Europa Lijsttrekker FVD: “Door Nederland waart het spook van de culturele capitulatie. Regerende elites cijferen de eigen cultuur weg”

Marrakesh. Boerka’s. Zwarte Piet. Vlees. Alles moet eraan geloven.

Toen bekend werd dat Derk Jan Eppink lijsttrekker van Forum voor Democratie bij de Europese verkiezingen zou zijn reageerde ik verheugd. Natuurlijk, net als bij iedere andere politicus ben ik het niet altijd met hem eens, maar de man heeft a) de broodnodige ervaring, en b) heel vaak wel degelijk gelijk. Prima dus dat hij voor FVD het Europees Parlement in wil. Met zo’n man als leider van je fractie aldaar weet je dat je écht wat invloed gaat hebben, zelfs als nieuwkomer.

Hoe dan ook, op Twitter maakt Eppink maar weer eens duidelijk hoe hij de huidige politieke cultuur benadert — en dat is natuurlijk precies waarom hij zo goed bij FVD past:

“Door Nederland waart het spook van de ‘culturele capitulatie’,” schrijft Eppink. “Regerende elites cijferen de eigen cultuur weg. ‘Marrakesh’ vergroot immigratiestromen, niet-naleving Boerkaverbod sluit vrouwen op, Zwarte Piet krijgt de zwarte piet, vlees is het ‘nieuwe roken’.” Hij sluit de tweet af met een vertwijfeld “waarom?”, hoewel hij best weet wat het antwoord is.

De elites haten de Nederlandse cultuur. Dat is het antwoord, en dat is waarom onze cultuur er in alle opzichten aan moet geloven.

Het feit dat die elites de eigen cultuur haten kan niet als een verrassing komen. Diezelfde elites worden immers onderwezen aan onze eigen universiteiten, waar de idioterie van de Frankfurter Schule heilig is verklaard. Vanaf het moment dat ze daar arriveren — of het nou in Leiden, Amsterdam, Groningen, Utrecht, Nijmegen of waar dan ook is — worden ze geïndoctrineerd met die filosofie van de zelfhaat. Als ze hun studie na enkele lange jaren — van verwoed drinken, trouwens — hebben afgerond zijn ze dan minstens net zo anti-eigen-cultuur als hun hoogleraren en docenten.

Dit brengt ons natuurlijk bij een ander belangrijk punt: hoe gaan we dit in vredesnaam tegen? Wij van rechts doen ons best in de media, maar middelbare scholen en de universiteiten blijven het eigendom van links. Zolang daar niets aan gebeurt blijft het vechten tegen de bierkaai.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

80 reacties

 1. Ernst Quispel

  Ik acht die rare Eppink in staat om het vermolmde lijk van het cultuurmarxisme weer geheel tot leven te wekken en tot spookbeeld te verheffen.
  Ik verheug me op deze fantoomstrijd, de heroïeke oorlog tegen de windmolens die de militair Baudet al heeft afgekondigd.

  1. Ernst Quispel

   Kom er maar in Floris Groeneveld, die Eppink is de held die veel gaat klaarmaken!

   🙂

  2. Floris

   “het vermolmde lijk van het cultuurmarxisme”
   —————————————————————–
   En maar ontkennen van de feiten. Ontkennen, ontkennen en nog eens ontkennen.

   Tot mijn genoegen constateer ik dat ook de heer Van der Galien onderschrijft dat de geest van het cultuurmarxisme nog springlevend is.

   1. Ernst Quispel

    De geest van het cultuurmarxisme leeft inderdaad nog vitaal in de hoofden van rechts-populistische zwetsmeiers.
    Dat is een vermakelijk verschijnsel.

    1. Floris

     Quispel noemt de heer Van der Galien een rechts-populistische zwetsmeier.

     Waarvan akte.

     1. Ernst Quispel

      Floris klikt bij de meester.

      Het is een laf kereltje.

     2. Aytas

      Mogen mensen geen mening hebben? Is dat de vrijheid van meningsuiting volgens jou? Selectief en alleen gewenste uitspraken.

      Ik deel in deze de mening van ernst en daar zal de auteur dan ook een mening over hebben en als hij die wil uitten moet hij dat gewoon doen. Vrijheid van meningsuiting.

     3. Meester Kong

      @Floor
      Daar is geen woord van gelogen.

     4. Floris

      Nee hoor, ik heb hem geen mail gestuurd.

