Crowdfundactie Blokkeerfriezen heeft al 20.000 euro opgehaald!

Iedereen heeft wel een mening over de zogenaamde ‘Blokkeerfriezen’ maar een steeds grotere groep blijkt ze ook financieel te willen steunen! €20.075,- door 910 donaties!

De crowdfunding actie is opgezet naar aanleiding van de uitspraak van de rechter. Diverse ‘leden’ van de Blokkeerfriezen hebben taakstraffen gekregen tussen de 80 en 240 uur en zij menen dat dit onterecht is. ‘Op naar hoger beroep’ is de boodschap. Met een vorige crowdfunding actie wisten zij al €43.000 op te halen om hun gelijk bij de rechter proberen te krijgen.

Voor tegenstanders van de actie van de Blokkeerfriezen moet dit een behoorlijke klap in het gezicht zijn. Diverse mensen hekelden de actie omdat het voor eigen rechter spelen was, mogelijk gevaarlijk kon zijn en het anderen hun recht ontnam om te demonstreren.

Wellicht ligt hier juist het probleem, want sinds er een beweging is om het Sinterklaasfeest aan te passen, ontstond er langzaam weerstand. Niet zozeer tegen het hele idee, maar tegen het aanhoudende gezever. De tegenstanders van Zwarte Piet namen géén genoegen met ‘nee’, wilden koste wat het kost verandering en als je het er niet mee eens was ben je eigenlijk gewoon een racist.

Helemaal onbegrijpelijk is het vanuit de tegenstanders ook niet, vanuit hun perspectief moest een traditie veranderen en had dit tijd nodig. Zij waren er dus van overtuigd dat aanhoudende aandacht vestigen op ‘het probleem’ uiteindelijk voor verandering zou zorgen.

Voor voorstanders van de traditie was er eigenlijk geen middenweg, het Sinterklaasfeest zou worden aangetast door veranderingen dan wel terugkerende spanningen. In hoeverre is er dan nog sprake van een rechtstaat of democratie als één groep, een minderheid nota bene, net zo lang druk probeert uit te oefenen tot hun gewenste verandering is doorgevoerd? Het werd steeds minder een oprechte demonstratie en steeds meer een machtsstrijd. Dat de Blokkeerfriezen daarom het recht in eigen hand namen, is wat zoveel mensen juist graag willen steunen. Iets of iemand die de knoop door probeert te hakken en een einde maakt aan die eindeloze strijd die nu al jaren voortduurt.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

94 reacties

 1. Siemien

  Ook maar eens even wat storten dacht ik zo..

  1. robroy

   Zo’n D666 rechter schijnt je nog wel makkelijk om te kunnen kopen .

   1. Fortiori

    @robroy, Waarom zou die rechter je omkopen?

  2. Troelstra

   Ik zeg: Doen!

 2. Aytas

  Hopen dat ze in hoger beroep de bak in gaan.

  1. Siemien

   @Aytas en hup 180 graden anders, als je het nou niet prettig vindt hier rot alsjeblieft gewoon lekker op..

  2. Groeneveld

   Wat ben je toch een smeerlap Aytas. Jij kunt het gewoon niet hebben dat mensen anders denken dan jij. Je zit vol rancune en haat. Niet zo vreemd natuurlijk bij linkse anarchistische luchtfietsers met neokolonialistische en globalistische trekjes. De hele wereld moet aan hun beeld voldoen.

   1. Aytas

    Haat? Luchtfietsers? Tja ik vind wat deze mensen hebben gedaan zeer ernstig. Je ontneemt anderen hun rechten niet. Ik heb ook een schurft aan de mensen van antifascistische actie om precies dezelfde reden.

    1. robroy

     JIJ ??? hebt de schurft aan alles dat is jou probleem vent zoek hulp

    2. Ernst Quispel

     Juist, Aytas, het anderen de mond willen snoeren is een strafbaar feit en het is heel goed dat de rechter hier ook een heldere streep heeft getrokken.
     Het op dit blog vaak geuite verlangen dat andersdenkenden het spreken of demonstreren moet worden verboden is in essentie een fascistoïde denkwijze. De rechtsstaat verdraagt die goddank niet.

     1. robroy

      Jou tijd komt nog dat weet je ???

     2. fockingworst

      @ernst ga je ook beetje doneren?

    3. Siemien

     @Aytas jij hebt een hekel aan alles wat Nederlands is, alles wat je hier plempt is 180 graden.
     Je bent een ziekte hier, zuurdesem, je maakt het forum vies en vuil.
     En ik ben uiteraard niet de enige hier, sterker nog, je wordt door iedereen uitgespuugd niet geheel vreemd dat je op bepaalde sites wordt geband.

     1. AS210854

      Diemen, met andere woorden gewoon een ordinaire zeurpiet.

     2. Ernst Quispel

      Je bent stompzinnig aan het schelden, Siemien.

      Ik wijs je op het Huisreglement, op deze manier verziek je dit blog.

    4. kapitein

     @ Aytas ,Het ontnemen van “rechten” is nu precies het probleem wat jou Luchtfietsers niet begrijpen. de meerderheid van de bevolking is er klaar mee en wil een onverstoord “Kinderfeest” hebben. Veiligheid is ook een recht en niet alleen voor “minderheden” zo als het nu is. Als Pegida staat te provoceren bij een moskee hebben jullie ook een mening daar over. Het zou trouwens goed zijn als deze schreeuwers ook is begrijpen dat plichten voor rechten gaan. Zoals het nu gaat zijn de rechten voor de zogenaamde minderheden en de plichten voor de rest. Het is trouwens een groep die te stom is om na te denken, om een voorbeeld te stellen als ik ze als (sub)groep benoem ben ik een racist, maar zelf doen ze het wel??? alleen om zielig te zijn. Dan hebben ze wel ineens een apartheid regime. Voor mijn is het al poosje duidelijk dat je ze moet behandelen als kleuters, draai om de oren en in de hoek zetten..

  3. HW

   Jij behoort waarschijnlijk tot de groepen kansarmen die nog niet in de bak is gekomen, maar verheug je nog niet, want de kans dat jij erbij gaat horen wordt steeds groter naarmate de tijd verstrijkt.

  4. Adriaan

   @Aytas, vanwaar die enorme frustratie? Ben je als kind mishandeld? Slechte jeugd gehad? Traumatische ervaring opgedaan? Enfin, weinig positiefs komt er uit jouw hersenpannetje.

   1. Mart

    Gewoon een STOM WEZEN dat LOOS is.

  5. shidaian

   die Anti Zwarte Piet activisten bedoelt u toch? Die horen in de bak, stelletje criminelen

   1. Ernst Quispel

    Het waren toch echt pro-Pieters die hier door de rechter werden veroordeeld.

    Lees eens een krant.

    1. HW

     Maar een nazi als jij zou ook niet misstaan.

 3. HEM

  De rechtstaat wordt afgebroken door een stel mensen, dat niet méér in hun mars had dan een rechtenstudietje. De “Rechtspraak” heeft de macht naar zich toegetrokken en heeft de democratie om zeep geholpen. Met de meest belachelijke uitspraken en vonnissen jagen ze iedereen op de kast. Het is werkelijk geen wonder dat mensen voor eigen rechter gaan spelen. Het is wel een wonder, dat dit nog altijd zo weinig gebeurt. Wij, Nederlanders, zijn blijkbaar erg geduldig, maar eens is het genoeg.

  Natuurlijk is het niet goed te praten, als er straks hooligans de zaken gaan rechttrekken, maar het is het gevolg van wanbeleid vanuit de Rechtspraak en onze regering.

  Geen Zwarte Piet, geen 4 mei, geen Kerst, geen Pasen. Laten we dan ook de dijken maar weghalen, dan is Nederland weer wat het was: Eén groot moeras!

  1. Siemien

   @HEM “Geen Zwarte Piet, geen 4 mei, geen Kerst, geen Pasen”
   Het is met name de nieuwe “jeugd” die dit niet meer wil, ik stel voor dat de dienstplicht weer wordt ingevoerd zodat men weer wat normale discipline en respect krijgt voor mijn (ons) land, haar cultuur en tradities…

 4. Job Jansen

  Vandaag in de Telegraaf,

  De straffen die zijn uitgedeeld aan de Friezen die vorig jaar anti-Pietactivisten tegenhielden om demonstraties bij de landelijke intocht in Dokkum te voorkomen, houden andere Nederlanders bepaald niet tegen om ook in actie te komen. Zo heeft een groep woedende inwoners uit Den Helder een oproep gedaan om de toegangswegen naar de Noord-Hollandse marinestad te blokkeren op de dag van de intocht.

  1. Siemien

   @Job Jansen en zo hoort het ook, Nederland gaat zich roeren…

  2. Two Ravens Black Kettle

   Juist.
   Goede zaak van die mannen en vrouwen uit Den Helder.
   Volgens mij zitten daar nog al wat mariniers.

   Je laat je kinderen toch niet verrot schelden door deze A’damse fascisten !

  3. Adriaan

   Als de overheid te weinig optreedt, worden burgers ongehoorzaam. Er komt een tijd dat men roept: tot hier en niet verder. Genoeg is genoeg.

 5. Two Ravens Black Kettle

  Hulde,

  Een paar centen om deze helden en heldinnen die strijden tegen de Identity Politics fascisten en de corrupte OnRechtsstaat een handje te helpen zou een must moeten zijn voor een ieder.
  De Identity Politics fascisten weten zich gesteund door de MSM, de ideologische gestuurd universiteiten en de D’66 rechtspraak.

  Of het zal hebben, ik heb mijn grote twijfels aangezien ik geen enkel geloof meer hecht aan de NLse (on)rechtsspraak. Een D’66 magistratuur die lustmoordenaars op verlof stuurt en doorgesnoven stomdronken doodsrijders lagere straffen geven dan de ongekend dappere Jenny; the Maid of Dokkem.

  1. Meriadoc Brandebok

   Het waren geen helden, maar personen die de verkeersveiligheid op schandelijke wijze in gevaar brachten, automobilisten ophielden en anderen het recht op demonstratie ontzegden. Daar is niets heroïsch aan. De domheid regeerde onder deze Friezen. De onbedachtzaamheid eveneens.

   1. Baaz

    Dat vind jij, en dat mag jij vinden. Een mening is geen feit maar een optiek.

   2. Ernst Quispel

    Inderdaad, alleen mensen die buiten de rechtsstaat staan kan dit tuig helden noemen.

    1. Baaz

     Dat is jouw mening en dat is iets anders dan geverifieerd feit.

    2. Siemien

     @Ernst Ik ben van mening dat jou minachtende mening wbt Nederlandse tradities een schoffering is voor de Nederlanders.
     Ik denk dat jij je graag verheven voelt natuurlijk.
     Je bent uiteraard een schande, met je commentaar, voor Nederland.
     Het word tijd dat de orde weer hersteld wordt mensen moeten begrijpen dat als “onze” rechtstaat alleen maar rekening houdt met minderheden en geen oog heeft voor ECHTE Nederlanders die traditie verdedigen dit kan leiden tot terechte acties…

     1. Ernst Quispel

      Ik ben in goed gezelschap van de onafhankelijke rechter die vonnis wees. Ik vrees dat Siemien dat niet kan zeggen.

     2. fockingworst

      @ernst quote:Ernst Quispel 1 minuut ago
      Ik ben in goed gezelschap van de onafhankelijke rechter die vonnis wees. Ik vrees dat Siemien dat niet kan zeggen
      @ernst bewijs eens

     3. Ernst Quispel

      @Fockingworst, dat wordt bewezen door de uitspraak van de rechter die wel met mijn maar niet met jouw opinie overeenstemt.

     4. kapitein

      Nou Ernst als ik het zo bekijkt schat ik in dat Siemen niet op het “goede gezelschap” van U en die rechter zit te wachten…….

    3. robroy

     Jammer de leugenaar bij uitstek en grote kindervriend is ook weer wakker geworden

    4. Meriadoc Brandebok

     Inderdaad.

   3. Groeneveld

    Met hun heldenactie van burgerlijke ongehoorzaamheid hebben de Blokkeerfriezen iets op gang gezet dat zich niet meer laat doven. Dat verdient niet alleen hulde, maar vooral ons aller ondersteuning: er is een klimaat ontstaan waarin rechters zich politieke macht hebben toegeeigend en politieke processen voeren om de wil van het volk te onderdrukken.

    De rechterlijke macht is niet onafhankelijk, maar zwaar politiek gekleurd.

    1. Ernst Quispel

     Nee hoor, de rechter kon aan de hand van de vigerende wet niet tot een ander vonnis komen.
     Als je dat niet begrijpt begrijp je de rechtsstaat niet.

     1. Siemien

      @Ernst het is moreel verwerpelijk dat onze cultuur word aangevallen en haar tradities kapot worden gemaakt..

      Jij bent echt een vies miezerig mannetje..

     2. robroy

      heee leugenaar dat is jou mening maar alla vooruit ook jij mag een mening hebben grote kindervriend

     3. Groeneveld

      De rechter kon aan de hand van de vigerende wet ook tot vrijspraak of een symbolische boete besluiten. Die mogelijkheid hebben rechters namelijk.

     4. Ernst Quispel

      Siemien, de uitspraak van de rechter ging niet over Zwarte Piet maar over verstoring van het grondrecht op demonstreren.

    2. Meriadoc Brandebok

     Groeneveld, het proces ging niet over de volkswil (wel of geen pieterman), maar over het stompzinnige wangedrag van de Friezen op de snelweg. Het betreft dientengevolge ook geen politiek proces om de wil van het volk te onderdrukken.

     Het is een waslijstje aan overtredingen: het riskeren van escalatie, het ophouden van autobestuurders, anderen het recht op demonstratie ontzeggen, het in gevaar brengen van het verkeer. Zoals ik al schreef: de onbedachtzaamheid en domheid regeerde. Hadden ze even nagedacht, stonden ze nu niet voor het hekje.

     1. Groeneveld

      Meriadoc, jij ontrafelt het (net zoals de rechter) in een lijstje bijeengesprokkelde overtredingen. Dat is misleiding. De hele actie was geboren uit en is aan te merken als ‘burgerlijke ongehoorzaamheid’. En niets anders.

      Dat werd bestraft.
      En dat is een politieke daad, politieke repressie.

     2. Ernst Quispel

      Groeneveld, door het levensgevaarlijk blokkeren van een snelweg en het belemmeren van het grondrecht op demonstratie verzachtend ‘burgerlijke ongehoorzaamheid’ te noemen neemt je het feit niet weg dat hier sprake was van strafbare feiten. Daar kan een onafhankelijke rechter niet omheen.

     3. Groeneveld

      Quispel, zoals ik je al eerder vertelde heeft de rechter de mogelijkheid van vrijspraak of een symbolische boete. Dat hij daar geen gebruik van maakte, betekend dat hij handelde vanuit politiek correcte motieven.

      By the way: over de blokkeermarokkanen die ‘op levensgevaarlijke wijze’ de snelweg bij Eindhoven dichtmetselden, heb ik nog niets gehoord. Duidelijke strafbare feiten die echter met de mantel der immigrantenliefde bedekt werden.

      Smerige klassejustitie.

     4. Groeneveld

      BetekenT

     5. Meriadoc Brandebok

      Inderdaad, een onafhankelijke rechter kan niet om de wetsovertredingen heen, Groeneveld. Als de rechter hen had laten gaan, zou er juist dán niet sprake geweest zijn van partijdigheid? Immers, in dat geval had de rechtbank de kant van de pro-pietenbrigade gekozen.

     6. Groeneveld

      Meriadoc, het middel van de symbolische boete wordt meermaals toegepast. Er zijn weliswaar strafbare feiten geconstateerd, maar een mild vonnis is op zo’n moment beter op zijn plaats dan bijvoorbeeld polarisatie.

      Een wijze rechter had daartoe besloten. Afryie & Co hadden hun principiele gelijk gekregen en de Friezen waren ‘tot de orde’ geroepen, met de aantekening dat bij recidive er werkelijke straffen zouden volgen.

      De rechtbank koos evenwel voor polarisatie. Dat was dom en slecht: de actie van een conservatieve, losgezongen quasi-progressieve elite die toont schijt te hebben aan gevoelens die onder het merendeel van de bevolking leven. In feite is er niets ergs of kwalijks gebeurd dat dit soort straffen rechtvaardigt, althans zo beoordelen burgers het waarvan de donaties voor hoger beroep van alle kanten binnenstromen.

      Een verstandige rechter had olie op de golven gegooid, niet op het vuur.

   4. robroy

    GUUS JONG GOA NOAR HUUS

 6. Fortiori

  Ik doneer liever aan de de Nierstichting, KWF dan aan een clubje onverantwoorde onruststokers.

  1. Seneca

   @fortiori
   dan doe je dat toch lekker. niemand houdt je tegen maar ook niemand zit te wachten om te vernemen waar jij liever niet of liever wel aan geeft. ik ben er zeker van dat je je ‘giften’ zo doet dat je e.e.a. in je aangifte kan verwerken waardoor je een deel van je ‘gulle’ giften op je medeburgers kan wentelen. net zoals die ‘sociale’ SP’ers dat doen. de verplichte bijdrage aan de partijkas via hun aangifte verrekenen zodat de burger ook een deel aan de ‘gulheid’ van de rotte tomaat socialisten mag betalen.

  2. HW

   Als het om onze nationale waarden gaat, heb ik er wel iets voor over. Hier komt het geld ten goede van iemand die het ook nodig heeft.
   De fondsen die jij noemt hebben een te grote en lange strijkstok, waar iedereen zijn graantje meepikt uit de grote ruif.

 7. FLP

  Het word hoog tijd dat de regering Sint en Piet op de nationale erfgoed lijst zet samen met een aantal straatnamen.we laten toch niet onze geschiedenis en cultuur wissen!!

 8. Troelstra

  Blokkeerfriezen: ’Dit was een politiek proces’

  Ongeloof onder de zogeheten ’blokkeerfriezen’ in Leeuwarden. De rechtbank heeft vandaag forse straffen uitgedeeld aan 34 mannen en vrouwen, die vorig jaar rond de intocht van Sinterklaas de A7 bij Joure versperden.

  Onderneemster Jenny Douwes, die wordt gezien als de aanstichter van de blokkade tegen enkele bussen met anti-Zwarte Piet activisten uit de Randstad, reageert verbouwereerd. ,,De belangrijkste eisen van het Openbaar Ministerie, zoals het gebruik van geweld, zijn nota bene van tafel geveegd.” De verhuurster van hoogwerkers uit Drachten kreeg zelf 240 uur taakstraf opgelegd en een maand voorwaardelijk voor opruiing. Tegen haar was 240 uur en drie maanden geëist. Douwes’ broer Mark, met andere familieleden aanwezig in de rechtszaal, is boos. ,,Ik geloof meer in Sinterklaas dan in de rechtbank”, fulmineert hij.

  “Strafoefening van de cosmopolitische elites tegen het klootjesvolk”
  De blokkeerders zien zichzelf als slachtoffer van een ’politiek proces’. In hun ogen krijgen misdadigers die zich schuldig hebben gemaakt aan veel zwaardere vergrijpen, lichtere straffen. Nicole Edel van Twisk (47), die buiten de rechtbank met enkele medestanders stond te roken: ,,De rechter wil met die hoge straffen een signaal afgeven: verzet je niet tegen de anti-Piet activisten want je loopt het risico dat je zwaar wordt gestraft.”

  Volgens de blokkeerders hebben ze vorig jaar slechts hun kinderen willen beschermen voor eventuele escalatie tijdens de intocht in Dokkum. De rechter ging hier niet in mee. ,,Maar dat was ook te verwachten,” zegt Mark Douwes. ,,Alles wijst er toch op dat ze mensen zoals wij koste wat het kost de mond willen snoeren.”

  “Zij verdient een lintje, geen straf”
  PVV-Kamerlid Martin Bosma is ook aanwezig. Bosma steunt de blokkeerfriezen sinds de eerste dag van het proces. De PVV’er ziet in het vonnis een ’strafoefening van de cosmopolitische elites tegen het klootjesvolk’. Bosma: ,,Dit vonnis is volslagen schandalig. Een dronken Pool die een kind doodrijdt krijgt ook 240 uur taakstraf. Terwijl mevrouw Douwes niks anders heeft gedaan dan de kinderen van Dokkum beschermen. Zij verdient een lintje, geen straf.”

  Woordvoerders van de slachtoffers, de anti-Piet activisten van Kick Out Zwarte Piet, waren niet in Leeuwarden aanwezig.

  Of de verdediging in hoger beroep gaat, kan Jenny Douwes nog niet zeggen. ,,Dat besluiten we de komende twee weken. In elk geval ga ik wel Sinterklaas vieren met mijn familie. Dat doen we dit jaar groter dan ooit.”

 9. O.P.

  € 50.599,00 Op moment van typen. GEWELDIG mooi man!

  1. Troelstra

   Moet je dit eens zien:

   2447 donaties
   € 56.739,00

   GEWELDIG mooi man!

  2. Onno

   Misschien blijft er nog wat over voor de gedupeerden door de gaswinning. Die zullen in de huidige omstandigheden hun schouders ophalen over die Sint toestand. Andere zorg, zal ik maar zeggen.
   Dat zou ook mooi zijn.

   1. Ernst Quispel

    Gelukkig kunnen de taakstraffen en de voorwaardelijke gevangenisstraffen met dit geld niet teniet worden gedaan. Deze straffen hebben tot doel deze dwazen iets duidelijk in te wrijven.

    1. Pecunia

     Het geld wordt gebruikt voor rechtshulp Ernst.

     1. Troelstra

      Kwispeltje weet niet zoveel van de rechtsstaat af. Vandaar dat hij deze rechtshulpactie niet begrijpt.

     2. Pecunia

      Kwispeltje begrijpt sowieso niet veel.

    2. Duke

     Het weekend is alleen op zaterdag en zondag. Vandaag is het zaterdag.

    3. Baaz

     Hij heeft wel verstand van meningen en verkoopt ze graag als feiten.

 10. Ernst Quispel

  Juist door dit soort rechtsstaatondermijnende acties is het een goede zaak dat de rechter hier taakstraffen en voorwaardelijke gevangenisstraffen heeft opgelegd. De rechter heeft mogelijk beseft dat geldboetes hier geen sanctionerende werking hebben.

  1. Baaz

   Het hebben van een mening is prima. Een mening is daarmee nog geen feit, verre van dat zelfs.

  2. O.P.

   @Quispel
   Rechtsstaatondermijnende actie?
   Waar komt dat toch vandaan? In een rechtsstaat mag men in hoger beroep indien men het niet eens is met een uitspraak. Daarvoor wordt geld ingezameld.
   Dat heet een mooi burgerinitiatief!

   Het lijkt wel alsof jij het niet kunt hebben dat mensen in meerderheid voor elkaar opkomen! Beetje jammer!

   1. Ernst Quispel

    Dat is juist, het recht van hoger beroep staat niet ter discussie.

    1. robroy

     Wat juist is of niet dat maken wij wel uit childlover

 11. Pecunia

  Ik vind dat iedereen die file’s veroorzaakt gestraft moet worden, of zeg ik nu wat geks?

   1. Pecunia

    Maar maar waarom mogen wegwerkers het dan wel? levert dat geen gevaar op dan? Ik neem aan de die Friese weg-blokkeerders niet bovenop hun rem zijn gaan staan dus het gevaar ligt als gewoonlijk bij degenen die niet opletten..

 12. nienke

  Zij mogen alles doen wat betreft zwarte piet en als wij Nederlanders willen vechten voor het behoud van Sinterklaas en Pieterbaas omdat het een geweldig kinderfeest is zijn wij de boosdoeners.
  Met andere woorden, wij moeten alles maar accepteren wat hier door een paar mafketels wordt bekokstoofd.
  En wat dacht je hoe wij ons moeten voelen?? maar daar wordt GEEN rekening mee gehouden.
  Hun gevoelens die zijn alleen belangrijk in dit klote land.
  Goed zo Den HELDER laat je niet kisten.

  1. Onno

   De blokkade, Nienke, stond ter discussie bij de rechtbank. Niet het feest. De blokkade was en is ontoelaatbaar. Openbare wegen moeten te allen tijde kunnen worden gebruikt voor overig verkeer, ambulance diensten, brandweer enz.

 13. Diederik van Walsum

  Over Aytas:

  1: Of hij/zij is niet goed snik.
  2: Word ingezet door DDS om dit forum levendig te houden.
  3: Verveelt zich als werkeloze.
  4: Vind het gewoon leuk om de boel tegen elkaar op te hitsen.
  5: Is een Westenhater.
  6: Als iedereen hem/haar nou is negeerde.
  7: Rust in de tent.

  1. Duke

   1,5,6. Juist. Aytas steunt Only Black Lives Matter en is dus een vieze racist. En racisten moet je links laten liggen.

 14. RS

  Inmiddels al 65.000 € staat op de Faceboek!!!!!!!Klasse !

  1. Onno

   Tijd voor voor De Belastingdienst om hier eens naar te kijken

   1. Ernst Quispel

    Ja, het is eigenlijk financiële steun aan een criminele organisatie.

    1. Baaz

     Volgens jou.

 15. LafSchaap

  De mensen van KOZP hebben hun hand ruimschoots overspeeld. Als ze met gedegen onderzoek hadden kunnen aantonen dat (te)veel mensen zich storen aan de verschijning van Zwarte Piet, dan hadden de voorstanders van Zwarte Piet en anderen best wel willen luisteren. Misschien dachten ze dat zo’n onderzoek geen zin had, temeer omdat er in Suriname gewoon Sinterklaas met geschminkte Zwarte pieten wordt gevierd. Dus geen onderzoek, alleen hun eigen mening met een veel te grote bek. En anderen beledigen door hen racist te noemen, dreigen met geweld etc. Zo slaan ze iedere vorm van begrip voor hun mening met geweld de kop in. De snelst groeiende bevolkingsgroep konden wel eens de “Blokkeerders” zijn.

 16. RS

  Dit is tenminste een GOED DOEL………De andere “goede doelen “komt toch alsmaar in de verkeerde zakken…..

 17. wheelboy

  Sommige mensen zijn nog te stom als een achtereind van een varken . Heel die anti piet actie zet de gekleurde medemens in een zwart daglicht . Waar vele geen problemen hadden en hebben met oa Surinamers of Antillianen ga je dadelijk zien dat door zon actie de mensen er wel een hekel aan krijgen . Lekker slim bezig Jeffrey .De Friezen heb je al tegen met een hoop andere landgenoten zie de spontane donaties .Volgende week breekt misschien (ik hoop van niet ) de pleuris in Eindhoven uit .Wat heb je dan bereikt met je domme actie .Helemaal niets .Als alleen haat en afkeer . Maar goed daar zal die idioot nooit over hebben nagedacht .

 18. Hermann

  Als Greenpeace een haven blokkeert vanwege een gifschip of om wat voor reden dan ook, dan worden ze opgepakt en belanden in de gevangenis. Dat is heel terecht vindt de massa. In dit geval is die blokkade van de snelweg eveneens onrechtmatig. Dat niemand dat nou door heeft. Door de vingers zien schept precedenten. De volgende actie kan het blokkeren van een startbaan zijn, spoorweg enz.

  1. Groeneveld

   Hermannnnn: wat moet, moet.

 19. Robert Leiden

  Dit land glijdt echt af naar de afgrond.
  Een stel Tokkies die anderen grondwettelijk vastgelegd demonstratierecht denkt te kunnen ontzeggen.
  En wat doen die waardeloze PVV rechters?
  Die belonen het met een lullig taakstrafje!
  Onmiddellijk ontslaan en vervangen door goede onafhankelijke rechters!
  Stelletje landverraders!

  1. Groeneveld

   Grappig. Je hebt gevoel voor humor Robbie. Had ik niet achter je gezocht.

  2. Baaz

   Maar Robert, het geven van je mening is prima, niets mis mee.

  3. Siemien

   Ja jij vindt het moreel natuurlijk van klasse spreken dat tradities kapot worden gemaakt door een stel buitenlanders, uh donker getinte mensen die echt een pleuris hekel hebben aan Nederland.

 20. staleo

  Zelfs als we onmiddellijk alleen nog maar witte Pieten toestaan, zal dit niet lang goed gaan.
  Binnen korte tijd voelen dezelfde zwartepietenhaters zich gediscrimineerd omdat kleurlingen geen Piet mogen zijn.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.