Feestend het nieuwe jaar in: dit zijn de feestjes die je volgend jaar niet mag missen

Geen categorienov 14 2018, 13:55
Veel mensen voelen zich een beetje depressief in de maanden januari, februari en maart. Sinterklaas is het land uit, Kerst is voorbij en ook de feestelijke jaarwisseling zit er weer op. Nu je eigenlijk niets meer hebt om naar uit te kijken, is de kans groot dat je een winterdip krijgt. Wil je dit voorkomen? Ga dan niet somber het nieuwe jaar in, maar start 2019 lekker feestelijk. In dit artikel lees je welke feestjes jij kunt bezoeken m het nieuwe jaar in te knallen.

Carnaval

In het zuiden van het land wordt ieder jaar enthousiast carnaval gevierd. Tijdens carnaval mag je je niet alleen lekker gek verkleden, maar mag je bovendien een paar dagen helemaal los gaan. Met carnaval is niets te gek, dus je hoeft je absoluut niet in te houden tijdens dit feestje. Door een aantal dagen te feesten, ben je die winterdip in een mum van tijd vergeten.
In 2019 start carnaval op 3 maart. Wil jij dit jaar carnaval vieren om over je vervelende winterdip heen te komen? Bereid je dan goed voor. Dit doe je door alvast grappige carnavalskleding te kopen en eventueel een aantal dagen vrij te vragen op je werk.

Pasen

Als je aan feesten denkt, denk je niet aan Pasen. Toch kun je tijdens Pasen even lekker feesten als je hier behoefte aan hebt. Op Eerste Paasdag en Tweede Paasdag is bijna iedereen vrij. Dit betekent dat je best een avondje kunt gaan stappen als je hier zin in hebt. Je hoeft je geen zorgen te maken over een kater de volgende dag, want met Pasen mag je best een beetje brak zijn.

Koningsdag

Koningsdag wordt uitgebreid gevierd in het hele land. Wat dit feestje zo leuk maakt, is het feit dat er grote festivals georganiseerd worden om de verjaardag van de koning te vieren. Bovendien is het op Koningsdag vaak mooi weer. Door met Koningsdag lekker te gaan feesten, kom je gegarandeerd over je winterdip heen.
Tip: wil je op Koningsdag naar een festival? Koop je kaartjes dan op tijd. De festivals op Koningsdag zijn namelijk erg populair. Als je die dag wil feesten om je winterdip tegen te gaan, moet je jouw kaartjes enkele maanden van tevoren al in huis halen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten