Een opmerking, die handig werd gepareerd door de FvD-voorman. Baudet liet weten dat hij inderdaad zelf weinig verstand heeft van defensie 'Ik word geen Minister van Defensie!' riep Baudet het uit.
De kritiek van Bosman was zwak en dubbelzinnig. Baudet heeft namelijk nooit beweerd dat hij een ambtsperiode als bewindspersoon bij dat ministerie ziet zitten en pareerde Bosman eenvoudig. Zo liet de fractievoorzitter weten dat FvD een beroepsmilitair op Defensie wil. Een kundig en competent bewindspersoon met ervaring. Die in staat is strategisch en operationeel te denken. Volgens Baudet is hij ook zeker wel in staat om kritiek te uiten op hoe het op dit moment gaat. 'De stroom aan gemelde problemen' zijn voldoende om te kunnen concluderen dat het niet goed gaat. Dat na het opstappen van Jeanine Hennis-Plasschaert weinig is veranderd en staatssecretaris Visser (VVD) niet verder komt dan het opzetten van een meldpunt is dan ook opmerkelijk.
https://www.youtube.com/watch?v=Au7V8ZulamA
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten