Feestend het nieuwe jaar in: dit zijn de feestjes die je volgend jaar niet mag missen

Veel mensen voelen zich een beetje depressief in de maanden januari, februari en maart. Sinterklaas is het land uit, Kerst is voorbij en ook de feestelijke jaarwisseling zit er weer op. Nu je eigenlijk niets meer hebt om naar uit te kijken, is de kans groot dat je een winterdip krijgt. Wil je dit voorkomen? Ga dan niet somber het nieuwe jaar in, maar start 2019 lekker feestelijk. In dit artikel lees je welke feestjes jij kunt bezoeken m het nieuwe jaar in te knallen.

Carnaval

In het zuiden van het land wordt ieder jaar enthousiast carnaval gevierd. Tijdens carnaval mag je je niet alleen lekker gek verkleden, maar mag je bovendien een paar dagen helemaal los gaan. Met carnaval is niets te gek, dus je hoeft je absoluut niet in te houden tijdens dit feestje. Door een aantal dagen te feesten, ben je die winterdip in een mum van tijd vergeten.

In 2019 start carnaval op 3 maart. Wil jij dit jaar carnaval vieren om over je vervelende winterdip heen te komen? Bereid je dan goed voor. Dit doe je door alvast grappige carnavalskleding te kopen en eventueel een aantal dagen vrij te vragen op je werk.

Pasen

Als je aan feesten denkt, denk je niet aan Pasen. Toch kun je tijdens Pasen even lekker feesten als je hier behoefte aan hebt. Op Eerste Paasdag en Tweede Paasdag is bijna iedereen vrij. Dit betekent dat je best een avondje kunt gaan stappen als je hier zin in hebt. Je hoeft je geen zorgen te maken over een kater de volgende dag, want met Pasen mag je best een beetje brak zijn.

Koningsdag

Koningsdag wordt uitgebreid gevierd in het hele land. Wat dit feestje zo leuk maakt, is het feit dat er grote festivals georganiseerd worden om de verjaardag van de koning te vieren. Bovendien is het op Koningsdag vaak mooi weer. Door met Koningsdag lekker te gaan feesten, kom je gegarandeerd over je winterdip heen.

Tip: wil je op Koningsdag naar een festival? Koop je kaartjes dan op tijd. De festivals op Koningsdag zijn namelijk erg populair. Als je die dag wil feesten om je winterdip tegen te gaan, moet je jouw kaartjes enkele maanden van tevoren al in huis halen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

6 reacties

 1. C.A.Barstow

  Carnaval?, ik heb totaal niets met de roomse kerk, in tegendeel, dus ook niet met carnaval.

  Pasen, vieren wij alleen vanwege de traditie, niet om religieuze redenen.
  Kerst idem dito.

  Ik totaal niet oranje gezind, het koningshuis in zijn huidige vorm mag direct afgeschaft worden, daarbij vind ik het een stel dieven om met zo’n groot eigen vermogen ook nog vele miljoenen te cashen uit de portemonnee van het volk, en kom niet met het smoesje dat ze zoveel voor het bedrijfsleven doen, daar betaal je ook dubbel en dubbel dik voor.
  Het zijn een stel opvreters die lekker zitten rijk te zijn en praktisch niets toevoegen.
  Weg met dat koningshuis, laten zij der eigen broek maar ophouden.

  1. Baaz

   Een “cultureel” feestje dan? Het Suikerfeest? Schaffen we Sinterklaas natuurlijk af want dat is een katholieke bisschop.

   1. C.A.Barstow

    Sorry maar ik een afkeer van dat multiculti gedoe.
    Een Rooms katholieke bisschop? ach we het voor de kinderen:) 🙂

 2. Blue monday

  Voor een leuk feest ken ik betere sites dan DDS…

  1. Baaz

   Vergeet de slingers niet.

 3. Blue monday

  In de middeleeuwen was het feest en vrij met zo’n beetje iedere heilige…
  Die nare protestanten en gemene geuzen hebben ons al die geweldige tradities afgepakt en werkdagen voor teruggegeven.

  Tis maar goed dat de katholieken met gevaar voor eigen leven het kerstfeest en onze lieve Sint uit het vuur hebben gesleept.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.