Overheid trekt 48 miljoen uit voor ‘bed-bad-brood-regelingen’

Staatssecretaris Mark Harbers (VVD) heeft een akkoord bereikt met gemeenten om mee te werken aan de opvang van uitgewezen asielzoekers. Voorwaarde hiervoor is dat asielzoekers die gebruik willen maken van de regeling meewerken aan hun uitzetting. Dat meldt Trouw.

Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Eindhoven en Groningen zijn de eerste gemeentes die met de nieuwe regelingen zullen gaan beginnen. Mocht het na drie jaar inderdaad zo zijn dat hierdoor uitgeprocedeerde asielzoekers weer huiswaarts keren, dan komen er nog drie locaties bij die ook de regeling mogen introduceren in hun gemeente.

Gemeenten die meewerken hebben beloofd dat zij op de lange termijn zullen stoppen met de bed-bad-broodvoorzieningen. Dit is opvallend gezien het feit dat Amsterdam de hakken in het zand zette toen het linkse bestuur nog maar net in de raadszaal plaatsnam.

Echte details over de regeling wil de staatssecretaris nog niet noemen, dat komt volgende week. Op zich klinkt het akkoord prima maar de kans is meer dan aanwezig dat er ergens een addertje onder het gras zit dat volgende week pas naar buiten komt. De draai van het Amsterdamse college is namelijk niet zo makkelijk te verklaren en het gaat hier wel om 48 miljoen, exclusief de kosten die gemeenten zelf hebben besloten te dragen.

Voor hetzelfde geld werken die uitgeprocedeerden zo goed mogelijk mee aan hun uitzetting maar kunnen ze alsnog niet terug, wat dan? Het is namelijk algemeen bekend dat diverse landen niet meewerken aan het terugnemen van hun asielzoekers en dan houdt het voor veel lokale politici al snel op.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

32 reacties

 1. Gerlos

  Daar hoort geen euro na toe te gaan, deze uitgeprocedeerde gelukszoekers horen niet meer thuis in ONS LAND.

 2. Scarletti

  Wanneer de uitgeprocedeerde asielzoeker meewerken, hoeft het niet meer te zijn dan een tosti en een kopje thee alvorens het vliegtuig vertrekt. Voor douchen is dan helemaal geen tijd. Voor 18 miljoen kun je een hoop tosti’s kopen.
  Of bedoelt de excellentie iets anders met meewerken dan de gangbare definitie.

 3. sonar

  Wie gelooft een VVD er met opper leugenaar Rutte.Gedoemd te mislukken veel te vrijblijvend.

 4. TD

  Gewoon bed,bad en broodregeling overslaan en meteen terug,ze zijn immers uitgewezen.
  En als men niet met de luxe van een vliegtuig terug wil,dan kan men hen een rubberboot aanbieden,temeer men dat vervoer al gewend is!
  Dat is niet inhumaan,omdat men dat vervoer op de heenreis zelf al hadden verkozen!

 5. Aytas

  Een schijntje. Het Nederlandse volk moet zich doodschamen, weer wordt er toegegeven aan dom rechts. Dom rechts ontbreekt het aan menselijkheid en geweten.

  Afrika geeft zoveel aan Europa. Dit is de dank! Gelukkig zijn er andere Nederlanders die heel goed begrijpen dat dom rechts het probleem in de wereld is.

  1. Adriaan

   @Aytas, je bent fake. Je bent en woont helemaal niet in Rwanda. Je kankert continu over Nederland en zijn inwoners. Je bent een azijnpisser. Wat is er met je gebeurd? Ben je misbruikt, ben je teleurgesteld door wat dan ook? Ik zou dat graag willen weten, want jouw reacties zijn abnormaal.

   1. Groeneveld

    Aytas is een trol en zuigertje op het niveau van Quispel. Zwelgend in zelfmedelijden, permanent scheldend, vol haat naar het westen en Nederland, volstrekt ongeinformeerd over elke werkelijke gang van zaken en toujours onzin uitkramend op het niveau van een onwetende puber.

    En ja, Aytas is fake. Alles aan haar/hem. Tijd voor een fijne boycot.

  2. Meriadoc Brandebok

   Europa is zo ruimhartig en geduldig dat zij de Afrikanen meer geeft dan zij ontvangt. De Afrikanen parasiteren op Europa. Omdat zij zelf tot geen enkel ding in staat zijn.

   Voor mij zijn dit harde woorden, maar zo staan de zaken.

   1. Meriadoc Brandebok

    Zijzelf = Afrika.

   2. Adriaan

    @Brandebok, je hebt gelijk. Het moet de Afrikanen duidelijk worden gemaakt dat zij anders moeten gaan leven. Niks nog meer kinderen maken, geen jonge baby’s misbruiken, opdat je dan HIV zou krijgen. De bevolking in Afrika moet geholpen worden om te leren.

    1. Meriadoc Brandebok

     Je hebt gelijk, Adriaan, maar de Afrikanen zullen zich door de “kolonisators” niet de les laten lezen. Bij de minste of geringste Westerse inmenging staan ze al op de achterste benen, terwijl de ontwikkelingsgelden uiteraard wel dankbaar in ontvangst worden genomen.

     1. Adriaan

      @Brandebok, er zijn Afrikanen die wel willen leren en zij moeten worden opgeleid om die boodschap over te brengen. Naar eigen volk wordt wel geluisterd.

  3. C.A.Barstow

   Voorbeeldje,
   Zimbabwe, eens de graanschuur van Afrika, let wel toen de blanken er nog zaten
   blanken zijn vermoord dan wel weggejaagd, prachtige akkerbouw en melkvee bedrijven worden door die barbaren in beslag genomen het eerste wat ze doen is al dat prachtige melkvee opvreten!
   En dit gebeurd niet alleen in Zimbabwe om het over Zuid Afrika maar niet te hebben, sinds de blanken daar weg zijn is het evenzo een verloren land.
   Als jongetje zag ik al de TV beelden over toen nog Biafra, ondanks al die miljarden dollars die er in dat continent gepompt zijn is er nog niets veranderd,
   stoppen met geld pompen in een verloren continent, moet ik nog meer noemen?

   Je onzinnig links geklets gaat weer nergens over, dat shithole continent geeft helemaal niets aan Europa, Europa moet gewoon betalen voor de grondstoffen die het daar haalt, daarbij halen Europeanen de grondstoffen meestentijds ook nog zelf uit de grond omdat die barbaren daar de stom voor zijn en volstrekt niet te vertrouwen.
   Verschillende grote internationals hebben dat shithole continent allang opgegeven het is goed genoeg om de grondstoffen te leveren en daar normaal voor betaald te worden en laat het voor de rest voor wat het is, één grote barbaarse neanderthaler zooi, dit zal niet hardop gezegd worden maar zo word er wel gedacht en naar gehandeld.
   Wij zitten in ieder geval in het geheel niet op die hordes barbaren te wachten

   Zo maar een paar van de ontelbaar vele feitjes, dus houd je links geklets voor je wanneer je niet weet waar je het over hebt.

  4. Duke

   Elke euro voor een illegale is er een teveel. Wij hebben een zeer ruimhartig asielbeleid waarin ze er niet in slaagden om te mogen blijven. Ze zijn uitgeprocedeerd en zijn verzocht ons land te verlaten. We horen ze dus niet meer op te vangen, maar de grens over te zetten. Alsnog opvangen gaat ten koste van asielzoekers en de Nederlandse bevolking.

  5. Arie B

   Schiet toch op met je langspeelplaat. Ga Afrika opbouwen en uitzoeken wat er met die miljarden ontwikkelingshulp gebeurt is al die jaaaaaren.

  6. bifbof

   Eens , ze doen het goed in de tuin als het seizoen daar is.

  7. Baaz

   Afrika

   🙂

  8. wheelboy

   Aytas
   Dom rechts .Dat Domme rechts zijn de beste economen . Zelfs de in jou ogen zgn PVV tokkie stemmer heeft in de gaten dat dit gelukzoekers beleid miljarden kost .Miljarden die je beter kunt uitgeven bv om de rijen voor de voedselbanken op te lossen .Of te zorgen dat er voor iedereen een mogelijkheid is om of een huis te huren of kopen . Dat als dit zo door blijft gaan of de belastingen wederom omhoog moeten of er ergens bezuinigd moet worden . Leer eerst eens voor je eigen volk te zorgen en als je dat allemaal op orde hebt kijk dan eens verder . Links Nl zet de asiel sluizen open en dat kost miljarden .Als zij allemaal hun huishouden zo zouden regelen als het asiel beleid zaten ze allemaal in de schuldsanering en voedselbank.

 6. C.A.Barstow

  Waarom besteden zij onze belasting centen niet aan het huren van enkele vrachtvliegtuigen?
  die opvreters zijn nota bene uitgewezen!
  Weg ermee en wel stante pede.

 7. plakband

  Dat meewerken gaat als volgt: eerst wordt (per ongeluk) een foute naam opgegeven, de geboortedatum en plaats is ook ongeveer onjuist en de vraag over het land van herkomst wordt verkeerd begrepen. Het duurt maanden voordat een reactie komt van het thuisland, als die al komt. Zo ben je snel 3 jaar verder. Ondertussen wordt voor nakomelingen gezord. Het hele uitzettingfeest gaat dan niet door. De kosten van advocaten, rechtbanken en politie vallen buiten dit nieuwe kadootje voor de gelukzoeketd.

 8. Raveltje

  Ambtelijke molens draaien langzaam. Voordat dezen terug zijn in land van
  herkomst zijn er al weer andere duizenden bij.

 9. TD

  Het is wel te begrijpen dat economische vluchtelingen een bedrag van bijvoorbeeld $2000 betalen aan een crimineel,om met een overvolle niet zeewaardige boot richting luilekkerland te gaan!
  Ze hebben dáár,waar ze vandaan komen niets!
  Maar in onze welvaart,krijgen net aankomenden COA huisvesting, voeding,zorg,zakgeld
  Uitgeprocedeerden krijgen dus nu bed,bad en brood
  Statushouders hebben de hoofdprijs,die krijgen nog meer dan autochtone werklozen ontvangen.
  Het beleid is te slap,door mond tot mond,internet,media reclame, weet men precies wat hen hier te wachten staat.
  En ons beleid vind men vriendelijk en interessant genoeg om de gok te wagen,want een uitzetting duurt circa 2 jaar ? of 3 jaar? of meer?

 10. TD

  @Aytas:
  Het zijn uitgeprocedeerden en geen vluchtelingen,
  Dat is heel iets anders!
  Heeft niets te maken met inhumaan.

 11. Arie B

  Uitgeprocedeerd moet direct weg! Dat oeverloze gerek en gedraai. Er zijn altijd wel weer van die linkse draken die ze koste wat kost toch willen houden, kerken waar ze kunnen schuilen etc. In combinatie met een paar kleine kinderen hét recept om dan straks toch discretionair te mogen blijven. Besteed het geld liever aan echt goede doelen.

 12. henk vintage

  48 miljoen nog wel, om hoeveel personen gaat dit dan wel niet.
  Overnachting, met bad en ontbijt kost gemiddeld in een bed and breakfest 48,00 euro.
  Dat betekent 1 miljoen overnachtingen.
  Oppakken en vast zetten, dan hebben ze bad, bed en brood, net zo lang tot dat ze naar het land van herkomst terug willen.

 13. Karel de Grote

  Bijstandsmoeders kunnen niet eens rondkomen, maar dat geeft niet, want het is belangrijker om illegalen in de watten te leggen in plaats van ze het land uit te trappen

 14. Troelstra

  Voor die € 48 mln. kan je heel wat uitgeprocederen en illegalen repatriëren.

 15. FJ

  Knettergek zijn ze daar in Den Haag, want men heeft geen probleem om op jan en alleman (de attoctone Nederlanders) te bezuinigen, maar voor die brave criminelen uit de rest van de wereld wordt zo een potjes met 48 miljoen opengetrokken. Dat kan allemaal wel. Wie van onze elite aast er nu weer op een internationaal baantje.

 16. Pescador

  Weer 48 miljoen naar de klooien die eikels moeten het land uit , die lui in den Haag zijn harstikke gek.

 17. Bes Tolen

  Het beste zou zijn, dat een lijst per gemeente met alle namen en verdere persoonlijke gegevens ter verdere controle aan de politieke partijen in de Tweede Kamer worden verstrekt en daarvan ook permanent de wijzigingen hierop. Elke partij zou verder periodiek op de afloop een eigen controle op kosten van de overheid moeten kunnen instellen. Verder zouden ambtenaren en betrokken groepen moeten kunnen worden gehoord. Ook zou ondersteuning uit de ambtenaren en andere controle- en rechtsdeskundigen door de overheid moeten worden bekostigd. Strafbare feiten zouden dan wel moeten worden gemeld. Te belangrijk onderwerp om er niet heel uitgebreid controlewerk op los te laten. Vooral omdat de politiek dus overheid tot heden heeft gefaald. Het moet dringend.

 18. J.Rademaker

  De overheid trekt geld uit, de overheid heeft alleen schulden, het geld is van de belastingbetaler.
  Rekentoets voor wie in de publieke sector wil werken.

  1. Lugar

   48 miljoen, dat zijn een hele hoop broodnodige politiemensen!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.