     5. Floris

      Vindt ook heer Kong dat Van der Galien een rechtspopulistische zwetsmeijer is?

     6. Meester Kong

      @Floris
      Vervang het woord- zwetsmeier- voor provocateur.

     7. Floris

      Ook heer Kong, belast met het dwarsligger-gen, is heel stoer en scheldt Van der Galien dapper uit.

      Wat is het toch een held!

     8. Meester Kong

      @Floor
      Als dit uitschelden is dan weet ik het niet meer.

      @Seneca weet wat uitschelden is — jij vuile rat- enz enz

     9. Floris

      Provocateur reken ik als scheldwoord. En populist is dat in feite ook, want het is denigrerend bedoeld.

      Maar goed, als jij en Quispel behoefte hebben om Van der Galien te beschimpen laten jullie daar alleen maar mee zien uit welk rot hout jullie zijn gesneden.

     10. Ernst Quispel

      Ik noemde van der Galien overigens geen populistische zwetsmeier, die conclusie trekt Floris die zichzelf wel aangesproken mag voelen.

     11. Floris

      “Ik noemde van der Galien overigens geen populistische zwetsmeier”
      —————————————————————–
      En daar hebben we de volgende leugenachtige ontkenning. Quispel sprak in het algemeen over rechtspopulistische zwetsmeiers indien ze van mening zijn dat de geest van het cultuurmarxisme nog springlevend is. Ook Van der Galien is die mening toegedaan, dus trof het ook op hem toe.

      Je wordt steeds zieliger, trol. En iedereen prikt moeiteloos door je leugens, gezuig en gedraai heen.

     12. Ernst Quispel

      Floris bevestigt wat ik zeg. Ik sprak in algemene termen over rechts-populistische zwetsmeiers en Floris trekt op eigen inzicht de conclusie dat van der Galien een populistische zwetsmeier is. De belediging komt dus van hem.

      Het is eigenlijk heel elementaire logica, maar daar troffen we vaker een knelpunt aan.

     13. Siemien

      Nee hoor Ernst, jij liegt, jij spreekt nooit in algemene termen, jij zuigt met naargeestige reacties met 3 dubbele bodems, zo algemeen ben jij niet.

     14. Floris

      Van der Galien schreef:

      “Het feit dat die elites de eigen cultuur haten kan niet als een verrassing komen. Diezelfde elites worden immers onderwezen aan onze eigen universiteiten, waar de idioterie van de Frankfurter Schule heilig is verklaard.”

      Misschien weet Quispel niet dat de Frankfurter Schule de uitvinder is van het cultuurmarxisme?

    2. Groeneveld

     De vraag is waarom Quispel het cultuurmarxisme zo’n angstig spook en fantoom vindt?

     Wellicht omdat de daardoor opgewekte cognitieve dissonantie en onlustgevoelens een niet te stelpen boventoon in zijn hoofd gaan voeren?

     Het cultuurmarxisme bestaat en is (nog steeds) springlevend. Eenieder die dat ontkent, ontkent de realiteit. En dat is precies wat luchtfietser Quispel bij voorkeur doet.

     1. Floris

      Zoals we weten heeft Quispel moeite met zelfstandig nadenken. Verder dan het nablaten van de linkse kerk komt hij niet.

      De linkse kerk heeft besloten om niet te willen worden geassociëerd met het cultuurmarxisme omdat het woord marxisme er in zit. Het marxisme heeft immers een heel slechte naam opgebouwd.

      Zo simpel is het.

      Dat de speerpunten van het cultuurmarxisme bijna 1 op 1 overeenkomen met die van het huidige links wordt gemakshalve verdonkeremaand.

    3. Ernst Quispel

     “Misschien weet Quispel niet dat de Frankfurter Schule de uitvinder is van het cultuurmarxisme?”

     Dat is me bekend, Floris. De Frankfurter Schule is in 1924 gesticht. Het was dezelfde verwarrende tijd als waarin het nationaal-socialisme ontstond. Ook niet erg actueel meer.
     Heden ten dage zijn er geen mensen meer die de theorie nog serieus nemen, laat staan aanhangen. Er zijn wel warrige figuren die denken dat het een ideologie is die door veel mensen heimelijk dan wel onbewust wordt aangehangen. Die mensen strijden een fantoomoorlog tegen windmolens en zijn diep tragisch.

