Opgepast! Aantal weginspecteurs wordt verdubbeld!

Ze hebben dringend geld nodig in Den Haag. Het aantal weginspecteurs wordt verdubbeld van 50 naar 100. Minister Cora van Nieuwenhuizen gaf dit aan bij WNL op Zondag. Dat meldt De Telegraaf.

De bijzondere opsporingsambtenaren, boa’s genaamd, zullen binnenkort de wegen afstruinen opzoek naar automobilisten die de regels aan hun laars lappen. Te hard rijden, parkeren op de vluchtstrook of door een rood kruis rijden zal de schatkist flink gaan spekken!

In 2015 heeft men rond Rotterdam een proef gedraaid met acht boa’s. Dit was een succes waardoor dit aantal werd uitgebreid naar 50! Blijkbaar leverde dit ook flink meer op dan het koste en dus schalen ze mooi nóg een keer flink op.

Van Nieuwenhuizen spreekt over de noodzaak om gevaarlijke situaties te voorkomen en fileleed terug te dringen. Of dit ook het daadwerkelijke effect is heb ik sterk mijn twijfels bij. Het lijkt er meer op dat dit een manier is om snel veel geld binnen te kunnen halen door hoge boetes op te leggen voor allerlei overtredingen.

De boetes gaan weliswaar niet langer naar het ministerie van Veiligheid en Justitie maar naar de algemene schatkist. Toenmalig minister Van der Steur meende dat op deze manier de indruk niet langer zou worden gewekt dat het puur om het innen van geld zou gaan, maar dat is natuurlijk je reinste onzin. Ze zullen er strak op zitten dus pas maar op!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

27 reacties

 1. Ernst Quispel

  Het mes snijdt aan twee kanten: gevaarlijke verkeerssituaties worden bestreden en de positie van onze nationale schatkist verbetert, hetgeen in het belang is van de fatsoenlijke belastingbetaler.

  Win-win.

  1. Arie B

   Als ze dan maar de echt gevaarlijke situaties pakken en niet het laaghangend fruit (achter een bosje bij een verder relatief ongevaarlijk provinciaal wegje). Als ze beelden van dashcams gaan gebruiken om echte verkeershufters aan te pakken wordt de pakkans een stuk groter..

   1. Michael

    Tuurlijk, iedereen is een hufter behalve ikke, toch? Als ze jou pakken terwijl je toch echt de regels overtreet is het flauw, maar een ander moeten ze wél pakken.

   2. Ernst Quispel

    Houd u zich nu maar gewoon aan de verkeersregels, Arie, dan kunt u profiteren van de win-win-situatie die dit beleid oplevert.

  2. T-Bone

   Er wordt ons verteld dat het naar de “schatkist” gaat, maar of dat ook werkelijk het geval is, is toch maar de vraag.

 2. Michael

  Wout, niet zo paranoïde over geld. Ik word gek van al die aso’s op de weg, en ik heb het idee dat de gemiddelde Nederlander steeds hufteriger is gaan rijden. Goed initiatief dus.

  1. Ernst Quispel

   Wout maakt zich zorgen om zijn portemonnee, waarmee vragen rijzen over zijn weggedrag.

   🙂

   1. Ego-non-solus

    EQ wordt met de dag simpeler. Minima maken zich ook zorgen over hun portemonnee. Maar de koppeling met hun rijgedrag die EQ hen dan toedicht zal door weinigen worden ondersteund. Een wat ridicuul aandoende smiley verandert daar niets aan.

 3. sonar

  Ze kunnen beter eerst eens de aangiftes gaan behandelen en opnemen zodat men de justitie weer eens serieus gaat nemen.

 4. Groeneveld

  Weginspecteurs: het mobiele belastingkantoor.

  De Nederlandse overheid is qua innen van belastingen uiterst innovatief en volhardend en een een voorbeeld voor elk misdaadsyndicaat. Inkomsten: 1 miljard per dag. Een beter verdienmodel moet nog uitgevonden worden.

  1. Ernst Quispel

   En een nuttig verdienmodel. Het bevordert de verkeersveiligheid en draagt bij tot een goede staatshuishouding.

   Alleen wegpiraten hebben iets te vrezen.

   1. Siemien

    @Ernst “Alleen wegpiraten hebben iets te vrezen.”

    Hij zegt dit echt…

  2. Jozias Visser

   En nu volhouden Groeneveld, gister las ik ergens dat je niet meer in discussie zou gaan met zuigzuigers als Quispel, buiten dat het volkomen zinloos is grijp je zulke figuren ook bij de teelbal omdat ze daardoor uitgeluld zijn en alleen nog naar hun eigen gezwets zitten te kijken.

 5. Equilibrium

  Wegpiraten,
  Als je even niet oplet en 6/7 km te “hard” rijd in een 30 km zone mag je al flink aftikken.
  Met even niet opletten bedoel ik dus alleen de snelheid.
  Het woord wegpiraat, daar heb ik toch een andere voorstelling van .

  1. Ernst Quispel

   Als je 6/7 km te hard rijdt wordt je nergens bekeurd.
   Die marge is namelijk toegestaan.

   1. Groeneveld

    Quispel lult weer uit zijn nek, zoals altijd. De onbenul geeft immer zijn mening of overtuiging als een feit weer. Ongeschikt voor het debat dus.

    Bij minder dan 100 km/u: 3 kilometer meetcorrectie (Bron Openbaar Ministerie, onderwerp Marges en Meetcorrecties)

    1. Ernst Quispel

     Dank voor de correctie, Groeneveld, ik meende dat de meetcorrectie een hoger percentage betrof. Op de bonnen die ik mocht ontvangen stond ook vaak een hogere afwijking vermeld.
     Nuttig om te weten, ook voor mijn eigen weggedrag.

    2. Jozias Visser

     Je houdt het jammer genoeg niet vol Groeneveld, zuigzuiger Quispel lacht je keihard in je porum uit! Hij heeft je om mijn linker wijsvinger gewonden en huppelt van plezier bij zoveel aandacht. Wie trollen voert krijgt treiterspetters om z’n oren.

     1. Ernst Quispel

      Wat moet Groeneveld volhouden?

     2. Groeneveld

      Baaz, je hebt mijn bericht van gisteravond blijkbaar niet geheel tot het einde toe gelezen. Ik schreef dat ik niet meer met de querulant Quispel in debat ga, maar dat ik hem wel zal bestrijden. En dat is wat ik deed.

     3. Ernst Quispel

      Ik snap heel goed dat je het inhoudelijke debat met mij vermijdt, Groeneveld, maar zou het dan niet sportiever zijn dat je het schelden op afstand dan ook achterwege laat?

      Ik zie overigens dat je Baaz hebt ontmaskerd. Dat is een goede zaak.

 6. fusilier

  Die boa,s zijn toch van die luitjes die op een normale manier geen werk kunnen krijgen. Leuke maatschappij,doet mij een beetje denken aan verklikkers. Snap werkelijk niet dat iemand dat werk doen wil.

  1. Ernst Quispel

   Fusilier wenst niet betrapt te worden op zijn verkeersdelicten. Hij haat mensen die hem mogelijk verklikken.

   1. Siemien

    Ernst voor jou even het volgende.

    “Er is niets wat een regressieveling (sic) zo graag doet als klikken en klikspanen.
    Eerst zuigen, nog wat zuigen.
    Mensen uitmaken voor racist, nazi en psychiatrisch geval.
    De puppy aan de ketting trappen en trappen en wanneer die halfdood getrapte puppy een keertje zachtjes gromt, klikken.
    Klikken, wijzen en klikspanen.
    Dat is hun manna, hun armetierig levensdoel.
    Dat is de enige reden waarom Kwisling schreef:
    “De christenen die aanmerkelijk meer mensen over de kling joegen dan de moslims, deden die ook wat hun geloof hen opdroeg, Bart?”
    Het is klein, het is miezerig, het is vals, het is laf!
    Maar zo waren de klikspanen vroeger op het schoolplein ook.
    Treiteren, spugen en dan rap met de vadsige beentjes naar de juf spurten om vervolgens gniffelend achter een muurtje te gaan staan kijken wat voor straf de juf geeft..
    In tijden van oorlog weet je iig. wie je in de gaten moet houden wanneer je onderduikers op zolder hebt.”
    (geleend van TRBK)

    1. Ernst Quispel

     Zit je te drinken, Siemien? Dit is een bijzonder warrig betoog.

     1. Siemien

      Inderdaad Ernst ik zit te drinken, staand drinken heeft niet mijn voorkeur.

 7. Siemien

  Logisch want we moeten vooral meer gaan betalen, want we doen steeds meer ons best dus komt er minder binnen, binnen de kortste keren worden de prijzen van de boetes weer verhoogd..

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.