Hoe dan? Volgens UNCHR duizenden mensen zonder staatsburgerschap in Nederland

De vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties, de UNHCR, onlangs nog in het nieuws vanwege credit cards voor vluchtelingen, wist de afgelopen week op haar website te melden dat er naar schatting zo’n 10.000 mensen stateloos in Nederland verblijven. Vreemd, hoe kan het dat ik Zuid-Korea niet binnenkom zonder paspoort, maar dat in Nederland duizenden mensen verblijven zonder nationaliteit?

Daar heeft de UNHCR natuurlijk wel een antwoord op. De redenen waarom iemand stateloos is (of wordt) zijn verschillend. Denk bijvoorbeeld aan het uiteenvallen van een land in meerdere staten, maar ook aan gebrekkige bureaucratie en wetgeving. Wie moet dit probleem oplossen? Maar er zijn ook uitzonderlijke gevallen. Zo zijn er ook voorbeelden te noemen van Roma families die na de Tweede Wereldoorlog geen staatsburgerschap verworven en hier lang op hebben moeten wachten.

Maar in andere gevallen gaat het gewoon om migranten die in Nederland willen blijven. De problemen zijn elders gecreëerd, maar u mag het oplossen. Zo vindt de organisatie dat de Nederlandse bevolking verantwoordelijk is voor de situatie en dat zij een staatloosheidsprocedure moeten ontwikkelen voor deze mensen. Lekker makkelijk, dump iedereen zonder staatsburgerschap in Nederland en geef hen een paspoort hier.

Echt weer iets voor de Verenigde Naties. die zijn sowieso van plan om Europa vol te gooien met migranten, getuige de opzet van de United Nations Replacement Migration Programme en het VN-migratiepact van Marrakech, dat van Nederland verlangt dat meertalige websites worden ontwikkeld voor migranten, zodat men zich in land van herkomst alvast kan inlezen. De VVD en het CDA verdienen goed in de Tweede Kamer, maar pakken op het punt migratie eigenlijk niet door.

Vreemd dus dat er zomaar duizenden problemen, elders gecreëerd, onze schoenen in wordt geschoven. Als ik naar Zuid-Korea zou reizen dan wordt mij toegang ontzegt zonder paspoort. Maar in Nederland kan het blijkbaar allemaal.

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. Aytas

  ‘Als ik naar Zuid-Korea zou reizen dan wordt mij toegang ontzegt zonder paspoort.’

  Dat gebeurt ook als jij als normaal reiziger naar Nederland komt. je bent slecht geïnformeerd en probeert goedkoop te scoren. Mijn familie krijgt bijna geen visum voor Nederland terwijl wij garant willen staan en zij in het verleden vaak genoeg hebben bewezen terug te gaan, wat logisch is want een leven in de middenklasse van Kenia is te verkiezen boven illegaliteit.

  Wij mogen op de blaren zitten voor jouw rijkdom, dat zoiets gevolgen heeft voor jou is logisch, zoiets heet karma.

  1. Seneca

   @aytas
   dan is uw familie de uitzondering die de regel bevestigt! misschien is dit te wijten aan onze maatschappij structuur? u weet ongetwijfeld dat NL zo langzamerhand een land is, dat naadloos past in de beschrijving van de maatschappij zoals George Orwell die in 1984 beschreef. de overheid weet waar u bent, wat u doet, wat uw denkbeelden zijn en ook wat u hier op dit forum neerplempt. NL wilt dat niet en wilt dus ook uw familie niet. misschien is het een idee om terug te keren naar Kenya en daar te helpen om dit rijke en mooie land op te bouwen.

   1. Aytas

    Ook dit klopt inhoudelijk niet. Hier zijn cijfers over.

    Wat ik hier schrijf is mijn zaak. Dat jij tegen de vrijheid van meningsuiting bent jouw probleem. Alleen al het feit dat jij over mijn familie begint terwijl je ze niet eens kent is een zwaktebod. Wij zijn Nederlanders ik ben er geboren en laten ons door jou niet wegsturen. Wie denk jij dat je bent?

 2. lIN-T

  Verbaast me niks, als ik door de stad heen rij of loop zie ik veel ongure buitenlandse types die hier niet horen te zijn.

 3. Troelstra

  Als je in of op weg naar een vreemd land je paspoort zoek maakt kan je statenloos wirden. Moet je ook gewoon niet doen. Andere landen zijn geen koekoeksnest.

 4. Nuts

  Klopt niet helemaal dit bericht…..want als je blanke vrouw uit Rusland of de Ukraine komt en haar visa is verlopen dan wordt ze direct gedeporteerd.

  Dus……het ligt wel aan wat voor huidskleur werelddeel en geloof de persoon heeft.

  Zeer selectief beleid.

  Vervanging.

  1. Groeneveld

   Omvolking is een van de doelstellingen van de cultureelmarxisten, waartoe o.a. Ernst Quispel behoort.

 5. TD

  Tja,de eeuw waarin we leven is een harde eeuw,waarin we snel moeten ontwaken,slapheid,zachtmoedigheid,altruisme zijn levenshoudingen die wij ons niet meer kunnen permiteren!
  Volksvertegenwoordigers die deze eigenschappen hoog in het vaandel staan,zijn nutteloos en onbruikbaar geworden,we hebben niets aan blahblah!
  Tegenwoordig moet er hard optreden worden tegen schadelijke elementen in de maatschappij.
  De minst agressieve en eenvoudigste manier om hier iets aan te doen is simpel :
  1 Stem op een partij die deze overtuiging in hun programma hebben staan!!!
  2 En motiveer iedereen in je omgeving om dat te doen!!
  DOEN

 6. Gerlos

  Dit bericht verbaast mij niets en zal waarschijnlijk nog wel hoger zijn, koen op de molen voor immigranten die graag naar ONS LAND willen komen en verder kunnen leven van waarschijnlijk criminaliteit om in leven te blijven. SUPER DIE OPEN GRENZEN.

 7. Jacco

  Dit land is verrot kan niet wachten om te emigreren

 8. Two Ravens Black Kettle

  Hoe deze niet al te ingewikkelde materie op te lossen ?

  Simpel
  Plaats deze breinchirurgen standaard bij Kartel-stemmers.
  Dus niet ergens achteraf in Drenthe. Limburg of Brabant waar de mensen op de PVV stemmen maar gewoon, lekker op de stoep van de Kartel-stemmer.
  A’dam stemt op 45% op overbevolking vanuit de MO.
  Prima uitstekend, excellent.
  45% plaatsen we in A’dam (en desnoods onteigenen we)

  23% van Utrecht stemt op overbevolking
  Prima
  23% plaatsen we in Utreg

  et cetera

  En dan logischerwijs niet in de wijken die afwijken van het patroon maar gewoon netjes in de wijken die moreel ‘beter’ zijn.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.