Frans boegbeeld en leidster van groepering tegen geweld gericht op politie, pleegde zelfmoord

Een trieste dag voor Frankrijk. Maggy Biskupski, leidster van de ‘Boze Agenten Beweging’, is dood aangetroffen in haar woning. Waarschijnlijk gaat het om zelfmoord. Dat meldt de BBC.

De beweging waar zij de oprichtster van is, is ontstaan in 2016 na een serie molotov-cocktail aanvallen op Franse agenten. Zij pleitte met haar beweging voor meer begrip en betere werkomstandigheden voor Franse agenten, die volgens haar hun werk niet goed meer kunnen doen. Haar beweging is het geweld tegen agenten helemaal zat.

De Franse politie heeft het te druk met allerlei opstootjes, mogen te weinig en wanneer de pleuris écht uitbreekt, wordt hun handelen nóg meer onder de loep genomen. Daarbij neemt het geweld tegen agenten alleen maar toe. Dit is naar alle waarschijnlijkheid de oorzaak voor de toenemende mate van zelfmoorden onder Franse agenten.

Deze trotse voorvechtster voor minder geweld tegen haar collega’s en betere nazorg bij trauma’s, heeft zich nu waarschijnlijk zelf van het leven beroofd. Als dit inderdaad zo is zou het aantal overleden agenten door zelfmoord daarmee op 30 staan voor heel 2018 in Frankrijk.

Haar activisme heeft waarschijnlijk te veel van haar gevraagd. De Franse politieke elite jouwde haar liever uit en verweet haar een gebrek aan durf en doorzettingsvermogen, terwijl zij alleen maar aan probeerde te tonen dat de situatie in Frankrijk voor de politie onhoudbaar is geworden. ‘Dit geweld kan zo niet doorgaan’ was haar centrale boodschap. Een ontzettend droevig verlies voor de Fransen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. Marija

  Hoe zat het ook al weer met Willie Dille ???

  1. Spaanse kok

   Om de een of andere reden heeft de PVV er geen behoefte aan om de onderste steen boven te krijgen.

   1. FLP

    Iets met een steen boven krijgen…..?MH17 MARX OPRUTTEN ieder draagt zijn eigen steen Spaanse kok. Wat staat er op de jouwe? Ik heb de koning van Spanje trouw gediend?

   2. Seneca

    @kok
    ik dacht dat het aan de autoriteiten was voorbehouden om al dan niet een onderzoek te starten. dat recht/plicht heeft de PVV helaas niet.

 2. Floris

  “De Franse politie heeft het te druk met allerlei opstootjes, mogen te weinig en wanneer de pleuris écht uitbreekt, wordt hun handelen nóg meer onder de loep genomen. Daarbij neemt het geweld tegen agenten alleen maar toe. Dit is naar alle waarschijnlijkheid de oorzaak voor de toenemende mate van zelfmoorden onder Franse agenten.”
  ——————————————————————————
  Het politiek correctisme is Rücksichtslos.

  1. Ernst Quispel

   “politiek correctisme”

   🙂

  2. Baaz

   “Het politiek correctisme is Rücksichtslos.”

   De opkomst en groei van islam zal Frankrijk toch ook veel windeieren leggen? Er zijn al heel wat Fransen kapotgeschoten en gestoken door islamgerelateerd geweld.

   1. Floris

    Hulpverleners in kogelvrije vesten, politieagenten die het niet meer zien zitten, etc etc etc.

    Wanneer worden die klojo’s in hun ivoren torens een keer wakker?

    1. Baaz

     In Nederland zitten we met een Regering die de islam faciliteert. Halsema gaf op woensdag 27 oktober 2010 de definitieve aanzet, gesteund door het voltallige Kabinet.

     1. Seneca

      @Baaz
      m.u.v. de PVV of vergis ik mij?

     2. Svetlana

      DAR IUD NIWT WAAR HOIR! De islamc hs eGgoed env ouh gojv oun dugggxd

     3. Baaz

      “m.u.v. de PVV of vergis ik mij?”

      Goede vraag Seneca. Alleen de PVV, SGP en de voormalige Groep Bontes-Van Klaveren waren tegen. GroenLinks, PvdA, D’66, CDA, VVD, PvdD en SP waren in elk geval voor de motie.

 3. A3aan

  In Nederland is het niet veel beter. Het leger is uitgekleed, staat in zijn hemd en het kleine beetje soldaat is er niet om Nederland te verdedigen maar wordt ogeblazen ver buiten Nederland. De politie mag niets en doen zij wat worden hun daden op een gouden weegschaaltje gewogen en o o als zij te licht worden bevonden.

  De Pieten discussie komt Rutte en Co heel goed uit want de Nederlander afgeleid door het gehannes rond Zwarte Piet heeft niet door dat Rutte in navolging van Merkel en JC Drunker Nederland aan de islam over levert. Het merendeel van de Nederlanders is tegen het zetten van een handtekening in Marakesh maar Rutte schuift het “neen” aan de kant, negeert de Nederlander en zet zijn handrekening, daarbij zijn toekomst middels een goed betaalde baan te verzekeren.

 4. Nuts

  Zelfmoord??

  Jaja..

  Ze zat de Illuminatie dwars….

  Fuck de Deep State en lang leve Trump….!!

 5. Veteraan

  Praat regelmatig met 2 [hoofd] agenten die het helemaal zat zijn en nu ook al denken over een overstap naar een job in het bedrijfsleven waar goed betaald wordt en ze niet [ook thuis] worden bedreigd en er bovendien er niets over mogen zeggen op straffe van disciplinaire maatregelen. En wat zijn ze zat ?
  De kut Marokkanen en ander crimineel tuig wat hier niet hoort, gelukszoekers uit Afrika [90 % moslim en allemaal agressief] en af en toe een eenzame Tokkie.
  Zelfde gedrag en daarom mogen ze allemaal dood van mij [ik doe niet aan discriminatie maar veroordeel op gedrag] maar de Tokkie doet het tenminste niet uit geloofsovertuiging, die komt gewoon voor zijn ware aard uit.
  Allemaal mensen die een paar generaties geleden nog in stammen woonden en alleen maar gebruik maken van hun “rechten” en niet bezig zijn met hun plichten.
  Allemaal rovers zoals ze al duizenden jaren leven en dan met de Islam als excuus.
  Ik haat ze en zie Nederlanders alleen maar banger worden.
  Niet raar, want ze komen altijd in groepen of meutes en laten je niet met rust als de shit begint, dan begint het pas voor hun, met bedreigingen en geweld want daarmee hebben ze de macht al overgenomen.
  En laf Links Nederland blijft het goed praten in hun eeuwige dialogen.
  Het wordt tijd voor een Breivikje en dan niet tegen [in eerste instantie] onschuldigen maar tegen het tuig.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.