Hoofdredacteur Story gaat los op Nederland: “Wat een onderdanig en week alles-tolereren-landje is dit geworden!”

En hij heeft nog gelijk ook.

Guido den Aantrekker is hoofdredacteur van Story. Je weet wel, dat is dat roddelmagazine van de TMG. Hoewel je zou verwachten dat zo’n man zich eerst en vooral bezighoudt met de uitspraken en het gedrag van, zeg, een Gordon heeft Guido met enige regelmaat iets interessants te zeggen over de politiek én de staat van onze cultuur. Zo ook nu.

https://twitter.com/GdenAantrekker/status/1063773461141692417

Enige tijd later werd die tweet gevolgd door deze:

https://twitter.com/GdenAantrekker/status/1063778975435145217

Het enige verschil tussen Den Aantrekker en ondergetekende is dat ik ervan overtuigd ben dat “de gewone, hardwerkende en goedaardige Nederlander” helemaal niets gaat doen, niet eens zijn stem veranderen bij verkiezingen. Nederlanders als volk hebben al heel lang geen ruggengraat meer. De Nederlander is een weekdier — dat is al jaren zo.

En nee, het is niet zo dat die hooligans die gisteren geweld gebruikten wél een ruggengraat hebben ofzo. Juist als je een ruggengraat hebt gebruik je geen geweld. Je blijft dan heel rustig en kalm, maar maakt duidelijk aan de professionele slachtoffers dat zij niet op steun of zelfs maar op sympathie hoeven te rekenen. Die hooligans zijn net zo zwak als de politiekcorrecte mafketels in Amsterdam die Jerrie Hoeheetieookalweer héél serieus nemen en hem vertellen dat ze best nog eens naar de kleur van Piet willen kijken.

Het gebrek aan ruggengraat van het Nederlandse volk is een creatie van de politieke bovenklasse. Die heeft ons een mak, lam volkje willen maken. Welnu, dat is gelukt. We zien de gevolgen daarvan nu: ook de laatste kleine restjes Nederlandse cultuur worden vernietigd. Uiteindelijk blijft er alleen een nietszeggende, traditieloze pap van quasi-tolerant multiculturalisme over.

Is dat jammer? Ja, natuurlijk. Maar kijk naar de meest recente peilingen over Zwarte Piet: Nederland staat alweer op het punt om zich over te geven aan de beroepsgekwetsten. Zwarte Piet is ten dode opgeschreven. En met hem het laatste restje van onze oude cultuur en tradities.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

135 reacties

 1. Ernst Quispel

  Zwarte Piet is inderdaad ten dode opgeschreven maar het is waanzin om daarmee te concluderen dat onze cultuur ten dode is opgeschreven. De sanering van Zwarte Piet is juist een typische uitdrukking van onze beschaving en cultuur. We ontdoen ons op een beschaafde manier van een niet meer te handhaven racistisch element. Iets om als Nederlander juist trots op te zijn.

  1. Duke

   Welk racistisch element? Je ziet ze weer vliegen, Ernst!

   1. Ernst Quispel

    Gezonde culturen en tradities evolueren in de tijd. Zo hebben we ook het palingtrekken en het ganzenwerpen afgeschaft. Sommige zaken passen niet meer in nieuwe waarden en normen.
    Dat geldt ook voor Zwarte Piet waar we ons internationaal al volledig belachelijk mee maken.

    Daar doen pro- en anti-Pieters weinig toe of af, het verdwijnt gewoon.

    1. van Urk

     Palingtrekken en ganzenwerpen gebeurde niet overal in Nederland en was meer een streekgebonden folklore. Sinterklaas is een nationaal fenomeen geworden, een cultureel erfgoed waar je niet aan mag veranderen.

     1. Ernst Quispel

      Zwarte Piet is nu feitelijk ook al een provinciale folklore.

     2. van Urk

      Dankzij idioten met slappe knieeen als u die best weten dat zwarte piet totaal geen link heeft met racisme. Als niemand erover begonnen is geweest dan had u er waarschijnlijk nu ook niet aan gestoord dat hij gewoon zwart is. Misschien moeten we onze pieten allemaal een gekleurde schoorsteenveger tenue aanmeten. Zou men het dan wel accepteren als het gezicht zwart blijft…

     3. Ernst Quispel

      “Als niemand erover begonnen is geweest dan had u er waarschijnlijk nu ook niet aan gestoord dat hij gewoon zwart is.”

      Dat is juist, persoonlijk heb ik geen moeite met Zwarte Piet. Wel met het feit dat een deel van de Nederlanders zich het ziet als een krenkend racistisch symbool.

     4. IJsbrand Koudvuur

      Urk zei:

      “…Palingtrekken en ganzenwerpen gebeurde niet overal in Nederland en was meer een streekgebonden folklore. Sinterklaas is een nationaal fenomeen geworden, een cultureel erfgoed waar je niet aan mag veranderen…”

      Dit is juist.
      Een nationale, en hoe gek ook, internationale traditie(bijv Vlaanderen, Curaçao en Ambon).

      Zwarte Piet met een kwelspel vergelijken gaat natuurlijk nergens over, Ernst.
      😉

     5. Ernst Quispel

      Ik gebruikte het ook slechts als folkloristische gebruiken die in de loop van de tijd obsoleet worden, IJsbrand. Ik had ook naar klederdrachten of paasvuren kunnen verwijzen.

     6. van Urk

      Dat is een mening van derde. Daar kunt u aan storen maar dat wil nog niet zeggen dat wij daarom onze zwarte piet moeten gaan veranderen. Ik heb ook ergens een mening over wat ik nooit zal zien veranderen.

     7. Ernst Quispel

      Klopt, van Urk, die krenking wordt gevoeld door een derde, een medemens, een broeder zo u wilt.

     8. IJsbrand Koudvuur

      @Ernst,
      Beetje off-topic, maar paasvuren en de bezoekers ervan, zijn de afgelopen buitenproportioneel gegroeid. En maar goed ook. Dit van origine pre-christelijk gebruik gaat duizenden jaren terug. En, hier wordt niemand door gekrenkt(behalve de Hollandertjes over een fijnstof die nooit is waargenomen 😉 ).

     9. BB

      @Ernst Quispel

      En de mensen die zich gekrenkt voelen als Zwarte Piet wel verdwijnt?
      Moet daar dan geen rekening mee gehouden worden?

     10. Baaz

      “Zwarte Piet is nu feitelijk ook al een provinciale folklore.”

      Dat is slechts onderdeel van jouw droomwereld, zodra jouw kunsttanden en kiezen in de Steradent staan en jij jouw geest hebt toevertrouwd aan Klaas Vaak, dan dut jij in en begint zich een droomwereld af te spelen. De realiteit is gelukkig anders, valt dat even tegen, hè?

    2. Duke

     Evolutie is iets anders dan dat een zieke minderheid met dwang probeert een traditie om zeep te helpen.

     1. Ernst Quispel

      Mensen die een folkloristisch gebruik willen vasthouden noemen mensen die daar kritische vragen bij stellen altijd een zieke minderheid. Dat helpt ons niet zoveel.

     2. BB

      @Ernst Quispel

      Ow ja? Noemt men die altijd een zieke minderheid? Is dat onderzocht?

    3. Ego-non-solus

     “Gezonde culturen en tradities evolueren in de tijd.”

     Geldt dat naar uw mening ook over religies? Ik weet dat dit off-topic is maar ik denk dat ik uw antwoord kan voorspellen, want geen. De islam zit al eeuwen muurvast maar ik denk dat u het nog steeds het predicaat “gezond” zou willen geven. Of vergis ik mij?

    4. ReJa

     @ Quispel U schrijft letterlijk, ik citeer “Gezonde culturen en tradities evolueren in de tijd”. Gaan we dat even iets breder bekijken en is ook de islam ongezond want halal slachten is in die ideologie een voorbeeld van een traditie die hoe dan ook overeind moet blijven. Bent u voor halal slachten anno 2018, waarom zijn het alleen onze tradities die moeten evolueren? Bent u tegen halal slachten anno 2018 waarom pikt u dat zonder meer dan wel?

     1. Ernst Quispel

      Het halal slachten is hoogstens minder aangenaam voor de betreffende dieren. Verder kunnen we er toch allemaal goed mee leven?

     2. Baaz

      “kunnen we”

      Voor jezelf blijven spreken meneer Quispel, vooral voor jezelf blijven spreken.

     3. Baaz

      @ReJa: Meneer Quispel heeft niets met islam… 😛

     4. Adriaan

      Ernst Quispel 12 uur ago
      Het halal slachten is hoogstens minder aangenaam voor de betreffende dieren. Verder kunnen we er toch allemaal goed mee leven?
      Nu zie de barbaar in @Ernst bovenkomen. Walgelijk.

   2. Baaz

    “Welk racistisch element?”

    Had je gedacht dat je antwoord kreeg op jouw buitengewoon eenvoudige vraag?

   3. Baaz

    “Welk racistisch element? Je ziet ze weer vliegen, Ernst!”

    Had je gedacht dat je antwoord kreeg Duke?

  2. Siemien

   Onzin Ernst er is helemaal geen racistisch motief en dat weet jij natuurlijk ook wel, het is verzonnen..

   1. Baaz

    @Siemien: Als je de reacties nog eens terugleest dan zie je dat meneer Quispel in feite alleen monologen houdt, hij poneert niets anders dan zijn mening. Doe er je voordeel mee. 😉

    1. fockingworst

     @baaz geen speld tussen te krijgen.
     Paar weken geleden iets van opgepikt en overgenomen.
     @ernst verdwijnt meestal snel als u en nu ook ik @ernst zijn gedrag beloont met bepaalde repliek.
     Uiteraard doe ik het in eigen stijl, maar @ernst kan er niks mee en word steeds meer ontmaskerd.
     Hoe meer mensen dit doen staat @ernst machteloos., want wij hebben niet oneindig veel tijd als @ernst en zijn satelietaccounts.

     1. Baaz

      @Worst: In zoverre zijn wij het eens! Meneer Quispel mag hier ook zijn zegje doen en dat doet hij zeven dagen per week en gemiddeld 13 uur per dag.

     2. fockingworst

      @baaz net als nu u reageert een paar keer op @ernst waar hij geen antwoord op heeft en blijft dan even weg.
      Als hij denkt dat de “kust veilig” is komt hij terug of als er een nieuw artikel is, want hij moet zijn stelling bovenaan poneren om de een of andere reden tenminste als het artikel betreft welke in zijn straatje past.

     3. Baaz

      Exact, het is een terugkerend (repeterend) principe. Dagelijks meerdere uren per dag een paar meninkjes poneren, vooral tegengesteld, en dan nog meer meninkjes poneren. Als je het doorhebt dan snap je het. 😉

  3. fockingworst

   @ernst mag ZIJN EIGEN MENING (mischien krijgt hij op een bordje een menng die hij moet oplezen door iemand anders)
   Op dds neerzetten.
   Zelfs dat mag.

  4. sonar

   Kwippemans jij bent ook ten dode opgeschreven,net als iedereen,alleen jij misschien iets eerder als dat zwarte Piet verdwijnt.

  5. Adriaan

   Quote: ‘… We ontdoen ons op een beschaafde manier …’
   @Quispel, je blijft hardnekkig. Er is helemaal niets beschaafd aan de hele Pietendiscussie.
   Zowel van de extreem linkse en rechtse kant.

  6. Baaz

   “Zwarte Piet is inderdaad ten dode opgeschreven…”

   In je dromen, daar wel inderdaad.

 2. Two Ravens Black Kettle

  Ahh metaforen, metaforen.
  Maar ik vrees dat een metafoor als -pak ” m beet- een volk van gecastreerde schapen simpelweg te gul is.
  Deze eunich-generatie laat hun kroost opvoeden, volgestouwd met verboden en gelijkgeschakelde gedachten.
  Kleine robotjes, mechaniekjes van ‘ruimdenkend’ pappie en mammie en het ideologisch onderwijssysteem
  Zelfs hebben ze wel een vrije jeugd gehad.
  Natuurlijk
  Maar die vrijheid
  Dat zullen ze nooit toestaan bij hun eigen kinderen.
  Die moeten 24/7 in de gaten gehouden worden
  Opgevoed tot brave 1984-cloons

  De Grachtengordel is een black hole, verloren gebied,
  Ze hebben de N(ationale)P(ropaganda)O(rganisatie) en huizen de MSM fake News fabrikanten en hun ideologen hebben het onderwijs verwoest.
  Maar dat moeten we beschouwen als verloren gebied. A Black Hole waar de doodstraf staat op gezond verstand.
  De identity Politics fascisten hebben in dergelijke Kruipgebieden gewonnen

  De toekomst ligt in die gebieden in de Provincie die zich niet laten koeienieren door de Identity Politics Fascisten.
  Microschaal
  Naar Macroschaal
  Hetzelfde zie je op EUSSR waar als enige de Oostelijke (en Deense) periferie zich nog verzet tegen de fascistische Orwelliaanse Grinding Machine.

  De kans dat de Provincie stand houdt tegen The Machine acht niet heel groot.
  Liever vlijen ze zich met levenloze ogen en natte knieën neder bij de castraten.
  Immers
  Freedom = Slavery innit ?

 3. Seneca

  @MvdG
  hoe waar zijn uw woorden. uit mijn hart gegrepen! het tekent het geestelijk niveau van degene die uw woorden als ‘waanzin’ durft te bestempelen, terwijl dit individu heel goed weet dat ook hij, ondanks zijn geslijm naar de ‘multiculturele’ maatschappij, binnen zeer afzienbare tijd slachtoffer zal zijn van de gerechtvaardigde woede van de Nederlander die wilt blijven wat hij/zij is, nl. een werkend mens die niet lastig gevallen wenst te worden met kletskoek van racisme, homofobie, transgender geklets, slavernij en noem maar op. overigens als de Den Aantrekker wel gelijk zou krijgen, dan nog wordt Nederland geslachtofferd door de politiek en de instroom der gelukszoekers.

  1. Ernst Quispel

   Seneca maakt duidelijk dat hij niet alleen door racistische gevoelens wordt geteisterd maar ook door homofobie, transgenders en alles wat niet door zijn denken en voelen kan worden opgenomen. Mensen zoals hij hebben moeite met elke verandering en ervaren gevoelen van woede en frustratie.

   Deze culturele achterhoede legt het in culturele veranderingen altijd af maar ze lijden er wel aan. In de tussentijd kunnen ze in hun verzet tegen het onvermijdelijke ook veel schade aanrichten. Het is helaas noet anders.

   1. van Urk

    Leg mij uit waarom alles zou moeten gaan veranderen als het totaal niks positiefs teweeg zal brengen. Er zal altijd een deel van ons land ongelukkig blijven.

    1. Ernst Quispel

     Het positieve is het toenemende besef dat we rekening houden met gevoelens van minderheden. Dat is overigens een Bijbelse waarde: gij zult uw broeders ergernis niet prikkelen. De trouwe kerkganger van Urk zal die vermaning ongetwijfeld kennen.

     1. van Urk

      Ik wil alleen rekening houden met mensen die normaal in gesprek kunnen gaan. Continu activistisch gedrag blijven tonen is alleen maar olie op het vuur gooien.

     2. Duke

      Voor waanbeelden kan die minderheid bij de psychiater terecht. Daar hoeven zij een overgrote meerderheid niet mee lastig te vallen en kinderen een leuk feestje proberen te ontnemen.

     3. FLP

      Judas qwiphell.

     4. Baaz

      “Dat is overigens een Bijbelse waarde: gij zult uw broeders ergernis niet prikkelen.”

      Dat staat niet in de Bijbel.

   2. Seneca

    @kwispel
    je trekt conclusies die – evenals je uitwerpselen die je op dit forum deponeert – totaal de plank misslaan. voortaan je huiswerk beter doen.

  2. Heinz

   U tilt er te zwaar aan.

   1. fockingworst

    @ernstheinz mag ook zichzelf verdedigen.
    @ernstheinz zelfs dat mag hier gewoon.

   2. Baaz

    “U tilt er te zwaar aan.”

    Logisch dat jij dat zegt, in het universum heerst nauwelijks zwaartekracht.

 4. Groeneveld

  Het cultuurmarxisme heeft gewonnen: in de lange mars door de instituties (overheidsorganen, media, rechtspraak, onderwijs) is een glansrijke, klinkende overwinning behaald. Bijna iedereen denkt en spreekt politiek correct. En weet niet beter. En de rest? De rest is ‘extreem rechts, racistisch en fascistisch’.

  Het Nederlandse slavenvolk heeft zich al lang geleden overgegeven en wentelt zich in totale onderwerping al voetenkussend (hoge hypotheek!) in de stront en roept ‘wat ruikt het heerlijk, wat zijn we toch rijk, welvarend en gelukkig’.

  1. Ernst Quispel

   Het moet een opluchting voor u zijn dat u dit afschuwelijke land kon ontvluchten, Groeneveld.

   🙂

   1. Groeneveld

    Nee Quispel, zoals jijzelf maar al te goed weet houdt het cultuurmarxisme niet op bij de grens, maar is het een vloek die grote delen van Europa teistert, inclusief Duitsland. Slechts in de voormalige oostbloklanden is nog enig gezond verstand te bespeuren, groeiend op de mesthopen van het oude communistische verleden.

    Het enige dat volstrekt duidelijk is dat er op zeker moment een kentering komt, een tegenbeweging waardoor de slinger de andere kant op gaat. Of ik het nog meemaak is twijfelachtig.

    1. Ernst Quispel

     Groeneveld, het cultprmarxisme is een hersenschim van verwarde rechtspopulisten die nog nooit iemand ontmoetten die zich een cultuurmarxist noemt.

     1. Floris

      Het cultprmarxisme is inderdaad een hersenschim. Het cultuurmarxisme is echter alom aanwezig alleen willen de cultuurmarxisten niet meer zo genoemd worden.

     2. Ernst Quispel

      Het cultuurmarxisme bestaat in het geloofssysteem van Floris maar cultuurmarxisten bestaan niet.

      Volgt u het nog?

     3. Groeneveld

      Nee Quispel, jij bent zelf een tot op het bot politiek correcte cultuurmarxist. Het feit dat je dat niet herkent is onderdeel van je hersenspoeling.

      Gelijkheidsdenken, solidariteit, nivellering, globalisering en maakbaarheid van de samenleving zijn het credo, evenals cultuurrelativisme, dat alle culturen als gelijkwaardig beschouwt. Je Zwarte Piet fobie!

      Daar moet je iets van je eigen gedrag en overtuigingen in herkennen.

     4. Floris

      “Daar moet je iets van je eigen gedrag en overtuigingen in herkennen.”
      ————————————————————–
      Ik vrees dat dat teveel gevraagd is.

     5. Floris

      Quispel volgt het niet meer, zoveel is duidelijk.

     6. Ernst Quispel

      Ik moet van het Marxisme niets hebben, Groeneveld en het cultuurmarxisme beschouw ik als een rare uitwas van het marxisme dat een decennia geleden door een paar rare marxisten is bedacht toen ze ontdekten dat het historisch materialisme op de keper beschouwd onzin was. Geen hond die die ideeën nog aanhangt. Het is slechts een raar etiket dat is verzonnen door verwarde apen van het slag Sid Lukassen.

      De maakbaarheid van de samenleving is een veeleer sociaal-democratisch idee dat in de Westersel wereld door links en rechts wordt aangehangen. Ik beschouw het in belangrijke mate als een illusie.

     7. Groeneveld

      “Het culturele marxisme is intussen diep in onze samenleving doorgedrongen en dat geldt ook voor politieke correctheid. Beide worden geassocieerd met hen die zich (neo)liberaal, sociaal-democratisch of socialistisch noemen en de christen-democraten doen ijverig mee. Welke middelen worden gebruikt om het doel te bereiken? Indoctrinatie, propaganda, leugenachtige voorlichting en verzwijgen van nieuws dat niet in het marxistische denken past, zijn schering en inslag. Om het volk afleiding te bieden wordt het rijkelijk voorzien van ‘brood en spelen‘. Een debat met uitwisseling van argumenten wordt zoveel mogelijk vermeden. De politiek correcten zien zichzelf als goed (‘Gutmenschen‘); de anderen zijn fout en moeten tot zwijgen worden gebracht. Dat maakt het moeilijk om kritiek te uiten op wat er in de samenleving gaande is. Critici worden al snel gedemoniseerd en ten onrechte uitgemaakt voor fascist of racist, soms worden ze bedreigd of aangevallen en in het ergste geval gedood (Fortuyn). Geprobeerd wordt de vrijheid van meningsuiting aan banden te leggen als uitingen beledigend voor bepaalde groepen uitgelegd kunnen worden (nepnieuws/Ollongren)”. Bron: Wikipedia.

      En daar werk jij Quispel, van harte aan mee. Je bent een schurftige, melaatse hond die denkt dat hij een ‘goed mens’ is.

     8. Floris

      Ik heb een leestip voor de heer Quispel. Een artikel in een door hem geroemde kwaliteitskrant.

      Titel: “Er waart een cultuurmarxistisch spook door ons diversiteitsdebat”.

      “Cultuurmarxisme is het streven naar een gelijkgetrokken, geproletariseerde cultuur. Het had zijn hoogtijdagen in het midden van de twintigste eeuw in communistische landen maar liet een blijvende invloed achter, ook in het Vrije Westen.”

      BLIJVENDE INVLOED.

     9. toetssteen

      @EQ
      Het is dr. Sid Lukkassen voor u. Naam graag correct spellen en idem zijn titel.

     10. Ernst Quispel

      Het artikel was me bekend, Floris. Eric C. Hendriks ook, die niet toevallig een rijzende ster is in rechts-populistische media als Weltschmerz en TPO. Een nieuwe Sid Lukassen, zogezegd.

      Zijn proza is overigens we vermakelijk: “Bij activisten als Gloria Wekker en Sylvana Simons vertaalt zich dit in een obsessie met zwarte en witte identiteit. Hun discours essentialiseert die tegenstelling, omdat het de logica volgt van de marxistisch-leninistische tegenstelling ‘proletariaat versus burgerij’. Vervolgens lopen ze tegen gelijksoortige problemen op. Waar ligt de grens tussen proletariaat en burgerij, zwart en wit? Je hebt individuen die zich niet identificeren met hun vermeende ‘klasse’ of ‘ras’. Daarvoor heb je activisten als de schuldbewuste witte Sunny Bergman die mensen kleurbewustzijn bijbrengen, zoals de communisten klassenbewustzijn doceerden.”

      Tja, dat er in samenlevingen mensen zijn die onderdrukken en worden verdrukt is van alle tijden en plaatsen. Soms beginnen mensen die tegenstelling te zien en er een probleem van te maken. Daar voor hebben ze Marx niet nodig, ze voelen eenvoudig onderdrukking, stigmatisering en diskwalificatie en beginnen daar (het zou verboden moeten worden!) over te piepen.
      Het grappige van figuren als Hendriks is dat ze menen dat de onderdrukten niet zelf tot hun inzicht komen maar ze die onderdruktheid wordt aangepraat.
      Dus de Surinamers die in ons land voor Zwarte Piet worden uitgescholden hoorden dat nooit totdat cultuurmarxisten ze daar de oren voor openden.

      Is dit om te lachen of om te huilen? 🙂

     11. Ernst Quispel

      Het is inderdaad opmerkelijk hoe makkelijk je tegenwoordig een proefschrift aanvaard krijgt, Toetssteen.

      Dat soort me ook persoonlijk zeer.

      🙂

     12. Groeneveld

      Quispel weigert zaken te erkennen die voor eenieder volstrekt duidelijk zijn: “Het door Karl Marx geinspireerde marxisme had naast de economische- ook een culturele poot, die in 1923 gestalte kreeg in een instituut dat later bekend werd als de Frankfurter Schule. Van daaruit werd kritiek geleverd op de westerse cultuur en beschaving. Zij bestreed racisme, seksisme, kolonialisme, imperialisme, homohaat, fascisme en vreemdelingenhaat. Het christendom werd gezien als rem op de gewenste ontwikkelingen. Het doel was de vernietiging van de westerse cultuur met haar traditionele waarden en het scheppen van chaos (zij het met andere middelen dan het economische marxisme hanteerde) om van daaruit een nieuwe maatschappij op te richten.

      Herbert Marcuse gaf in de jaren zestig het culturele marxisme in het Westen een grote impuls. Niet de arbeiders maakten de revolutie, maar studenten en academici. Door hun positie in de samenleving zouden die bij uitstek geschikt zijn om de revolutionaire voorhoede te vormen. Daarmee begon ‘de mars door de instituties’ en kwamen het onderwijs in al zijn geledingen, de nieuwsvoorziening, het bestuursapparaat en het welzijnswerk grotendeels in hun handen, wat zij nog steeds zijn. Het kapitalisme, het christendom, de heersende moraal, het gezin, het nationalisme en het patriottisme moesten het voortaan ontgelden en het onderwijs moest op de schop.”

      Quispel weet donders goed hoe het in elkaar zit. Zijn psychopatisch, narcistische gesteldheid weerhoudt hem er echter van kennis te nemen van de basale zaken die binnen het cultuurmarxisme thuis horen.

      Als je zover bent gezakt dat je je eigen gedrag gaat ontkennen, is er weinig hoop meer.

     13. Ernst Quispel

      “Je bent een schurftige, melaatse hond”

      Als je zo hysterisch tekeer gaat in de inhoudelijke discussie concludeer ik dat de argumenten op zijn.
      In elk geval verlies je het recht op een inhoudelijke reactie.

     14. Groeneveld

      Quispel is door zijn argumenten heen en vlucht weg met de staart tussen zijn melaatse hondenpoten.

     15. Floris

      “Quispel weigert zaken te erkennen die voor eenieder volstrekt duidelijk zijn
      […]
      Als je zover bent gezakt dat je je eigen gedrag gaat ontkennen, is er weinig hoop meer.”
      ———————————————————-
      Dat Quispel ervoor kiest om onverdedigbare standpunten te poneren is hier welbekend.

      Maar laten we niet vergeten dat hij niet de enige is. Op links willen ze tegenwoordig niet meer niet in verband worden gebracht met cultuurmarxisme, ondanks dat de overeenkomsten legio zijn en het denkschema vrijwel identiek is.

      De reden ligt waarschijnlijk in het woord marxisme. Daar wil men niet meer mee geassocieerd worden.

   2. Two Ravens Black Kettle

    “Pim Fortuyn dreigde de grootste te worden bij de verkiezingen
    Gelukkig was daar God/Volkert van der Graaf”

    -Ernst Quispel-

    1. Ernst Quispel

     Two Raven citeert verkeerd. Hij liegt graag en vaak.

     1. Seneca

      kwispel
      bewijs dat eens. je hebt dit geschreven en je weet, eikel, dat het internet niets vergeet…

     2. Ernst Quispel

      De bewijslast ligt bij jou, Seneca, en je weet dat het een leugen is.

     3. Two Ravens Black Kettle

      “Als Pim Fortuyn premier was geworden had Nederland er heel anders voorgestaan. Toch goed dat er een God is”

      -Ernst Quispel-

     4. fockingworst

      @ernst mag hier zijn uitspraken gewoon negeren ontkennen en bagatelliseren.
      @ernst mag ook dit op dds.
      @ernst vergeet dat internet niet vergeet.

     5. Adriaan

      @Quispel, de juiste weergave werd gegeven door TRBK (57).

     6. Baaz

      “Two Raven citeert verkeerd”

      Dan nu het juiste citaat:

      “Dat klopt, als Sint Pim premier was geworden had Nederland er heel anders voorgestaan.

      Toch goed dat er een God is.
      -Ernst Quispel-“

  2. Floris

   “Het cultuurmarxisme heeft gewonnen: in de lange mars door de instituties (overheidsorganen, media, rechtspraak, onderwijs) is een glansrijke, klinkende overwinning behaald. Bijna iedereen denkt en spreekt politiek correct. En weet niet beter. En de rest? De rest is ‘extreem rechts, racistisch en fascistisch’.”
   ———————————————————————————-
   Jaren 70, middelbare school:

   Langharige leraren die schaamteloos zaten te indoctrineren, langharige leerlingen die dat zalig vonden en als groupies rond zo’n leraar hingen en daar uiteraard met prachtige cijfers voor beloond werden. Blowend in de tussenuren in het stuffcafé, luisterend naar flower power muziek en hun afschuw uitsprekend over zakenlui, rechtse boeren en het kapitalisme.

   Zo is ’t gekomen. Een voor 80% verrotte generatie kuddedieren. Dat is nooit meer goed gekomen.

   1. Ernst Quispel

    Floris gelooft echt in het cultuurmarxisme.

    🙂

    1. Floris

     Ernst is dusdanig dom (en een kuddedier) dat hij niet in staat is te herkennen dat het cultuurmarxisme in de jaren 60 aan z’n tweede jeugd begon en tot op de dag van vandaag het linkse denken volkomen beheerst.

