LAF! 85-jarige vrouw beroofd en zwaar mishandeld bij smerige straatroof in Eindhoven

Het is te triest voor woorden.

Het is ongelooflijk, maar blijkbaar lopen er zielige figuren rond in ons land die hun hand er niet voor omdraaien om hoogbejaarde dames a) te overvallen en b) ook nog eens zwaar te mishandelen. Dat overkwam een 85-jarige dame gisteren namelijk op het Cassandraplein in Eindhoven. De politie is, en dit zal niemand verbazen, op zoek naar de dader.

Volgens De Telegraaf liep de vrouw gisteren rond 19:00 terug naar huis. Ze was een tijdje bij haar kaartclub geweest. Opeens werd ze bij een rij huizen aan het Cassandraplein overmeesterd door een sterke man. De volidioot schopte haar meerdere keren tegen het hoofd. Logischerwijze was de vrouw ongelooflijk bang. Godzijdank had ze het besef om het keihard op een gillen te zetten. Ze schreeuwde om hulp. Twee voorbijgangers boden haar eerste hulp — terwijl ze hevig bloedend op de grond lag. De dader was al weggerend — zonder zijn buit, overigens.

De politie is woest. Een woordvoerder laat weten:

“Het is verschrikkelijk wat deze vrouw is overkomen. Het gevoel van veiligheid is een onschuldige vrouw afgepakt door deze laffe actie. Wij doen er alles aan om de dader op te sporen en roepen iedereen op om informatie met ons te delen.”

Laten we in vredesnaam hopen dat de dader heel snel in zijn kraag gevat wordt. Dit soort figuren mogen niet vrij op straat rondlopen, al was het omdat het slachtoffer het de volgende keer misschien met de dood moet bekopen.

Maar ja, ook dit hebben we als Nederland zijnde onszelf aangedaan. Ouderen worden massaal aan hun lot overgelaten, terwijl criminelen met van alles en nog wat wegkomen. Maar al te vaak geeft te politie aan “geen tijd” te hebben voor het oplossen van zaken — met name van diefstal. Criminelen weten dat ook en gaan daardoor steeds verder, wetende dat hun pakkans gering is.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

21 reacties

 1. Two Ravens Black Kettle

  Het land van Rutte…

 2. Joop Sigaar

  Gerrit weer bezig …………
  Achtergrond zsm bekend maken en laten straffen door Volksgerecht !

 3. Gerlos

  Te triest voor woorden en hoop dat het tuig war dit geflikt heeft opgepakt worden en flink gestraft worden, maar geen taakstrafje van 25 uur schoffelen.

 4. victus

  Arme vrouw. De dader hoeft zich nergens zorgen over te maken. Al de beschikbare agenten moeten op zoek naar ALLE pro pieten betogers die voor het gerecht gesleept moeten worden.

  1. fockingworst

   @ernstvictus isnweer van de partij.
   @ernstvictus mag hier ook beetje tr. llen, dat mag.

   1. Troelstra

    Dat Kwispeltje nog niet roept dat dit soort daders moedige mensen zijn omdat zij taakstrafjes durven te riskeren.

  2. Heinz

   Ik ben het hiermee eens. Alles moet begeleid worden van een Roparun tm een voetbalkrakert. En daartussen. Zo’N Sinterklaasfeestje kan je het leven kosten of verlies van persoonlijke eigendommen.

   1. fockingworst

    @ernstheinz BEGRIJPT NIET dat waar geen antipieters zijn er ook geen politie nodig is.

 5. Two Ravens Black Kettle

  In Nederland kunnen we niet ‘investeren’ in veiligheid want Rutte heeft het te veels druk met het financieren van de Nomenclatura te Brussel, zijn vrindjes in de subsidiemaffia, Al-Qaida toyota’s, mensensmokkelaars, TBS’rs, de Goebelliaanse Staatsmedia en teruggekeerde Jihadisten

 6. fockingworst

  Vaak is dit een actie van eej laf kansenpareltje, maar goed we wachten af en hopen dat de dader zsm gepakt word en berecht.
  Deze dader mag de hoogste straf krijgen.
  Als het een islamiet blijkt mag hij volgens de sharia worden berecht.,kijken hoe lang hij dan nog leeft.

 7. pejoar

  Smerig volk.
  Dit gebeurde zaterdagavond in Nijmegen.Ook weer die types
  https://www.gelderlander.nl/nijmegen/tweetal-berooft-vrouwen-met-geweld-van-tassen-in-nijmegen~a526a5ba/

 8. Adriaan

  Voor dit soort tuig is de hoogste straf nog te mild.

  1. fockingworst

   @adriaan van mij mogen ze bij hem een de linkervoet en rechterhand afhakken en verplicht daarna op krukken ipv autotje met joystick… Denk toch echt wel dat dat afschrikt.

  2. fockingworst

   Ohh en een brandmerk op zijn voorhoofd met daarop de daad die hij gepleegd heeft.

 9. Two Ravens Black Kettle

  Amnesty zal zich alvast achter de dader scharen
  Net als Groen Links
  En de NGO’s
  En de cultuur-marxisten op de verdommingsfrabrieken genaamd unviersiteiten
  En de geijkte blik ‘deskundigen’
  En dus het Kartel
  En aldus zo’n 80% van het lusteloos grazend stemvee.

  1. Seneca

   TRBK
   ik wilde precies hetzelfde zeggen. ++++++

 10. Job Jansen

  Uhm.. zo’n 120 uur taakstraf… maar das toch ook wel een beetje veel. Hopelijk voor de dader is het een asielzoeker, dan valt de straf nog lichter uit. Die vrouw vroeg er ook wel om… toch?

  1. Adriaan

   Ze droeg zeker een kort rokje, he Quispel?

 11. monach

  Had zij een hoofddoek gedragen, dan was er met haar niets gebeurd.

 12. Troelstra

  Uh.., taakstrafje?

 13. Giovi

  Dit is geen poging tot een straatroof maar een poging tot moord als je een hoogbejaarde vrouw volledig in elkaar trapt. Zie de foto op https://www.politie.nl/mijn-buurt/nieuws/2018/november/18/09-bejaarde-vrouw-gewond-bij-laffe-straatroof.html?geoquery=eindhoven&distance=5.0
  En ja, bij de 2e straatroof op een bejaarde vrouw vanmiddag aan de Diekirchlaan in Eindhoven was idd een lichtgetinte kansenparel van rond de 17 jaar oud betrokken. Nu maar hopen dat die hersenloze parasiet een maximale gevangenisstraf met TBS wordt opgelegd.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.