FILMPJE: Özturk (DENK) prikt proefballonnetje kernenergie van de VVD lek

Bron: YouTube / Rafiek de Bruin
Foto: Bron: YouTube / Rafiek de Bruin

Het plan van de VVD om kerncentrales te bouwen is op zich geen gek idee. Als de politiek de CO2-uitstoot wil beperken en de energietransitie succesvol wil uitvoeren is kernenergie een voor de hand liggende oplossing. Het is relatief schoon en goedkoop. Maar de VVD had het plan niet opgenomen in haar verkiezingsprogramma en dus krijgt het Tweede Kamerlid Yesilgoz (VVD) kritiek op het zoveelste ‘proefballonnetje’ van fractievoorzitter Dijkhoff.

Op de beelden is te zien hoe DENK-Kamerlid Özturk zich ergert aan het zoveelste experiment in de Kamer, dat de Nederlanders vooral ‘heel veel tijd’ kost. In het filmpje is vanaf 1:20 te zien hoe Özturk zich overduidelijk ergert aan de manier waar op de VVD momenteel haar politiek voert.

Op een totaal random moment komt het zoveelste proefballonnetje van Dijkhoff het publieke discours in. Dijkhoff staat bekend om zijn creatieve proefballonnetjes. Zo stelde de VVD-voorman afgelopen jaar nog een Deens model voor, waarbij criminele activiteiten in probleemwijken dubbel zo hard worden bestraft. Ook dat plan kwam onder hevige kritiek te liggen vanuit de hoek DENK.

Ze dachten de VVD te kunnen framen met de beschuldiging dat dergelijke maatregelen discriminerend zouden zijn. Dat is natuurlijk onzin, want het dubbel bestraffen van criminele activiteiten is geen discriminatie, maar is gewoon harder straffen van criminelen die dergelijke activiteiten ontplooien op een specifieke plek, immers zegt de locatie van het misdrijf niets over de herkomst van de dader.

Maar, voor Özturk was de maat vol en zijn ongenoegen stak hij niet onder stoelen of banken vanaf 1:20:


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

4 reacties

 1.   

  Wanneer trappen we denk het land uit?Met veel huichelaars en wegkijkers in Nederland zal dit helaas niet gebeuren

  1.   

   Jose even laten overleggen met FvD. Het komt goed.

 2.   

  Laat het proefballonnetje die idiote club DENK doorprikken, opgeruimd staat netjes.

 3.   

  Nederland schoon stuur alles wat moslim is terug dan heb je een grote stap gemaakt richting klimaat.
  Hun adem stinkt en dat is vervuilend
  En denk die moet je gelijk verbranden dat zijn de grootste vervuilers.!

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!