Peiling: overgrote meerderheid vindt straf Blokkeerfriezen volstrekt belachelijk

Alleen een paar verdwaalde linkse mafketels staan achter veroordeling door de rechtbank in Leeuwarden.

Uit de crowdfundingsactie voor de Blokkeerfriezen blijkt al dat zij zich gesteund weten door — nou ja, eigenlijk het hele Nederlandse volk. De dappere Friezen hebben namelijk al meer dan anderhalve ton opgehaald voor hun hoger beroep. Dat zegt heel veel over de steun die zij genieten.

Toch is het vriendelijk van Maurice de Hond dat hij de mensuh even gepeild heeft. En wat blijkt? Jawel, inderdaad: de overgrote meerderheid staat pal achter de Blokkeerfriezen en vindt hun veroordeling volstrekt belachelijk.

Screen Shot 2018-11-11 at 16.55.06

48% van de kiezers vindt dat de Friezen helemaal geen straf hadden moeten krijgen. 14% vindt de straf te hoog. Met andere woorden, 62% van de Nederlanders is het niet eens met de uitspraak van de rechtbank.

De enigen die wél achter de veroordeling zijn kiezers van extreemlinkse partijen. “Deze straf is de juiste” zegt 52% van de GroenLinksers. 52% van de PvdA’ers denkt daar net zo over. Onder D66’ers is die groep ook vrij groot met 44%. Bij alle andere partijen — ja, zelfs bij de SP — bevinden zij die achter het vonnis staan zich in de minderheid. Ja, zelfs SP’ers vinden de uitgedeelde straffen belachelijk.

Eigenlijk zegt het alles over de PvdA, GroenLinks en D66 dat hun achterbannen de enigen zijn die de veroordeling steunen. Wat een knetterlinkse partijen zijn dat zeg, en dan ook nog eens met een totalitaire insteek.

Afijn. De meerderheid van de Nederlanders is dus wél weldenkend. Goed om te weten.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

123 reacties

 1. Ego non solus

  Vandaag is een jongeling gearresteerd die 190 km/u reed op een provinciale weg. Wat zouden GroenLinks-mensen en PvdA-adepten voor hem een passende straf vinden? Dan zou duidelijk worden hoe zij zo een overtreding wegen tegenover de ‘misdaad’ van de Friezen.

  Helaas, we zullen het nooit weten.

  1. Ernst Quispel

   Ik weet het niet, ego, volgens mij is bepaling van vonnis en strafmaat de taak van de onafhankelijke rechter.

   Dat hebben we in Nederland behoorlijk goed geregeld.

   1. Seneca

    @kwispel
    is dat zo? u gelooft dus ook in Sinterklaas?

   2. robroy

    FLIKKER OP LAMLUL

    1. hans-e-pans

     In Nederland is gewoon klassejustitie, als je bekend ben kun/mag je meer als de werkende belastingslaaf. Je mag zelfs nadat je mild gestraft bent achteraf nog klagen, daar waar de werkende belastingslaaf nogeens extra gepakt zal worden.

   3. chrism

    Net zo als die Pool die iemand DOOD reed en 120 uur werkstraf kreeg 120!

    1. Baaz

     En net als de dronken Pool die 35 jarige Kim van Zoonen doodreed, hij is bij verstek veroordeeld en gevlucht naar Polen.

   4. Arie B

    Onaantastbare rechter bedoel je. Onafhankelijk bestaat niet. Dat getuige ook de vele geslaagde wrakingen. Onafhankelijk is iets wat alleen in theorie bestaat. Dat is meerdere malen wetenschappelijk aangetoond.

  2. Siemien

   “‘misdaad’ van de Friezen.” ik geloof dat kindertjes beschermt zijn tegen een stel racistische randdebielen.

   Helaas, we zullen het nooit weten, maar ik geloof het wel..

   1. HW

    Siemien,
    Ik zou er RANDSTADDEBIELEN van maken.
    Die idiote ideeën krijgen er niet door in de rest van Nederland.

 2. Adriaan

  @Michael, met alle respect, maar je overdrijft als je zegt: ‘nou ja, eigenlijk het hele Nederlandse volk’
  Dat is pertinent niet waar. Je moet je als journalist houden aan de feiten. 62% is een ruime meerderheid, maar 38% vindt de straffen goed of zelfs te laag. Die 38% is te zoeken in de linkse hoek en dat zegt mij dan wel weer genoeg.

 3. Eugenie de la Fleur

  Waarvoor sient de wet als deze mensen geen straf zouden krijgen. Moet je eens zien, de achterban van populistische partijen van makkelijke oplossingen maken eens een uitzondering, hoe hypocriet kun je zijn?

  Laat ze maar lekker eventjes achter de tralies brommen

  1. robroy

   TJA WAARVOOR …. SIENT DE WET IK WEET HET NIET HOOR EN DE RECHTER MOET DIT OOK NOG EVEN UITPLUIZEN DENK IK HAHAHAHAHA

 4. Floris

  Elk weldenkend mens weet dat er disproportioneel is gestraft. Ik zag vandaag zelfs dat Beukman ook die mening is toegedaan.

  Deze peiling laat zien dat links dat helemaal prima vindt.

  Een betere illustratie van de peilloos diepe kloof die in de samenleving is ontstaan is nauwelijks denkbaar.

  Na de cultuurmarxistische lange mars door de instituties heeft links de elite-fakkel van rechts overgenomen. Na jaren van apathie is daar, sinds Fortuyn, steeds meer weerstand tegen gekomen en we zien allengs meer voorbeelden hoe de linkse elite daar op reageert: repressie, negeren van referenda, massale propaganda, censuur van het internet en klassejustitie.

  Niet zoveel anders dan het oude rechts van vroeger en ook niet (ik chargeer hier enigszins) in essentie niet zoveel anders dan in (linkse) dictaturen.

  Mijn vertrouwen in de West-Europese overheden is inmiddels tot onder het nulpunt gedaald en ik verfoei deze drammerige dwingelanden die als puntje bij paaltje komt hun eigen volk in de kou laten staan ten faveure van een waslijst aan jankminderheden die hun reet afvegen aan de westerse cultuur.

  1. Ego non solus

   @Floris
   Laten we de waarheid onder ogen zien. Vandaag mooie woorden in Parijs, “nooit meer oorlog”. Maar in Nederland wordt een nieuwe stap gezet ter verwijdering van mensen onderling. Een stap, op weg naar een burgeroorlog ooit?

   1. bifbof

    ter verwijdering van mensen onderling ? Verklaar u nader aub.

    1. Ego non solus

     Wat de “witte” mens hier wordt aangerekend mag de gekleurde landgenoot blijkbaar straffeloos doen. Ik doel op het verhinderen van demonstraties door linkse groepen van wat door hen als extreem-rechts werd betiteld. Maar wellicht weet u een voorbeeld te noemen waar linkse extremisten wél zijn beboet?

     1. Siemien

      @Ens “Wat de “witte” mens” ho even stoppen

   2. Floris

    @ Ego non solus: ik weet niet of er een burgeroorlog komt. Wat ik wél weet is dat als het zo doorgaat West-Europa ten onder zal gaan.

    “Tolerantie en apathie zijn de laatste deugden van een stervende samenleving”.

    – Aristoteles

    Dat vertaal ik als: wanneer een samenleving zich niet meer hard maakt voor zijn Leitkultur en apathisch en haast onverschillig ruimte geeft aan allerlei paarden van Troje uit naam van een misplaatste tolerantie (die slechts van één kant komt) dan zal deze samenleving ten onder gaan.

    Daar zijn in de geschiedenis vele voorbeelden van en de geschiedenis is zich nu aan het herhalen.

  2. Ernst Quispel

   De rechter heeft hier pittige straffen opgelegd omdat hier sprake was van het blokkeren van een grondrecht. Dat is een zeer principiële zaak: als we in dit land accepteren dan barbaren ons belemmeren te demonstreren dan is de rechtsstaat direct in het geding.

   Ik snap deze straffen dus wel en acht het een belangrijk signaal.

   1. Ego non solus

    Bent u van mening dat dit dan consequent moet worden toegepast?
    En bent u van mening dat dit in het verleden consequent is toegepast? Zo ja, dan vraag ik u beleefd daarvan concrete voorbeelden te geven.

    1. Baaz

     @Ego: Linksaf en vragen gaan meestal niet samen.

    2. Ernst Quispel

     Het is voor buitenstaanders onmogelijk om de strafmaat in individuele strafzaken te kunnen beoordelen, laat staan die van verschillende strafzaken te kunnen vergelijken.

     Wanneer leren we een het oordeel van de onafhankelijke rechter te respecteren?

     1. Baaz

      “Het is voor buitenstaanders onmogelijk…”

      Dat bepaal jij niet, dat vind jij.

     2. Floris

      “Wanneer leren we een het oordeel van de onafhankelijke rechter te respecteren?”
      ———————————————————–
      Onafhankelijke rechters zijn aan het uitsterven. Het betreft nu politieke, activistische rechters die veel gemeen hebben met rechters in dictaturen.

     3. Ernst Quispel

      Alleen als je de rechtsstaat niet respecteert kun je oordelen zoals Floris doet.
      Gelukkig woont hij al meer dan 30 jaar niet in Nederland.

     4. Floris

      Het zijn dit soort rechters die de rechtsstaat niet respecteren.

      Uit de peiling blijkt dat links dat wel best vindt en uiteraard hoort trol Quispel ook tot die categorie neo-fascisten.

   2. Baaz

    “Dat is een zeer principiële zaak…”

    Dat mag jij vinden, dat is het voordeel van de vrijheid van meningsuiting.

   3. Ikbenhetbeu

    Gezien de uitlatingen en eerder wangedrag van KOZP gaat het niet zozeer om demonstreren maar provoceren. Het is geen grondrecht te provoceren op notabene nog wel een Kinderfeest.

    1. Ernst Quispel

     Het demonstratierecht wordt niet beperkt doordat het uitoefenen ervan mogelijk als provocerend wordt ervaren maar door de mogelijke verstoring van de openbare orde, zulks ter beoordeling van de burgemeester.

     1. Siemien

      Ernst je bent ziek door vooral te stellen dat randdebielen het recht hebben om een kinderfeest racistisch te maken en moreel te verstoren.
      De grondwet zegt allereerst dat de Nederlandse burger beschermt moeten worden ten koste van alles dus helemaal tegen racistische figuren die een kinderfeest aangrijpen om te zieken onder het mom demonstreren…

   4. henkC

    Het doden en verkrachten zijn ook “grondwettelijk” geregeld.
    Je moet wel een vreselijk kromme geest hebben om geweldsdelicten op de zelfde voet te zetten als het belemmeren van het recht op betoging.

    Een volstrekt idiote kronkel.
    Eigenlijk is het eenvoudig.. Als de betermensch het er niet mee eens is dan mogen de straffen zo hoog uitvallen als enigzins mogelijk.
    Is de dader een allochtoon dan zijn er allerlei verzachtende omstandigheden of het is de schuld van de blanke uitbuiter.

    Extreem links en extreme bashers waar ik jou zeler onder schaar zijn kompleet de weg kwijt.
    Enige doel van jullie is niet het zoeken van een dialoog of proberen een oplossing te vinden.
    Jullie enige doel is het bevestigen van je zelfingenomenheid met je vermeende superioriteit.

    Bah.

  3. van Urk

   ”Verkeer gestremd wegens racisme” zo stond het op de spandoek van Linkse anti-Piet activisten op de Erasmusbrug. Niemand gearresteerd en niemand die berecht is. Als D66 en Groen Links lieden deze hoge straf gepast vinden dan hadden zij zich ook voor deze zaak moeten laten horen. Hypocriet zooi en duidelijk volgens de blokkeerfriezen een politiek proces.

  4. henkC

   Mooi geschreven.
   In mijn ogen helaas de waarheid.
   Doe een kopie en paste, wil deze graag bewaren..

 5. Ernst Quispel

  De heer van der Galien lijkt te menen dat we de strafmaat voor criminele handelingen via enquête moeten laten bepalen door het volk.

  1. Floris

   Laat de heer Van der Galien deze smerige insinuatie over zijn kant gaan?

   We zullen het zien.

   1. Ernst Quispel

    Floris klikt bij de bovenmeester.

    Wat is het toch een deugdzaam kereltje.

    🙂

    1. Baaz

     “kereltje”

     Zie hier het voordeel van de vrijheid van meningsuiting.

    2. Groeneveld

     Quispel, die zelf om de haverklap onder een reactie van een ander zet: “wil de redactie hier even naar kijken?” voelt zich in zijn zak getast als een ander dat ook eens doet.

     Hoe hypocriet kun je zijn?

     1. Troelstra

      Even de volgende vragen: Waar is Dolle Dries? Waar is Holland? Waar is droef? Iets geeft mij in dat ze zijn gemeulenbelt, zeer vermoedelijk (mede) door toedoen de manipulaties en ander vals spel bij de redactie door Ernst Quispel.

    3. Adriaan

     Ach, @Ernst, klikken is jou ook niet vreemd. Pot en ketel?

    4. Siemien

     Over klikken gesproken, waar jij Ernst de kans krijgt probeer je te naaien.

     “Er is niets want een regressieveling (sic) zo graag doet als klikken en klikspanen.
     Eerst zuigen, nog wat zuigen.
     Mensen uitmaken voor racist, nazi en psychiatrisch geval
     De puppy aan de ketting trappen en trappen
     En wanneer die halfdood getrapte puppy een keertje zachtjes gromt
     Klikken.
     Klikken, wijzen en klikspanen.
     Dat is hun manna, hun armetierig levensdoel.
     Dat is de enige reden waarom Ernst bv schreef:
     “De christenen die aanmerkelijk meer mensen over de kling joegen dan de moslims, deden die ook wat hun geloof hen opdroeg, Bart?”
     Het is klein, het is miezerig, het is vals, het is laf!
     Maar zo waren de klikspanen vroeger op het schoolplein ook.
     Treiteren, spugen en dan rap met de vadsige beentjes naar de juf spurten om vervolgens gniffelend achter een muurtje te gaan staan kijken wat voor straf de juf geeft..
     In tijden van oorlog weet je iig. wie je in de gaten moet houden wanneer je onderduikers op zolder hebt.”
     (geleend van TRBK)

   2. Blue monday

    Stel je niet aan man, of wil je iemand en ban aansmeren?

    Stop maar met je toneelspelletje “verontwaardigde burger” spelen.

    1. Ernst Quispel

     Floris heeft een probleem met mij in de inhoudelijke discussie en hoopt dit probleem op deze wijze te kunnen oplossen.

     1. Baaz

      “Floris heeft een probleem…”

      Het gaat jou niet aan of iemand een probleem heeft, jij denk of vindt dat hooguit.

    2. Floris

     Trol Quispel (die vandaag bijgestaan wordt door trol Maandag omdat trol Guus Brandebok van zijn zondagsrust geniet) weet dat hij vrijelijk kan liegen, beledigen en belasteren, zowel redactieleden als deelnemers, omdat hij onbeschoft genoeg is om na een ban onder een nieuwe naam terug te keren.

     En daarbij schroomt hij niet om zichzelf als een “beschaafd mens” te presenteren.

     Weerzinwekkend.

     1. Baaz

      Eens.

     2. Ernst Quispel

      Floris heeft het gesprek al weer naar zijn favoriete onderwerp weten te leiden.

      🙂

     3. Floris

      Trol Quispel wil graag ongestoord de sfeer verzieken, kleineren, beledigen en z’n maniakale ego oppompen.

      Daar mogen anderen niets van zeggen want dan is het een “obsessie”.

      Gelukkig heeft het merendeel hem door en moet Quispel dagelijks lezen hoeveel irritatie en walging hij bij zo vele deelnemers oproept.

      Een normaal mens zou zich dat aantrekken, maar Quispel niet.

      En juist DAT is zo typerend voor een psychopaat. Die zieke geesten zijn onaanspreekbaar, immuun voor kritiek en onverbeterlijk.

     4. Baaz

      “Gelukkig heeft het merendeel hem door…”

      Inderdaad!

     5. Troelstra

      Zijn dat zijn schandknaapjes?

    3. robroy

     onze W!m moet voorzichtig worden de de laan waaraan hij woont kennen wij allemaal heel goed ken zijn huisje dat wil allebest branden hoor

     o ja wim ik ken je dochter ook heeeeeeel goed capice ?????

     1. marco1

      Nu vraag ik me toch af of het reageren op een site als DDS zelfs als dat reageren op anderen als provoceren of zuigen overkomt het waard is om verkapte bedreigingen te uiten. Dat is slechts wag ik me afvraag en ik weet niet of iets afvragen hetzelfde is als een mening hebben en dus toegestaan is Nederland. Maar ik vraag het me wel af.

  2. robroy

   je mag je zegje wel doen hoor miskent talent gooi het er maar uit ….

 6. Beukman

  “Uit de crowdfundingsactie voor de Blokkeerfriezen blijkt al dat zij zich gesteund weten door — nou ja, eigenlijk het hele Nederlandse volk. De dappere Friezen hebben namelijk al meer dan anderhalve ton opgehaald voor hun hoger beroep. Dat zegt heel veel over de steun die zij genieten.”

  Welnee: een paar duizend mensen hebben geld gedoneerd. Dus hoezo het hele Nederlandse volk?

  Overigens:
  – Sommige verdachten hebben hun hoge straf te danken aan een voorwaardelijk dat ze al aan hun broek hadden, oa wegens brandstichting.
  – De straffen zijn niet alleen uitgedeeld vanwege de gevaarlijke situatie die deze Friezen hebben veroorzaakt, maar ook omdat een aantal inzittenden van de bus door de gebeurtenissen is getraumatiseerd. Het gaat je ook niet in de kouwe kleren zitten als een agressieve meute je bus bestormt en de ramen begint in te kinkelen.

  Stel dat de actie had geresulteerd in een aanrijding met een paar doden, iets dat heel wel mogelijk was geweest. Hoe zouden de respondenten dan hebben gestemd in de poll van De Hond?

  1. robroy

   HEEE ERNST HEB JE WEER EVEN TIJD OM BEUK TEVOORSCHIJN TE TOVEREN WEL HEEEL HEEEEEEEEL ZIELIG HOOR LAPZWANS .
   o ja kwam je vrouw nog tegen met haar negertje ahahahahaha ze was enormmmmm tevreden met haar lovertje dat je het maar weet he hahahahahahaaahhha

  2. HW

   Die Zwarten van KOZP waren al getraumatiseerd toen ze hier binnenkwamen en daar kom je niet zomaar vanaf, dus weer zo’n kutsmoes om de zielenpoot uit te hangen.

   Als je ze echt wilt traumatiseren, moet je ze vertellen, dat ze hun uitkering gaan missen omdat ze met de verkeerde dingen bezig zijn. Strafkorting dus.

 7. Troelstra

  Uit De Telegraaf gescheurd. Wedden dat er nu geen taakstraffen en gevangenisstraffen zullen worden gaan geëist? Want allochtoon en Moslim en dus onraakbaar.

  Complete trouwstoet op de bon geslingerd

  Een huwelijk is over het algemeen al een dure aangelegenheid, maar voor een paar uit Den Haag liep de trouwdag al helemaal in de papieren. Een stoet met ongeveer vijftien auto’s werd door de politie op de bon geslingerd.

  De chauffeurs hadden verschillende overtredingen begaan, zoals door rood rijden, onnodig links rijden en zonder reden de alarmlichten aanzetten. Volgens de politie hadden meerdere mensen 112 gebeld wegens het asociale rijgedrag van de feestvierders.

  Uiteindelijk volgden agenten de stoet die aangevoerd werd door een peperdure Maybach. De verschillende automobilisten werden bij Wassenaar aan de kant gezet en kregen allemaal een boete.

  Levensgevaarlijk gedrag
  „Regelmatig krijgen wij meldingen over trouwstoeten die over de Haagse wegen rijden en daarbij alle regels aan hun laars lappen. Wegen blokkeren, door rood rijden, toeteren, uit de ramen hangen en nog veel meer hinderlijk en soms levensgevaarlijk gedrag”, schrijft de politie op Facebook.

 8. Troelstra

  Van het www geplukt, van de site van Sceptr.

  Kijk eens aan: Allochtoon en Moslim? Dan kan je overal mee wegkomen. Dan telt verkeersveiligheid ineens niet meer mee.

  En zo zie je maar weer: Overheid en justitie meten met twee maten.

  Turkse trouwstoet zet Genk op stelten: geen pv’s of boetes

  In het Limburgse Genk heeft een Turkse trouwstoet vorige week opnieuw voor bijzonder veel overlast gezorgd. Dat meldt Het Belang van Limburg. Tientallen wagens blokkeerden de openbare weg en er werden zelfs straatraces gehouden in een woonwijk. De politie ging ter plaatse, maar er werden geen boetes of processen-verbaal uitgeschreven.

  Trouwstoeten die voor veel hinder zorgen op de openbare weg, meestal van Turkse of Marokkaanse families, lijken een alsmaar groter probleem te worden in ons land. De afgelopen maanden zorgden tal van trouwstoeten in onder meer Antwerpen, Borgerhout, Brussel, Genk en Maasmechelen voor weerzinwekkende taferelen en bovenal veel gevaar.

  Straatraces
  Vorige week vond opnieuw een Turkse trouwstoet plaats in het Limburgse Genk. Tientallen wagens blokkeerden de openbare weg en voerden er gevaarlijke manoeuvres uit. Sommige bestuurders hielden zelfs straatraces. Buurtbewoonster Kelly Oleksy, die haar huis niet kon bereiken vanwege de trouwstoet, doet haar verhaal aan Het Belang van Limburg.

  “Na een dag hard werken wilde ik tot rust komen, maar ik kon mijn eigen straat niet inrijden omdat een Turkse trouwstoet er echt alles blokkeerde”, vertelt ze. “We zaten in de auto en konden geen kant uit, terwijl ze voor ons de straat blokkeerden door er een hele reeks auto’s kriskras te parkeren. Andere auto’s hielden er straatraces en raasden met gierende banden door de wijk.”

  Burgemeester van Genk Wim Dries (CD&V) bevestigt de feiten en stelt dat de Genkse politie na een oproep meteen ter plaatse is gegaan. “Maar veel meer dan wat geur- en rookhinder van autobanden hebben ze niet kunnen vaststellen”, zegt burgemeester Dries aan Het Belang van Limburg. “De agenten zijn de stoet gevolgd tot aan feestzaal Layla, maar onderweg is er niks meer gebeurd.”

  Trouwstoetplaag
  Het is niet de eerste keer dat een trouwstoet voor overlast zorgt in ons land. Integendeel, trouwstoeten, meestal georganiseerd door Marokkaanse of Turkse families, volgen zich de laatste weken en maanden in sneltempo op. Op korte tijd werden Genk, Antwerpen, Hasselt, Borgerhout en Maasmechelen het toneel van een trouwstoet en enkele weken geleden werd de A12 in de buurt van Brussel volledig overgenomen door allochtone feestvierders.

  De feestvarkens zorgen traditioneel voor bijzonder veel hinder en gevaar. Ze blokkeren de weg, scheuren met gierende banden door drukke winkelstraten, zorgen voor een luid orkest van toeters, zetten oorverdovende muziek op en soms worden er zelfs geweerschoten gelost, zoals een tijdje geleden nog het geval was bij een andere Turkse trouwstoet in Genk. Bovendien komen de amokmakers er vaak zonder straf vanaf.

  1. Blue monday

   Na 1 zin haak ik af bij dit soort epistels…
   Ik kan wel raden waar het weer heengaat.

   1. Troelstra

    Goed geraden! Over levensgevaarlijke trouwstoetenterreur op de openbare weg. En waar overheid en justitie niet tegen op durven en willen treden. En zo zien we weer bevestigd wie er hier bij meten met twee maten door overheid en justitie gediscrimineerd worden: De Nederlanders in hun eigen land.

   2. Floris

    “Na 1 zin haak ik af bij dit soort epistels…
    Ik kan wel raden waar het weer heengaat.”
    ——————————————————
    Naar de waarheid.

    En daar hou jij als geboren struisvogel niet zo van.

   3. Adriaan

    Dat is typisch de mentaliteit van links. De waarheid niet onder ogen willen zien en dan wegkijken. Zielig.

   4. Ernst Quispel

    Troelstra vindt het kennelijk lastig zelfstandig zijn mening onder woorden te brengen.

    1. Groeneveld

     Quispel toont hier duidelijk dat relevante informatie hem geen donder kan schelen. Het gaat hem er uitsluitend om andere reaguurders te kleineren en schofferen.

     Aan copypasten met bronvermelding mankeert niks, Quisling.

    2. Siemien

     Ernst vindt het kennelijk lastig dat Troelstra zijn mening wel zelfstandig onder woorden brengt..

 9. P.Sisterons

  We Are Here is tuig van de richel. Allemaal met Jerrycan Airfryer wegsturen richting Ghana. Blokkeerfriezen hadden gewoon gelijk. Pegida ook trouwens.
  Laten we het voorbeeld van Gerard Cox volgen: het beestje bij de naam noemen.

 10. Blue monday

  Het blijkt dat de kiezers onder linkse partijen de wet een stuk beter kennen.

  De wet trekt zich niets aan van opinies, zelfs de rijdende rechter niet.

  Hoe hadden de PVV en FvD-stemmers geoordeeld als Anitfa hetzelfde geflikt had met een busje vol Pegida-demonstranten?

  1. Troelstra

   Ik weet wel hoe de rechter zou hebben gereageerd. Die zou die Antifa-fascisten ermee weg hebben laten komen. Want meten met twee maten.

   1. Blue monday

    De vraag is hoe je zou reageren als Antifa-gekkies een bus hadden gestopt op de snelweg met Pegida-kneuzen….

    Zou je de strafmaat dan nog te hoog vinden of vind je dat Antifa dat volste recht heeft om het grondrecht van Pegida af te pakken?

    1. Duke

     Als Pegida moslimkindertjes zou gaan belagen met een demonstratie, zou ik net zo achter Antifa staan als nu achter de blokkeerfriezen. Je laat kinderen met rust.

  2. Adriaan

   @BM, daar wil ik wel iets over zeggen. Zowel Antifa als Pegida zijn twee extremistische groeperingen en in mijn ogen verwerpelijk.

   1. Troelstra

    Ik zie wel degelijk een groot verschil. Pegida gaat niet zoals Antifa rode lijnen over door bijeenkomsten of demonstraties van anderen met geweld te verstoren.

  3. Altea-Hills

   Wat is er gebeurd in Utrecht met Pegida,ja juist,zij mochten niet demonstreren !!
   Dus gelul wat U heeft uitgekraamd !!

 11. Gosselaar333

  Dat de blokkeer Friezen een straf moesten krijgen vind ik volledig terecht. Het blokkeren
  van een snelweg is nu eenmaal strafbaar. Daar kom je niet onderuit. Vind de hoogte van de strafmaat volstrekt belachelijk. Racisme roepers zoals KOZP etc, roepen een hoop weerstand op in Nederland, overal waar ze verschijnen krijg je dit soort bizarre taferelen. Gelukkig krijgen ze een beetje tegengas.

  1. Baaz

   “Racisme roepers zoals KOZP etc, roepen een hoop weerstand op in Nederland…”

   En die weerstand zal steeds groter worden, wie vraagt krijgt in dit geval wel een beurt! Kappen met het gemorrel aan de Nederlandse tradities.

  2. Floris

   “Vind de hoogte van de strafmaat volstrekt belachelijk.”
   ———————————————————————
   Juist. En dat is waar het hier om gaat.

   Omgekeerde KLASSEJUSTITIE.

   En daar zijn nog honderden andere voorbeelden van.

   Zover is Nederland al gezakt.

 12. Groen Rechts

  Onzin dat de Blokkeerhelden de anti-Piet demonstranten het recht om te demonstreren beletten, ze hadden gewoon naar Den Haag kunnen rijden om daar op het Malieveld te demonstreren.
  Maar het doel van deze gasten was gewoon het verpesten van een leuke Nederlandse traditie uit pure rancune en haat tegen ons Nederlandse volk en haar eeuwenoude tradities.
  Hulde dus voor deze moedige Friezen, die hier even een stokje voor gestoken hebben.
  En eventjes in de file staan is vervelend maar zeker niet levensgevaarlijk hoor!
  Ik heb inmiddels ook een bedrag gedoneerd.

  1. blackface

   PvdA kan het nu geheel schudden in N.O. Friesland.
   Dit is geen arbeiderspartij meer, maar een stel draaikonten.

 13. Altea-Hills

  Het gerecht is een instelling van onze democratie,en dient de belangen van de meerderheid,want een meerderheid kan wetten aanpassen en wetten maken.
  Als het OM niet uitkijkt,dan kunnen ze wel eens weggestuurd worden,iets wat Wilders in de wet zou willen hebben,dat Rechters ontslagen kunnen worden als ze hun werk niet goed doen.
  Want kijk naar wat ze presteren met hun uitspraken,een gelukzoeker is vrij om te doen wat ze willen met de zegen van de rechters,maar ook de vreemdeling die zich heeft geparasiteerd in ons eens zo mooie Nederland,mag uitmaken van die rechters dat ons sint Nicolaas feestje niet meer mag met een zwarte Piet.
  Terwijl ik helemaal niet aan die zwarte mensen,cq negers heb gevraagd om naar Nederland te komen,dus is mijn vraag,wat doe je in mijn eens zo mooie Nederland,met anno nu wijken waar geen Nederlander zich prettig voelt.

  1. Ernst Quispel

   “iets wat Wilders in de wet zou willen hebben,dat Rechters ontslagen kunnen worden als ze hun werk niet goed doen.”

   Wilders wil hier iets dat men in Polen al heeft gerealiseerd: de politiek benoemt de rechters volgnes hun politieke voorkeur.
   In nazi-Duitsland functioneerde dat trouwens ook zo.

   Dat dit niets met machtenscheiding en rechtsstaat te maken heeft snapt elk verstandig mens, Altea-Hills kennelijk niet.

   1. Job Jansen

    Jeetje Ernst, jij bent echt verstandig. De Polen ook.

   2. Duke

    De machtenscheiding en rechtsstaat vandaag de dag in Nederland is lachwekkend.
    Rechterlijke uitspraken zijn politiek gekleurd (asielzoeker krijgt opzettelijk minder straf, want moet anders het land uit), de politie houdt zich bezig met politiek (doofpotten, iftar-bezoek, bezoekjes na onwelgevallige tweets, hoofddoekjespolitie proefballonetje, voorkeursbeleid voor vrouwen en allochtonen) en het OM die Wilders en de blokkeerfriezen aanpakt, maar Ollongren en anderen bewust laat lopen.
    Er is niets mis met een controle op het functioneren van rechters. Je kan godwinnen wat je wil, maar een controle op het functioneren is niet hetzelfde als een benoeming op basis van politieke voorkeur.

    1. Job Jansen

     @ Duke

     Dus?

     1. Duke

      Dus? Toezicht op het functioneren van strafrechters instellen. Op welke manier daar kun je van mening over verschillen, maar een levenslange benoeming zonder controlemechanisme is niet gezond in een rechtsstaat.
      Je kan het aantal keren dat een rechter wordt gewraakt, of beroep wordt ingesteld tegen zijn uitspraak als objectieve maatstaf nemen in vergelijking tot andere rechters op hetzelfde niveau. Je kan ook een subjectief element toevoegen en vragen aan de slachtoffers, nabestaanden, dader(s), deskundigen en willekeurige burgers wat ze vinden van de uitspraak.
      Je moet dan wel tot een goed oordeel kunnen komen over het functioneren van een rechter. Bij slecht functioneren, kans op verbetering, bij herhaaldelijk slecht functioneren moet een rechter kunnen worden ontslagen.

     2. Job Jansen

      Bedankt voor de toelichting. Volledig met je eens!

 14. DutchOutlaw

  Dat iedereen achter de “blokkerfriezen” staat is heel simpel uit te leggen aan onze linkse vriendjes. Dat komt namelijk om dat links zowat alles hier in Nederland verkloot en verkwanseld heeft. Dat het populisme groeit komt door het wanbeleid van links.
  Ga er even voor zitten,daar gaan we: Grote instroom van asielzoekers die vervolgens voorrang krijgen op huurwoningen (een Hollander moet er gemiddeld 8 jaar op wachten),
  krijgen ze ook een uitkering,huurtoeslag,zorgtoeslag en ga zo maar door. Dit zijn sociale voorzienigen waar werkend Nederland voor werkt. Vervolgens zitten we met overvolle AZC waar criminaliteit en onderlingen terreur de boventoon voert. Dan wil links ook nog meer Europa. Datzelfde Europa laat de grenzen lekker openstaan voor al die gelukszoekers die totaal hier niks te zoeken hebben en ook geen enkele bijdragen zullen gaan leveren (ik bedoel dus werken!). Ze zullen alleen handjes ophouden voor geld (waar wij wel voor moeten werken). En dat gespuis uit Afrika staat momenteel langs de grens (ik dacht met Kroatië) met zo’n 20.000 man (tegenover een handvol
  grensbewakers) gewapend met kapmessen om met geweld de grens over te steken
  om de EU verder binnen te trekken. Het zal je buurman worden!
  Overal in de EU terreurdreiging,Joden in Europa die op straat bedreigd worden door Moslims. Nog meer Moskeeën,nog meer Islam partijen in Europese parlementen.
  Nog meer Christelijke feestdagen andere namen geven zoals Winterfeest,lichtjesfeest
  en meer van dat soort achterlijke benamingen. Overal binnen Europa verkrachtingen door immigranten (het zal je vrouw of dochter maar zijn die dit overkomt).
  Overal lopen de haatpredikers vrij rond. Frauderende Turken/Marokkanen (moeten wij eens proberen!) Nederlandse schoolkinderen die op bezoek gaan in een moskee!
  Uitgeprocedeerde vluchtelingen die huizen kraken. Steeds meer hoofddoeken en soepjurken in de Nederlandse straten,en vloeiend Nederlands dat ze praten….maar niet heus. En integreren ho maar! En een pesthekel dat ze hebben aan onze Westerse levensstijl…allleen die Westerse uitkering bevalt ze weer wel (doen we toch nog wat goeds in hun ogen 🙂 En als er weer ergens een aanslag geweest is staan ze weer te juichen op die Islamitsche scholen (die ze overigens dan meteen moeten sluiten).
  Dan gaan weg gezellig onder leiding van kabinet Rutte het “verdrag van Marrakesh” ondertekenen,terwijl andere landen met bosjes afhaken vanwege de gevolgen.
  En zo zijn er nog héééél véééél van dit soort dingen (teveel om hier op te noemen) die
  de gewone Nederlander maar moet slikken. Tja en dat de Nederlander nú eindelijk in opstand komt tegen die idioten die tegen Zwarte Piet zijn daar kon je op wachten.
  Nederland komt langzamerhand in opstand tegen de idioten van Kick Out Zwarte Piet en die idiote rechters van het OM en deze flut regering en zijn EU-vriendjes.
  Dus kijk ook niet vreemd op aanstaande zaterdag dat de Nederlanders wederom die malloten van die anti zwarte pieten club gaan tegenhouden. Ik geef ze groot gelijk!
  Dus onze linkse vriendjes moeten niet zo zielig doen want wat er in Nederland nu gebeurt is hun eigen schuld. Eigen schuld zou ik zeggen. En links wordt overal afgemaakt,zowel in andere Europese landen en Amerika en Midden Amerika.
  It’s payback time!!!!

  1. Job Jansen

   @ Dutch

   Helaas Dutch, Veel Nederlanders zijn laf. Gaat niet gebeuren. En zij die wel in geweer komen worden kapot gemaakt. Begin maar vast te wennen aan het idee te emigreren… of als je het waard vind jezelf en je gezin op te offeren voor een heleboel landverraders?

   1. TD

    HaHa, deze antie zwartepieten akties zullen ervoor zorgen dat bij de volgende tweedekamer verkiezingen de PVV veel zetels zal gaan krijgen!
    Want veel gewone mensen zijn verontwaardigd,door de arrogantie waarmee deze relatief kleine groep denkt deze voor hen ingebakken traditie wil boycotten.
    De kleine overwinning die men misschien boekt “roetveeg piet”,gaan ze duur betalen!
    Dit krijgt een boomerang effect!

 15. DutchOutlaw

  Hi Job,

  Misschien dat ik maar naar Mars ga,geen Rutte of een Juncker of hoofddoek figuren.
  Lekker rustig 🙂

 16. Robert Leiden

  De reden van de veroordeling:
  “…De rechtbank oordeelt dat geen sprake is van vergelijkbare zaken. ‘Deze actie was gericht tegen een specifieke groep weggebruikers. De versperring had ten doel de inzittenden van de bussen het onmogelijk te maken gebruik te maken van hun grondrecht…”

  En de grondwet is de basis van onze cultuur, waarden en normen.
  Iedereen die daaraan komt wordt terug het hok in gejaagd.
  Alleen jammer dat men dan ‘beloond’ wordt met zo’n lullig taakstrafje.
  Waardeloze PVV rechters… 🙂

  1. Robert Leiden

   Eigenlijk moet je om Friesland een heel hoog hek plaatsen.
   Men wil eigen paspoort, eigen taal? Dan ook een eigen grens!
   En uit het Koninkrijk, zelf de broek op houden!

 17. Meriadoc Brandebok

  Op de desbetreffende dag heeft een motorrijder de bus afgesneden en dreigende handgebaren gemaakt. Niet alleen was dit voor enkele inzittenden traumatisch, ook kostte het harde remmen een inzittende een hersenschudding en viel een cameraman tegen de raam van de bus. Met het tegenhouden van deze bussen gingen de Friezen over de schreef: van deze organisatie was geen gevaar te verwachten, de burgemeester had toestemming gegeven; het recht op demonstrstie werd door de Friezen met voeten getreden.

  De verkeersveiligheid werd ernstig in gevaar gebracht, doordat er de kans was dat een auto-ongeval kon plaatsvinden. Automobilisten ondervonden hinder van de wegblokkade en konden hun reis niet voortzetten. Het laten uitrukken vam de politie heeft de belastingbetaler geld gekost, en als die niet de-escalerend had opgetreden, was het niet ondenkbaar dat het conflict uit de hand was gelopen.

  De Friezen zijn misdadigers die medeburgers in gevaar hebben gebracht. Niets meer en niets minder. Het zijn geen helden, het zijn wetsovertreders. Des te kwalijker dat de Friezen op geen enkele wijze spijt hebben betuigt voor hun misdadige wangedrag. De domheid regeert. De stompzinnigheid domineert.

  1. marco1

   Enkele inzittende traumatische ervaring? Zal overdreven zijn en zo niet beseffen ze misschien wat het met de kinderen had kunnen doen.

   1. Meriadoc Brandebok

    Als een man in een hoodie tegen de bus staat te bonzen en de bus afsnijdt kan dat voor mensen traumatisch zijn. Vooralsnog heeft niemand het bewijs kunnen leveren dat de organosaties in die bussen voornemens waren de kinderen te grazen te nemen, dus die vlieger gaat evenmin op.

    1. ildib

     Er zaten helemaal geen mensen in die bus, slechts links genetisch afval!

    2. marco1

     Ja kan. Wat betreft de kinderen en hun voornemens hebben ze bij andere intochten al eens laten zien.

     1. Meriadoc Brandebok

      Marco1, de kern is dat er geen indicatie is dat men zich bij deze intocht zou bezondigen aan gewelddadig optreden. Dit heeft de rechter glashelder uiteengezet in zijn vonnis, waarmee ook het laatste argument om het wangedrag van de Friezen te rechtvaardigen in de prullenbak kan.

     2. Ernst Quispel

      Dat is juist, Meriadoc, de demonstranten hadden geen enkele intentie om het kinderfeest te verstoren.

     3. Baaz

      Dat weet jij helemaal niet, of was je erbij?

     4. Baaz

      “het wangedrag van de Friezen”

      Het mooie van DDS is dat je dit gewoon kunt publiceren als mening, en dat is het.

    3. Troelstra

     Zegt Michael van Zeijl van De Grauwe Eeuw jou iets?

     Michael van Zeijl deed op Facebook deze oproep:

     “Zit niets anders op.. we moeten een prijs op het hoofd van Sinterklaas zetten. Dubbele prijs als het tijdens de Nationale intocht is ZODAT ALLE KINDEREN ER GETUIGE VAN ZIJN, ZELFS MASSAAL ONDER ZIJN HERSEN EN BOTSPLINTERS BEDENKT ZITTEN.

     … ”

     En dit soort vuilnis was dus voornemens naar Dokkum te komen. Goede zaak dat dit soort vuilnis buiten bereik van kinderen gehouden is gebleven.

  2. Baaz

   “De Friezen zijn misdadigers die medeburgers in gevaar hebben gebracht.”

   Jij hebt ook recht op je eigen mening.

  3. Siemien

   @Occult fantasietje, even feitelijk hè, er is niemand in gevaar geweest, er zijn geen ongelukken gebeurt, de suggestieve voorbeelden die steeds geschetst worden “de kans was dat een auto-ongeval kon plaatsvinden.”
   Verder is het zo dat de politie tegenwoordig bakken met geld kwijt is aan het afzetten van hele omgevingen, controleposten etc, etc, omdat de zogenaamde vredelievende “demon”stranten het nodig vinden om een kinderfeest, onder het mom van demonstratie, te verzieken.
   Daar hoor ik je niet over..

   Wat betreft de traumatische ervaringen?!!! wat denk jij wat kinderen aan traumatische ervaringen hebben opgelopen toen er een stel boze zwarte mensen, want vriendelijk demonstreren is het natuurlijk niet, tussen de kindertjes ging staan.
   Over spijt betuigen gesproken…

   Ik kots echt op gasten zoals jij, Ernst en co, jullie zijn werkelijk waar, het uitschot hier, en het wordt tijd dat Nederland nog veel harder gaat schreeuwen en opkomt voor haar tradities (zonder geweld uiteraard, al jeuken de handjes natuurlijk wel..)..

   1. Ernst Quispel

    “Wat betreft de traumatische ervaringen?!!! wat denk jij wat kinderen aan traumatische ervaringen hebben opgelopen toen er een stel boze zwarte mensen, want vriendelijk demonstreren is het natuurlijk niet, tussen de kindertjes ging staan.”

    Kleine kinderen kunnen Zwarte Piet inderdaad soms als bedreigend ervaren.

    1. Siemien

     En wat wil Ernst je nu met deze opmerking bereiken?

     1. Siemien

      Ernst je bent ook wel een vies misselijk mannetje hè, ik mag hopen dat je pc-tje/laptopje/smartphone kapot mag gaan, want wat ben jij toch een vuile vieze smerige schoft natuurlijk, over de ruggen van kindertjes, nou vindt jij dat natuurlijk prima getuige jou sympathieën voor pedofilie, dit soort comments te plaatsen.

     2. Ernst Quispel

      Ik leg je impliciet racistische zienswijze bloot, Siemien.

      Figuren als jij maken hier van dag tot dag duidelijk dat de anti-Pieters een reëel punt hebben.

     3. Ernst Quispel

      “nou vindt jij dat natuurlijk prima getuige jou sympathieën voor pedofilie”

      Je bent een gestoorde aap, Siemien.

     4. Siemien

      Nee hoor dat doe jij niet, jij plempt je eigen vieze smerige racistische sympathieën hier neer.

     5. Siemien

      Nee hoor Ernst ik leg impliciet jou pedofiele zienswijze bloot,

     6. Ernst Quispel

      jouw

     7. fockingworst

      @siemien @ernst wil ook graag mee doen met reaguurders zoals jij baaz en nog vele anderen.
      @ernst heeft moeite met de sociale cohesie hier op dds.
      @ernst wil daarom een beetje opvallen en gaat soms een beetje schreeuwen en wild om zich heen slaan en vaak tikt ie op zijn toetsenbordje dingetjes neer die om aandacht schreeuwen.
      @ernst schrijft dan ook van die verwarde zinnetjes.
      @ernst mag dat allemaal doen bij dds.
      @ernst wil ook meedoen.
      @ernst toe maar jij mag ook wel reaguren.

     8. Baaz

      “Je bent een gestoorde aap, Siemien.”

      Dat is jouw mening, gelukkig lopen de meningen over Siemien uiteen. Bovendien verval jij in dit soort conclusies als je bent uitgekletst, het advies is dan ook om te stoppen met kletsen. O ja… taalneuqen, ook zo’n lastige eigenschap op het moment dat je geen woorden meer hebt.

     9. Floris

      “Je bent een gestoorde aap, Siemien.”
      ——————————————–
      Naar eigen zeggen scheldt Quispel nooit.

      Zijn woord is minder waard dan het papier waarop het geschreven is.

     10. Baaz

      Toiletrol keur ik ook goed.

 18. HW

  Maar ja, die partijen zijn er toch niet voor de Nederlandse bevolking, je weet wel wit en blauwe ogen.
  Nee, wij witten mogen alles betalen, want daar hebben ze ons voor nodig en zij geven het wel uit aan gratis zorg voor asielzoekers, huisvesting en een inkomen.

 19. HW

  Het is eigenlijk een schande. Hebben we al die aanhangers van KOZP hier opgevangen toen zij het zwaar hadden en nu moet Zwarte Piet opstappen.
  Waar moet hij naar toe, in Afrika willen ze hem ook niet hebben, zie Ghanees Jefrie.
  Pure discriminatie van die Jefrie van KOZP. Een strafvorm zou moeten zijn het intrekken van zijn verblijfsvergunning, want hij is intolerant voor anders denkenden en dat mag volgens onze grondwet niet.

 20. 125cc

  De 38% van Nederland die het wel eens is met straffen worden dus omschreven als “een paar linkse verdwaalde mafketels.” Ik ben als FvD stemmer zeker niet links maar wel eens met straffen. Voor of tegen zwarte Piet, in Nederland hebben we demonstratie recht en het is alleen aan de rechter of burgemeester om deze te voorkomen.

 21. Peacepipe

  De rechter heeft het niet handig aangepakt. Door deze uitspraken heeft die meer dan half Nederland tegen zich in het harnas gejaagd. Daardoor wordt voor steeds meer mensen duidelijk dat onze tradities en cultuur systimatisch worden ondergraven.
  Ze had ze ook allemaal kunnen veroordelen zonder oplegging van straf met als toevoeging dat dit valt in de categorie “Eens maar nooit meer”.

  1. Baaz

   Had de rechter anders besloten dan zou links misschien wel met scherp hebben geschoten, dat doen ze nog wel eens op links.

 22. TD

  Door dat gehannes over zwartepiet en de straffen die de rechter uitsprak tegen de mensen die de blokkade hadden gerealiseerd gaan veel mensen nadenken!
  “Jan Doorsnee” pikt dit niet,ze gaan wakker worden!
  Bij de volgende tweedekamer verkiezingen naar PVV,wedden?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.