#Blokkeeragenten! Kick Out Zwarte Piet op weg naar Den Helder door politie geblokkeerd

Blokkeeragenten? Inderdaad! Kick Out Zwarte Piet is in Alkmaar door de politie tegengehouden. Zij waren op weg naar Den Helder ondanks dat zij zeiden de demonstratie in Den Helder af te hebben geblazen! Dat meldt de NOS.

De politie die demonstranten de toegang blokkeert, hilarisch! KOZP wilde demonstreren in Den Helder bij de intocht. In overleg met de politie kwamen zij niet tot overeenstemming. Zij wilden namelijk begeleid worden vanwege de angst op nieuwe blokkades. Hier kwamen ze dus niet uit en bliezen daarmee de demonstratie in Den Helder af.

De politie kreeg er echter lucht van dat er tóch een aantal demonstranten op weg waren naar Den Helder! De politie trad daarmee direct op en hield de KOZP-bus tegen in Alkmaar. Wat er met de bus gaat gebeuren is nog onduidelijk.

KOZP meende dat de politie ‘onredelijke eisen’ stelde, maar licht dit niet verder toe. De demonstraties in Apeldoorn en Nijmegen zijn ook al afgeblazen, eveneens in Hoorn. KOZP heeft dus duidelijk de zaken niet op orde en heeft tot dusver niet toegelicht waarom de diverse demonstraties zijn afgelast.

Mocht de politie inderdaad onredelijke eisen hebben gesteld dan valt dit prima aan te vechten bij de rechter. Het feit dat KOZP nu alsnog naar Den Helder wilde buiten de politiecontrole om, wekt natuurlijk geen goede indruk bij de rechter, mocht zo’n zaak echt voor komen.

Hiermee laat KOZP direct weer zien dat ze maling hebben aan het gezag en koste wat het kost hun zin willen doordrukken. Omdat ze hun demonstratie hebben afgelast, betekent dat ook dat de plek voor hun demonstratie niet langer geldig is en ze dus overal in het publiek zouden kunnen opduiken. Enige goodwill die ze nog hadden bij het publiek verdwijnt op zo’n manier al snel als sneeuw voor de zon…

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

56 reacties

 1. Baaz

  Blokkeerbrigade!

  1. robroy

   o o o wat zijn ze boos hahahahaha

   1. Top

    Ik volg het gedoe allemaal met interesse. Maar wat ik niet begrijp, waarom staan er geen duizenden n mensen langs de wegen waar dat trieffel zich overheen verplaatst? We zijn zo voor Zwarte Piet, maar willen er eigenlijk niks voor doen, behalve boos zijn achter de PC. Ik woon al jaren in Ierland, maar neem het van mij maar aan, dat als er zo iets, zoals bij jullie zich voor zou doen, de ‘boertjes, burgers en buitenlui’ gegarandeerd, met de hooivorken langs de weg zouden staan.

    1. Baaz

     In Nederland duurt het soms even, maar uiteindelijk worden we wel wakker. Je laat je immers niet eindeloos onderzeiken door zo’n minderheidje.

    2. Ernst Quispel

     De pro-Pieters met de grote waffel zitten allemaal achter hun pc dapper te wezen.

     🙂

     1. Siemien

      “allemaal” dat is feitelijk niet waar, sterker nog, Ernst liegt, 🙂

     2. O.P.

      Ik ben een pro-Zwarte-Pieter…
      Ben niet thuis maar in Eindhoven… Dapper te wezen
      En jij?

     3. robroy

      Ja kwam jij maar eens achter dat ding vandaan dat zou pas een opluchting zijn.
      Maar ja onze W!m durft niet zo snel naar buiten bang als hij is.

     4. tomygun

      O.P . +++++ thanks .

     5. Adriaan

      Gelul @Ernst en je beseft het maar al te goed.

     6. Duke

      Alsof we gaan jou vertellen waar we uithangen. En alle mensen weten inmiddels hoe het OM denkt over Zwarte Piet, dus opscheppen op internet kun je beter achterwege laten.

 2. Two Ravens Black Kettle

  Aha eindelijk eens goed nieuws vanuit de politie.
  Zou zo maar eens een initiatief kunnen zijn van de lagere eschalons want de byzantijnse ideologische en activistisch politietop is extreem politiek correct en een schandvlek voor de natie.
  Maar de mannen en vrouwen daaronder leveren dagelijks goed werk.

  1. Baaz

   Vroeger was ze Willem, nu is ze Willemijn. Na 43 jaar werken voor de politie gaat transgender Willemijn Ahlers met pensioen.

 3. Troelstra

  Gevalletje hun eigen hand overspeeld hebben?

 4. Two Ravens Black Kettle

  Je ziet hier ook meteen de rottende kracht van de NPO.
  Er is geen hpnd die mee wil protesteren met deze identity politics fascisten.

  Zonder de verderfelijke, nihilistische, ideologische en activistische N(ationale)P(ropaganda)Organisatie (die van nok tot plint vol zit met identity politics fascisten) die deze piepkleine fascistische groep keer op een keer een enorm platform aanbiedt was het Sinterklaas feest nog gewoon voor de kinderen.
  En in de provincie is dat er nog altijd.

  Hef de anti-Nederlandse haatpredikanten van de Staatsmedia op !!

  1. robroy

   NPO 1,2,3 kan gewoon verwijderd worden van het scherm

 5. Diederik van Walsum

  Zwarte Piet(en)
  Of topic: het Nederlands Elftal,
  Sorry, maar ik zag alleen maar donkere vlekken op de mooie grasmat…oh het zijn negers!!
  Nederlands Elftal?

 6. victus

  De burgemeester van Den Helder heeft duidelijk gekozen voor het welzijn en veiligheid van zijn burgers die in de loeiende, ijskoude zeewind sinterklaas en zijn pieten verwelkomen. Hulde!

  1. Baaz

   Koen is bezig aan een inhaalrace, maar of het nog goedkomt?

  2. Rosasolis

   @victus. Koud, met veel wind is het inderdaad vandaag in het noord-kop. Maar zaterdag is het altijd druk in Den Helder. Behalve de gewone burgers, zijn er altijd marine personeel in uniform of in vrij-tijds kleding die hun wekelijkse boodschappen doen, in dit zeer speciale stad. Zowel sinterklaas als kerst worden uitgebreid gevierd in dit stad. Iedereen uit de regio komt naar Den Helder om die unieke kerst kaarten van Anton Pieck te kopen, die geboren werd en opgroeide in Den Helder. Zijn collectie tekeningen geven een beeld van
   Voor-oorlog Den Helder, die zeer zwaar gebombardeerd werd door de Duitsers.
   Als je nu een bezoek maakt aan dit oude stad, zie je meteen een enorme boord met een unieke boodschap: “De bibliotheek van Den Helder is gekozen als de beste
   van de hele wereld”! Als je een bezoek brengt aan dit bieb, dan zie meteen waarom.
   Je kunt daar het hele verhaal lezen, over de enige school die niet gebombardeerd werd tijdens de oorlog, en werd opgebouwd tot een prachtige, unieke bibliotheek.

 7. Ernst Quispel

  Ik zie dat het met het Sinterklaasfeest tot nu toe allemaal rustig verloopt.

  Prettig.

  1. robroy

   Dat zie je dan mooi mis leugenaar childlovertje

   1. Ernst Quispel

    Ik houd inderdaad van kinderen. Jij niet, lieverd?

    1. Siemien

     En Ernst houdt van pedopartij Martijn dus Ernst’s opmerking is niet heel handig natuurlijk..

  2. BB

   @Ernst Quispel

   Kijk nog eens

 8. Siemien

  Ja en nu hoor je Ernst niet over links extremistische ongehoorzame, die zich niet aan de wet wensen te houden..
  Sterker nog ik durf te zeggen dat Ernst gaat zeggen dat het om een 1-ling/enkeling gaat..

  1. Ernst Quispel

   Mensen die zich niet aan de wet houden moeten daarvoor worden vervolgd, Siemien. Vind je ook niet?

   1. Siemien

    En toch zeg je helemaal niets eigenlijk, je begeeft je heel snel naar het midden, kleurloos als je bent natuurlijk, goedpratertje pur sang..

   2. Troelstra

    En het was KOZP dat meende de gemaakte afspraken niet na te hoeven komen en buiten de lijntjes te mogen treden.

 9. tomygun

  Gebakken lucht noemt zich ook wel air fryer
  staat tegen over straatveegpieten in eindhoven .

 10. Silvana Simons

  Iedereen mag demonstreren, maar als je Nederlander wakker wil maken en ze herinderd aan hun koloniale verleden, dan komt de racisme weer om de hoek kijken.

  1. Siemien

   Maar Svetlana Simons, daar kunnen de Nederlanders van nu toch niets aan doen! JULLIE halen de racisme 400 jaar naar voren, het zegt iets over JULLIE racistische motieven…

  2. tomygun

   Is jouw verleden als gif slang black mamba iets beter ?

  3. robroy

   tja ik blijf het zeggen he ..DOM WIJF

  4. tomygun

   SS , iedereen mag demonstreren , dat denk jij van jou
   linkse kant , het verschil is het moetwillig verpesten
   van een kinder feest .
   Er zijn altijd twee kanten aan een verhaal dat recht wat
   jij denkt tehebben dat recht heeft de andere partij ook .
   De een wel en de andere niet dan geen van de twee capice .

  5. Rosasolis

   @ Silvana. Wie bent u? Ben je die echte Sylvana Simons, of bent u een oplichter dat misbruik van haar naam maakt? Als u een alias zoekt dat een beetje klinkt als de naam van de enige echte Sylvana, hier zijn een paar: Silvia, Sisi, Suzanna, Sophia, Svetlana.

  6. Adriaan

   En wie brachten de slaven naar de kopers toe? Dat waren geen blanken, juffie.

  7. Ernst Quispel

   Gelet op de taalfouten is het zeer onwaarschijnlijk dat we hier met de echte Sylvana Simons te maken hebben. Het betreft waarschijnlijk een zieke trol van het soort dat hier frequent rondwaart.

 11. Rosasolis

  Gisteren heeft het Gemeente Raad Den Helder besloten dat er geen anti-Piet demonstratie zou toegelaten worden. Zaterdag is het altijd druk, met de grote markt, en velen die boodschappen doen in het centrum van Den Helder. Toen mijn man belde van ochtend naar een winkel, om te vragen als zij zijn eerder bestelde boodschap klaar hadden, vertelde ze dat hij zou beter wachten tot maandag, wegens de vele anti-Piet demonstranten die al aanwezig in de stad waren. Gelukkig kon de politie hen weg steuren, zo dat de storing en lawaai niet door ging. Gelukkig kon de politie de bus vol demonstranten vanuit Alkmaar tegen houden.

 12. tomygun

  Roterrrrdam , geen woorden maar daden

 13. Aytas

  In Rotterdam hebben de rechts fascisten weer hun geweldadig karakter getoond. 99 to life, de ratten zijn weer terug. Welke misdaad gaan ze deze keer plegen? Het duurt niet lang meer voor de laarzen van de bruinhemden weer klinken. Voor een fatsoenlijke nieuws organisatie als de npo gebruiken ze al termen als N(ationale)P(ropaganda)Organisatie. Deze mensen zullen de overhand weer krijgen, het fatsoenlijk midden moet ingrijpen. Het tuig moet teruggedrongen worden.

  1. Duke

   Wat doe je hier nog? Niemand zit te wachten op jouw racistische geleuter.

   1. marco1

    Ach Duke het word gezegt door iemand die serieus overwoog om zichzelf aan te sluiten bij de AFFA. Hoe serieus neem jij uitspraken van zoeen typje?

    1. Aytas

     Overwegen is iets wat ik deed ja. Tot ik genoeg kennis had en ik me zelfs tegen hun heb gekeerd. Ik probeer zelfs mensen daarvan af te houden. Ik ben tegen geweld en dat is hier door rechts begonnen. Hoe ken jij mijn geschiedenis?

     1. Siemien

      @Aytas jij bent hier de fascist verkapt in zijde woorden

     2. marco1

      Ondanks u denkt dat ik de basisschool niet afgemaakt heb zou het u nog verbazen wat ik wel en niet weet beste aytas. En om op het AFFA verhaal terug te komen alleen het overwegen en het eerst kennis moeten vergaren zegt(mij) al genoeg. Een beetje normaal denkend persoon zou bij het zien van in zwarte kleding gehulde figuren hun gezichtbedekkend , hoodies en werkschoenen met stalen neuzen(waarom werken is de meeste vreemd) als gestapos marcherend door de straat al niet eens overwegen zich daar bij aan te sluiten.

     3. Aytas

      Waarom zou ik denken dat jij de basisschool niet hebt afgemaakt?

      Ik heb overwogen bij afa te gaan tot het moment het mij duidelijk werd dat ze anderen hun mening niet gunnen.

      Hoe weet jij wat ik allemaal heb overwogen? Nog steeds ben ik tegen demonstratie bij een intocht van sinterklaas. Ik vind het radicaal om geweld te gebruiken tegen mensen waar je het niet mee eens bent.

      Geef eens antwoord waar jij mij van kent.

     4. Siemien

      Nee Aytas je bent niet tegen demonstraties tijdens de intocht integendeel zelfs, je bent, zoals iedereen is, tegen geweld tijdens demonstraties…

     5. Aytas

      Siemien
      Ik ben tegen demonstratie bij een intocht van sinterklaas wat een kinderfeest is. Als burgemeester zou ik geen toestemming hebben verleend.

     6. marco1

      Aytas aytas aytas ik heb u geantwoord wat ik van het overwegen van aansluiten bij AFFA vid dat is genoeg antwoord lijkt mij.

     7. Siemien

      @Aytas je draait als een blad om de boom, iedereen heeft namelijk recht om te demonstreren..

 14. Heras

  Nu de anti zwartepieten ver in der minderheid zijn, en dat weten ze, hoop ik dat die stompzinnige discussie uitgaat als een kaars. Waarschijnlijk zijn dit de laatste stuiptrekkingen

  1. Ernst Quispel

   Ik begrijp dat je dat hoopt, heras, maar je weet natuurlijk wel beter.

   1. Siemien

    “Ik begrijp”

    Jij begrijpt natuurlijk helemaal niets. 🙂

 15. Gerlos

  Deze niksnutten zouden overal geweigerd moeten worden , wordt het misschien weer gezellig en leuk bij onze traditie van St. Nicolaas intochten

 16. Bes Tolen

  Aytas kan zich alleen maar zo uiten omdat hij weet dat er vrijwel geen extreem rechts bestaat. Het probleem is extreem links, dat helemaal niet begrijpt waar ze mee bezig is. Ze steunt in werkelijkheid het grootste kapitaal in de westerse wereld en dat maakt deel uit van deep state maar dat kan nooit worden aangepakt in de huidige machtsverhoudingen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.