#Blokkeeragenten! Kick Out Zwarte Piet op weg naar Den Helder door politie geblokkeerd

Geen categorienov 17 2018, 12:00
Blokkeeragenten? Inderdaad! Kick Out Zwarte Piet is in Alkmaar door de politie tegengehouden. Zij waren op weg naar Den Helder ondanks dat zij zeiden de demonstratie in Den Helder af te hebben geblazen! Dat meldt de NOS.
De politie die demonstranten de toegang blokkeert, hilarisch! KOZP wilde demonstreren in Den Helder bij de intocht. In overleg met de politie kwamen zij niet tot overeenstemming. Zij wilden namelijk begeleid worden vanwege de angst op nieuwe blokkades. Hier kwamen ze dus niet uit en bliezen daarmee de demonstratie in Den Helder af.
De politie kreeg er echter lucht van dat er tóch een aantal demonstranten op weg waren naar Den Helder! De politie trad daarmee direct op en hield de KOZP-bus tegen in Alkmaar. Wat er met de bus gaat gebeuren is nog onduidelijk.
KOZP meende dat de politie 'onredelijke eisen' stelde, maar licht dit niet verder toe. De demonstraties in Apeldoorn en Nijmegen zijn ook al afgeblazen, eveneens in Hoorn. KOZP heeft dus duidelijk de zaken niet op orde en heeft tot dusver niet toegelicht waarom de diverse demonstraties zijn afgelast.
Mocht de politie inderdaad onredelijke eisen hebben gesteld dan valt dit prima aan te vechten bij de rechter. Het feit dat KOZP nu alsnog naar Den Helder wilde buiten de politiecontrole om, wekt natuurlijk geen goede indruk bij de rechter, mocht zo'n zaak echt voor komen.
Hiermee laat KOZP direct weer zien dat ze maling hebben aan het gezag en koste wat het kost hun zin willen doordrukken. Omdat ze hun demonstratie hebben afgelast, betekent dat ook dat de plek voor hun demonstratie niet langer geldig is en ze dus overal in het publiek zouden kunnen opduiken. Enige goodwill die ze nog hadden bij het publiek verdwijnt op zo'n manier al snel als sneeuw voor de zon...
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten