Nationaal Preventieakkoord is grootste betuttelingsakkoord tot nu toe

Nationaal Preventieakkoord is grootste betuttelingsakkoord tot nu toe

Staatssecretaris Blokhuis (CU) van Volksgezondheid heeft 70 maatschappelijke organisaties en bedrijven zo ver gekregen om het Nationaal Preventieakkoord te tekenen, en die is niet mals! Via NOS.nl.

Maken ze tabak illegaal? Komt er een vettaks? Krijgen we Lite-bitterballen? Nee, het wordt een en al burgertje pesten en zo lang mogelijk geld uit 'ongezonde' mensen te kloppen.

Een pakje peuken zal €10,- gaan kosten in 2023. De verpakkingen worden neutraal en uit het zicht geplaatst. Rookruimten in de horeca zijn binnen drie jaar verdwenen, evenals sigarettenautomaten.

Wat betreft ongezond eten wordt men al helemaal als een kind behandeld. Iedereen krijgt meer voorlichting en je gaat maar mooi lopend of fietsend naar je werk. Koek, snoep en chocola wordt kleiner en 'supermarkten moeten klanten verleiden om gezonde producten te kopen', alles wordt dus straks biologisch en lite...

Mocht je dan toch nog ergens een frikandelletje vinden en heb je zin in een biertje? Pech voor jou! Geen alcohol bij jeugdwedstrijden meer en meters bier in sportkantines mogen straks ook niet meer. Iedereen moet natuurlijk weer ergens voorlichting en een cursus krijgen dus scholieren zijn weer de dupe, evenals barpersoneel en studentenverenigingen.

Dit is dus wat je krijgt als je wel zegt een liberale samenleving te zijn maar zorgverzekering verplicht. Anderen hebben dan ineens last van jouw gedrag of levensstijl en vinden dat er iets moet veranderen. Vervolgens 'ben je dan nog steeds vrij om te kiezen' maar worden natuurlijk bepaalde keuzes onaantrekkelijk gemaakt, want 'waarom iets anders kiezen dan dat wat het beste voor je is?'

Verbiedt tabak en slecht voedsel dan gewoon direct in plaats van dit langzame treurige proces van opvoeding en betutteling.

Lees meer over:
CU Alcohol ongezond Tabak

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer