Jesse Klaver op de bres voor Kick Out Zwarte Piet: “In Nederland moet je veilig kunnen demonstreren”

Waarom doen we in vredesnaam net alsof Kick Out Zwarte Piet geen ruzies wilde?

Ik word er een beetje moe van dat de politiekcorrecte boven-ons-gestelden vandaag net doen alsof de Zwarte Piet-haters van Kick Out Zwarte Piet arme slachtoffers die zelf totaal geen rol hebben gespeeld in de ruzies die vandaag plaatsvonden in onder meer Rotterdam en Leeuwarden. Voorbeeld: Jesse Klaver, opperhoofd van GroenLinks.

Ja, je moet in Nederland inderdaad kunnen demonstreren als je je aan de regels houdt, maar wat hij vergeet te melden is:

1. Dat Kick Out Zwarte Piet maar al te vaak NIET in de aan hen toegewezen vakken bleef. Dat gebeurde onder meer in Rotterdam, waar de Piet-haters een spandoek ophingen aan de Erasmusbrug terwijl ze daar helemaal niet mochten komen.

2. Dat Kick Out Zwarte Piet natuurlijk bewust uit was op gewelddadige confrontaties omdat de activisten wisten dat de politiek hun kant dan onmiddellijk zou kiezen, zij zich als slachtoffers zouden kunnen presenteren, en het einde van Zwarte Piet daardoor nóg eerder bewerkstelligd zou worden.

https://twitter.com/FrankBerkemeier/status/1063801713642098688

Natuurlijk, geen enkel excuus volstaat om geweld toe te passen op andersdenkenden. De zogenaamde Piet-‘fans’ die vandaag losgingen moeten zich kapotschamen én moeten ook nog eens aangepakt worden door de rechter. Maar laten we in vredesnaam niet net doen alsof de KOZP-mafketels onschuldige slachtoffers zijn. Het zijn radicale activisten die zich zelf boven elke wet verheven voelen, en die ook nog eens bewust gewelddadige confrontaties uitlokken. Dat mogen we — nee, dat moeten we — best zeggen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

94 reacties

 1. marco1

  “De zogenaamde piet fans die vandaag geweld gebruikte moeten zich kapot schamen”niet meer of minder dan de antipieters die zo nodig bij intochten moesten verschijnen of de gevestigde orde die dit toestonden. Dat is slechts mijn mening die ik kennelijk mag hebben als sommige berichten hier kan geloven. Maar er moet niet am te zwaar aan getilt worde want zo belangrijk ben ik nu ook weer niet.

  1. Aytas

   Natuurlijk mag jij je mening hebben. Ik toch ook hoop ik?

   Jij vind geweld op de 1 of andere manier hier te rechtvaardigen? Ik ben het in principe met je eens dat een demonstratie niet bij een intocht thuishoort die om kinderen draait. Maar dan val je elkaar toch nog niet fysiek aan? Wat mij betreft is daar geen excuus voor.

   Marco, wat neem jij mij kwalijk? Dat we over sommige dingen anders denken? Dat maakt toch niet uit?

   1. marco1

    Ok Aytas ik zal al het voorgaande vergeten want ik mocht je eigenlijk best wel. U heeft mij 1malig zeer denigrerend benaderd met een opmerking over basisschool dit zonder dat ik me kan herrineren dat ik u ook maar eens zonder respekt of niet gelijkwaardig heb b3nadert. Wie denk je wel dat je bent verrekte snotneus. Zo dit gezegt hebbende: Hoe komt u erbij dat ik geweld rechtvaarfig? Ik vind het alleen een logiisch gevolg als de gezaghebbe nde grorpjes als KOPz grauwe eeuw affa noem ze maar op tollereren en ruimte geven. Dan kun je allemaal leuk denk3n en roepen vrijheid van meningsuiting maar ik vind het samenlevingsverstorende groepjes die geen enkele bestaansrecht hebben. D3 zogenaamde strijders van het vrije woord tot je het niet met ze eens bent. Nee hoor voor ze maar proberen te groeperrn al elimineren dat volk. En als u mij wer kelijk zou kennen zou u weten dat ik 100% geweldloos ben alleen laat ik ook de kaas niet van mijn brood eten en als het moet erg goet tot prima in staat me te verdedigen. En dan ben ik ook nog niet eens rechts. Grt marco

    1. tomygun

     Een nieuwe haring met uitjes zal je meer plezier aan hebben .

     1. marco1

      Waarvan akte.

    2. Aytas

     Marco1
     Heb ik bij jou iets over basisschool geschreven? Lijkt me misschien een vergissing. Kan het zijn dat er misschien iemand tussen zat die gescholden had? Jij hebt mij nooit beledigd en in principe beledig ik alleen terug. In ieder geval mijn excuses als ik je een rotgevoel heb bezorgd.

     Ik ben wel nieuwsgierig hoe jij weet dat ik ooit heb gedacht dat afa iets voor mij was, was echt een vergissing maar was in een voor mij zeer verwarde tijd. Ik vind jou ook aardig, je hebt af en toe een humoristische kijk en dat vind ik verfrissend.

     Ik hoop dat je van mij gelooft dat ik je niet wilde beledigen en misschien wou ik ergens op reageren terwijl ik de verkeerde beantwoorde. In principe zou het mij om het even zijn wat je opleiding is, als je aardig bent is dat wat belangrijk is.

     1. marco1

      Het is voor mij al vergeven en vergeten Aytas. Ik neem. reageren of reakties op DDS niet zo heel serieus . Mensen nemen er elkaar te snel de maat of lezen selectief. Ook is geschreven tekst vaak op meerdere manieren op te vatten en vind ik het soms ronduit stuitend hoe men elkaar kan beschuldigen vsn nazi, anti semiet of zelfs pedofiel wat ik weleens voor bij zie komen. Enne over dat AFFA wat ik wel of niet weet is niet van belqng vergeet alleen niet dat ook dat neg als sommige rechtse clubjes een heel eng clubje i s waar je je beter heel verre van kunt houden. Wat mij betreft zou het ook preventief geruimd mogen worden. Voot de duidelijkheid ik roep niet op, juig het niet to e of zet er toe aan tot preventief ruimen van clubjes ald AFFA maar zou het ook niet erg vinden.

     2. tomygun

      Marco! haal die haring uit de zon zo gaat ie zweten
      en stinken en dan is de lol eraf .

     3. Aytas

      Marco1
      Blij toe, zonder gekheid het zat me dwars. Heb juist het idee dat we in principe wel redelijk op 1 lijn zitten, leven en laten leven.

      Wat betreft afa heb je gelijk, een stel fascisten is het. Ik vind het erg belangrijk dat je het oneens kunt zijn zonder elkaar het zwijgen op te willen leggen. Liefs satya.

     4. marco1

      @aytas: ik hoop dat je het ooit nog leest want dit is erg belangrijk en serieus. Laat het even goed tot je doordringen en neem de tijd om het tot je door te laten dringen. Ik neem zelfs de moeite om zoveel mogelijk typ fouten te herstellen die het typen op een te lefoontje met zich meebrengt.

     5. marco1

      Druk ik poffer bij het verbeteren vsn spelfouten op plaats reaktie. Maar bestr aytas wij hebben het dus over de kleur can zwarte p i et. Laat het even tot je doordringen voor he in de broek piest van het l achen. De kleur v a n zwarte pi et dat is wat een mens kan bezighouden. Liefs m arco

     6. Siemien

      @Marco1 racisten maken zich druk over de kleur van zwarte piet hieraan herken je ook racist namelijk, en wat racisten doen is het graag in de schoenen van de Nederlanders schuiven door iets van 400 terug erbij te halen…
      Nederlanders gaan dan reageren, want dat doen mensen als ze valselijk worden beschuldigd van racisme…

  2. marco1

   @tommgun: ik zou het zo voor je doen om je te plezieren maar ik ben nu thuis in nl en hier komt de zon met een beetje geluk pas op zijn vroegst over een uurtje of 12.

  3. Jantje

   Kozp begon.
   En wilde het zo weer doen tussen kleine kinderen.

 2. Ernst Quispel

  “De zogenaamde Piet-‘fans’ die vandaag losgingen moeten zich kapotschamen én moeten ook nog eens aangepakt worden door de rechter.”

  Dat ziet Michael goed.
  Hij heeft ook gelijk dat, hoewel anti-Pieters meestal niet de veroorzakers van gewelddadigheden zijn, zij ook niet altijd vrijuit gaan.

  1. Aytas

   Een ieder die zich niet aan de regels houdt moet voor de rechter verschijnen. Ook kozp demonstranten.

   1. Groeneveld

    Een anarchiste houdt zich niet aan de regels, maar gaat er dwars tegen in. Aytas is een burgertrut die zijn weerga niet kent. In en in netjes en braaf.

    1. Ernst Quispel

     Daar hebben we ons vriendelijke lachebekje al weer.

     🙂

    2. Aytas

     Jij begrijpt anarchisme niet. Gewoon dom gezever. Ik ben inderdaad best braaf, ik wil graag gewoon samenleven.

     1. Siemien

      Aytas vindt iedereen dom 🙂

     2. Baaz

      “Gewoon dom gezever.”

      Jij mag ook een mening hebben.

    3. Top

     de keuken had gestaan en dan waarschijnlijk met de bips omhoog, terecht is gekomen op een VMBootje in een grote stad. Denkt beter te zijn dan u en ik. Komt met flauwekul aanzetten, die een normaal mens niet eens denkt, al zou hij Je hebt het dan ook over een ‘hoofddoekjes vrouwtje’, die, omdat ze anders in nog steeds in Woodstock of Kralingen popfestival zijn blijven zitten. Ze reageert dan ook alleen in tussenuren en na schooltijd. Is altijd vervelend en betweterig. En geen discussie mogelijk altijd gelijk dat vingertje. Het is dat Mispel geen kip kan maken al krijgt hij de veren kado, want anders zou je denken, dat dit een dochter van hem is. En dat vind voor haar een beetje zielig, want dat gun je geen mens. Oh wacht even…………..

   2. Siemien

    @Aytas “Een ieder die zich niet aan de regels houdt moet voor de rechter verschijnen. Ook kozp demonstranten.”

    Zeker die..

  2. Scarletti

   Iemand die geweld toepast hoort terecht te staan. Iemand die geweld uitlokt dient even goed berecht te worden. Rechters die tegendemonstranten dit recht ontzeggen door straffen op te leggen, lokken uiteindelijk een gewelddadige reactie uit. De hele situatie rond KOZP, die bestaat uit werkschuwe uitkeringstrekkers roept weerzin en tegenstand op en lokt daarmee een tegenreactie uit. De rechters die de Friezen veroordeeld hebben, zijn de veroorzakers van onmacht en volkswoede. Wanneer u dit al erg vindt, moet u hopen dat KOZP en de andere antipietgekkies stoppen met provoceren. Wat u vandaag gezien heeft is een opmaat naar een orgie van geweld. Het is opmerkelijk dat er nog geen slachtoffers gevallen zijn. Laten we hopen dat dit ons niet te wachten staat. Slechts linkse gekken juichen de acties van KOZP toe.

 3. Hoofdpiet

  De milieu terrorist van groen links moet zijn ben houden met het binnenlaten van hordes Afrikaanse nietsnutten dan alleen maar hun handje komen ophouden.

  1. Ernst Quispel

   Hoofdpiet maakt duidelijk dat deze discussie wel degelijk over racisme gaat.

   Pijnlijk.

   1. Siemien

    Ernst ontkent duidelijk dat deze discussie wel degelijk over racisme gaat.

    Pijnlijk. 🙂

   2. Baaz

    “Hoofdpiet maakt duidelijk…”

    Jij denkt of vindt dat hooguit, en dat mag.

 4. Duke

  Jesse, kinderen hebben recht op een Sinterklaasfeest zonder geschreeuw over vermeend racisme. Het is duidelijk. Stem voor racisme, stem Groen Links.

 5. ildib

  Die anti Zwarte Pieten brigade heeft dit geweld wat nu plaats vindt en nog veel meer plaats gaat vinden aan zichzelf te danken, de Nederlander pikt het gedrein en gedram van dat geteisem niet meer, er gaat nog veel meer komen, let maar op, en terecht!

  1. Spaanse kok

   Pardon?
   Ik, als geboren en getogen Nederlander, vind dat Klaver volkomen gelijk heeft.
   Een ieder, ongeacht kleur, geloof of mening heeft in mijn Nederland het recht om voor of tegen zijn overtuiging vreedzaam te demonstreren.

   1. Siemien

    En er zijn mensen die dat niet vinden, en die zeggen dat ook, en wat men zaait zal men oogsten, de Nederlanders pikken het niet langer dat wij Nederlanders als racistisch weg worden gezet, en jij moet je kapot schamen dat jij als “Nederlander” niet de Nederlandse tradities beschermt.
    Iedereen heeft recht op zijn mening, maar het gaat te ver en dat laat Nederland nu ook zien, dankzij onze regering die multicultibulls.it in de hand heeft gewerkt…

    1. Ernst Quispel

     Siemien vindt helemaal niet dat anti-Pieters het recht hebben om veilig te kunnen demonstreren.

     Ik denk dat deze domoor niet eens beseft welke stupide onzin hij uitkraamt.

     1. Siemien

      Nee hoor Ernst, dit lieg je, je zet jezelf wel erg voor lul hoor, punt is dat je jou reactie niet terug kunt draaien want toen je op “plaats reactie” drukte besefte je eigenlijk direct dat je loog..

     2. tomygun

      EQ , ben je nou zo dom of ben je zo dom.
      Dit was dus de eerste demonstratie die zij ooit gemaakt hebben
      NEE! het was een ander onderwerp NEE!het was op een ander
      tijdsstip en datum NEE! dan zijn het gewoon zeurpieten
      en daar zitten wij niet op tewachten laten zien dat je losse
      handjes hebt van echte Nederlanders krijg je dan klappen
      terug en opzeker als je hun kinderen bang maakt .
      Zo ik wens je een prettig uiteinde toe ja het is al bijna december .

     3. Pecunia

      Je gaat bij kinderen ook niet liggen wippen.

     4. Baaz

      “Ik denk dat deze domoor niet eens beseft welke stupide onzin hij uitkraamt.”

      Tjonge, dat is geen mening maar een kwalificatie.

     5. Siemien

      @Baaz en het is een leugen van Ernst, Ernst liegt/ontkent nogal graag..

     6. Baaz

      @Siemien: Meneer Quispel doet de waarheid geweld aan, hij is onvoldoende geïnformeerd, is niet op de hoogte van de feiten en omstandigheden, hij zou het met de kennis van nu toen heel anders hebben gedaan, en hij zou als een Nanko met een luciferretje in de benzinetank kijken of er nog wat in zit.

     7. Siemien

      @Baaz 😉

   2. Duke

    Nee, dat heb je niet altijd. Een demonstratie in strijd met de openbare orde gaat niet door. Wat mij betreft verklaren ze demonstraties bij kinderfeesten altijd als in strijd met de openbare orde en verbieden ze het voortaan.

   3. Aytas

    Spaanse kok

    Je bent een topper!

    1. tomygun

     Ay je tas , opie is een topper en ik vind jou een flopper
     niks nieuws onder de zon in opies tijd hadden we al
     top of flop meestal flop zo ook hier .

   4. sonar

    Spaanse vlieg en jij noemt je een Nederlander het is meer een Neandertaler en een wegkijker zoals dat hele groepje trollen van linker zijde.

 6. Siemien

  Klaver moet zich als parlementariër niet bemoeien met deze discussie, Klaver is immers een Nederlander met dubbel paspoort dus het is niet heel handig om zich te mengen.

  Verder zijn anti-pieters echt heel vaak de aanstichters van veelal negatieve spreekkoren en uitlatingen om reactie uit te lokken, waardoor de por-pieters aangepakt worden, het moet niet gekker worden..

  1. Spaanse kok

   Quote:Klaver moet zich als parlementariër niet bemoeien met deze discussie,
   Quote:Klaver is immers een Nederlander met dubbel paspoort dus het is niet heel handig om zich te mengen.
   .
   Ik kan mij nog herinneren dat Siemien of een van zijn andere inlogs er heel anders over dacht toen parlementariërs zich met de discussie bemoeiden.
   De dubbele paspoort opmerking geeft de bekrompenheid van de schrijver weer.

   1. Ernst Quispel

    Siemien is opmerkelijk dom.

    Dat krijg je dit soort onzin.

    1. Siemien

     “Siemien is opmerkelijk dom.”

     Als Ernst uit geluld is nou dan zullen we ook wat beleven natuurlijk..

    2. Baaz

     “Siemien is opmerkelijk dom.”

     In artikel 7 van onze Grondwet is geregeld dat jij dit op deze manier mag vinden en publiceren, het is jouw mening. Gelukkig verschillen de meningen!

   2. Siemien

    Nee hoor Spaanse Dick dat kan jij je helemaal niet herinneren.

    “De dubbele paspoort opmerking geeft de bekrompenheid van de schrijver weer.”

    Nee hoor, integendeel zelf, het laat een zeer sterke karaktereigenschap zien die vele van jullie missen, hetend een sterke rechte ruggengraat..

    1. Ernst Quispel

     “hetend een sterke rechte ruggengraat..”

     🙂

     1. Siemien

      Precies een sterke rechte ruggengraat 🙂

  2. Top

   Ik kan ze nog beyter verzinnen. Daar is Klaver een lutser bij.
   Het aanzien van de politiek is nog veel erger geschaad naar mijn mening.
   Paul Rosenmuller, de maoïst die later fractievoorzitter van Groen Links werd, collecteerde voor de Khmer Rouge. De SP, die ook haar wortels in het Maoïsme heeft, is voortgekomen uit de marxistisch leninistische studentenbond MLS. De Rode brigades, de revolutionaire voorhoede van het Maoïsme, was een fanatieke moordenaarsbende die in China maar ook Tibet miljoenen mensen over de kling joeg. Ook het Stalinisme kende zijn bewonderaars. In de tijd van de Goelag waren mensen als Ella Vogelaar en Elsbeth Etty actief binnen de CPN onder Paul de Groot. Deze autoritaire, in feite aan de leidband van het Sovjet regime lopende partij, was onderdeel van de propaganda machine van de Russische Communisten, ook een moordenaarsbende. Op basis van het voorgaande zou ik mezelf niet links durven noemen: ik heb geen enkele affiniteit met linkse massamoordenaars. Ze zijn voor mij even abject als EQ.

 7. TD

  Mijn zoons hebben helemaal geen weet van dat gedoe met zwartepiet,ja,ze hebben wel wat gehoort,maar zijn daar helemaal niet mee bezig,ook hun echtgenotes en kinderen hebben het daar helemaal niet over!
  Ik wilde hun mening weten hieromtrent,maar kreeg als antwoord dat ze voor die flauwekul geen tijd hadden!
  Daar hebben ze wel gelijk in,want als je in vijfploegendienst werkt,en thuis ook nog je beslommeringen hebt.
  Die KOZP mensen hebben blijkbaar niets nuttigs omhanden,ja,dan ga je rare dingen verzinnen!

  1. Spaanse kok

   Er gaat een geheel nieuwe wereld voor mij open.
   Wel een wazige wereld.

   1. Siemien

    Ja werken snap jij niet natuurlijk

 8. Aytas

  Het volgende is een citaat van han van der Horst. Het vat eigenlijk samen hoe ik in de zwarte Piet discussie sta.

  ‘wie politiek bedrijft op de intocht verdient de bescherming van alle democraten maar niet hun sympathie.’

  Wat mij betreft kan het niet beter omschreven worden.

  1. Duke

   De intocht is voor kinderen, niet voor politieke doeleinden. Het beschermen van kinderen zou prioriteit moeten hebben, ook als dat ten koste gaat van het recht op demonstratie van mensen met zieke waanbeelden.

   1. Aytas

    Ik denk dat je de kinderen een slecht voorbeeld geeft door te gaan vechten of overschreeuwen, negeren lijkt mij beter.

 9. Karel de Grote

  Wat die Marokkaan niet schijnt te begrijpen is, als je het niet met onze cultuur eens bent, moet je oprotten, inclusief Yasser Feras.

  1. Spaanse kok

   Karel de Grote, zo trots op Nederland, dat zijn nickname een Duitse overheerser was.
   Zo simpel, zo fout .
   .
   Karel de Grote (Duits: Karl der Große; Frans en Engels: Charlemagne; Latijn: Carolus Magnus of Karolus Magnus) (waarschijnlijk 2 april 747 of 748[1] – Aken, 28 januari 814[2]), afkomstig uit het geslacht der Karolingen, was vanaf 9 oktober 768 koning der Franken[3] en vanaf 25 december 800 keizer van het ‘middeleeuwse’ West-Romeinse Rijk.

   1. Job Jansen

    Echte Nederlanders hebben Duits bloed. Verraders Spaans bloed…
    Bron: 80 jarige oorlog

 10. HEM

  Verplichte lesstof voor al die anti-Zwarte Piet figuren.
  Een college van de heer Bosma (jawel, PVV)
  https://www.youtube.com/watch?v=BaPh_LUBk7o

 11. plakband

  Jesse Klaver, het uitgekiende marketing-product laat van zich horen. Verkondigt een waarheid als een koe. Natuurlijk moet je vrijelijk kunnen demonstreren. Dat vindt vast iedereen, dus stem maar op Jesse Klaver. Uitgekookt genoeg wordt de uitspraak ontdaan van elke context. De dekmantel van KOZP is echter overduidelijk. In naam gaat het om vrij te kunnen demonstreren maar feitelijk gaat het om het hele jaar niet te hoeven werken, vergaren van lucratieve subsidies en verachten van de gemeenschap die voor al die kosten opdraait. Zwarte Piet is slechts het handvat wat nu aangegrepen wordt. Valt Zwarte Piet uit hun “business case” dan wordt wel een ander handvat gevonden voor hun egoïstische doelstellingen. De huidige machthebbers hebben het zover laten komen. Tijd voor vervanging.

  1. Siemien

   +++++++

  2. tomygun

   Tape , Jetske is dan ook geen echte Nederlander maar links
   met een andere cultoer is er ook niet tegen om die import
   tegen tegaan dus die tekend bij het kruisje voor import .
   Een landverader kan je hem niet eens noemen omdat
   Nederland niet zijn land is , oke hij kan hier geborren zijn
   maar dat was niet zijn keuze .
   Als ik naar zijn werk handen kijk zie ik geen man die dit
   land heeft geholpen in de opbouw in de afbraak is hij wel goed .

   1. blackface

    Jesse Klaver, ik had een hogere pet van je op, LULLO !!!

    1. van Urk

     Kootwijkerzand was op dit moment een veilige plek om te kunnen demonstreren.

    2. marco1

     @blackface:Dan had u Jesse Klaver iets beter op waarde in moeten schatten en was zijn reaktie minder teleurstellend geweest.

 12. Eugenie de la Fleur

  “Het maakt me niet uit wat je vindt en waar je voor staat. Maar laat één ding heel helder zijn: in Nederland moet je veilig kunnen demonstreren, ongeacht wat je mening is. Geweld gebruiken doe je nooit, zeker niet tijdens een kinderfeest.”

  Eindelijk een volwassene in zicht!

  1. Job Jansen

   Domenstreren tegen zwarte Piet mag van mij 364 dagen per jaar, dit is puur provoceren. Net zolang tot het fout gaat. En vervolgens zeggen, zie je nou wel. Nee, veel mensen trappen hier niet meer in.

   1. Eugenie de la Fleur

    @Job Jansen

    De pro piet demonstranten hebben zich anders ook niet bepaald netjes gedragen

    1. van Urk

     Een kind dat niet luistert en maar doordramt verdient op een gegeven moment zeker een pak slaag.

  2. van Urk

   Kinderen op een kinderfeest traumatiseren mag dus wel.

