Oeh-la-la! Gele hesjes-opstandelingen tonen hun blote kont tegen de Macron-elite

Frankrijk is nu al dagen in rep en roer tegen het autoritaire bewind van president Macron, die meent dat de duurzaamheid gered moet worden door de benzineprijzen door middel van draconische toelages duurder te maken. Deze vrouwelijke demonstranten vegen er welhaast letterlijk hun achterste mee af.

Frankrijk is al dagenlang in staat van crisis, vanwege de gele hesjes. Deze fluoriserende jasjes zijn hét symbool geworden van de opstand tegen de macht. Want Frankrijk heeft met president Macron namelijk een man aan het roer gekregen die op – zelfs voor Franse begrippen – met bijzonder autoritaire pennenstreken zijn land probeert te besturen. Zijn populariteit is daardoor al maanden sterk aan het kelderen: de Fransen zijn de wonderboy zat aan het worden, en eisen nu dat hij leert omkijken naar de gewone man. Die nu doodleuk de duurzaamheidstax mag betalen die hij vanaf heden heft op brandstof.

De gewone man, met een geel hesje an. Of de gewone vrouw, met zwarte lingerie. Want naar goed voorbeeld van FEMEN doe je demonstreren heus niet alleen met spandoeken, leuzes en allemaal dezelfde kleding aan. Juist met een beetje bloot kan je je punt pas écht goed duidelijk maken. En inderdaad, het werkt. Dus kijk nou: dit filmpje van deze uitbundige blondine en brunette gaat nu de hele wereld over.

Als dit gedonder nog een tijdje aanhoudt, zal Macron geen keuze hebben dan zijn duurzaamheidstax weer ijlings in te trekken. En dan zijn het niet deze wulpse Franse dames, maar Emmanuel Macron die eens goed met de billen bloot moet!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

25 reacties

 1. Gerlos

  Mooie billetjes, daar kun je wel wat mee, toch.

 2. Ernst Quispel

  Een serieuze verzetsbeweging.

 3. struisvogelpolitiek

  Prachtig dit verzet. Waarom kan zoiets niet in Nederland. Waarom slikken wij Nederlanders alles.

  1. Baaz

   GroenLinks?

   1. struisvogelpolitiek

    Sorry @Baaz, GroenLinks? Help mij effe op weg?

    1. Baaz

     Wij slikken het vooral omdat (Groen)Links nogal invloed heeft?

     1. Floris

      Dat denk ik niet.

      De verzetscultuur is juist specifiek links. Was in Nederland in de jaren 70 ook nadrukkelijk aanwezig. Het zou me niet verbazen als dit verzet in Frankrijk ook vnl van linksen komt. Het gaat immers om centjes.

      Waar blijft het verzet tegen islamisering? Ik zie het alleen bij partijen die nog lang geen meerderheid hebben of dubieuze groeperingen als Pegida.

     2. Ernst Quispel

      De islamisering is een hersenschim van islamofoben. Om die reden is er geen verzet tegen van meer mensen dan een klein groepje verwarde islamofoben.

     3. struisvogelpolitiek

      Oke, dan er nog wel meerdere clubs te noemen, denk ik. D66, CU, SP, PvdA, allemaal retelinks. Wat ik niet begrijp is dat het volk zich niet mobiliseert tegen de aartsleugenaar Rutte. Het volk word uitgeknepen en belazerd en doet niets. Dan lijkt het mij dat de Fransozen toch een stuk slimmer zijn.

     4. Floris

      @ Struisvogelpolitiek: Nederland is sterk geïndividualiseerd en dus is er geen cohesie meer. Cohesie is een noodzakelijke voorwaarde om massaal in opstand te komen.

      Kennelijk is dat in Frankrijk minder het geval al is er ook daar sprake van een grote kloof tussen links en rechts. Ik vermoed dat de huidige protesten vooral van links komen.

     5. Meriadoc Brandebok

      “Het volk” heeft die “aartsleugenaar Rutte” tot driemaal toe gekozen, struisvogelpolitiek. Het is onlogisch dat het zich dan massaal tegen hem zou mobiliseren, vooral daar hij nog op veel virtuele aanhang kan rekenen.

      Macron zit pas in de eerste helft van zijn eerste termijn.

     6. Floris

      “Het volk” is erg verdeeld en dat de VVD ooit de grootste partij zou worden had echt niemand pakweg 20-30 jaar geleden kunnen voorspellen.

      Stel je voor: een partij die primair de belangen van de rijken en het kapitalisme vertegenwoordigt.

      Het kan verkeren…

      Het succes van de VVD is primair te verklaren uit het falen van de rest.

      De nieuwe politiek (PVV, FvD) kampt met ernstige kinderziektes en geniet onvoldoende vertrouwen. Daarom blijft de meerderheid op de partijen stemmen die de huidige chaos op hun geweten hebben (het kartel).

      Het is een vicieuze cirkel van “doom” die nog vele jaren stand kan houden.

      Tenzij er een economische en monetaire ineenstorting komt, en dat is niet denkbeeldig met de enorme sommen geld die nu in bodemloze putten als klimaat en immigratie worden gestort.

      Als dat gebeurt krijgen we een nieuwe Franse revolutie compleet met guillotines.

      En ik zeg eerlijk: dat hebben de “politici” dan volledig aan zichzelf te danken.

     7. Ernst Quispel

      Floris woont al meer dan 30 jaar niet meer in Nederland maar hij blijft maar over ons land doorbabbelen.

     8. Baaz

      @Brandebok: Offtopic: Had je het gelezen? (partijcongres-fvd-we-willen-rutte-iii-best-overeind-houden-maar-dan-moet-migratie-beperkt-worden-en-moeten-de-klimaatplannen-van-tafel)

      Regulier Comments kwam met een tip over een speciaal script. Ik heb het uitgeprobeerd.

    2. ildib

     Jij als landverrader bemoeit je toch ook met ons land? Waarom zou Floris dit niet mogen als emigrant?

     1. Ernst Quispel

      Hij is inderdaad een emigrant.

     2. ildib

      Ja, en jij een landverrader, lijkt mij een stuk ernstiger Ernst.

     3. Baaz

      @ildib: Er was een tijd, nog niet eens zo heel lang geleden, dat er op gepaste wijze werd afgerekend met landverraders.

     4. Ernst Quispel

      Ik ben geen landverrader, ildib, ik ben trots op dit land en onderschrijf, in tegenstelling tot jou, de rechtsstaat en de Grondwet van dit prachtige land.

     5. ildib

      Ja dat merken we in de boerka discussie…..nog meer leugens?

     6. Baaz

      @ildib: Als je op zoek bent naar leugenaars dan zul je er hier wel een paar vinden. De grootste leugenaar is tegenwoordig uit mijn zich verdwenen, met dank aan een tip van ‘Regulier Comments’ en de browser-extensie van Tampermonkey.

  2. HierBenIk

   Simpel, we hebben het hier waarschijnlijk dus nog (veel) te goed over het algemeen gezien….

 4. Florissa

  Maken ze hier de benzine,2,50 de sigaretten 20 Euro ,bier 3x zo duur ,men haalt de schouders op en betaalt ,neem een voorbeeld aan die mensen ,ze durven zich nog te verweren ,Macron kan voet bij stuk houden ,hij gaat dit nooit winnen ,en gebruikt hij geweld ,ontspoort de boel helemaal .

  1. C.A.Barstow

   ”Men haalt de schouders op en betaald”
   jazeker tot de grens bereikt is, en dan wil ik wel eens zien wat er gebeurd, dan zijn wij met die volksverraders/roversbende in Den Haag in één keer helemaal klaar.

 5. TD

  Het ging die blotebillen dames ook niet om Macron,maar om iedereen te laten genieten van die billen!
  Noem het gezond exhibitionisme,het geeft ook een prettige afleiding op dat rumoer.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.