Dave Roelvink krijgt lachertje van een straf, iedereen verontwaardigd!

Dave Roelvink is weliswaar een mooie jongen maar verder natuurlijk een diep triest, zielloos figuur. Opgepakt en veroordeeld voor rijden onder invloed, komt deze oppervlakkige klaphark er met een luttele €1750,- boete, 40-urige taakstraf en een half jaar rijontzegging véél te makkelijk van af.

Twitter ging los toen men lucht kreeg van het oordeel van de rechter. De gemene deler van de reacties komt neer op ‘véél te laag, hij komt er gewoon mee weg’ en ‘kennelijk moet je eerst iemand doodrijden voor een fatsoenlijke straf’.

De straf wekt dan ook duidelijk geen vertrouwen bij twitterend Nederland. Door deze lullige straf, die een BN’er als Roelvink praktisch direct aftikt of de klap anderzijds weet op te vangen, heerst nu het beeld dat BN’ers boven de wet staan.

Rijden onder invloed blijkt hevige reacties bij mensen op te roepen omdat je er actief dom gedrag mee in de hand werkt en de veiligheid van anderen ontzettend makkelijk in gevaar brengt. Dat is wat mensen kennelijk zo steekt, dat zo’n flapdrol als Dave Roelvink met hetzelfde gemak een kind van de sokken rijdt of zich iemands woonkamer in boort en dán pas een ‘echte’ straf zou krijgen. Terwijl de straf die hij nu krijgt eigenlijk als functie zou moeten hebben om hem tot inzicht te laten komen en verantwoordelijkheid bij zou moeten brengen.

Roelvink zelf heeft zich bij de straf neergelegd en de rechter zei naar aanleiding van het vonnis: “Daarvan heeft u echt pijn. Daar baalt u van, en dat is wat ik wil.” Het publiek gelooft er echter geen zak van en acht de rechter op z’n zachtst gezegd behóórlijk naïef.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. Adriaan

  De straf is in mijn optiek conform de wet. Ik ken iemand die ook met behoorlijk veel drank op dik 2500 euro kwijt was, plus een jaar rijontzegging en een verplichte cursus in Noordwijk. Het hangt dus af hoeveel promillage alcohol men ik het systeem (niet mijn woordkeuze, maar die van de politie) heeft.

  1. Aytas

   Als het vergelijkbaar is met andere overtreders moet de kous af zijn. Lul van een vent.

   1. Marija

    Nu ben ik het met u eens, Dries is een lul van een vent en mooi vind ik hem helemaal niet, met zijn karakterloze kop.

    1. Marija

     Bedoel dave

  2. Siemien

   @Adriaan jij lult en zuigt al net als die Ernst, conform de wet, waar is je moreel kompas verkeerd gaan staan.
   Geen verdovende middelen in het verkeer dat zou conform de wet moeten zijn, Adriaan..

   1. Adriaan

    @Siemien, dat kun je nu wel beweren, maar we hebben met z’n allen deze wetten gemaakt. Dat de wetten aangepast moeten worden, staat voor mij vast. Zo’n straf is veel te laag. Kom daar maar eens om bij dat linkse zooitje. Sociaal weet je wel.

    1. Siemien

     Nou niet met z’n allen, een stel, tegenwoordige oude knarren die al zittend achter hun bureau strafjes bedenken.
     Tegenwoordig geeft men taakstrafjes die vaak gepaard gaan met zeer ongeïnteresseerde inzet en houding.
     En we zitten op 1 lijn wbt de laagte van de straffen, ik ben tegen taakstraffen (op de manier zoals deze nu gegeven worden)

  3. Troelstra

   Wat waren de promilages?

 2. Gerlos

  Straf is te laag maar ik heb een vermoeden dat hij nog wel een keer in aanraking komt met de Hermandad vanwege te veel alcohol.

 3. Hamer Sikkel

  Je kan aan alles merken, dat jongens als Dave Roelvink overal schijt aan hebben.
  Kijk maar naar ‘De Roelvinkjes … effe geen cent te makke’.
  Dave gedraagt zich echt als een verwend ventje.
  Hij laat een paar schoenen zien van 1.100 euro.
  Daar moeten sommige gezinnen een maand van leven.
  De oudste zoon Roelvink zou eens goed in zijn kont gen**kt moeten worden.

  1. Julian

   1100 euro een maand van leven? Hoe bedoel je dat? Er zijn veel meer gezinnen die het elke maand met veel minder moeten doen. En waarom moet hij in zijn kont gen**kt worden. Wat lost dat op?
   Tot en met zin 4 ging het goed met u. Daarna komt er alleen onzin op papier.

 4. Troelstra

  Even een vraagje: Hoeveel was zijn promilage? 0,5 schijnt maximaal te mogen. Dus wat week zijn promilage ervan af?

 5. FLP

  De rechter is een slappe dweil. Dave komt steeds negatief het nieuws! is het niet diefstal en foute zwembad filmpjes waar hij ook nog eens het slachtoffer probeert te chanteren.deze gast Leers het niet!! Zwaar straffen!!!

  1. Siemien

   @FLP men verschuilt zich achter wetjes..

 6. Roughwood

  Dave wie?

 7. Troelstra

  Tegen de Blokkeerfriezen die de kinderen van Dokkum voor gevaar voor hun veiligheid hebben behoed treedt Justitie dan weer wel zeer dapper op. Het valt niet op hoor…

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.