Frans boegbeeld en leidster van groepering tegen geweld gericht op politie, pleegde zelfmoord

Geen categorienov 13 2018, 16:00
Een trieste dag voor Frankrijk. Maggy Biskupski, leidster van de 'Boze Agenten Beweging', is dood aangetroffen in haar woning. Waarschijnlijk gaat het om zelfmoord. Dat meldt de BBC.
De beweging waar zij de oprichtster van is, is ontstaan in 2016 na een serie molotov-cocktail aanvallen op Franse agenten. Zij pleitte met haar beweging voor meer begrip en betere werkomstandigheden voor Franse agenten, die volgens haar hun werk niet goed meer kunnen doen. Haar beweging is het geweld tegen agenten helemaal zat.
De Franse politie heeft het te druk met allerlei opstootjes, mogen te weinig en wanneer de pleuris écht uitbreekt, wordt hun handelen nóg meer onder de loep genomen. Daarbij neemt het geweld tegen agenten alleen maar toe. Dit is naar alle waarschijnlijkheid de oorzaak voor de toenemende mate van zelfmoorden onder Franse agenten.
Deze trotse voorvechtster voor minder geweld tegen haar collega's en betere nazorg bij trauma's, heeft zich nu waarschijnlijk zelf van het leven beroofd. Als dit inderdaad zo is zou het aantal overleden agenten door zelfmoord daarmee op 30 staan voor heel 2018 in Frankrijk.
Haar activisme heeft waarschijnlijk te veel van haar gevraagd. De Franse politieke elite jouwde haar liever uit en verweet haar een gebrek aan durf en doorzettingsvermogen, terwijl zij alleen maar aan probeerde te tonen dat de situatie in Frankrijk voor de politie onhoudbaar is geworden. 'Dit geweld kan zo niet doorgaan' was haar centrale boodschap. Een ontzettend droevig verlies voor de Fransen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten