EINDELIJK een veilige haven: Asia Bibi welkom in Duitsland

Dan hoeft ze niet meer te vrezen voor haar leven — of voor dat van haar familie en vrienden.

Asia Bibi gaat binnenkort vrijwel zeker verhuizen naar… Duitsland. Dat zegt haar advocaat, Saif-ul-Malook.

“Ze zit op dit moment ondergedoken in een safe house, maar ik heb begrepen dat ze het naar omstandigheden goed maakt,” zegt hij. Ze zou “binnen twee weken” al naar Duitsland kunnen. Ze wil daar graag naartoe omdat onze oosterburen een snelle gezinshereniging-procedure hebben.

Saif Ul-Malook had eerder de Nederlandse regering opgeroepen om Asia welkom te heten in Nederland. Dat is dus blijkbaar niet gebeurd — maar gelukkig zijn de Duitsers bereid om haar op te vangen.

Het heeft natuurlijk veel te lang geduurd, maar dit is wel degelijk een belangrijke en mooie ontwikkeling. Asia Bibi is haar leven triest genoeg gewoon niet zeker in Pakistan, een land waar extremisten het op straat eigenlijk gewoon voor het zeggen hebben. Dat is vreselijk voor haar, maar het zal haar toch een behoorlijke morale boost geven onze oosterburen haar maar wat graag met open armen ontvangen.

Wel een punt: in Europa lijken we over het algemeen nog steeds niet door te hebben dat christenen het in grote delen van de wereld bijzonder lastig hebben. Noord-Afrika, het Midden-Oosten… in die regio’s worden christenen eigenlijk gewoon systematisch vervolgd. Als partijen als GroenLinks en de ChristenUnie het werkelijk zo belangrijk vinden dat ‘vluchtelingen’ geholpen worden, dan moet Europa eerst en vooral maar eens naar christelijke vluchtelingen kijken — juist zij moeten opgevangen worden. Bijkomend voordeel is dat ze zich relatief makkelijk moeten kunnen aanpassen in Europa, zeker in de meer christelijke landen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

26 reacties

 1. Adriaan

  Quote: ‘dan moet Europa eerst en vooral maar eens naar christelijke vluchtelingen kijken — juist zij moeten opgevangen worden. ‘
  Er wonen circa 3,5 miljoen christelijken in Pakistan. Ga er maar aanstaan.

 2. Ritter

  Deze vrouw is nu een voorbeeld van een echte vluchteling waar het vluchtelingen verdrag voor bedoelt is.

  1. Aytas

   Wat zijn volgens jou geen echte vluchtelingen?

   1. ildib

    Wat denk je van die dobbernegers?

   2. Adriaan

    Definitie van een niet echte vluchteling:
    Een persoon die in een niet oorlogsgebied woont, maar wel in armoede
    en deze situatie wil ontvluchten om een betere toekomst op te bouwen.
    En omdat Europa zorgt dat deze ‘ontvluchtingen’ gratis een bed, een bad en een brood krijgen,
    komen ze met horden naar hier.
    Als een Nederlander naar Amerika of Australië wilt emigreren, dan moet je aantonen dat je werk hebt, anders kom je er niet in. En zo hoort het ook.

    1. Aytas

     Adriaan
     Deze vrouw is niet gevlucht voor oorlog maar vervolging. Dan zou iedere twa daar ook welkom moeten zijn. Of de tutsi uit Burundi, de door Nederland in het zadel geholpen dictator vervolgt hun bij de minste kritiek. Mijn ouders komen uit Kenia waar Nederlandse ondernemers de ontwikkeling van het land in de weg staan, zij krijgen subsidie van de Nederlandse overheid om in Kenia te ondernemen. Hoe kan een Keniaan daar tegenop? Zou het niet veel eerlijker zijn om te stoppen met die subsidies? Kenianen lijden daaronder, een dictator wordt ermee in het zadel gehouden. De Nederlandse overheid is er schuldig aan dat Kenia niet doorontwikkeld. Het lijkt mij heel normaal dat de Keniaanse bevolking naar Nederland kan komen en zich daar vestigingen want het Keniaanse geld verdwijnt voor een deel in jullie heffingstelsel.

     Dit is wat men crony kapitalisme noemt. De staat is hier schuldig aan. Wil je migratie stoppen ligt hier de oplossing. Ik zie jou niet als schuldige of dader en heb helemaal niets tegen blanken. Jij en ik zijn simpele pionnen.

     1. Arie B

      Ik zou naar het Europese Hof voor de rechten van de mens gaan, wellicht kunnen die iets voor je betekenen.

     2. tomygun

      Wat een BULL ook wel Calimero gedrag genoemd .

     3. tomygun

      Zeg er even bij wat voor en welke subsidie zij krijgen
      maar dat verdom je .
      Indien zij niet goed voor het land zijn dan zet de regering
      ze in de kortste tijd uit.
      Maar dat doen zij niet omdat zij hun belasting betalen
      en de regering weer dat de afro dat niet doet maar simpel
      constant de boel belazerd .
      Het zelfde wat zij hier doen .

     4. sonar

      Achterlijke tas wat ben jij een zielig maar vooral een dom figuur.
      Blijf lekker daar in de rimboe kan je tot rust komen ,maar niet meer zeuren als het daar achteraf het toch niet is,doei en veel plezier.

     5. Aytas

      Gun
      De afdeling rvo van economische zaken is heel duidelijk over de subsidie die de Nederlandse overheid verstrekt. Verstrekt de Nederlandse overheid die ook aan keniaanen? Ook weet jij waarschijnlijk dat je verhaal over belasting niet opgaat.

   3. Siemien

    Waar door links overal nuances worden aangebracht vertik je het om dit hier niet te doen Aytas..

    1. Aytas

     Welke nuances?

     1. Siemien

      Wie/wat is voor jou een “echte” vluchteling, en hoe definieer je dé vluchteling!?

 3. robroy

  Veilige haven ???????????????? hahahahahahahaah ja natuurlijk ze heeft daar geen moslims om haar heen hahahahahaahahahahaahahah
  Die is zo goed als dood

 4. JanKlaasen

  Gelukkig is ze geen moslima, dan was ze dus niet welkom geweest.

  1. Baaz

   Nou…? Moslima wel islam niet. Snap je het verschil?

   1. robroy

    @Baaz
    Jantje loopt hier al een tijdje mee maar snapt het nog steeds niet .
    Hij is een beetje een late leerling zeg maar lol lol

   2. Aytas

    Het 1 kan niet zonder de ander.

 5. Eugenie de la Fleur

  Correctie: we moeten niet alleen naar christelijke vluchtelingen kijken maar naar alle vluchtelingen die een veilig haven zoeken in Europa

  1. Groeneveld

   Correctie Eugenie de la Sukkel: we moeten niet alleen alle vluchtelingen die een veilige haven zoeken naar Europa halen, we moeten alle 5,5 miljard mensen van over de hele wereld laten meedelen in onze welvaart. Dat wel zo eerlijk, toch?

 6. Gerlos

  Ik wens haar met het voltallige gezin een fijn leven bij Mutti.

  1. Baaz

   @Gerlos: En beveiliging, de islamgieren zijn nog steeds uit op haar dood.

 7. lancar

  Uit dit verhaal blijkt duidelijk dat christenen met 2 maten meten. In Pakistan huizen ook een heleboel christenen die er ook heel graag weg willen. Maar omdat ze onder de armoedegrens leven is vluchten of emigratie geen optie voor hen. De ene wel helpen maar de andere niet, en alweer steekt rechtsongelijkheid onder de religieuze mensheid de kop op.

  Wat maakt het verhaal van deze christenvrouw zo bijzonder? Het christendom is allang een verloren zaak, maar velen misbruiken het geloof om er beter van te worden. Hebben de achtergestelde christenbroeders en zusters aldaar een advocaat die een plek in Duitsland of in Nederland voor ze kan pleiten die ook in angst leven en net zo erg bedreigd worden als deze Bibi?

  Ik vind dan dat al die christelijke stumpers in Pakistan geholpen moeten worden. Het zijn immers toch christenen die hulp behoeven? Waar is de christelijke eenheid, broederschap en menselijkheid gebleven? Iemand voortrekken en de ander laten stikken komt neer op regelrechte discriminatie.

  Het is dus echt waar dat de gelovige mensheid zelfs in de huidige tijd nog niets heeft geleerd van het verleden en derhalve alsnog de denktrant en werkwijze van de Bijbelse God imiteert. http://www.debijbelzegt.nl/discrimi.htm

  Ja, ik ben ongelovig, maar ik trek me toch geestelijk het lot van die onderhavige christelijke achterblijvers aan, omdat het mensen zijn. Helpen zal ik ze zeker niet, ze hebben immers een God die voor ze zorgt en gelijkdenkende broeders en zusters over de gehele wereld waar ze terecht kunnen, of niet?
  Het is in elk geval oneerlijk, onmenselijk en verraad jegens soortgenoten om ze in de kak te laten zitten volgens de religieuze stelling “het is elk voor zich en God voor ons allen.”

  Die arme mensen verdienen toch net zo goed hulp? Conclusie; het christendom is zoals van oudsher een schijnheilig orgaan dat tot voorbeeld is van haar volgers, en dit zal altijd zo blijven. Aanschouw rondom u de voorbeelden van schijnheiligheid tussen mensen onderling, maar zeg niets anders bent u overgeleverd. Dus, volksmisleiding en hypocrisie ten opzichte van elkaar blijkt in deze eeuw ook normaal te zijn zoals weleer! Egoïsme ten top!!!!

 8. Rosasolis

  Bibi was en is nog steeds ook in Nederland welkom. Haar advocaat blijft hier voor tenminste 3 maanden. Maar mag zij nu werkelijk uit Pakistan verlaten? Geen maand geleden was er het bericht dat Bibi onder weg was naar een land in Europa. Maar dit bleek niet de waarheid te zijn. Pakistan had haar nog niet vrij gelaten. Laten we hopen dat ze nu eindelijk uit dit vreselijke land is.

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.