  3. Siemien

   Naargeestig Ernstje plempt hier zijn rotzooi neer en steekt zijn vieze smerige islamitische stinkmuil weer een meter in het beton, dan bestaat het immers niet.
   Ernst als vies minachtend schoothondje laat hier natuurlijk graag zijn anti-Nederlandse gevoelens zien natuurlijk.

   Wat Aytas betreft: Aytas loopt als bipsmaatje mee met Ernst, begint te slachtofferen en zielig te doen “ja maar iedereen mag zijn mening hebben” klopt, dat mag iedereen, maar Ernst en Aytas zijn het NOOIT eens, reageren structureel tegenstrijdig.
   Het is een feit dat Ernst en Aytas structureel onzin plempen, tegen alles ingaan en anderen wegzetten als vooral fascistisch, Hitlers, Dom of dom rechts.
   Jullie zijn het zuurdesem hier…

   1. Aytas

    Hebben eenheidsworsten de wereld ooit wat goeds gebracht?

    1. Siemien

     Je bent Ernst’s bipsmaatje dat maakt dat jou een éénheidsworst maar dan samen met bipsmaatje Ernst..

 2. Fonzie

  Kern van waarheid ? Tja als zelfs Johan Derksen overstapt naar FVD.

  1. Aytas

   Wat zegt dat?

   1. Lugar

    Derksen was van D’66, je weet wel de club die wilde fuseren met GroenLinks en nu dezelfde agenda voert.

 3. Ernst Quispel

  Off topic: heeft iemand nog een linkje naar het script van Baaz?

  1. Meriadoc Brandebok

   Ernst, het is verboden daarnaar te linken, want Baaz deed dat en had direct een ban aan zijn te grote broek.

   1. Spaanse kok

    Wat, Baaz Ban?
    Ik dacht dat het script werkte.
    Hopelijk neemt iemand het van hem over.
    RIP Baaz, we zullen je missen.

    1. Meriadoc Brandebok

     Als kiespijn ja.

     1. Siemien

      Aldus ons aller occult fantasietje.

  2. Meester Kong

   $( “li” ).remove;

   Kuch, levensgevaarlijke voor een forum 🙂 🙂 🙂 🙂
   Alle javaantjes opstellen in rijen van DRIE

 4. Lugar

  Het is vanzelfsprekend dat Brussel een agenda voert waarbij de nationale culturen weggepoetst moeten worden. Onder invloed van de VN (Marrakesh) is het niet de bedoeling dat nationale grenzen en culturen en grote wereldrijk (New World Order) in de weg staan.

  1. sjun

   Lands en streekculturen staan een Brusselse controle maar in de weg en bevorderen weerwoord en zelf nadenken over het eigen leefgebied. Dat kan Brussel natuurlijk niet hebben dat graag bedilt wat het te vervangen volk dient te denken, wat het dient te betalen, hoe het dient te leven en hoe het dient te handelen.

   Intussen promoot het digitale karakter ene Aytas de burka en steekt zij en passant daadoor onderdrukte zusters een mes in de rug door kritiek op dit islamiserende misogyne merkteken in de publieke ruimte in de geest van Haagse Willem H. te downplayen.

   1. Lugar

    Dat heb je weer mooi neergezet Sjun, geen speld tussen te krijgen en daar is geen woord Spaans bij.

    1. Aytas

     Daar kan een hooiberg tussen. Sjun is namelijk iets vergeten, wat staat deze vrouwen zonder burka te wachten? Wie geeft de garantie dat ze het niet vrijwillig dragen?

     1. Siemien

      Aytas jij als rasechte antisemitische islamsloerie vindt het natuurlijk verschrikkelijk dat er niet meer boerka’s rondlopen in Nederland..
      Net als Ernst ben jij een zéér warme pleitbezorger van de islam, de islam impliceert ook dat jij je niet aan de wet hoeft te houden..

   2. Ernst Quispel

    Waarom Sjun er altijd Willem Holleeder bij haalt blijft duister.

    1. Siemien

     Waarom Aytas Hitler er altijd bij haalt en waarom Ernst de islam met hart en ziel verdedig is geen raadsel..

 5. Aytas

  Weer zo’n complete gek. D’Annunzio zou trots op deze leerling zijn, deze rat wil vrouwen opsluiten maar framed het alsof de boerka dat doet omdat het niet in meneertjes straatbeeld past. Het fvd is de terugkeer van Hitler aan het voorbereiden.

  1. Lugar

   Welke medicatie gebruik jij Aytas?

   1. Aytas

    Geen. Jij? Dat je niet ziet wat het fvd werkelijk is doet wel vermoeden dat je iets slikt.

    1. Lugar

     Geen? Dat moet haast wel, je bazelt als een kip met oxicodon.

    2. TD

     Welke vreselijke plannen smeedt het FVD volgens jou?
     Behalve het opruimen van die halfzachte linkse politieke misfits.

     1. Lugar

      @TD: Vragen stellen aan links is hetzelfde als vuur maken met water.

    3. Janna47

     @ Aytas

     Zie je wel vaker spoken?

  2. Siemien

   @Lugar

   Aytas gebruikt zoloft een zeer sterke antidepressiva, icm alcohol en geestverruimende middelen.
   Aytas trekt wederom de Hitler troefkaart, volgende wordt de racisme/fascisten/dom rechts kaart..
   Er komt ook weinig zinnigs meer uit.

   1. Lugar

    @Siemien: Inderdaad, het is een merkwaardige forummer, ze is alleen niet ze gemeen als meneer Quispel. Maar ach, als het mij niet aanstaat zet ik haar naam even in m’n script en klaar is Baaz! 😉

    1. Siemien

     😉

    2. Aytas

     Hahaha zet me in het script. Ik begrijp best dat inhoud jou niets zegt. Tot nu toe heb je nog nooit een discussie inhoudelijk verrijkt. Zou welkom zijn een goede discussie partner. Wie weet leer ik wat.

     1. Ernst Quispel

      Je confronteert deze trollen met hun inhoudelijke onvermogen, Aytas. Dat leidt tot woede en scheldpartijen. Tegen dit infantiele gedrag is geen kruid gewassen.

     2. Lugar

      Nee ik zet jou (nog) niet in het script, het heeft namelijk ook nadelen als je er teveel namen in zet.

      “Tot nu toe heb je nog nooit een discussie inhoudelijk verrijkt.”

      Jij mag gewoon een mening hebben, zelfs als dat helemaal nergens op slaat.

 6. Floris

  “middelbare scholen en de universiteiten blijven het eigendom van links. Zolang daar niets aan gebeurt blijft het vechten tegen de bierkaai.”
  ———————————————————————————-
  Vergeet de lagere scholen, het jeugdjournaal en sesamstraat niet, want daar begint het al.

  Ik denk niet dat je er iets tegen kan doen.

  De wal zal het schip moeten keren. Dan gaan de ogen pas open.

  Voor mijn schoonzus, een stijflinkse schooljuf, is dat een beetje gebeurd na de Turkenrellen in Rotterdam. Ze is nu van mening dat dubbele paspoorten moeten worden afgeschaft, maar ik denk niet dat ze haar stemgedrag, waar ze niets over wil zeggen, vooralsnog gaat wijzigen.

  1. Lugar

   @Floris: Het onderwijs, en met name het basisonderwijs, is volledig gefeminiseerd. De schoolmeester, zoals je die vroeger had, is uitgestorven of met pensioen. De deeltijdjuf, die hooguit twee dagen per week en alleen ’s ochtends voor de klas staat, heeft onze jeugd nu te pakken. Samen met vier andere deeltijdjuffen wordt onze kleintjes geleerd dat ze rustig moeten doen, zittend moeten plassen en geen cowboytje mogen spelen.

   O ja, al die deeltijdjuffen stemmen op eikeltjespyama Yasser Feras.

  2. Ernst Quispel

   Het is een enorm omvangrijk complot van de linkse Kerk, mensen, alleen een gewelddadige volksopstand kan dit keren.

   Prins Floris gaat de opstand vanuit Vlaanderen leiden.

   🙂

   1. Siemien

    Onzin Ernst, je speelt op je neusfluit met die hazenlip van je..

   2. Floris

    “Prins Floris gaat de opstand vanuit Vlaanderen leiden.”
    ——————————————————————–
    Je obsessie met mij druipt er weer vanaf.

    Deden al die nederlagen in de discussies zo’n vreselijke pijn, knul?

    Vraag mama om een kopje chocolademelk en daarna vroeg naar bed. Morgen is er weer een nieuwe dag voor je.

  3. Spaanse kok

   quote: Ik denk niet dat je er iets tegen kan doen
   .
   En daar gaat het fout.
   De stelling dient te zijn :
   Ik denk niet dat ik er iets tegen ga doen.
   Geen rechtse scholing trachten op te starten.
   Geen rechtse omroep trachten op te starten.
   Nee, hard janken en het slachtoffer spelen.

   .

   1. Lugar

    Relax grandpa…

    1. Meriadoc Brandebok

     Aldus de hoogbejaarde vrijwilliger-nachtportier lugar.

     1. Lugar

      Nee meneer Brandebok, dat is onjuist! Ik ben in elk geval van ver na 1960. Ik heb een goed betaalde baan, ik heb al mijn tanden én kiezen nog en ik ben ook geen portier. En Lugar is met een hoofdletter. 🙂

   2. Arie B

    En in je soep roeren..

 7. Benny

  Ik als gewone burger ken me hier volledig in vinden, het verkrachten van de Nederlandse identiteit is in volle gang, En het gebeurt op grote schaal. Alles moet wijken voor een (linkse) ideologie die grote delen van het land niet ziet zitten….maar waar de gevestigde orde zit word beslist….het volk gaat dit ooit afstraffen en ik verheug me er nu al op…. Het lijkt of We leven in een verkapte dictatuur…

  1. Lugar

   “Het lijkt of We leven in een verkapte dictatuur…”

   Dat is het ook, of denk jij dat het vakje op het stembiljet, het vakje dat wij eens in de zoveel tijd rood mogen kleuren, iets heeft te maken met democratische invloed?

   1. Meester Kong

    @luger
    Ga toch FvD stemmen en red de Nederlanders van deze vreselijke dictatuur…

    1. Siemien

     FvD stemmen!? dat zou heel Nederland moeten doen…

    2. Lugar

     Maar meneer Kong, ik heet Lugar. Een Luger (P-08) is een vuurwapen en Luger was een wapenontwerper. Ook heeft Theo van Gogh, het werd afgeslacht door een Mohammedaan, een film gemaakt met die titel.

     Mijn naam is geen Luger maar Lugar.

     1. Meester Kong

      @lugar
      Een foutje is zo gemaakt..
      Lugar- oord- plaats, ach laat maar.

     2. Lugar

      Is niet erg meneer Kong, lugar betekent ‘hut’ in het Noors.

     3. Spaanse kok

      lugar betekent ‘hut’ in het Noors.
      .
      Oh, kugar dus.

     4. Lugar

      Nee hoor, twee Lugars is het meervoud van hut.

 8. TD

  Het is onmiskenbaar dat FvD captabele mensen onder zijn gelederen heeft en dat gaan er meer worden.
  Steeds meer politiek geëngageerde mensen hebben affiniteit met de denkrichting van het FvD.
  De politieke horizon klaart op.

  1. Meester Kong

   @TD
   ”De politieke horizon klaart op”

   Joepie, wanneer gaat het gebeuren ?

   Tis net als , je’zus komt, m.a.w blijf geloven in sprookjes.

   1. TD

    Zie je dat nog niet?
    Kijk en let op de actuele politiek in heel Europa,Slowakye heeft bijvoorbeeld para militair gestructueerde rechtse groepen,Tsjechië eveneens.
    De Nederlandse PVV en AFD en in de Duitsland de sterk opkomende rechts geëngageerde groepen,Oostenrijk is al helemaal rechts

    1. van Urk

     Die Linkse marxist trollen zullen toch niet van hun gedachtegoed afwijken, betwijfelen en zo en zo hun politieke voorkeur niet betwisten. Onze Ernst zegt dat er geen sprake is van een cultuurmarxisme maar hij is van jongs vanaf zo in deze gedachtegoed geindoctrineerd dat hij het al lang niet meer beseft dat wij er midden in zitten. Gelukkig zijn er mensen en politici die wakker geworden zijn en uit deze doctrine van het cultuursocialisme eruit willen stappen en daar tegen verzetten.

 9. Two Ravens Black Kettle

  Nogmaals…
  Uitstekende keuze van de FvD om de intelligente, goed onderlegde en welbespraakte heer Eppink in huis te halen.
  Wanneer je hem naar een debat stuurt of naar een Orwelliaanse radio/tv-agitprop. programma hoe je geen enkele angst te kennen.

 10. Karel de Grote

  Er zitten inmiddels meer buitenlanders in het parlement en de regering dan goed is voor onze cultuur, geen wonder dat Nederland wordt uitgeleverd aan gelukszoekers en criminelen.

 11. HEM

  Hitler werd groot door de onderwijzers!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.