Hoppa! Epke Zonderland wint de wereldtitel op de rekstok

Geen categorienov 03 2018, 19:00
Terug van nooit weggeweest.
Toen het WK begon was het niet helemaal duidelijk waar de Nederlandse topturner Epke Zonderland precies stond. Was hij in staat om te strijden voor het goud? Of zou hij genoegen moeten nemen met een bijrol? Nou, we weten het antwoord. Epke kon niet alleen de strijd aangaan voor het goud, maar wón zelfs.
Jawel, Nederland heeft (weer) een wereldkampioen turnen.

"Een topoefening was dit", zei Zonderland kort na de finale. "Ik was behoorlijk zenuwachtig, zoals altijd. In de training ging het zo goed, maar dan moet je het toch maar even waarmaken."

En dat waarmaken, deed Zonderland zonder een spoor van twijfel. Zijn oefening met vier vluchtelementen werd 0,300 hoger beoordeeld dan de oefening van de Japanner Kohei Uchimura.

Het was voor het eerst sinds de zomer van 2014 dat Zonderland goud won. We hebben het dus over een periode van vier jaar, wat in de topsport een eeuwigheid is.
Wellicht dat Zonderland geïnspireerd werd tot deze prestatie door de geboorte van zijn zoontje vorige maand. Op 13 oktober werd hij vader van Bert Eize. "Ik mis hem natuurlijk ook heel erg," zei Zonderland na zijn gouden medaille. "Maar als je dit bereikt, is het wel de moeite waard geweest." En: "Deze is voor Bert."
Zo is het.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten