Ook Marga Waanders (PvdA) treft blaam in A7 blokkade van blokkeerfriezen

Ondertussen is duidelijk geworden welke straffen de blokkeerfriezen moeten ondergaan voor het beschermen van het sinterklaasfeest op 18 november 2017. Op die dag deden een groep Friese helden dat wat oud-burgemeester Marga Waanders (PvdA) naliet en beschermden zij een culturele festiviteit tegen onruststokers. De staat der Nederlanden is niet blij en de Friese vrijheidsstrijders krijgen zware straffen opgelegd. Het is bizar dat het zover heeft moeten komen, want uiteindelijk is het oud-burgemeester Waanders aan te rekenen dat het zo ver heeft moeten komen. 

Bijzonder weinig aandacht krijgt de oud-burgemeester van de Gemeente Dongeradeel wanneer het gaat over de A7 blokkade en haar aandeel in het gebeuren. Natuurlijk was ze ver weg toen de  daadwerkelijke blokkade zich voordeed, maar het waren haar beslissingen die uiteindelijk ertoe leidden dat een bus met mensen vanuit de randstad naar Dokkum reisden om lawaai te schoppen bij een traditioneel feest. Manifestaties toestaan bij feestjes getuigt van een bijster slechte smaak. De burgemeester had het sentiment en de actiebereidheid van haar burgers onderschat en wist blijkbaar niet wat de gevolgen zouden zijn van toestaan van politieke pressiemiddelen tijdens festiviteiten.

Waanders had bij de eerste melding van demonstraties een persbericht moeten versturen met daarin vermeld dat het gewoon ‘not done’ is om tijdens feestjes te gaan demonstreren. Net zo min het ‘not done’ is om te gaan barbecueën voor een moskee. Daarmee vervalt de facto het recht van demonstratie bij een feestelijk gebeuren en dat is volgens mij begrijpelijk. Demonstraties hadden geen doorgang mogen vinden. Maar ze besloot geen gebruik te maken van haar bevoegdheden.

Bovenstaande lijkt vrij logisch, en dus een kans om dit jaar de juiste keuzes te maken. In Zaanstad zijn vier groepen die willen demonstreren bij de sinterklaas intocht. Hopelijk maken de bestuurders in Zaandstad betere keuzes dan de PvdA=burgemeester vorig jaar en worden de demonstraties bij de intocht niet toegestaan. Een demonstratie is een politiek pressiemiddel en dergelijke middelen tegenover feestvierende medeburgers neerzetten is gewoon niet netjes. Dat doe je dan maar op een ander moment in de tijd, maar niet op een feestdag zelf.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

83 reacties

 1. Spaanse kok

  Teunis.
  Ik zie maar een hoofdschuldige en dat is de chauffeur van de KOZP bus.
  Die had zijn /haar verantwoordelijkheid moeten nemen.
  Die heeft alle ellende veroorzaakt.

 2. Scaldis

  Kinderen moeten te alle tijde uitdrukkelijk beschermd worden tegen geweld. Als de autoriteiten daarin tekortschieten en zelfs geweldplegers toelaten in de buurt van kinderen, is het aanvaardbaar dat burgers handelen om dit te voorkomen.
  Aanvaardbaar maar triest dat autoriteiten hun taken verzaken.

 3. Svetlana

  Zwarte piet is door buitenaardse wezens uit planeet x op ons opgedrongen. Met dit soort onderwerpen zijn ze uit om de mensheid te verdelen zodat ze makkelijk en onopgemerkt onze planeet zullen aanvallen en ons allemaal gaan vernietigen. Deze buitenaardse mannetjes heb ik gisteren nog gezien. Er vliegen overal UFOs rond en ik zie ze elke avond van mijn slaapkamer.

  Chemtrails wordt ingezet om onze leefomgeving te vergiftigen en ook dat is werk van planeet x. Politici als Trump zijn hebben inmiddels de nieuwe wereldorde uitgesproken en werken in het geheim ook voor planeet x.

  1. poldi

   @Svetlana, zijn de pilletjes op en wordt het niet hoog tijd dat je na je proefverlof weer voortijdig terug gaat naar je psychiatrische afdeling want zo te zien heb je een dwangverpleging en nieuwe pillen nodig.

   1. fockingworst

    @poldi het is het stoomafblaas account van @ernst.
    Heeft ie nodig af en toe.

  2. Adriaan

   Dit is een bijdrage van een geestelijk gestoord iemand, maar dat wisten we allang. Het is niet eens lollig meer. Eerder zielig.

  3. struisvogelpolitiek

   Svetlana ziet ze vliegen. Dat wisten wij al langer.

  4. HW

   Svetlana, je uitspraken storen me en geven voor mij aanleiding om eens goed uit te halen.
   Je hebt je raderwerk en bovenkamer uit elkaar liggen en er is geen gekkenhuis die dat nog goed kan maken, want dat zou verspilling van zorgkosten zijn.
   Probeer het eens bij een Zwitserse horlogemaker, misschien dat hij een oplossing weet.
   Je lijkt me zo’n gast zonder uitnodiging die meent alleen maar rechten te hebben, die volgens mij beter kan vertrekken, want voor mensen als jij is er geen toekomst in Nederland.

 4. poldi

  Zelfs een leek kan zien dat de taakstraffen buitenproportioneel zijn en net als bij het proces Wilders politiek en niet objectief zijn.

  Er zijn legio voorbeelden waarbij in veel ernstiger gevallen de uitgedeelde taakstraffen lachwekkend laag zijn vergeleken met de nu uitgedeeld taakstraffen.

  De verontwaardigde reacties vanuit de samenleving en de donaties van nu al meer dan 100.000 euro zijn tekenend voor de kloof tussen de overwegend linkse (D66) rechters en de samenleving.

  En door deze straffen is één ding zeker en dat is dat de strijd tussen die vervloekte anti-zwarte pieten en de pro-zwarte pieten alleen maar groter wordt en zal verharden.

  1. wheelboy

   Poldi
   Klopt helemaal .Vooral het laatste dat het zal gaan verharden . Wat ik vooral jammer vind is dat die kleine kinderen die een leuk feest hebben de pineut zijn . En evt als het klote uitvalt bij een intocht een enorme vechtpartij te zien krijgen en een trauma oplopen . Ik hoop niet dat zoiets gebeurd . En die Jeffrey afriye snapt schijnbaar niet dat hij er voor zorgt dat steeds meer mensen een afkeer krijgen van de gekleurde medemens .Denk niet dat hij daar bij na heeft gedacht .

   1. poldi

    AD:
    De blokkeerfriezen kunnen wel tot aan de Hoge Raad procederen. Er wordt een enorme hoeveelheid geld ingezameld via doneeractie.nl. Er is inmiddels bijna 137.000 euro binnen om de kosten van een hoger beroep te dekken.

    Verder waren er enorm veel steunbetuigingen !

    1. Aytas

     Wat een diep triest volk dat doneert. In Nederland zijn kinderen die niet op sport kunnen omdat ze waardeloze ouders hebben, het Ronald macdonald house zoveel goede doelen waar je een kind echt mee helpt maar dit trieste volk ‘helpt’ kinderen door een clown te behouden.

     Laten we wel wezen, voor een kind maakt de uitdossing van de clown niet uit zolang er maar cadeautjes zijn.

     Triest volk dat doneert om tuig te laten procederen. Eigenrichting is verwerpelijk en dient zwaar bestraft te worden.

     1. Baaz

      Dat mag jij vinden, het is jouw mening.

     2. fockingworst

      @aytas mag ook zijn MENING hebben en eventjes los gaan.
      Toe maar aytas gooi het eruit.

     3. Top

      Zit je hoofddoekje weer te strak? “U” heeft blijkbaar de grenzeloze behoeften, om de hand die u voedt , als het even kan te bijten. Dan zal ik het eens gaan hebben over de incestpoel, waar u uit ontstaan bent. Uit een cultuur, waar genitale verminkingen ‘Bon-Ton’ zijn. Waar afvalligheid, met de dood, als beloning wordt gefaciliteerd en als dat even kan zo gruwelijk als mogelijk. Waar u als vrouw niets maar dan ook helemaal niets te melden heeft, vraag dat maar aan uw moeder. Waar zelfs mannelijke kinderen meer in de pap te brokkelen hebben dan een volwassen vrouw. En waar je als vrouw in de regel tot seks en sodomie wordt gedwongen, omdat dat het enigste strakke deel is, voor Ali’s kleine en besneden cornucootje. Als het u zo stoort dat Nederland, sodemieter dan op terug naar de goening waar je vandaan komt. Ik ben er van overtuigt, dat jij en je hele familie, nog nooit iets positiefs heb bijgedragen aan onze NEDERLANDSE samenleving. Dus ik zou voorzichtig zijn, met wat u hier denkt neer te moeten plempen

     4. henkC

      Ronald McDonald etc…

      Voeg de woord bij de daad…

      Laten we dan beginnen om de hobby kunst en cultuur voor de rijken af te schaffen. €40.000.000 voor 2 schilderijen in het RM.
      Een “tripje” van pakweg een €150,- voor een gezinnetje dat in Nijmegen woont. Een bedrag waar sommige 3 weken van kunnen eten.
      Kunst en cultuur slurpt ruim 1,5 miljard per jaar.
      Een gezin heeft pakweg €2500,- nodig voor eten gedurende 1 jaar.

      Van die 1,5 miljard ter meerdere eer

     5. Aytas

      Henk dat ben ik met je eens. Kunst is iets wat zichzelf moet financieren.

     6. Groeneveld

      Aytas, ik kan me onmogelijk voorstellen dat jij de anarchiste bent die je zegt te zijn. Je bent een keurig net, in en in burgerlijk, gezagsgetrouw en gehoorzaam vrouwtje dat altijd binnen de lijntjes kleurt.

      Je bent een salon-anarchiste; je vindt het wel een romantisch idee en droomt erover. Maar je bent veel te bang en serviel om het ook te zijn. Een lafaard met een grote mond, dat komt dichter in de buurt.

     7. van Urk

      Hulporganisaties schieten meteen de hulplijnen in om ons massaal te laten doneren als er momenteel een ramp is gebeurd in het buitenland terwijl men hier gewoon blind toeziet hoe patienten uit vier gesloten ziekenhuizen worden gedeporteerd.

     8. Siemien

      @Aytas “In Nederland zijn kinderen die niet op sport kunnen omdat ze waardeloze ouders hebben”

      Ben jij wel helemaal lekker in je kop? je hebt geen idee waar jij over praat natuurlijk, jij zou eens een dagje voedselbank moeten doen galbak, en de schrijnende verhalen eens aan moeten horen voordat jij praat over waardeloze ouders.

      Verder, mensen bepalen zelf waar zij hun geld aan uitgeven.
      Verder, onze regering verzaakt als het gaat om armoede.
      Verder is het zo dat wat jij ziet als “triest volk” dit volk wel het Nederlandse volk is, en ik heb een zéér sterk vermoeden dat jij echt een pleuris hekel hebt aan Nederlanders en haar land.

  2. Arie B

   Deze openbare terechtstelling van deze blokkeerfriezen maken de breuklijn alleen maar groter. Het effect is averechts. Die dakhazen van KOZP willen dit jaar weer in Dokkum protesteren. Pure provocatie die hard gestraft moet worden.

  3. Adriaan

   @Poldi, dat zie je juist. De strijd tussen blank en zwart zal alleen maar aanwakkeren door dit soort infantiele acties. Eens zal de bom barsten.

 5. Groeneveld

  Geheel eens met de strekking van het artikel. “Manifestaties toestaan bij feestjes getuigt van een bijster slechte smaak. De burgemeester had het sentiment en de actiebereidheid van haar burgers onderschat en wist blijkbaar niet wat de gevolgen zouden zijn van toestaan van politieke pressiemiddelen tijdens festiviteiten.” Het getuigt niet alleen van slechte smaak, maar vooral van politiek onbenul.

  1. Aytas

   Dan nog pas je geen eigenrichting toe.

   1. Adriaan

    En dan pas je juist burgerlijke ongehoorzaamheid toe. De bestuurders moeten eens een keer voelen wat het is om het volk te negeren. Het is genoeg en daarmee basta!

    1. Spaanse kok

     een keer voelen wat het is om het volk te negeren.
     .
     Serious request haalde in 2017 vijf miljoen op, het dertigvoudige.
     Was dat een actie waar heel Nederland, incl. DDS reageerders, achter stond?

     1. Adriaan

      @kok, nooit staat heel Nederland achter welke actie dan ook. Het blijven minderheidsgroepen. Geld speelt kennelijk een doorslaggevende rol om het predikaat ‘Heel Nederland’ te geven.

     2. Spaanse kok

      eens een keer voelen wat het is om het volk te negeren.
      nooit staat heel Nederland achter welke actie dan ook.
      Het blijven minderheidsgroepen.
      .
      Heeft iemand een hond met honger, luisterend naar de naam Fikkie?

    2. Aytas

     Ik denk dat je burgerlijke ongehoorzaamheid verwart met eigenrichting.

     1. Adriaan

      @Aytas, dat denk je toch verkeert meid. Ik weet dondersgoed wat eigenrichting is wat burgerlijke ongehoorzaamheid is. Jij kennelijk niet.

    3. robroy

     TYP even eigenrichting in en kijk dan welke foto’s dat er bij staan bij wikipedia hahahahahahaahahahah

  2. sonar

   Groeneveld ,je moet een politiek onbenul zijn anders kom je niet in een bestuursfunctie ,dat is een eis van Rutte want anders staat hij voor joker wat niets uitmaakt hij is de opper joker van leugens en bedrog.

 6. Aytas

  ‘Dat doe je dan maar op een ander moment in de tijd, maar niet op een feestdag zelf.

  Ik ben het op zich met je strekking eens. Dat neemt niet weg dat eigenrichting zwaar bestraft dient te worden.

  Als de bevoegde autoriteiten toestemming geven heb je je daar bij neer te leggen, ook als het een bbq van pegida is.

  Vrijheidsstrijders in dit verband is een woord van een drama queen en getuigt van geen begrip van het woord vrijheid. Kom eens een keer naar Rwanda neem ik je mee naar Burundi waar dankzij de Nederlandse regering een dictator aan de macht is, misschien begrijp je dan wat vrijheid is.

  1. ildib

   Waarom zou iemand überhaupt naar Rwanda willen en wat heeft dit te maken met die waardeloze PVDA burgemeester?

   1. Aytas

    Je kunt duidelijk niet begrijpend lezen.

    Overigens is Rwanda een erg mooi land.

    1. Seneca

     Aytas
     ogenblikkelijk emigreren naar dat mooie land. als je daar 1% durft te zeggen van wat je hier neerplempt, dan zijn je dagen geteld. hoe durf je.

    2. tomygun

     Een Nederlands sprekende turk in Rwanda ?
     Ik heb veel meegemaakt en tegen gekomen in de laatste
     35 jaar maar ik ben hier nog nooit een Nederlands sprekende
     turk tegen gekomen ook niet gewoon een turk .
     Als je daar zit kan je nooit je studie schuld terug betalen
     een duidelijk geval van bijten in de hand die je gevoed heeft .
     ff een geheugen steuntje tijdens het koppen snellen tussen
     Burundi en Rwanda was ik in Nagara dit is bij de driehoeks
     grens Burundi /Rwanda / Tanzania , naast het UHRC kamp
     en ook vaak daar binnen ik heb daar een openhaard gebouwd
     zo dat de hulpverleners na hun dag taak bij het vuur konden
     zitten met een drankje na zons ondergang18.30 uur werd het
     steen koud .
     Ik heb daar veel buitenlanders ontmoet Nederlanders ,Duits ,
     Japan . Engels ,Canadees ,USA, Swiss dit waren kinderen
     net 18 en wat ouder hun achter grond was in de meeste gevallen
     dat zij iets gedaan hadden in hun thuisland en via de rechter
     de keuse hadden tussen vrijwilligers werk of opsluiten .
     Gewoon kinderen die het thuis moeilijk hadden met hun ouders .
     Maar nee nog nooit ben ik een turk tegen gekomen of zo een als jij
     Zo breek me de bek niet open kwaheri andoka we we .

  2. Baaz

   “Ik ben het op zich met je strekking eens.”

   Juist, je geeft hier aan dat het een mening betreft. Jouw mening mag hier gegeven worden.

  3. robroy

   MAN FLIKKER EINDELIJK EENS OP NAAR JE GELIEFDE AFRIKA, BLOEDZUIGER, WE KUNNEN JE HIER MISSEN ALS KIESPIJN BEGRIJP DAT EINDELIJK EENS .

   1. Blue monday

    Een mooie vorm van hersenloze machteloosheid, hier uitgebeeld door Robroy

  4. Groeneveld

   ‘Eigenrichting’ is een veel te zwaar (beladen) begrip Aytas. Het doet meteen denken aan het voltrekken van een straf, aan executie.

   Bij de blokkeerfriezen was er sprake van burgerlijke ongehoorzaamheid. Zoals ook bijvoorbeeld een wilde staking houden die door de rechter verboden is, burgerlijke ongehoorzaamheid is. Of het bezetten en openhouden van de (illegale) abortuskliniek Bloemenhove nadat de regering tot sluiting bevolen had.

   Burgerlijke ongehoorzaamheid is per definitie geweldloos en vindt nooit plaats uit louter eigenbelang. Mahatma Gandhi en Martin Luther King waren burgerlijk ongehoorzaam. Geweldloze weerbaarheid is wellicht een betere omschrijving.

   Wat de Friezen deden was in feite onschuldig en er was geen enkel gevaar bij. Hoewel enkele bombastische dramaqueen-querulanten op deze site blijven volhouden dat het een ‘levensgevaarlijke actie’ was.

  5. van Urk

   KOZP had zich ook aan de autoriteiten moeten gaan neerleggen dat de vergunning om in Dokkum te demonstreren werd ingetrokken.

  6. Stanly2000

   Aytas,
   Quote: “Als de bevoegde autoriteiten toestemming geven heb je je daar bij neer te leggen, ook als het een bbq van pegida is.”
   Anarchist: Ontkenner van elk gezag, tegenstander van gezag

   Aytasje je bent een fraaie anarchiste.

  7. Vliegenvanger

   Aytas, wat moet jij toch een bloed hekel aan Nederland hebben. Als het je niet aanstaat wat hier gebeurt rot dan op waar je vandaan komt. Of nog beter hou je mond, en geniet wat jij hier allemaal hebt. Die had je waarschijnlijk voorheen niet.

  8. wheelboy

   Aytas
   Niet alleen in Burundi . Wat te denken van Zuid Afrika . Daar moest en zouden wij het ANC aan de macht helpen en incata om zeep helpen . Nu zie wat er van geworden is .Een grote corrupte verkrachtende bende die ook de racisme rollen heeft omgedraaid .Nu zie je daar een exodus van blanke hoog opgeleide personen vertrekken ri buitenland . En straks lopen ze te janken met hun handen open dat ze honger lijden . Of de Graanschuur van Afrika waar Robert Mugabe heerst . Armoede corruptie en honger . tja we verdrijven de blanke boer zetten er onze zwarte vrinden neer en maken er een puinhoop van . Alles hier bovenstaand gebeurde mede onder de linkse politiek hier .En die arme Nelson Mandela mocht een marionet president zijn dat was goede reclame . Als de man van alles wist draaide hij zich om in zn graf.

 7. Ernst Quispel

  De druiven zijn zuur in de dolle proPiet-roedel en men zoekt naarstig naar andere schuldigen dan henzelf.

  Wat in dat verwarde wereldje niet wordt beseft is dat demonstreren een grondrecht is. De burgemeester heeft de plicht dat grondrecht te faciliteren en alleen als er aantoonbaar een bedreiging van de openbare orde kan worden aangetoond kan met tot een verbod overgaan.

  Waanders deed werkelijk alles goed. Ze erkende het demonstratierecht en zocht in een vroeg stadium contact met alle partijen om tot een ordelijke regeling te komen. Dat is het beste en ook het enige dat een burgemeester in zijn rol kan doen.

  De verwijten in haar richting slaan nergens op.

  1. Baaz

   “De verwijten in haar richting slaan nergens op.”

   Het geven van een eigen mening is in Nederland verankerd is onze Grondwet, artikel 7 om precies te zijn. Er is dus niets mis met het geven van jouw eigen mening, het is prima zelfs.

   1. Top

    Niet op die ‘man’ reageren. Dat doet hem steeds weer opnieuw heel veel pijn. Hij wordt dan bewust van zijn eenzaamheid en lokt dan reacties uit, alleen maar in de hoop, dat men terug reageert. Helemaal alleen zit hij te vervuilen in zijn flatje, wachtend op dat moment, waar hij naar verlangd. Het grote niets!

  2. robroy

   HET LEUGENAARTJE IS OOK WEER WAKKER JAMMER JAMMER IEDERE DAG HOOP IK EIGENLIJK DAT JE GESTOPT BENT MET ADEMHALEN JAMMER JAMMER

  3. HW

   Ernst Kwispelstaartje, nationaal socialist, nazi van het eerste uur doet ook een duit in het PvdA zakje.
   Deze burgemeester is geen knip voor de neus waard en daarom moeten ze ook door de bevolking gekozen worden en niet via achterdeurtjes aan een baantje worden geholpen, want men moet wel iets in hun mars hebben. Deze burgemeester had dat gezien haar keuzes duidelijk niet en zit daar alleen omdat ze ooit Lid van de PvdA is geworden.
   Ze is een schaamlap voor alles wat voor politiek staat.

  4. Two Ravens Black Kettle

   “Pim Fortuyn zou gewonnen hebben.
   Gelukkig was daar Volkert van der Graaf (door Ernst Kwispel God genoemd)”

   -Ernst Kwispel-

   1. Ernst Quispel

    Ik heb de krankzinnige moordenaar Volkert van der G. nergens en nooit God genoemde, trieste idioot.

    1. HW

     De hemel in geprezen, ouwe nazi

  5. Groeneveld

   “De burgemeester heeft de plicht dat grondrecht te faciliteren en alleen als er aantoonbaar een bedreiging van de openbare orde kan worden aangetoond kan men tot een verbod overgaan.”

   Een bedreiging van de openbare orde…….dat was precies wat er aan de hand was. En Waanders deed niks. Ze schatte de zaak verkeerd in, of hoopte wellicht op een escalatie. In alle gevallen faalde ze.

   1. Ernst Quispel

    Waanders had met de betogers een afspraak over de manier waarop ze gebruik zouden maken van hun de onstratierecht en dat was buiten het gezichtsveld van kinderen. Ze had dus geen titel om die demonstratie te verbieden. Die ontstond pas toen de roedel dolle Friezen de snelweg blokkeerde en dreigde met de demonstranten te gaan matten.

  6. Seneca

   Kwispel
   ‘wat in dit verwarde wereldje niet wordt beseft, dat demonstreren een grondrecht is’. niemand betwist dat. wat u in uw verwarde wereldje niet beseft, is dat de Nederlandse burger niet verplicht is om mee te gaan in de vrijheid van anderen om te demonstreren. zeer zeker niet als een Nederlander daar met zijn/haar kroost staat en misschien wel gewond – of erger – raakt door de ‘vrijheid’ van demonstratie van derden. bovendien gaat dit topic over de zeer bedenkelijke rol van mevrouw Waanders (PvdA, had men iets anders verwacht) om twee partijen met tegengestelde meningen te laten komen bij een kinderfeest. men zegt dat deze mevrouw, die duidelijk niet geschikts is voor haar taak, zelfs een derde partij uitgenodigd heeft. mevrouw wilde blijkbaar de geschiedenisboekjes ingaan als de – socialistische – bestuurder die het voor elkaar kreeg om dodelijke slachtoffers te creëren bij een intocht die met name gericht is op de jongste burgers van dit land.

  7. Stanly2000

   Ernst, deed alles goed alleen onderschatte ze de bereidheid om de A7 te blokkeren.

   “De oproep om de anti-Zwarte Piet-demonstranten voor de intocht in Dokkum op de A7 tegen te houden, is door de gemeente Dongeradeel misschien wel onderschat. Dat zegt burgemeester Marga Waanders in It Polytburo.”
   bron Omrop Fryslân

   Misschien toch niet alles goed gedaan, Ernst?

   1. Ernst Quispel

    Ja, achteraf kijk je de koe in de kont. Geen zinnig mens kon voorzien dat die dolle Friezen zo gestoord zouden zijn dat ze een snelweg zouden gaan blokkeren.
    Ik kan dat de burgemeester, die voor haar inschatting afhankelijk was van informatie van buiten haar gemeente, onmogelijk kwalijk nemen.

 8. Two Ravens Black Kettle

  Het verraad van links.
  In een zindelijke samenleving zou een burgemeester zich sterk moeten maken voor haar bevolking.
  Hen helpen
  PvdA burgemeesters maken zich echter altijd sterk voor de bezetter.
  En het vee graast door dus why not?

  1. Blue monday

   Ook op zondag in de mopperstand. Heb je voldoende aluminiumfolie ingeslagen voor deze week?

   1. Top

    En ben jij al op de UWV site geweest? Ze vragen overal om mensen, die graag willen werken. Oh, wacht even, ‘mensen’. Geen parasieten.

   2. blackface

    Terreur Jerry is gespot in Dokkum.
    Even te winkelen misschien?
    Of even een eisenpakketje gedeponeerd bij de loco burgemeester.
    Wat heb je anders uit de randstad in de kop van N.O. Friesland te zoeken.

    1. Baaz

     Hou ons maar op de hoogte!

 9. BB

  In een interessant artikel uit 2017 ‘van cohesie naar conflict’ wordt door Ben Rovers de volgende conclusie getrokken:

  In dit artikel is gepoogd om de ontwikkelingen in eigenrichting in Nederland te beschrij-
  ven, sinds het begin van dit millennium. Het beeld dat hieruit naar voren komt is
  afhankelijk van de gebruikte definitie. Wanneer een smalle definitie wordt gehanteerd,
  waarin eigenrichting wordt beschouwd als een vorm van eigenstandige strafexecutie,
  is sprake van een in kwantitatief opzicht heel beperkt fenomeen, waarin zich de laatste
  jaren ook geen belangwekkende veranderingen hebben voorgedaan. Als gebruik wordt
  gemaakt van een bredere definitie, waarbij ook eigenstandige rechtshandhaving en
  eigenstandige normstelling deel uitmaken van het fenomeen, komt een heel ander
  beeld naar voren. Dan zien we onder andere de sterke opkomst van digilantisme (digi-
  taal vigilantisme), de toenemende rol van media bij de opsporing van (vermeende)
  criminaliteit, de popularisering van eigenrichting en toenemende conflicten tussen
  normenstelsels van groepen in de samenleving.
  Op basis van de brede definitie wordt in dit artikel de hypothese geformuleerd dat
  in Nederland sprake is van een verschuiving in eigenrichting, van een fenomeen dat
  vooral een uiting is van sociale cohesie in de samenleving, naar een fenomeen dat in
  toenemende mate indicatief is voor sociaal conflict. In termen van Rosenbaum en
  Sederberg (1974): de dynamiek doet zich niet zozeer voor bij crime control vigilantism,
  maar vooral bij social control- en regime control vigilantism.

  Zijn hypothese is dat hier een drietal oorzaken aan ten grondslag liggen:

  1) Toename van intergroepverschillen
  2) De terugtrekkende overheid
  3) Afnemend vertrouwen in instituties van de staat

 10. Ries

  @ Kwispelmans: Demonstreren is een grondrecht. Maar in jouw optiek geldt dat dan alleen maar als het jou en de linksaffers dat uitkomt. Als demonstreren een grondrecht is in jouw door een virus besmette hersens, dan was het even voor de Tweede Wereldoorlog zeker ook een grondrecht van de Duitsers om tegen de joden te demonstreren? Of was dat weer heel wat anders. Tuurlijk joh.

 11. Ries

  @ Svetlana: Om met Kwispelmans te spreken… ‘Het is allemaal zo aandoenlijk…’

 12. Marija

  Die zwartepiet ophitser, maakt zich erg druk om iets omdat hij zichzelf om zijn zwarte huidskleur schaamt. Een minderwaardigheidscomplex heeft hij en schopt daarom tegen ons Nederlandse kinderfeest aan. Al zijn medestanders zijn met hetzelfde sop overgoten.
  Wat zou het dapper zijn als deze man zich zou inzetten tegen mishandeling van kinderen en vrouwen, maar dat is gevaarlijk en kinderfeesten verzieken is lekker vrijblijvend. Wat een ontzettende mafneger is die vent.

 13. Two Ravens Black Kettle

  Marge Waanders versus de bevolking van Dokkum (en 95% van Nederland maar zoals altijd heeft die 95% geen enkele stem. Want dat hebbend betere menschen zo verordonneerd. Sterker nog we hebben zelfs voor die 5% een complete NPO opgericht waar ze 24/7 hun Identity Politics fascisme de ether mogen inslingeren. Goebbels staart jaloers vanuit zijn hellepit naar de MSM. Zelfs de Völkischer Boabachter was kritischer and more inclusive)
  Volgens mij noemen de Fahrenheit 451/1984-ambtenaren (die zich op bizarre gronden journalisten durven te noemen) dat democratie.
  *uck de 95% and all the power to the Fascists !
  (solidair, recht en progressief zijn ook termen die ze gebruiken om de situatie ‘te schetsen’)

  Dus 95% van de Nederlanders zijn het eens met Jenny
  En 0.0001 procent van het leugenaars/journalisten/doofpotkorps.
  Normaal gesproken zou die scheve verhouding moeten opvallen
  Maar niet bij de beroepsdraaihalzen.
  De inteeltbrigade met de korte nekken en oorloze en oogloze rompjes.
  Dat noemen de zelotische leden van de Brigade; ‘de vinger aan de pols van de samenleving houden’

 14. Pedrito

  Het opleggen van straffen aan de Blokkeerhelden tekent de chronische krankzinnigheid die voortwoekert binnen de rechtelijke macht. De rol van mutsje Waanders (verdwaalde tukkerin) geeft aan dat de waanzin ook toeslaat binnen de uitvoerende macht.

  1. tomygun

   Tuurlijk je kan dit geld verspillen aan een andere procedure
   maar je kan het ook inzetten voor iets anders .
   Het is simpel waarom geld in de beer put gooien ?
   Iedere amtenaar ziet dit geld als inkomsten voor de staat .
   Doe er iets goeds mee leg Nederland plat.
   Nu moet ik stoppen teveel bier denk ik .

 15. Two Ravens Black Kettle

  Wanneer we een groot hek zouden bouwen rondom de eenvormige grijze (maar kennelijk vinden ze conformisme ontzettend hip in dat gelijkgeschakeld intolerant dorp) A’damse NPO-Grachtengordel Identity Politics fascisten dan zou Nederland er binnen 1 seconde extreem van opknappen.
  Build the wall !!!

  Logischerwijs
  Met een reservaat voor echte A’dammers.
  (maar volgens mij is dat tegenwoordig Almere)

 16. Altea-Hills

  Toch maakt de overheid een fout,zij laten PEGIDA niet vrij demonstreren,en zij die dit verhinderen worden zelfs door de overheid gesteund,i.p.v. dat ze worden opgepakt en veroordeeld.
  Een groot verschil met het demonstratie recht van de zwarte oproerkraaiers uit Amsterdam.
  Het probleem is dat het OM bestaat uit D’66 mensen die in hun verleden zo links zijn geprogrammeerd dat ze nu alles wat links is goedkeuren,en alles wat rechts is veroordelen,terwijl dat mensen zijn die Nederland groot hebben gemaakt door hard te werken en braaf hun belasting te betalen.
  Dat betalen is veel te veel,en als we Nederland schoon hadden gehouden door het vuil buiten de grenzen te houden,dan konden de bejaarden anno nu in weelde leven met gouden kranen in hun verzorgingshuis,en bekijk nu de wijken waar dit vuil zich hebben gevestigd !!

 17. Altea-Hills

  Volgens mij dient het recht de bevolking,maar anno nu gebeurd dat niet.
  Zij vervolgen de verkeerden terwijl ze het voor de autochtone bevolking dient op te nemen !!
  Alle mensen terug naar hun land van herkomst als je grootouders niet in Nederland zijn geboren !!

 18. FLP

  Ik zie dat iedereen er weer is…eff terug naar de basis. De laffe politici in De Haeg hadden natuurlijk allang moeten ingrijpen. Daar zitten de echte SCHULDIGE..Marx Oprutte en zijn laffe volgelingen.

 19. Troelstra

  Eén ding weet ik zeker. In het geval van een gekozen burgemeester zal Margje Waanders zich de moeite van zich kandidaat stellen kunnen besparen. Behalve dat ze incompetent is, is ze ook nog misdadig. Ze hoort in de gevangenis thuis.

  1. Baaz

   Zolang het partijkartel aan de touwen trekt komt er beslist geen gekozen burgemeester, daarmee worden de politieke privileges van de afgeserveerden immers om zeep geholpen. Niet voor niets worden veel PvdA’rs burgemeester terwijl die partij zo ongeveer dood is.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.