   1. Eugenie de la Fleur

    Ik heb me nog verdiept in de acties vanmiddag al was ik er zelf niet bij. Feit is dat de pro pieten begonnen zijn met geweld

   2. Ernst Quispel

    Er is vandaag geen kind getraumatiseerd, van Urk, dat is de leugenachtige kutsmoes van pro-Pieters om geweld te mogen uitoefenen.

    1. van Urk

     Er is ook geen geweld gebruikt. Dat is de leugenachtige kutsmoes van anti-Pieters om geweld te mogen uitlokken.

  3. tomygun

   EU genie , NEE in Nederland moeten we niets we mogen het
   zo jetske lult uit z,n nek het enigste wat wij moeten is voor
   onze kinderen en minder bedeelde opkomen .
   Zo als hij denkt dat het moet dan gaat hij maar naar N Africa
   tijdens de ramejan .
   Trouwens dit kinder feest en wat andere doen we al heel veel jaren
   en nooit een probleem , maar links ziet het als zijn recht en dat is
   fout demonstreren is provoseren en dat moet je maar in je eigen
   hut land doen .
   Een ramejan of suikerfeest of een S America Carnaval kan ook zo heel
   makkelijk verpest worden , waqnt wij moeten het recht hebben!
   Niet dus CAPICE

 13. Gerlos

  Zo Klvertje drie heeft weer gesproken namens de linkse kliek.

 14. J.Rademaker

  Het machtigste medium ¨Internet ¨ is wat burgers nog hebben.
  Het enige.

 15. Heras

  Ja, de opmerkingen van die anti-zwartepietmensen is bij het merendeel van de bevolking in het verkeerde keelgat geschoten. Dan kun je dit soort reacties verwachten. De overheid heeft weer te laat ingegrepen. Ze hadden direct een boete moeten opleggen bij overtredingen. En nu escaleert de boel, en gaat Klaver klagen? Jesse, waar was je toen die kickout schreeuwerds gingen schreeuwen?

  1. Eugenie de la Fleur

   De anti pieten waren fout bezig door te demonstreren op plaatsen waar ze niet hadden moeten zijn maar dat is zeker geen excuus die de hooligans kunnen gebruiken om hun zieke acties goed te praten.

 16. nienke

  @Ernst.

  Schei nou toch uit met steeds de beschuldigingen naar de Pro-Pieten te SLINGEREN.
  De anti Piet demonstranten zijn steeds aan het provoceren je wordt er toch dood ziek van.
  En de Nederlanders hebben het recht te protesteren omdat het grootste gedeelte van de Nederlanders dit kinderfeest wilt behouden.
  En zij een kleine minderheid constant bezig zijn dit kinderfeest te verzieken.
  Het is toch logisch dat de Nederlanders ook in opstand komen of moeten wij maar alles goed vinden wat zij willen.
  Het wordt van kwaad tot erger straks mogen we ook geen kerst vieren en oud en nieuw.
  Heb je de TV. uitzending gezien ze hebben in Suriname mensen gesproken en hun verteld hoe het in Ned. toe ging met het Sinterklaas gebeuren.
  Weetje wat hun antwoord was Fuck met die Simons echt waar een paar dagen geleden op de TV. gezien.

 17. Meriadoc Brandebok

  We zullen wel zien we er fout zat als het stof weer is gaan liggen en de politie de balans gaat opmaken. Wie van de kampen de grootste en meeste veroordelingen op zijn naam heeft staan – tijdens, ja tijdens, een kinderfeest.

  1. marco1

   Zonder de drammers geen tegen de monstranten wat justiti e voor boetes schrijft of raporten schrijft is weinig van belang

 18. Nuts

  Jesse Klaver…..Land verrader.

  Militair tribunaal.

 19. Pescador

  Antie pieten club wegwezen gewoon oprotten en neem die maffe klaver ook maar mee.

 20. Troelstra

  Groen Links heeft altijd al aan de verkeerde kant gestaan.

 21. Troelstra

  De “vreedzame” demonstranten van Jesse Klaver

  https://www.youtube.com/watch?v=C_FPcYBVe3I

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.