Peiling: overgrote meerderheid vindt straf Blokkeerfriezen volstrekt belachelijk

Geen categorienov 11 2018, 17:00
Alleen een paar verdwaalde linkse mafketels staan achter veroordeling door de rechtbank in Leeuwarden.
Uit de crowdfundingsactie voor de Blokkeerfriezen blijkt al dat zij zich gesteund weten door -- nou ja, eigenlijk het hele Nederlandse volk. De dappere Friezen hebben namelijk al meer dan anderhalve ton opgehaald voor hun hoger beroep. Dat zegt heel veel over de steun die zij genieten.
Toch is het vriendelijk van Maurice de Hond dat hij de mensuh even gepeild heeft. En wat blijkt? Jawel, inderdaad: de overgrote meerderheid staat pal achter de Blokkeerfriezen en vindt hun veroordeling volstrekt belachelijk.
Screen Shot 2018-11-11 at 16.55.06
48% van de kiezers vindt dat de Friezen helemaal geen straf hadden moeten krijgen. 14% vindt de straf te hoog. Met andere woorden, 62% van de Nederlanders is het niet eens met de uitspraak van de rechtbank.
De enigen die wél achter de veroordeling zijn kiezers van extreemlinkse partijen. "Deze straf is de juiste" zegt 52% van de GroenLinksers. 52% van de PvdA'ers denkt daar net zo over. Onder D66'ers is die groep ook vrij groot met 44%. Bij alle andere partijen -- ja, zelfs bij de SP -- bevinden zij die achter het vonnis staan zich in de minderheid. Ja, zelfs SP'ers vinden de uitgedeelde straffen belachelijk.
Eigenlijk zegt het alles over de PvdA, GroenLinks en D66 dat hun achterbannen de enigen zijn die de veroordeling steunen. Wat een knetterlinkse partijen zijn dat zeg, en dan ook nog eens met een totalitaire insteek.
Afijn. De meerderheid van de Nederlanders is dus wél weldenkend. Goed om te weten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten