Onzinnig! VVD-Thierry vindt plaatselijke zuipfestijnen ook cultuur en wil er bakken subsidiegeld naartoe

De ‘gezellige’ VVD-Brabo Thierry Aartsen komt weer even appelleren aan de PVV-kiezerschare. Of althans, dat is het plan. Hij wil dat er minder geld gaat naar het Rijksmuseum en het Concertgebouworkest. En meer naar Leidens Ontzet en carnaval. Uh, Thierry, ik wil het geld gewoon graag terug in m’n portemonnee. Niet besteed aan andere volkstoelopen die die subsidie helemaal niet nodig hebben!

Ten tijde van het allang vertrokken Rutte I nestelde zich dankzij de PVV een nieuw credo in het hoofd van Nederlanders: cultuur is een linkse hobby. Musea, klassieke muziek, opera’s: allemaal van die hobby’s van de linkse elite, die belastinggeld van lageropgeleiden gebruikten om naar violen te luisteren of de pindakaasvloer van Wim T. Schippers te aanschouwen. De PVV had destijds ten dele een punt: nee, er moet niet zoveel belastinggeld naartoe. Maar nogmaals nee, deze hobby’s zijn heus niet alleen voor de “linkse elite.”

Acht jaar later komt de VVD die valse PVV-noot nog even dunnetjes overdoen. Klaas Dijkhoff heeft het PVV-corveestokje overgedaan aan zijn vriend, mede-Brabander en fractiegenoot Thierry Aartsen. U weet wel: de man die vond dat mensen die zelfmoord pleegden door voor de trein te springen “eens creatief” moesten gaan worden.

Thierry Aartsen vindt niet dat Nederland minder geld aan cultuur moet uitgeven, maar dat beter zou moeten verdelen. Bepaalde uitingen van “volkscultuur” verdienen meer subsidie, zo bepleitte hij vandaag in een amateuristisch gemonteerde video op het VVD-twitteraccount. Minder geld voor het concertgebouworkest, maar meer voor evenement zoals het Leidens Ontzet.

Dat vind ik grappig, want ik woon in Leiden. En moet iedere 3 oktober dus het Leidens Ontzet meemaken. Eén: er is geen behoefte aan subsidie vanuit het Rijk. Het evenement kan zichzelf prima staande houden zonder te graaien in de zakken van belastingbetalers. Twee: is dit nu echt “volkscultuur”? De hoofdmoot van Leidens Ontzet bestaat uit een rete-commerciële kermis die de hele binnenstad op stelten zet. Achtbaanritjes voor €5, broodjes shoarma voor net iets minder dan dat en overal danszalen, patatbakkers en horecazaken die hun prijzen speciaal voor dat evenement omhoog gooien. Is dit “volkscultuur”? Of is dit gewoon een commercieel zuipfestijn?

Hoe dan ook lijkt me deze Leidse happening niet bepaald de ideale ontvanger van belastinggeld. Pleit gewoon voor een belastingverlaging. Over het herverdelen van de staatsmiddelen horen we immers al genoeg linkse partijen, en dat leidt uiteindelijk altijd tot blauwe enveloppen die om steeds hogere bedragen vragen. Kortom: wees dus gewoon weer eens even de VVD van weleer. Is dat nu zoveel gevraagd?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. Aytas

  ‘Pleit gewoon voor een belastingverlaging.’

  Wauw. Nu vertel je iets interessants.

  Ik ben gek op gebakken aardappeltjes.

 2. marco1

  Goed idee VVD heeft bijna mijn stem terug.

  1. Eugenie de la Fleur

   Oh wat schattig. Een politicus roept iets wat je leuk vind en je bent geneigd om op die partij te stemmen.

   Zalig zijn de onwetenden

   1. marco1

    Simpeltje

   2. marco1

    Bedankt voor de bevestiging links geen humor heeft. Simpeltje

 3. FLP

  Nee Tim, hier sla de gij de plank mis.of je nu een wijntje drinkt en een vorkje haring prikt in een concertgebouw. Of je zuipt een biertje en laat de haring naar binnen glijden op het Leids ontzet. Ik zie geen verschil in cultuur. Buiten dat heb ik jou nu opgegeven aan de geuzen van het Leids verzet dat zij je verkleed als Spanjaard de stad uit moeten zetten. Je mag bij Alva logeren in Spanje. De Sint heeft nog plek op de pakjesboot.

 4. Troelstra

  De accijnzen op genotmiddelen mogen van mij gerust omlaag. En de energiebelastingen ook. Dat zou nog eens echte belastingverlaging zijn. Helaas doet de VVD het omgekeerde.

 5. C.A.Barstow

  Oké, op ons dorpsfeest mag hij mijn biertjes wel betalen, graag zelfs uitstekend plan.

 6. Gerlos

  Klein bier, PROOST.

 7. Onno

  De jaarlijkse gondelvaart op de Berkel, het sprookje op de Berkel in de Achterhoek kan ook wel wat sponsorgeld gebruiken. Een zwemmarathon in de Utrechtse grachten ook nog wel. Turfsteken in Klazinaveen voor bejaarden…

 8. Eugenie de la Fleur

  Zonder alchohol zou de VVD al snel falliet gaan

 9. P.Sisterons

  Noord-Brabant heeft die flauwekul echt niet nodig. de regio Eindgoven brengt meer geld binnen dan de gehele Randstad. Dus, grachtengordeldiertjes, hou je subsidie maar en verlaag de belastingen.

 10. P.Sisterons

  @Aytas
  U kunt aardappelen telen in Afrika. Als men daar dan ook nog een 1 kind politiek zou gaan voeren, kan men er misschien genoeg telen om ze daar allemaal aan de vreet te houden.

  1. marco1

   @p.sisterons: dat zou mooi zijn dan kunnen ze daar eindelijk de eigen broek ophouden.

   1. Siemien

    @Marco1 daar is Aytas voorstander van, want dan worden het elite die hun broek omhoog houden..

  2. C.A.Barstow

   Laten ze daar eindelijk maar eens de handen uit de mouwen steken
   in plaats van te blijven door fokken.
   Dan hoeven wij onzen belasting centen er niet aan te verspillen.
   Die belasting centen zijn in ons eigen land harder nodig.

   1. Eugenie de la Fleur

    Nee hoor, de meeste afrikanen hebben nog altijd minder te besteden dan de armste nederlanders. We kunnen het geld beter uitgeven aan mensen die het echt nodig hebben en nederlanders moeten minder zeuren. Punt

    1. Groeneveld

     Afrika is een ziek continent en zal nooit gezond worden. De mentaliteit is er niet goed en het IQ ligt lager. Ze kunnen hun eigen broek niet ophouden, er heerst enorme fraude en corruptie. Gedoemd om eeuwig te falen.

     1. marco1

      Idd ze kunnen de eigen broek niet ophoudrn. Zolang als ik me herriner zijn er beelden van hongerende afrikaantjes en inzamelingsaktie. Toen ik kind was was dat op tv en waarschijnlijk a ls ik dood ben is dat nog op t.v. een bodemloze put heel dat Afrika.

    2. Duke

     Je zegt dus dat al die arme Nederlanders voor hun lol naar de voedselbank gaan en niet zo moeten zeuren dat ze geen eten kunnen kopen. Achterlijkheid ten top, typisch trolgedrag. Het wordt tijd dat de redactie nogmaals schoon schip maakt en alle trollen wegfiltert.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.