     1. Ernst Quispel

      Heel goed, Two Raven.

      Goed dat Fortuyn geen premier is geworden. Het is wel triest dat hij werd vermoord.

    2. Two Ravens Black Kettle

     En ‘U’ gelooft in het vermoorden van andersdenkenden

     “Als Pim Fortuyn premier was geworden had Nederland er heel anders voorgestaan. Toch goed dat er een God is”

     -Ernst Quispel-

    3. Baaz

     “Floris gelooft…”

     Daar weet jij niets van, je zwetst.

 5. Ritter

  Naar mijn mening is een belangrijke reden waarom kleine groepjes activisten voor een groot deel de agenda bepalen is dat ze “hulp” krijgen van de gevestigde media die vaak met deze groepjes activisten sympathiseert en het voor hen opneemt.

  Kortom, de gevestigde media geeft deze kleine groepjes een zeer grote megafoon waardoor ze een grootte meerderheid kunnen overstemmen.

  1. IJsbrand Koudvuur

   @Ritter

   Grappig dat uitgerekend juist jij dit allemaal benoemd!
   🙂

  2. Two Ravens Black Kettle

   Hear, hear

   Kop, spijker, raak

   Zonder de verrotte Fake News Media en de 1984-Staatsmedia was er exact zero polarisatie.

   Vandaar dat ik al een jaar of 20 pleit voor de totale ontmanteling van dit weerzinwekkend Grachtengordel instituut.

   Propaganda, leugens, overvolle doofpotten
   Prima
   Maar betaal dat *erdomme uit eigen zak en roof dat geld niet van het toch al behoorlijk stompzinnig en nihilistisch vee.

 6. Lex

  Het is in en in triest dat wij moeten vechten voor het behoud van onze cultuur.
  Begonnen met een klein groepje Surinamers die de actie groep “Kick out zwartepiet” hebben opgericht.

  En ze weten niet van ophouden gaan blijkbaar net zolang door tot ze hun zin hebben en dat in hun ogen racistisch feest is verneukt of afgeschaft.

  Wel gek dat ook in Suriname op enkele plekken ook sinterklaas word gevierd met jawel zwartepiet.

  Guido den Aantrekker heeft gelijk de Nederlanders vinden het allang goed.

  Erger me mateloos aan die landverraders de echte Nederlanders die ook meelopen in het anti zwartepieten kamp.

 7. struisvogelpolitiek

  Het is toch van de zotte allemaal. Amnesty International roept Rutte op om het “geweld” tijdens de sinterklaasintocht te veroordelen. Als Rutte dat idd doet dan wordt het sinterklaasfeest een politiek item. Dat moeten wij niet willen vind ik, omdat dan KOZP politiek geaccepteerd wordt met alle daarbij behorende items waarvan zij vinden dat het niet in Nederland thuis hoort. Dus Rutte moet zwijgen als het graf, omtrent.

 8. Two Ravens Black Kettle

  Zonder Staatsmedia = Geen Zwarte Piet discussie, geen polarisatie maar gewoon de prachtige liefdevolle traditie.

  helaas hebben we een Staatsmedia en dus hebben we nu dit.

  Bijna 2019
  En nog steeds worden we gedwongen deze dagelijkse activistische weg-met-ons- ideologie te financieren.
  Immers
  Iedereen moet denken zoals Grachtengordel/NPO
  Exact hetzelfde

  Hef dat op
  (maar ach, ze zenden ‘boer zoekt kip’ it en dus is 75% van het armetierig vee alweer tevreden)

 9. Tguard

  Gelukkig is dit over twee weken weer even over. Kunnen we het over belangrijke dingen hebben…….. o, nee ………. dan krijgen we de vuurwerk meldpunten weer en de daarbij horende zeikerds die geen verschil kunnen maken tussen legaal en illegaal. Verbodsgebieden, milieu belasting, dierenleed……etc etc Nederland is een zeikerig land geworden van allerlei minderheden die verandering eisen of anders! Pfffffff ik wil hier weg naar een land zonder constante internetverbinding met een klein zelfvoorzienend huisje een hek eromheen en de rest, het zal me gestolen worden. Kwispel met ze antifa groepje zoek aub een leven op Joop ofzo. Dat walgelijke toontje op elk artikel. Iwab!!!!

 10. Nuts

  Ik begrijp DDS met de oproep dat we moeten praten.

  Echter..

  We praten en roepen al meer dan 30 jaar over allerlei (linkse) toestanden, en het heeft tot nu toe nog nooit geholpen.

  Ik ben het praten beu…
  ….ik ga liever vechten

  De overheid is overduidelijk TEGEN zijn eigen volk en voor zijn eigen zakken..
  De overheid moet vervangen worden….van laag tot hoog…

  Net als wat Trump aan het doen is…

  Weg met de Deep State cq Illuminatie cq Cabal cq Bildenberg cq vrij metselaars cq EU……of hoe je het ook noemen wil..

  Bertus.

 11. TD

  Het gaat om het feit dat de Nederlanders in het algemeen te veel in discussie gaan,soms moet je handelen!
  Want in discussie gaan, kan je niet met mensen die gedreven worden door haat,nijd en een ongezonde geldingsdrang hebben en ten koste van alles en iedereen in de aandacht willen staan!
  Ze verdraaien racisme en democratie,en gebruiken dat als wapen!
  Al die zachtaardige tolerante Nederlanders zwelgen erin,zo van “ik ben een weldenkend en fatsoenlijk mens” bah,dat is gebrek aan persoonlijke moed,men moet mensen die opruien, zonder knipperen in de ogen kijken en zeggen “niet met mij,opzouten!”

 12. Aytas

  ‘De gewone, hardwerkende en goedaardige Nederlander gaat dit op een gegeven moment niet meer pikken, en zal eigen maatregelen treffen om een eind te maken aan de terreur van beroepsjankers en andere droeftoeters. Triest maar onafwendbaar. Op de overheid valt niet meer te rekenen.’

  Zo triest mensen die zo verwend zijn dat ze zulke onzin uitkramen over de Nederlandse overheid. Je gunt het ze haast om in een land te wonen waar je daadwerkelijk niet op de overheid kunt rekenen en waar geen bescherming tegen willekeur van de staat aanwezig is.

  Veel zeggend dat dit ook weer bij iemand van tmg vandaan komt, voor en door de onderbuik zeg maar. Triest om te aanschouwen hoe de onderbuik weer voor zoveel ellende in de samenleving zorgt. Zelf denken en onderzoeken is er niet meer bij.

 13. Two Ravens Black Kettle

  5% van Nederland bestaat uit 1984-identity Politics fascisten
  Deze 5% wordt volledig gesteund door de MSM/Staatsmedia en de ideologen van de verdommingsfabrieken genaamd universiteiten.
  (vroeger gaven daar hoogleraren en professoren les, nu alleen nog activisten)

  94% bestaat uit kruipdieren en onderdanig vee
  1% handelt

  Die 1 % handelt soms ruw, wat scherp, ’t kan schuren, botsen maar ze handelen.
  Ze moeten wel handelen aangezien de overige 94% vochtig op de grond ligt te kwispelen en louter hun snuit opentrekken na 10 bier op een familiefeestje.
  (mits er tenminste niemand bij zit met een Grachtengordelmening want dan houden ze en masse en in kudde-gestalte nog hun schapensnuit)

  In de oorlog was het niet anders.
  Maar dat is een Godwin en aldus is mum’s the word.

  1. Aytas

   Zo zal volkert ook wel gedacht hebben. Enge praat.

   1. Baaz

    “Zo zal Volkert ook wel gedacht hebben…”

    Volkert was de oplossing voor het linksprobleem. Er huist hier zelfs een forummer die God dankt dat het Volkert is gelukt met zijn kogels van links.

 14. Troelstra

  De laffe burgemeester van Den Haag, Paulien Krikke, verdraait het verhaal. Demonstranten mochten niet in de binnenstad komen. Burgers worden nu onterecht in kwaad daglicht gezet, terwijl zij hebben gezorgd dat de illegale demo uit de buurt van de kinderen bleef!

 15. Robert Leiden

  “…Zwarte Piet is ten dode opgeschreven. En met hem het laatste restje van onze oude cultuur en tradities…”
  Nogal overdreven om een make-up detail zo te beschrijven.

 16. Gerlos

  Triest dat een een zooitje import figuren en niksnutten de boel verzieken in ONS LAND

 17. Fortiori

  De cultuur van een volk afmeten aan het vieren van een Sinterklaasfeest…er is toch wel wat meer te verzinnen dan het zetten vaan een schoen voor een cultuurbeleving.

 18. J.Rademaker

  I wel humor dat 10 mensen ons landje kunnen veranderen, wel mooi verdienmodel.

 19. worstcase

  Michael heeft gelijk. De gewone Nederlander gaat niets doen. Zelfs na Pim Fortuyn bleef het rustig, terwijl er alle reden was om massaal te keer te gaan tegen de de islam en hun idiote linkse symphatisanten. Maar het bleef bij zinloze stille tochten. Net als bij de andere “incidenten” die er op volgden. Zelfs als er onverhoopt een aanslag komt zullen de Nederlanders niet meer doen dan kaarsjes branden en knuffels neerleggen, langs de stoet met lijkauto’s applaudiseren en natuurlijk weer van die laffe stille tochten. Sommige idiote BNers zullen wel weer thee gaan drinken met imans en buurtvaders en zeggen dat het hun schuld niet is. Terwijl de moslims zelf als beesten te keer gaan als ze iets niet zint. Bij die demonstraties vallen doden. Het wachten is op een echte leider die de in slaap gevallen Nederlanders wakker schudt, dreigt milities te zullen oprichten als de overheid blijft weigeren zelf krachtdadig op te treden. Een leider die er voor zorgt dat de islam in ons land flink wat toontjes lager gaat zingen. Zoals in China en Rusland. Daar pakken ze het tenminste goed aan.

  1. Ernst Quispel

   Na de dood van Fortuyn heeft het moslimbashen in Nederland vormen aangenomen waar we ons nu nog internationaal voor mogen schamen.

   1. Siemien

    http://www.dagelijksestandaard.nl/2018/04/column-jan-roos-debat-dividendbelasting-was-de-begrafenis-van-het-laatste-beetje-vertrouwen-in-de-politiek/

    Dat klopt, als Sint Pim premier was geworden had Nederland er heel anders voorgestaan.
    Toch goed dat er een God is.

   2. Siemien

    dagelijksestandaard.nl/2018/04/column-jan-roos-debat-dividendbelasting-was-de-begrafenis-van-het-laatste-beetje-vertrouwen-in-de-politiek/

    Dat klopt, als Sint Pim premier was geworden had Nederland er heel anders voorgestaan.
    Toch goed dat er een God is.

    1. Siemien

     Aldus onze Ernst

 20. Two Ravens Black Kettle

  Hoe heet die enge vrouw ook al weer
  Die vetgespekt is met subsidie ?
  O ja
  Sunny Bergmann’, Identity Politics fascist van professie
  Betalen we belasting voor
  Komt logischerwijs op de 1984-N(ationale)P(ropaganda)O
  Immers die (door ons gefinancierde) coterie club is 110 procent PC-inteelt (op diversiteit van opinie staat de doodstraf).

  En dus mag de haatprediker-mevrouw Bergmann, vetgespekt met subsidies onbeperkt haar redeloze en radeloze haat jegens NL’rs botvieren.
  Dat noemen ze in Identity Politics-Hokjes-Fascisten kringen volgens mij ….pffff
  Ja hoe zouden ze het zelf eigenlijk noemen ?
  Het leidde iig. in Cambodia uiteindelijk tot the Killing Fields, in Polen Treblinka and in Siberia de Gulag.

