Het nieuwe normaal: Politieagenten in het nauw door honderden jongeren

Woordvoerder Politie Veldhoven vertelt over hoe twee agenten de veiligheidssituatie niet in de hand hadden. Bron: YouTube / Screenshot 0:44 / 0:55
Agenten aangevallen door groep jongeren in Veldhoven Omroep Brabant
Foto: Woordvoerder Politie Veldhoven vertelt over hoe twee agenten de veiligheidssituatie niet in de hand hadden. Bron: YouTube / Screenshot 0:44 / 0:55 Agenten aangevallen door groep jongeren in Veldhoven Omroep Brabant

In Veldhoven kwam het gisteren meerdere malen tot opstootjes tussen jongeren en de politie. Een incident waarbij agenten trachten een 18 jarige man te arresteren voor het beledigen van een ambtenaar in functie liep uit in een klein slachtveld waarbij een bende tieners de agenten omsingelden. De agenten werden geslagen en geduwd waardoor zij genoodzaakt waren geweld te gebruiken ter verdediging van hun positie. Uiteindelijk moesten hulptroepen worden ingezet om de groep jongeren onder bedwang te krijgen. 

Niet alleen in het Brabantse Veldhoven, maar ook in Zaamslag was het raak en kreeg de politie het aan de stok met groepen jongeren. Slechts één persoon werd uiteindelijk aangehouden. Te verwachten is dat de jongeren allemaal een nachtje de cel in moeten om hen mores te leren, maar niet in Nederland. Uiteindelijk moesten er in Veldhoven troepen aan te pas komen om de twee geblokkeerde agenten te bevrijden. Jongeren hadden zich om hen heen verzameld en begonnen de dienders te slaan en te schoppen. Die trokken vervolgens hun wapenstok om de jongeren op afstand te houden. Dat hielp enigszins, maar er was toch noodzaak voor inzet van hulptroepen. Dus die werden ingeschakeld.

In Zaamslag werd een kleine burgeroorlog uitgevochten toen zo’n honderd (!) jongeren met elkaar slaag kregen. Een politiehond beet vervolgens een persoon en deze zou mee moeten naar het bureau, maar doordat de jongeren chaos creëerden, kon de gebeten jongeren niet worden aangehouden. Zij verdwenen in de menigte. Voor het hinderen van de instanties is uiteindelijk één persoon opgepakt in Zaamslag. Het is vreemd dat in Nederland grote groepen jongeren slaag raken met de politie. Dit zijn nieuwsberichten waaraan ik moet wennen, want toen ik opgroeide in de roaring 90’s hoorde ik dergelijke berichten niet. Maar wellicht is mijn herinnering hieraan debet.

Hoe het ook zij, in Nederland is het ondertussen normaal dat grote groepen ‘jongeren’ de straat op gaan om oorlogje te spelen. Wat een gaaf land!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

37 reacties

 1.   

  Zijn die agenten niet uitgerust met een vuurwapen, ik maak mij toch sterk dat als er een aantal worden neergeschoten die flauwekul snel is afgelopen.

  Dit soort excessen krijg je wanneer de overheid watjes gedrag vertoont.

 2.   

  Het wordt hier hoe langer hoe toffer in NL, criminaliteit daalt en gevangenissen sluiten door gebrek aan criminelen, ik constateer iets anders, maar dat zal aan mij liggen. Gaaf land, was dat niet wat Rutte zei?

 3.   

  DDS: Politieagenten overzagen mini-burgeroorlog met honderden gewelddadige jongeren
  .
  Eindhovens dagblad: Een groep van zo’n vijftien jongeren is zaterdagnacht in Oerle de politie te lijf gegaan.
  .
  Laten we het eens hebben over nep-nieuws in de MSM.
  .

  1.   

   Google maar op politie slaags met jongeren in Zaamslag.

   1.   

    In Zaamslag dreven de politiemensen met een lichte corrigerende tik :-) van de wapenknuppel een zwerm vechtende jongen uiteen. Nergens wprdt vermeldt dat de ongeveer honderd jongeren de politie in het nauw brachten.

    1.   

     wprdt
     een zwerm vechtende jongen

  2.   

   Alleen het nep nieuws ?waarom ook niet
   nep regering
   nep geloof
   nep pollitie
   nep rechters
   nep zakken vullers in Brussel
   nep reageerders .
   nep vluchtelingen
   nep experts
   nep uni`s
   nep titels

  3.   

   @Spaanse Kok
   Het is nog vroeg voor jou??
   Verschillende plaatsen.
   1 In Oerle (bij Veldhoven).
   1 In Zaamslag (bij Terneuzen)werd een kleine burgeroorlog uitgevochten toen zo’n honderd (!) jongeren met elkaar slaag kregen.

   Laten we het eens hebben over Nep nieuws creëren, terwijl dit artikel geen nep-nieuws is!

  4.   

   Spaanse kok vind het ook prima als met name allochtonen jongeren op politieauto’s gaan dansen.
   Uiteraard vind Spaanse kok het prima dat politieagenten gemolesteerd worden, of beter vind Spaanse kok dat agenten gewurgd worden, want ja het is immers nep-nieuws..

   1.   

    Dat lees ik nergens

    1.   

     Ik ook niet

     1.   

      Staat ook nergens

     2.   

      Baaz is een condomicus

 4.   

  Teunis, waaruit maakt u op dat het honderden jongeren betrof? Ik lees dat vijftien jongeren de politie hinderden in hun werk en er versterking werd opgeroepen toen zij geweld begonnen te gebruiken.

  1.   

   Beter het artikel lezen zeikerd voordat je commentaar geeft!

   ‘In Zaamslag beet een politiehond twee mensen en is een twintigjarige man is opgepakt. Ongeveer honderd jongeren kregen het op straat met elkaar aan de stok. Omdat de situatie onoverzichtelijk was, beval de politie dat ze weg moesten gaan maar dat gebeurde niet een-twee-drie. Na een paar waarschuwingen trokken agenten de wapenstok en dreven de groep uit elkaar.

   De twee mensen die de hond had gebeten, verdwenen in de menigte. De twintigjarige man, uit Clinge, hinderde de politie en is daarom opgepakt.’

   1.   

    Dit commentaar is verhelderend, ildib, want Teunis schrijft toch echt iets anders.

    Het artikel: “Ongeveer honderd jongeren kregen het op straat met elkaar aan de stok.

    De kop: “(…) Politieagenten in het nauw door honderden jongeren

    Dit kloptdus niet. Ik wil niet zeuren, maar ik stel prijs op accurate berichtgeving, weet u.

    1.   

     Je wilt wel [email protected] Het zijn jongeren die geen gezag meer hebben voor het gezag. Zeg daar iets zinnigs over. Het wordt meer dan hoog tijd dat politie en andere handhavers meer mandaat krijgen. Het zijn allemaal incidenten die bijna dagelijks voorkomen. De verloedering daalt niet Guus, ze vermeerdert.

     1.   

      En mandaat zou daar iets aan veranderen? Kijk naar de United States, Veel mandaat, het helpt niet. De staat is per definitie onderdrukkend en niet iedereen is gelijk. Wat niet gebaseerd is op kwalificaties maar afkomst.

     2.   

      @adriaan @aytS heeft net zijn comming out als anarchist gedaan(eigen woorden van aytas)
      Het liefst word @aytas de hele dag lastig gevallen door hele roedels marokkies.
      Aytas=synoniem voor hersendood

    2.   

     Je bent gewoon een enorme zeikhufter Geluk en niet anders, je zeikt om het zeiken trol.

    3.   

     kloptdus

     1.   

      Bedankt voor de correctie, Baaz.

     2.   

      gister

   2.   

    Het wordt steeds gekker, mensen die een hond hadden gebeten… Hoe kom je er op ? Het arme dier.

 5.   

  Volgens de MSM is er helemaal geen criminaliteit meer.
  Maar ja
  Die noemen kinderen die doodverkracht worden door roedels islamisten dan ook vriendinnen van ‘loverboys’.
  Statistieken mon frère
  Statistieken
  Alles draait om de statistieken
  En dus is iemand die een klein meisje dood verkracht een slachtoffer
  En iemand die hier tegen protesteert erger dan Adolf Hitler
  Zie ondermeer casus Tommy Robinson.

  De NLse justitie/OM/regering (die doodseskaders financiert in het M-Oosten met goedkeuring van de Christen/islam Unie) zet in op sharia politie en thought crimes.

  1.   

   Adolf Hitler beheerst uw geest, zielig.

  2.   

   ‘Zie ondermeer casus Tommy Robinson.’

   Weer de slachtoffer rol. Tommy robinson heeft nooit een andere straf gehad dan anderen voor zelfde vergrijpen, statistieken.

   1.   

    @Aytas en hieraan herken je diegene die het vooral een beetje bagatelliseren ga eens in op de inhoud Aytas ipv elke x je stokpaardje over slachtofferrollen uit de kast te halen?

   2.   

    voor zelfde vergrijpen

 6.   

  Ach, dat compenseert de politie dan weer, door met nieuwe verborgen camera’s nog meer mensen te flitsen voor lullige overtredinkjes.
  Het straatwerk, daar zijn de dienders niet goed in, maar op andere terreinen, die lekker anoniem zijn en toevallig goed samengaan met extra staatsinkomsten zijn ze wel weer goed.

  1.   

   Wat een onzinnige opmerking.

 7.   

  Beledigen van een ambtenaar in functie, nou da’s een giller. Zijn die broekies zo snel op hun pik getrapt. Alweer tonen ze aan niet met deze situaties om te kunnen gaan. incompetent zootje.

 8.   

  Dat groepen jongeren de politie hinderen en in gevecht gaan is natuurlijk niets nieuws!! Alleen het feit dat het nu in het nieuws komt geeft aan dat er wat aan de hand is, Wat ze dus niet openlijk mogen verklaren. Ivm de achtergrond van de jeugdige daders moet worden beschermd.

 9.   

  De dienders moeten betere rechtsbescherming genieten. Korpsleiding boeit het allemaal niets, zolang de targets maar gehaald worden voor de mooie cijfers. Om de haverklap worden agenten om niets voor de rechter gesleept door laffe daders. De rechtspraak kan ook wel een boost gebruiken met al die slappe oorvijgen i.p.v. reële straffen. Pistool kan je ook maar beter in je kluisje laten. Want o wee als hem gebruikt om je vege lijf of die van hulpeloze burgers te redden.

 10.   

  De normen en waarden liggen een heel stuk lager dan pak hem beet 25jaar geleden. De jeugd word steeds brutaler en respectlozer. Waarschijnlijk zal dit alleen maar verergeren.

 11.   

  Dit is weer eens het begin van het einde.

 12.   

  Teunis, is er wellicht een mogelijkheid de kop aan te passen? Deze omvat een evidente onjuistheid en dekt de lading niet. Je schrijft nota bene zelf dat “zo’n honderd jongeren met elkaar slaag kregen”. Nu lijkt het op clickbait.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!