Ook Marga Waanders (PvdA) treft blaam in A7 blokkade van blokkeerfriezen

Geen categorienov 11 2018, 8:20
Ondertussen is duidelijk geworden welke straffen de blokkeerfriezen moeten ondergaan voor het beschermen van het sinterklaasfeest op 18 november 2017. Op die dag deden een groep Friese helden dat wat oud-burgemeester Marga Waanders (PvdA) naliet en beschermden zij een culturele festiviteit tegen onruststokers. De staat der Nederlanden is niet blij en de Friese vrijheidsstrijders krijgen zware straffen opgelegd. Het is bizar dat het zover heeft moeten komen, want uiteindelijk is het oud-burgemeester Waanders aan te rekenen dat het zo ver heeft moeten komen.
Bijzonder weinig aandacht krijgt de oud-burgemeester van de Gemeente Dongeradeel wanneer het gaat over de A7 blokkade en haar aandeel in het gebeuren. Natuurlijk was ze ver weg toen de daadwerkelijke blokkade zich voordeed, maar het waren haar beslissingen die uiteindelijk ertoe leidden dat een bus met mensen vanuit de randstad naar Dokkum reisden om lawaai te schoppen bij een traditioneel feest. Manifestaties toestaan bij feestjes getuigt van een bijster slechte smaak. De burgemeester had het sentiment en de actiebereidheid van haar burgers onderschat en wist blijkbaar niet wat de gevolgen zouden zijn van toestaan van politieke pressiemiddelen tijdens festiviteiten.
Waanders had bij de eerste melding van demonstraties een persbericht moeten versturen met daarin vermeld dat het gewoon 'not done' is om tijdens feestjes te gaan demonstreren. Net zo min het 'not done' is om te gaan barbecueën voor een moskee. Daarmee vervalt de facto het recht van demonstratie bij een feestelijk gebeuren en dat is volgens mij begrijpelijk. Demonstraties hadden geen doorgang mogen vinden. Maar ze besloot geen gebruik te maken van haar bevoegdheden.
https://twitter.com/Groeneveld65/status/1061033206638616577
Bovenstaande lijkt vrij logisch, en dus een kans om dit jaar de juiste keuzes te maken. In Zaanstad zijn vier groepen die willen demonstreren bij de sinterklaas intocht. Hopelijk maken de bestuurders in Zaandstad betere keuzes dan de PvdA=burgemeester vorig jaar en worden de demonstraties bij de intocht niet toegestaan. Een demonstratie is een politiek pressiemiddel en dergelijke middelen tegenover feestvierende medeburgers neerzetten is gewoon niet netjes. Dat doe je dan maar op een ander moment in de tijd, maar niet op een feestdag zelf.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten