Vakbonden drammen op de Dam, alles is weer oneerlijk en moet meer en beter

De vakbonden FNV en CNV organiseren vandaag een demonstratie op de Dam in Amsterdam om 13:00. Rijken zijn te rijk en armen zijn te arm, dat moet allemaal anders dus here we go again.

Zelf noemen ze het een pleidooi voor een ‘sociaal Nederland’. Bedrijven en aandeelhouders profiteren en werknemers maar amper. Nu is daar zeker wat voor te zeggen maar men is blijkbaar in de veronderstelling dat een beetje drammen op de Dam daar wat in gaat veranderen.

Bezuinigingen, een te laag inkomen, gebrek aan zekerheid, allemaal terechte zorgen natuurlijk. Ik ben ook zeker voorstander voor het creëren van een situatie waar mensen die daarmee te maken hebben het snel beter krijgen. Het probleem is echter dat dit niet zo’n makkelijk thema is als het lijkt. Vakbonden en partijen als de PvdA en SP komen eigenlijk niet verder dan ‘meer geld van de rijken naar de armen’ alsof het probleem daarmee is opgelost.

Het artikel in Het Parool waar de vakbonden hun demonstratie aankondigden, biedt ook nergens een concrete oplossing, lees het pleidooi van de initiatiefnemers:

“Het is de hoogste tijd dat alle Nederlanders mee gaan profiteren van de economische groei. Het tegenhouden van de afschaffing van de dividendbelasting betekent dat de vrijgekomen twee miljard euro naar de mensen moet. Het wordt tijd dat Rutte zijn kabinet aan het werk zet, zodat dit geld bij de Nederlanders terecht komt en niet bij de aandeelhouders.”

Volstrekt inspiratieloos en nietszeggend brengen zij vanmiddag honderden mensen op de been met ieder hun eigen ‘leuke’ kartonnen bordje. De ene slogan natuurlijk nog triester dan de ander, samen te vatten in ‘ik ben ergens tegen’, ‘ik wil meer geld’ en ‘iemand moet mijn leven verbeteren’ met hier en daar wat gezeur om rechten.

Voor wie zich nog afvraagt waarom de sociaaldemocraten (bijna) overal verliezen, hier is uw antwoord.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

37 reacties

 1. Eugenie de la Fleur

  Dit roepen sociaaldemocraten sinds ze bestaan dus het lijkt me sterk dat hun verlies van de afgelopen jaren hieraan zou liggen

  1. Troelstra

   Politici worden niet op hun woorden, maar op hun daden afgerekend. En bij daad heeft de PvdA hun eigen achterban niets anders dan verraden. Kiezers kunnen lang merkentrouw blijven, maar eens houdt het geduld op.

 2. victus

  Blijk maar lekker in Amsterdam met dat gezeik. Vergeet niet om een weeksalaris te spenderen aan parkeerkosten!

 3. wheelboy

  Onzin bericht .Dat heeft daar niets mee te maken .Sterker nog dit is best wel een goed thema .En terecht .
  Waar het probleem van links NL ligt is dat ze geen oplossing hebben voor het vluchtelingen probleem .Veel stemmers van hun zijn mensen die dagelijks te maken hebben met allochtonen uitkeringen lage lonen huurhuizen overlast enz . Daar om zijn veel kiezers overgelopen van de PVDA ri PVV . Komt bij PVDA GL D666 hebben de afgelopen decennia toegestaan dat de sociale verzorgingsstaat afgebroken werd . Zij het door te regeren (D666 en PVDA ) of mee te stemmen zoals GL in de kunduz coalitie .

  Links NL zal een keuze moeten maken . Blijven we staan voor de asieldeuren wagenwijd open en breken we de verzorging staat af .Of proberen we alles te Taxen , Of erger nog inkomst afhankelijk te maken . Of asielsluizen dicht en proberen we de verzorgingsstaat op de been te houden .

  1. sonar

   Wheelboy 100% gelijk.

  2. Aytas

   Blijkt weer uit hoe achterlijk de gemiddelde burger is. De pvv is een vvd light. Achterlijk rechts zoekt een zondebok, symptoom bestrijding ipv dat er iets aan de oorzaak wordt gedaan. De lage lonen staan niet in vergelijking tot hun arbeid, het zal naar beneden moeten, arbeiderswoningen zullen gewoon weer simpele huisjes moeten worden die alleen de basis bieden.

   Tenzij je het wilt hebben over productie lijnen terug halen.

   Hoe wil achterlijk rechts de pyramidespellen blijven spelen?

   Waarom kan er niet gesproken worden over vluchtredenen, kapitaalvlucht en crony kapitalisme? Omdat zelfs achterlijk rechts snapt dat dan hun welvaart eronder zal leiden.

   1. Siemien

    @Aytas uit jou reactie blijkt maar weer eens dat je een empathisch vermogen hebt van een dronken spruit of aardbei zoals je wilt…
    De enige die hier als achterlijke reageert ben jij, je doet dit puur om te zuigen en te irriteren verder niet.
    Je bent altijd 180graden tegendraads, in een links slachtofferrolletje.

   2. wheelboy

    Aytas
    Lul maar lekker mee de PVV een VVD light is .Nooit zeker na bv de algemene beschouwingen gekeken? Dan had je bv kunnen zien dat de PVV tegen die BTW verhoging was tegen dividend belasting en dat bedrag gebruiken voor inzet lagere inkomens .Niet echt VVD dingen . In het verleden was het alleen de PVV die een motie van SP steunde om terug na ziekenfonds te gaan . Was het de PVV die 15000 meer handen aan bed wilde en uitonderhandelde tijdens hun gedoog periode .VVD en CDA wisten niet hoe vlug ze dat moesten cancelen toen PVV eruit stapte . Gewoon lekker mee lullen kerel ipv je echt te verdiepen .Zelfde als die idioten die roepen PVV is een one issue partij .Das een stuk media die dat doet .Wat meer dinsdag middag vragenuurtje kijken of op youtube debatten kijken van rafiek de bruin . Die heeft veel debatten van PVV en FvD staan .

    1. Aytas

     Beter naar stemgedrag pvv kijken.

  3. Aytas

   ‘Links NL zal een keuze moeten maken . Blijven we staan voor de asieldeuren wagenwijd open’

   Dat is het probleem volgens wheelboy. Hahahaha Hahahaha. Wagenwijd open? Waar dan! De Italiaanse honden zijn weer los, Gabriele D’Annunzio zijn gedachtegoed is nooit weggeweest. Mussolini viert feest, ze kunnen weer los. De grauwe socialisten van lenin kunnen weer zuipen en vreten.

   1. tomygun

    Ik zie enkeld een doperdogaanse huiler die denkt dat zij rechten
    heeft maar niks van plichten wil weten .

 4. Aytas

  ‘Nu is daar zeker wat voor te zeggen maar men is blijkbaar in de veronderstelling dat een beetje drammen op de Dam daar wat in gaat veranderen’

  Enig idee hoe de situatie voor de oprichting van collectieven (vakbonden) in Nederland was voor de arbeider? De domheid van de gewone arbeider blijkt uit het feit dat ze zich uit elkaar hebben laten spelen door afsplitsing en verdeel en heers. De vakbonden zijn een verlengstuk van de politiek geworden. Men had veel alerter op rechts moeten zijn.

  ‘Voor wie zich nog afvraagt waarom de sociaaldemocraten (bijna) overal verliezen, hier is uw antwoord.’

  Beseft zich niet eens hoe het mogelijk is dat middelmaat zonder talent tot z’n 27e kan studeren ipv gewoon een bijdrage te moeten leveren!!! Wat een minachting voor de mensen die dit mogelijk hebben gemaakt.

  ‘ De ene slogan natuurlijk nog triester dan de ander, samen te vatten in ‘ik ben ergens tegen’, ‘ik wil meer geld’ en ‘iemand moet mijn leven verbeteren’ met hier en daar wat gezeur om rechten.’

  Ongeveer wat je de hele tijd van rechts hoort, onze centen, ze laten ziekenhuizen omvallen, 2 miljard dividend belasting is van ons.

  De huidige vakbonden moeten worden opgeheven en hier moeten syndicaten voor in de plaats komen die niet op het conflict model inzetten maar onderhandelen voor de best mogelijke uitkomst voor hun achterban, hier horen concessies bij. Minimum loon naar beneden, weg met uitkering en toeslagen tenzij verzekerd, weg met omslagstelsels, ouderen met hoog pensioen moeten inleveren.

  1. robroy

   Flikker op gek dat je bent dat jij nog los rond mag lopen zelden zo’n idioot mee gemaakt .

  2. Eugenie de la Fleur

   Volgens mij spoor je niet helemaal

   1. Aytas

    Juist wel, toen jij in 36 achter het geloof van stalin aanhing geloofde ik in mijzelf.

    1. Eugenie de la Fleur

     Toen bestond ik niet eens

     1. Aytas

      Anarchistisch grapje

    2. Baaz

     “geloofde ik in mijzelf.”

     En in Afrika.

     1. robroy

      En dan is ze ??? hij ??? het ??? nou ja wat het ook is het is in ieder geval al heeeeeeeel oud dus toch ?
      Het liegt hier alles zo’n beetje aan elkaar let op mijn woorden .
      Het is geen vrouw maar een vent OOK IS HIJ NIET ZWART MAAR BLANK … JAWEL BLANK EN NIET WIT .
      En ik durf te wedden dat het in Den Haag woont .

  3. tomygun

   De domheid van de gewone arbeider staat in respect kilometers
   boven de eerste de beste turk .

  4. Mart

   De ”Grote Nederlandse Leider”,heeft dik 8 jaar gedaan om het vak”geschiedenis” onder de knie te krijgen….en heeft er weinig van op ge stoken,vandaar.

 5. robroy

  Wat een gezeik weer van dat klote clubje jarenlang met de werkgevers mee heulen bah

  1. Eugenie de la Fleur

   Jij hebt ook een tik van de molen gekregen zo te zien, en niet zo’n klein beetje ook

   1. Aytas

    Maar voor de 1e keer zegt Roy wat nuttigs en zeik jij het af.

 6. Fortiori

  Wanneer vakbondsleden demonstreren voor een rechtvaardige zaak zijn het zielige mensen met kartonnen bordjes. Wanneer burgers wegverkeer hinderen, de weg blokkeren, dan zijn deze burgers helden die voor een commercieel evenement als Sinterklaas strijden. Bizar !

 7. HW

  Iedereen was het erover eens dat er in de zorg en het onderwijs meer salaris moest worden betaald. Nu komt de rekening in de vorm van een premieverhoging en belastingverhogingen ipv verlagingen en wat schetst mijn verbazing, je hoort mensen alleen maar klagen dat de salarissen niet stijgen en alles toch duurder wordt.
  Ja, iemand zal de rekening moeten betalen. Dus de hele overheid moet een pas op de plaats maken en eerst de vrije markt voorrang verlenen, want daar worden uiteindelijk de centjes verdiend.

 8. Troelstra

  Houd Nederland betaalbaar! Stop die belastingverslaving van die cleptocratische roverheid!

  Zal ik eens wat belastingverlagingen voorstellen (Al deze belastingen zijn onder de kabinetten Rutte verhoogd!) en daarmee de koopkracht (van met name de allerarmsten) herstellen? Ik heb er een paar op een rijtje.

  Tenietdoen van de belastingverhogingen in de eerste en tweede schijf.
  Tenietdoen van het gehate woekertarief van 21 % staatsroof die BTW heet > Omlaag! Terug naar 19 % of lager!
  Bekijk de energierekening en bezie de component millieuheffingen (excl. 21 % BTW) > Afschaffen!
  Bekijk de brandstofprijs aan de pomp en bezie de component accijns (excl. 21 % BTW) > Omlaag!
  Parkeergelden omlaag! Parkeerbeheer dient geen parkeerexploitatie te zijn. Stop die D’66- en GL-hobbies als autootje pesten!
  Verlaging eigen risico zorgverzekering tot € 250, alsmede een bonus van € 150 voor een kalenderjaar no claim.
  Afschaffen verhuurdersheffing. Als corporaties geld te over hebben, is dat het geld van de huurders. Dan moeten de huren omlaag. Anders zijn huurverhogingen gewoon een verkapte belastingverhoging.

  1. Ernst Quispel

   Heeft Troelstra ook nog een financiele dekking voor al deze leuke dingen voor de mensen?

   🙂

   1. Duke

    Dat is jouw vraag en je mag die vraag stellen. Een vraag stellen is onderdeel van de vrijheid van meningsuiting. En dat je daar gebruik van maakt is prima. Je hebt er recht op.

    1. Baaz

     @Duke: Het stellen van vragen staat een ieder inderdaad vrij. Overigens is het mij opgevallen dat deze vragensteller zelf nooit vragen beantwoord, dat kan hij ook niet want dat zou zijn verdorven intenties onthullen.

   2. HW

    Laten we beginnen om het asielbeleid te matigen tot 0.
    Dan is jouw eerste dekking binnen.

 9. Ernst Quispel

  De reden waarom de politiek de komende jaren naar links zal bewegen is de volstrekt scheven verdeling van inkomen en vermogen. Het is ook de drijvende kracht achter de populistische bewegingen die zich sociaal-economisch altijd uitdrukken in linkse beleidsvoorstellen.

  1. Baaz

   Meningen zijn een idee, een verzameling van gedachte die op papier of op internet worden gezet. Het hebben van een mening is prima, met feiten heeft het doorgaans niets te maken, zo ook hier.

 10. Duke

  Het probleem van links is sociaal willen zijn en tegelijkertijd niet beseffen dat de halve wereldbevolking niet door Nederland kan worden onderhouden.
  Sociaal zijn voor de burgers in eigen land betekent dat je soms minder sociaal moet zijn voor mensen buiten Nederland.

 11. RS

  Wij gaan de SVB ook om loonsverhoging vragen, je weet het maar nooit………want de AOW is ook niet zoveul…..

  1. Heinz

   De SVB gaat niet over loon. Tenzij u daar werrukt.

 12. Mart

  Zorgen jullie nou maar dat ik mijn pensioencentjes kan blijven ontvangen(zijn al genoeg afgeschuimd),dan kan ik rustig naar het verloop blijven kijken daar in de EUSS.Hier nu een nieuwe bezem in opkomst,die hopelijk wat schoon gaat vegen.”Ge wit mar nie”,zeggen ze in Brabant.Mart Brasil

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.