PvdA-Statenlid opgestapt na belachelijke tweet die PVV met nazi’s vergeleek

Altijd heerlijk, van die PvdA-regenten die lukraak met nazi verwijten lopen rondstrooien en dan een enorme backlash veroorzaken. Dat gebeurde bij René van der Goot uit Groningen, die de PVV in verband bracht met miljoenen slachtoffers uit de Tweede Wereldoorlog. Dat meldt De Telegraaf.

Een ‘Twitter-fittie’ heeft de man de kop gekost. In een discussie op het social-media platform slingerde Van der Goot ineens een zogeheten Godwin de ether in. Een briljante tactiek die lange tijd heeft gewerkt om mensen de mond te snoeren, maar behoorlijk aan kracht heeft ingeboet. Terecht dus dat de man dit niet langer en pijnlijke wilde maken dan nodig is en snel is vertrokken.

PVV-fractievoorzitter Ton van Kesteren in de Provinciale Staten reageerde met ‘terecht’ op het besluit van Van der Goot om te vertrekken. Hij is van mening dat negatieve berichten vanuit de PVV als een veel groter schandaal worden gezien dan bij een partij als de PvdA. Van der Goot en de PvdA zouden volgens hem geluk hebben dat de mainstreammedia met twee maten meet.

Mooi dus dat wij even bij kunnen dragen aan het afbreken van die scheve verhoudingen! Dat kinderachtige gedoe om de PVV met nazi’s of fascisme te vergelijken verliest steeds meer zijn kracht maar zal heus nog wel een paar ‘slachtoffers’ als Van der Goot eisen voordat het helemaal is afgelopen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

54 reacties

 1. fockingworst

  Deze uitspraak doet me denken aan uitspaken van eental aliassen hier op dds.

  1. Blue monday

   Wat zeg je Baaz?

 2. Sibvach

  “Accuse the other side of that which you are quilty”.

  – Joseph Goebbels –

  Die 60 miljoen doden kwam door een linkse hobby, net als het communisme, stalinisme, maoisme enz.

  1. Baaz

   Adolf was ultralinks, er kwamen dan ook heel wat kogels vandaan.
   ~Baaz~

   1. Sibvach

    Dat is correct. Het zijn de nazi’s die nazi roepen zoals de racisten racisme roepen.

    Ze gaan allemaal geruimd worden.

    1. Aytas

     Tuurlijk joh, daarom noemen neo Nazi zich rechts. Als dit jou helpt om in slaap te vallen veel succes ermee.

     1. Blue monday

      Wat een gore onzin, jammer dat deze idioten niet door hebben dat ze niet langer geloofwaardig zijn.
      Dat statenlid is een stuk geloofwaardiger en zelfkennis.

     2. Baaz

      “Wat een gore onzin…”

      Toch niet hoor, de geschiedenis kun je namelijk niet overnieuw doen.

     3. Sibvach

      Dat is idd hoe ze zich noemen, die verdomde socialisten….

      De fascistische Antifa noemt zich anti-fascisten.

      Enge mensen zijn het.

     4. Tguard

      antifa noemt iedereen racist, fascist beste aytas. Zonder enig argument of gesprek te voeren. Ga toch heen

     5. Aytas

      Tquard
      Wat wil je nou eigenlijk zeggen. Dat de pvv standpunten dichter bij nationaal socialisme (geen nazisme) staan dan die van groen links valt simpel weg niet te ontkennen.

      Dat jij vindt dat er geen racisme en fascisme is wil niet betekenen dat het niet bestaat. Ik vind de pvv overigens niet racistisch, ze schurken tegen fascisme aan.
      Baudet is een racist en fascist. Ga heen en vermenigvuldig u vooral niet, er is genoeg onverdraagzaamheid in de wereld.

     6. Tguard

      Beste Aytas,
      Wat ik wil zeggen is dat zowel uiterst rechts en uiterst links eigenlijk gewoon eens de monden moeten snoeren.
      Over de PVV en FVD heb ik niets gezegd. Overigens zijn beiden partijen niet uiterst rechts. Oké Nationalistischer dan groen links en de SP die op hun beurt ook niet uiterst links zijn.
      Nee het gaat mij juist om antifa en de neo nazis die elk debat doodslaan met hun zogenaamde argumenten.
      Waardoor ze elk fatsoenlijk gesprek afwijzen.
      Overigens denk ik niet dat dhr Baudet een rascist oid is maar goed u mag daar anders over denken. Ik denk dat een ieder mag zeggen en denken wat hij wil maar als je tot een fatsoenlijk gesprek wilt komen heeft heen en weer schreeuwen weinig zin.

     7. toetssteen

      Warum sind wir socialisten. Ff googlen en u krijgt de lezing van Herr G

     8. sjun

      Voor zover bekend kwam Stefan Wijkamp uit Oosterbeek met links stemadvies. Hoe kom je erbij dat zij zichzelf rechts noemen? https://www.youtube.com/watch?v=66KI8K7LoyQ

  2. Floris

   ““Accuse the other side of that which you are quilty”.

   – Joseph Goebbels –”
   —————————————————————
   Op DDS zitten een aantal trollen die daar ook een handje van hebben.

   1. Baaz

    Het verdraaien, inderdaad.

    1. Sibvach

     Het is zo duidelijk.

     Wie schreeuwt er over nazi – De nazi’s.
     Wie schreeuwt er over racisme – de racisten.
     Wie schreeuwt er over fascisme – de fascistische Antifa.

     Ze zijn zo zielig dat ze denken dat ze daar mee wegkomen. De identitaire zullen het laatste woord gaan krijgen en de waanzin terugdraaien.

     Jammer dat er met die racistische, fascistische socialisten nooit te praten viel.

 3. Top

  Oh Oh, wat erg allemaal. Heb ik, daar nu zo mijn best voor gadaan, op school?

  1. Blue monday

   Als jij je best gedaan had op school en en goed boek over de 2e Wereldoorlog had gelezen, wist je dat dit de grootste onzin is.

   Je weet het ook wel, maar trollen is natuurlijk ook leuk toch?

 4. C.A.Barstow

  Van de media zullen die rooien geen last hebben,
  die zijn zelf zo links als maar zijn kan, vandaar dat ik ook niet naar radio 1 e.d luister.

 5. Blue monday

  Zoals te leze is stapt het statenloze geheel uit eigen beweging op omdat hij zich niet meer geloofwaardig vindt….

  Kortom, hij vindt dat hij politiek zelf een flater heeft geslagen en daar als politicus zijn conclusies moet trekken.

  Ik zeg tegen Wout en DDS…i.p.v. direct als een gek op alles waar PvdA staat direct na te trappen, je toch kan stellen dat ie ruggengraat heeft.

  Ik bedoel maar, hoeveel PVV’ers, het staat zelfs in het verkiezingsprogramma,
  noemen het (nationaal) socialisme in een adem.

  al een PVV’er die daar zijn politieke topbaantje voor opgeeft gezien? Ze zitten er allemaal nog, Bosma voorop.

  1. robroy

   Zegt lamlul hahahaha zonder te blikken of blozen man jij verraad je eigen moeder nog vuile nazi

   1. Heinz

    Heel grof @robroy ! Zo’n aantijging. Daarop zou gemodereerd moeten worden, robroy! En dan ook nog eens met een taalfout.

   2. van Urk

    De nazi,s waren anders bloedserieus als ze zichzelf socialisten noemden. Zo schreef propagandachef Goebbels in zijn dagboek op 16 juni 1941 -vijf dagen voor de aanval van nazi-Duitsland op de Sovjet Unie- dat met die aanval het tijdperk zou aanbreken van het ware socialisme, ”Der echte Sozialismus”. Tijdens privegesprekken met o.a. Albert Speer en Hermann Rauschning begin jaren dertig, gaf Hitler ruiterlijk toe dat hij veel te danken heeft aan zijn erfvijand Marx en vaak pochte over zijn grote kennis van Marx boeken. De narcist Hitler was ervan overtuigd dat hij zelf een betere variant had bedacht van het socialisme. Als men de verslagen naleest van bijeenkomsten van de SDAP voor de oorlog, gingen hun politieke leiders regelmatig in op de verschillen tussen nationaal-socialisme en sociaal-democratie. Ze erkenden dat de nazi,s stonden voor een bepaalde vorm van socialisme, maar wezen erop dat het socialisme van Hitler gebaseerd was op het oorlogszuchtige Fuhrer-principe en rassenwaan, in tegenstelling tot het meer verbroederde, internationale socialisme van de SDAP. Je kan je dus afvragen waarom we in de periode na de tweede wereldoorlog zo,n eendimensioneel beeld voorgeschoteld kregen van de nazi,s als extreem-Rechtse beweging. Misschien kwam de herinnering aan Hitler als socialist niet zo goed uit in een periode waarin politiek Links vaak morele superioriteit claimde ten opzichte van politiek Rechts.

    1. Floris

     “Je kan je dus afvragen waarom we in de periode na de tweede wereldoorlog zo,n eendimensioneel beeld voorgeschoteld kregen van de nazi,s als extreem-Rechtse beweging. Misschien kwam de herinnering aan Hitler als socialist niet zo goed uit in een periode waarin politiek Links vaak morele superioriteit claimde ten opzichte van politiek Rechts.”
     ————————————————————————-
     Uiteraard is dat de reden.

     “Er zijn verschillende verklaringen mogelijk voor het rechtse imago dat aan Hitler kleeft. Stalin was zijn grote rivaal in de wedkamp der dictators. Stalin was links, dus gelooft iemand die onbekend is met Hitlers ideologische achtergrond en politiek al snel dat Hitler dan wel rechts zal zijn geweest. Zowel fatsoenlijke sociaal-democraten als neostalinisten hebben er belang bij om Hitler als rechts af te schilderen. Voor de sociaal-democraten geldt dat hun sociaal-economische politiek gênant veel op die van Hitler lijkt. Anders dan Stalin wilde Hitler niet een almachtige staat die alle productiemiddelen bezit, maar wel een bemoeizuchtige staat, die voor de mensen zorgt en bepaalt wat goed voor hen is. Veel keurig nette naoorlogse politici wilden net als de NSDAP een geleide loonpolitiek, hoge overheidsuitgaven, nationalisaties, een verzorgingsstaat en een bedillerige Moeder Overheid. Maar ze verzwegen zoveel mogelijk de overeenkomsten tussen hun beleid en dat in het vooroorlogse Duitsland. Hitler mocht niets gemeen hebben met hedendaagse politici. Hij was immers de duivel in eigen persoon. Hij verdiende die reputatie doordat hij de Tweede Wereldoorlog was begonnen en zes miljoen joden had laten vermoorden. Dat is heel slecht en het is dan ook geen wonder dat de sociaal-democraten Hitler liever niet als links geafficheerd wilden zien.”

     Bron: MeerVrijheid, Was Hitler Links?

     1. Ernst Quispel

      Er is een meer houtsnijdende reden: het beleid van Hitler had niets met socialisme of communisme te maken. Hij streefde geen collectivisatie van de productiemiddelen na, geen nivellering van inkomen en vermogen, hij sprak niet over internationale klassenstrijd, hij zag het Marxisme als zijn grote vijand en vermoordde en vervolgde alles was links was.

      Als je Hitler links noemt heb je een gaatje in je hoofd.

    2. Blue monday

     Het reageren niet waard…en Tsja het zegt al veel dat u Goebels
     Citeert en geloofd.

     1. van Urk

      Wie zegt dat men Marx moet gaan geloven. We hebben te maken met geschiedenis waar Links tegenwoordig heel goed in is om die te vervalsen. U kunt niet ontkennen dat de Linkse paradepaardjes onder de noemer sociaal beleid als ziekenfonds, ontslagbescherming, kinderbijslag etc. allemaal te danken hebben aan de nazi,s.

     2. Sibvach

      Ik had zo graag gewild dat u of iemand anders hier nou eens inhoudelijk op gaat reageren, BM.

      “Het reageren niet waard” beschouw ik dan ook als “hier heb ik niks tegen in te brengen”.

   3. Blue monday

    Robroy zei:

    “Zegt lamlul hahahaha zonder te blikken of blozen man jij verraad je eigen moeder nog vuile nazi”

    Arme jongen….

 6. plakband

  PvdA-statenlid opgestapt. Nou, dat opstappen kennen we. Gewoon een lange tijd freewheelen op kosten van de samenleving. Ondertussen de relaties warm houden en er duikt vanzelf wel en mooi maar feitelijk overbodig baantje voor hem op.
  De PvdA heeft haar bestaansrecht verloren maar de oude partijbonzen hebben nog steeds cruciale maatschappelijke functies in handen.

  1. henkC

   Zal wel burgemeesters postje worden….

 7. Arie B

  Ook geen wachtgeld geven dit stuk verdriet. Past wel echt in de PVDA traditie van demonisering van andersdenkenden.

 8. Heinz

  Het woord ‘nazi’ mag ook wel op de lijst van verboden woorden. Net als druks. Kennen wij gewoon doorgaan met fatsoenlijke reacties. Eens?

 9. Adriaan

  ‘Tuurlijk neukworst…houd je moeder voor de gek’
  Het niveau is ver te zoeken bij de extremisten.

 10. sjun

  Het grote verval van de PvdA kon niet pijnlijker zichtbaar worden. Kennelijk wordt tegenwoordig iedereen met een beetje politieke belangstelling al aangesteld als Statenlid namens de PvdA. Zoiets moest natuurlijk een keer publiek mis gaan.

 11. IJsbrand Koudvuur

  De PVV met nazi’s vergelijken is uiteraard achterlijk!

  Nazi’s staan niet te janken tegen een klaagmuur in een een of ander bijbels zandland…

  de PVV wel…

  1. henkC

   Sterke tekst kerel…
   Beetje genant…. dat wel.

 12. Bes Tolen

  De PvdA kan niet aan goeie vertegenwoordigers komen. Dat komt omdat een bepaald soort links in de PvdA sinds de tachtiger jaren de partij onaantrekkelijk maakte voor breder en gematigder denkende en beter gekwalificeerde aspirant leden. Die kwamen er dus niet meer bij, er vertrokken juist. Je zag bijvoorbeeld bij de LPF heel wat terug. Pim Fortuyn zelf bijvoorbeeld. Jammer dat indertijd men bij de LPF, grote haast in verband met verkiezingen op korte termijn en te veel leunend op ex Leefbaar Nederland leden, onvoldoende de kwaliteiten, die er wel zich hadden aangemeld, heeft weten te selecteren.
  Bij de PvdA kwamen al snel drie niet respectabele groepen aan de macht, die als heel dogmatisch aangemerkt moeten worden. Te weten ex communisten via de vakbond waarvan ze eerder ook geen lid mochten worden, extreem linkse christenen uit semi kerkelijke organisaties en lieden, die voor immigranten(organisaties) werkten waar ook heel wat op viel aan te merken. Je kunt zeggen dat deze groepen het politieke klimaat dat nu nog steeds heerst, mee hadden. naar mijn idee veel gajes maar ze kregen wel hoge functies. Minister, staatssecretaris, Eerste of Tweede Kamerlid, burgemeester enz. Ook andere extreem linksen uit andere kleine partijen, tegenwoordig Groen Links, kregen vaak hoge functies, bijvoorbeeld als secretaris generaal of directeur bij een ministerie. Het is dadelijk vanaf de tachtiger jaren fout gegaan. Dat heeft veruit het meest te maken met de massa immigratie. Naar mijn idee een corrupte toestand waar heel wat aan mee werkt. Maar dat is geen item voor de politieke macht zoals we weten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.