Heel Sylvana’s strategie loopt gevaar! ‘Je mag in Nederland dus niet zeggen dat er racistische blanke Nederlanders zijn’

We raken er maar niet over uitgepraat, Sylvana Simons. In een interview op NPO Radio 1 zei ze dat je Nederlanders nóóit van racisme mag betichten. Dus wat nu?! Via The Post Online.

Als we Sylvana mogen geloven mag je in dit land geen racisme, seksisme of homofobie aankaarten. ‘Daar moet je maar een manier voor vinden om ermee om te gaan’, zegt ze. Ze stuurt natuurlijk aan op dat we dergelijke zaken wél aan moeten kunnen kaarten en er naar geluisterd moet worden, maar ze stuit op weerstand. Wat zijn Nederlanders toch kút op dat vlak!

Dat het te maken kan hebben met het feit dat tegenwoordig zo’n beetje álles homofobisch, seksistisch of racistisch is, laat ze wijselijk achterwege. De termen hadden vroeger een vrij heldere definitie. ‘Die kut zwarte’, ‘die vieze homo’ en ‘zij moet terug naar de keuken’ waren voor iedereen duidelijke gevallen van een overschreden grens. Tegenwoordig lijkt het echter op dat zo’n beetje álles al snel in een van die hokjes valt.

Noem je iemand ‘een lekker wijf’? Dan ben je al een seksist want dat is objectificatie van de vrouw. ‘Die zwarte jongen daar’ is al racisme want je haalt z’n huidskleur aan als kenmerk. Scheldt je iemand uit voor ‘vuile flikker’, dan loop je kans op een onderzoek wegens homofobie. Netjes is het natuurlijk allemaal niet maar het is een wezenlijk verschil van de lynchpartijen in het verleden van de Verenigde Staten, het stenigen van homoseksuelen of vrouwelijke getuigen half zo zwaar laten meetellen voor een rechtszaak.

Tegenwoordig gaat het meer om het beschermen van gevoelens en krijgt dat net zoveel aandacht als daadwerkelijk geweld tegen bepaalde groepen. Hierdoor verdunt men de betekenis en lading van die woorden en gaat het mensen tegenstaan. Dáárom trekt Simons de conclusie dat je ‘het niet mag zeggen’.

Ik wil hiermee dus absoluut niet kwesties omtrent racisme, homofobie of seksisme bagatelliseren, maar enige vorm van discussie over welke vormen nou daadwerkelijk kwalijk zijn en wanneer het relatief onschuldig is, lijkt mij wel op z’n plaats. Op eenzelfde manier als dat er onderscheid wordt gemaakt tussen een goedaardige en kwaadaardige tumor. De één vereist acute behandeling, de ander wellicht minder of minder intensief. Dat onderscheid wordt niet langer gemaakt en werkt duidelijk averechts.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

29 reacties

 1. robroy

  geen reactie

  1. Top

   Wacht even,wacht even, daar komtie, daar komtie en ja hoor, ik heb er net een harde scheet van gelaten (heb ik gelijk last van, als ik die kop van dat wijf zie) en hij stinkt behoorlijk. Ben ik nu een scheten racist?

   1. robroy

    hahahahahahaha wat een meurlucht ruik hem hier nog pieeeeuw

    1. Top

     En we wonen in Ierland! Wat die ‘mevroi’ (ik houd het netjes) kan veroorzaken!

 2. Troelstra

  Surf even naar GeenStijl!

  Bewijsvideo. Raad 020 is een radeloos gesticht

  Amsterdam wordt bestuurd ondanks, en niet dankzij dat circus in de Stopera.

  Gewoon een fuckyouzomaar fragmentje uit de Amsterdamse Gemeenteraad. We zien de agressieve en uiterst Calimeroiaanse activist Frank van der Linde te laat binnen komen maar desonanks toch een inspreekmoment grijpen, waarin hij heel dapper & opzettelijk de afspraken schendt door FvD-raadslid Annabel Nanninga persoonlijk te gaan aanvallen.
  Als voorzitter Jan Bert Vroege zich probeert op te werpen als de man in de witte jas die de ziekenboeg koest moet houden, wordt Sylvana Simons helemaal emotioneel & angstig van het feit dat de rabiate gek het woord wordt ontnomen.
  En als dan de fopdemocraten van DENK ook nog even roomser dan de paus komen doen, nou dan liggen wij gestrekt onder de desk van het lachen. Er zitten meer emotioneel gebalanceerde mensen in Altrecht dan in de Stopera. Och Bel. Was toch bij ons gebleven. (via Keesje)

  1. robroy

   Schitterend dit geeft precies het juiste beeld weer hoe bij1 in elkaar steekt .
   Ik zeg ook verbieden die club .

 3. victus

  Hebben we geen probleem? Dan MAKEN we wel een probleem!
  Het liefst met gulle subsidie hand waarvoor al die racistische witmank elke dag vroeg in de file staan. In het land van de meest gehate president aller tijden noemt men dit een “double standaard”

 4. sjun

  Beroepsallochtone Sylvana wordt nog eens het ikoon van de lange tenen.

  1. Baaz

   De gekrenkten…

 5. Benny

  Nederland is echt een racistisch land. Er zou in Nederland namelijk nooit een zwarte vrouw als vj op tv te zien zijn, of de kans krijgen op een politieke carrière (haha)….. Beroeps klager die ss…allemaal gezeur en gedram om helemaal niks… Zwarten, buitenlanders, homo’s, krijgen alle kansen…maar als het tegen zit, is het natuurlijk altijd vanwegen hun kleur, geloof, of geaardheid… Groei een ruggengraat jankvolk

  1. Ernst Quispel

   “Zwarten, buitenlanders, homo’s, krijgen alle kansen”

   En dat willen we graag zo houden.

   1. Siemien

    @Ernst “dat willen we graag zo houden.” dat is al jaren zo er is niets verandert, wat wel verandert is de manier waarop de allochtonen zich manifesteren in ons land, het dan vreemd vinden dat ze gecorrigeerd worden..
    Maar jij vind de Nederlander racistisch, althans zo kan jij je racistische sympathieën blijven etaleren.. 🙂

    1. Ernst Quispel

     veranderd en vindt

     1. robroy

      Lukt het niet meer ??? hahahahaahahah wat een zielig mannetje ben je toch ook .

     2. Adriaan

      @Ernst, het feit dat jij iemand blijft corrigeren op zijn taalfouten, zegt iets over jouw geestelijke toestand. Ik twijfel er nu niet meer aan. Je bent als kind op school heel erg gepest. Daar heb je een trauma van opgelopen en je bent het nooit te boven gekomen. En het vreemde is, dat ik medelijden met je heb gekregen.

     3. Siemien

      “veranderd en vindt” 🙂

     4. sjun

      En dan is er nog de term mani(e)festeren die de lading tegenwoordig beter dekt.

   2. robroy

    JE VERGEET JE ZELF pedootje

   3. Top

    En zelfs de heimelijke leden van Martijn! Zoals jij!

    1. Ernst Quispel

     De vieze pedoclub Martijn bestaat niet meer. Wist Top dat niet?

     1. robroy

      websites genoeg toch ??? voor jou geen probleem mooie kindervriend

     2. Ernst Quispel

      Robroy denkt dat houden van kinderen betekent dat je er seksueel contact mee wil.
      Zieke man!

     3. Siemien

      Van Ernst weten wij het iig zeker dat Ernst pedopartijen zal beschermen

   4. Altea-Hills

    Zijn je grootouders geen autochtone Nederlander,dan hoor je hier niet thuis,en dus weg wezen.
    Kijk naar China,en neem daar een voorbeeld aan !!

 6. Gewoonomdathetkan

  Janklip

 7. Altea-Hills

  Sylvana,ik ben een rascist en dat komt door mensen zoals jij,en je mede haters van de blanke Nederlanders.
  Want toen jullie nog waren waar je thuis hoorde,was Nederland nog een mooi land,en nu met al die vreemdelingen die gekleed lopen als of ze nog in hun thuis landen zijn,en na vele jaren nog geen spat Nederlands kunnen praten,en dus terug zouden moeten volgens de geldende wetten.
  Die worden helemaal niet lastig gevallen,zeker niet door de linkse overheid,terwijl dit soort mensen zoveel geld krijgen van de overheid waardoor er geen geld meer is voor de bejaarde autochtoon die zijn oude dag afgebroken heeft zien worden om de kosten van de opvang van dat vreemdelingen legioen te bekostigen.
  Maar kijk naar vandaag met de intocht van Sint Nicolaas,het zijn de gekken uit de multiculticultuur die de boel verzieken,en mijn advies is aan de overheid,pak ze op,en deporteer ze terug naar de ellende waar ze thuis horen.

 8. Gerlos

  Sylvana door je stomme en idiote uitspraken komen er al meer BLANKE racisten bij in ONS LAND maar dat zul je wel niet begrijpen.

 9. Camaro68

  Vraag je nu gewoon als mens, wat nou zwart of wit. Als mens dus niet de persoonlijke aandacht die de veroorzaker graag wilde en ja hoor in Nederland heeft ze het voor mekaar. Ras wat nou ras, haar belang haar vorm van aandacht, wat is dat dan?

  Zwarte piet is wat het is, dat je het besef niet hebt wat dit doet met het kind, die op de lager school nu Leerdam dat er dus toch verschil is. Kind begrijpt niet waarom, nieuwe generatie. Maar mevrouw de naam is niet van belang waren haar toch al vergeten.

  O ja dat is natuurlijk het idee, wat en hoe? Persoonlijke belangen misschien?

  Nou ja ze heeft wat er met generatie op generatie aan het vervagen was, dusdanig ontwricht dat ze de nieuwe generatie niet eens de kans heeft gegeven.

  Eigen belang is rasisme Sylvana.

  Maar ja als je aandacht niet krijgt wat je zelf vindt wat je verdient. Dus wat nou zwarte piet is even goed een mens als Sinterklaas.

  Dus echt nadenken voor je iets zegt is er niet bij geweest. Mensen met aandacht problemen of zwart/blank.

  Nog steeds mensen..
  Of?????

 10. nienke

  Je mag in Nederland over alles en iedereen wat zeggen behalve over de islam want dan ben je een racist of hitler.
  De blanke Nederlander is een racist volgens Sylvana is het alleen de Nederlander die volgens jou fout zit.
  Bestaat er bij de donkere en islamitische mensen geen racisme??
  Wat zeg je dan van de homo haat, de joden haat daar hoor ik jou nooit over Sylvana.
  Als je nu een eerlijk mens was zou dit je ook opgevallen zijn.
  Waarschijnlijk durf je je hier niet aan te wagen bang voor represailles.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.