Emile Ratelband neemt identiteitswaanzin op de hak: leeftijd wijzigen want ‘gevoelskwestie’

Ge-wel-dig! ‘Tjakka’-roeper Emile Ratelband is ondertussen 69 lentes jong en vind dat maar niets! Daarom wil hij zijn leeftijd wijzigen op de identiteitspapieren. Want leeftijd is immers ‘een gevoelskwestie’, daarmee gekscherend verwijzend naar andere gevoelige gevoelskwesties in onze samenleving, namelijk genderneutraliteit. Twijfel bij de redactie of hij dit nu serieus meent of het zijn doel is om linkse drammers op de hak te nemen. Hoe het ook zij, vermakelijk is het zeker. 

Na de onzin over genderneutraliteit doet Ratelband er een schepje bovenop door een gerechtelijke uitspraak te eisen over de mogelijkheid om zijn leeftijd op de identiteitsdocumenten te wijzigen. Volgens hem zou dit mogelijk moeten zijn onder het principe van gelijke behandeling: “Ook bij transgenders kan het geslacht op de geboorteakte nu veranderd worden. In dezelfde tijdsgeest moet er ook ruimte zijn voor een leeftijdswijziging.” Volgens Ratelband is zijn psychologische en fysieke leeftijd eerder nabij 45 jaar, dan dat wat nu op zijn paspoort staat. Als dit wordt toegestaan zou dit vreemde consequenties kunnen hebben, maar daar hoort u ons op dit moment nog niet over.

De rechtbank ziet het voorstel van Ratelband als een slecht idee. En dat is het ook want het is een van de weinige objectieve meetinstrumenten die we nog hebben in deze samenleving: leeftijd! Maar, daar gaat het Ratelband wellicht niet om, hij is lekker bezig linkse identiteitspolitici op de hak te nemen, die voortdurend nieuwe identiteiten bedenken om deze te beschermen tegen ‘discriminatie’ en ‘ander gespuis’. Nieuwe identiteiten bedenken? Jazeker, politici doen er alles aan om nieuwe groepen te vinden en hun identiteiten te misbruiken, die zetten linkse politici namelijk in voor hun politieke slachtoffercultus.

Gelukkig heeft Ratelband het door en hopelijk de rest van Nederland ook. Of zou Ratelband serieus zijn? Geen peil op te trekken, die man! Het compulsief streven naar acceptatie van versbedachte identiteiten bleek Nederland in het verleden al snel beu. Waarschijnlijk leidt de zaak van Ratelband niet veel verder dan dit.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

4 reacties

 1. Eugenie de la Fleur

  Feitelijk vormt leeftijdsdiscriminatie een grotere rol in de samenleving dan we waar willen nemen. Het zinloos invoeren van een leeftijdsgrens binnen verenigingen, organisaties, datensites etc is een vorm van leeftijdsdiscriminatie waar de betreffende persoon buiten wordt gesloten vanwege zijn/haar leeftijd. Opmerkelijk heeft niemand het hierover maar dat maakt het niet minder erg

  1. gister

   datensites

  2. slayer

   precies grote schande ! ik wil ook een 65 plus pas……

 2. Heinz

  Ooit wilde hij verder als politicus, inmiddels heeft hij zich bekeerd tot het Boeddhisme Hij slaagt er steeds in de pers te halen. Iets voor FvD ?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.