  En het wordt
  (logischerwijs)
  Allemaal ondersteunt door de MSM
  Maar ook dat is l’histoire se répète
  De axioma’s blijven, alleen de variabelen veranderen.

 21. Pescador

  Die man heb helemaal gelijk

 22. cor wit

  Goed geschreven Nederlanders zijn een laf volk geworden die alles maar pikt van de politiek en overheid .

 23. victus

  Helaas gaat Nederland weer in zijn achteruit. Het land is bezig grondig verpest te worden door een combinatie van factoren.

 24. C.A.Barstow

  Het verbaast mij niets, die smerige linkse kliek is er juist op uit om de Nederlandse burger zijn cultuur te ontnemen tgv al dat woestijn en ander gespuis dat Nederland binnen komt.

  1. Ernst Quispel

   De hysterische pro-Pieters hebben dit weekend Zwarte Piet ter ziele geholpen.
   Mooier kan ik het niet maken.

   1. Baaz

    Dromen staat vrij, vooral aan ultralinkse zijde, waar ook jij verblijft, wordt er wat afgedroomd.

    De dramdwang van het minuscuul kleine clubje linkse minderheden gaat het doel voorbijschieten, Afshin schreef er afgelopen vrijdag 16 november over. En jij staat erbij en kijkt ernaar, al neem jij standaard tegengesteld stelling.

    Via God heb jij Volkert bedankt voor de dood op Pim Fortuyn. De afkeer van het Nederlandse volk tegen die agressieve geest in jou zal exemplarisch zijn voor het groeiende verzet tegen het linkse gelijkheidsevangelie. Steeds meer Nederlanders zullen zich gaan gedragen als blokkeerfriezen, de groeiende weerzin die jij hier met jouw aanwezigheid opwekt is daar een goed voorbeeld van.

   2. Heinz

    Zij hebben er wel wat klappen voor over gehad. Samen met wat harde kernen hebben ze een huzarenstukje geleverd. Voor de goede zaak zullen we maar zeggen…

    1. Baaz

     De bandenspanning al gecontroleerd?

     1. fockingworst

      @baas hij probeerde zich leeg te spuiten over een hamburger, de hamburger sprong van angst weg waardoor zijn bedorven saus hier bij dds kwam.

     2. Heinz

      4 bar !

     3. Baaz

      @Worst: Ja van de ketchup… 😛

      @Heinz: Hoeveel is 4 bar in het universum?

     4. Heinz

      @ Focking…die worst is hier niet bij super te krijgen. Misschien 3d printen ?

    2. fockingworst

     @heinz ik ben gewoon te bestellen bij ah online probeer me maar, mijn vrouw krijgt er geen genoeg van.

 25. ruudjeenjose

  Alle zwarte Piet haters uitzetten of een uitkering weigeren.

  1. Fortiori

   Zij mogen dus zelf kiezen, José ? Hulde, dat is democratie 🙂

   1. Baaz

    “dat is democratie”

    Eenmaal in de 4 jaar een klein vakje rood kleuren…

 26. chrism

  Hij heeft gewoon gelijk , want Nederlanders zijn over het algemeen Tolerant volk enkel slaan ze helemaal door is alles .

  Maar op de Antillen weten ze wel wat Sint en Piet vieren is https://www.youtube.com/watch?v=jERXmmrY8HE

 27. Baaz

  Citaat Afshin Ellian vr. 16-11-2018

  “Oorlog tegen Zwarte Piet is pas het begin. Die honderd activisten willen veel meer: de totale verandering, het omploegen van de Nederlandse traditie. Ook de straatnamen, standbeelden, namen van tunnels, scholen, en zekere literaire werken zullen aan een ingrijpend antiracisme-onderzoek worden onderworpen.

  Als dit allemaal gedaan is, dan moet het volk dat dit heeft toegelaten, worden heropgevoed. Het hele onderwijs moet worden omgeploegd: de ontwaarding van alle waarden oftewel de omzetting van alle waarden in een despotische vorm van het egalitarisme. Maakt u geen zorgen: dit gaat niet gebeuren. Het is wel zorgwekkend dat universiteiten en media in de westerse wereld extra gevoelig lijken te zijn voor dit omploegen van waarden. Maar dat is een ander thema.

  De linkse partijen, als morele steunpilaren van anti-Zwarte Piet-gepeupel, moeten nu hun verantwoordelijkheid nemen. Als het doel was om Zwarte Piet in alle kleuren te laten verschijnen, is dat al lang bereikt. De linkse leiders kunnen hun triomf claimen. De slag om Zwarte Piet hebben ze gewonnen! Hier moet het stoppen.

  1. Heinz

   @Baaz,… Stevo Akkerman heeft vandaag 19-11-2018 ook een aardige column in Trouw. “Ga op een andere dag demonstreren” Goed hè ?

   1. fockingworst

    @heinernst is sociaal ethisch een beetje onhandig net als steve akkermans.
    @heinzernst vind opruien en demonstreren en schelden tijdens een kinderfeest gerechtvaardigd gewoon goed.

   2. Baaz

    “Goed hè ?”

    Mwha, aardig artikel.

    1. Heinz

     Sportief !!

     1. Baaz

      Dat van die VS-militairen in 1944 wist ik trouwens niet. Of het ook echt waar is? Rassengeschillen waren er natuurlijk wel in de VS.

 28. Heinz

  Wanneer de opgepakte pro Piet demonstranten veroordeeld worden tot geldboetes kunnen zij natuurlijk wel bij Jenny uit de geldruif mogen eten neem ik aan. Of de burgerij voor een tweede donatie bereid is lijkt mij twijfelachtig. Het zou wel een zaak van solidariteit zijn. Interessante testcase.

 29. ruudjeenjose

  Wat een links geklets .Zwarte Piet is zwart.Punt.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.