Amsterdam wil giga parkeerboete (€75,-!!!) erdoorheen krijgen

Zeg je ‘links’ dan zeg je ‘zij die alles duurder maken’. Dat leek hier en daar nog wel eens mee te vallen of zelfs onwaar te zijn, maar Amsterdam draait die optimistische kijk op links finaal de nek om! Via De Telegraaf.

Op het moment is het in Amsterdam zo dat parkeren een godsvermogen kost. € 7,50 Per uur in 2019! Het is dan ook goedkoper, wanneer je lang wilt parkeren, om gewoon géén kaartje te halen en een boete te krijgen, dan is de ‘naheffingsaanslag’ 49 euro en maximaal 62 euro. U leest vast ‘wat een kapitaal!’ maar de Amsterdamse gemeenteraad leest ‘we missen dus geld!’

Sharon Dijksma, wethouder namens de PvdA, klopt dan ook met hoge poten bij Den Haag aan. De gemeente mag namelijk niet zomaar de naheffingsaanslag verhogen. Zij zijn gebonden aan de wet waar (qua boetes) in staat dat de gemeente alleen geld in rekening mag brengen om kosten te dekken die ook daadwerkelijk gemaakt worden!

Dijksma gaat dus even flink lobbyen om die wet om te buigen of een maas te vinden in de wet zodat iedere automobilist vóllédig uitgekleed kan worden. In 2017 legde Amsterdam namelijk 780.000 parkeerboetes op dus er is nogal een motief om hier het onderste uit de kan te halen.

Allemaal om te handhaven en autogebruik tegen te gaan natuurlijk…


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

28 reacties

 1. Marija

  Ik denk niet om parkeren tegen te gaan, maar om op alle denkbare fronten geld naar binnen te harken, om straks onze vredelievende hard werkende mee-eters te kunnen voorzien van alle natjes en droogjes waarvoor wij Nederlanders alle vele decennia lang, ons te pletter hebben moeten werken.

 2. Duijndam

  Wout woont kennelijk in de provincie maar ik schrik echt niet van een parkeerboete van 75 euri in Amsterdam.
  Amsterdam slibt volledig dicht met het autoverkeer en het is onvermijdelijk dat er stevige maatregelen worden genomen om dit tegen te gaan.

 3. Heinz

  Niks mis mee. Mettertijd moet die auto de stad uit. Kan zo niet doorgaan, de autolease aanbiedingen vliegen je om de oren. Een auto is nu binnen handbereik. Elektrisch rijden wordt aangemoedigd via belastingvoordelen. Leaseprijzen worden 42% goedkoper ! Het gaat niet goed zo. Erger vind ik dat in deze tijd zangkoren in bejaarden huizen met de bewoners “last christmas” zingen.

 4. Groeneveld

  Wat is Amsterdam toch een roversnest: 75€ is natuurlijk een volkomen mesjogge bedrag als parkeerboete. Het is trouwens slechts 15€ meer dan ik aan wegenbelasting PER JAAR betaal.

  De Vulkaneifel waar ik woon is even groot als 2/3 van de provincie Utrecht en er wonen in totaal 61.000 mensen. Parkeermeters zijn hier onbekend, hooguit een paar plekken waar een parkeerschijf (2 uur gratis staan) nodig is. In de ‘grootste’ stad in de omgeving (ca. 8.000 mensen) is een heuse parkeergarage, waar je het eerste uur gratis staat en het tarief daarna 0,50€ per uur is.

  Ik begrijp de mensen niet die zich laten hersenspoelen en ringeloren om het nieuwe boetetarief -geentameerd door die walvis- normaal te vinden: het is niet normaal, het is absurd! Vlucht weg uit dat krankjorume land nu het nog kan!

  1. Beukman

   Geen parkeermeters in de Vulkaneifel? Dan gaan de klojos die zo nodig gratis willen parkeren toch daar naartoe?

   1. PMG

    Sprak de grootste van allemaal!

  2. Spaanse kok

   Toch zou ik voor geen goud in Mofrica willen wonen.

 5. Troelstra

  Dat in de watten leggen van illegalen en uitgeprocedeerden moet toch ergens van betaald worden, nietwaar?

  Wat lezen we nu weer in De Telegraaf?

  VVD: Illegalen wonen 1,5 jaar gratis

  Oppositiepartijen in de gemeente Amsterdam kraken het plan van GroenLinks-wethouder Rutger Groot Wassink voor 24-uursopvang. Het college wil in juli 2019 voor 500 uitgeprocedeerden en ongedocumenteerden verspreid over de hoofdstad opvang bieden.

  Volgens VVD’er Marianne Poot is het plan „een uitnodiging aan alle uitgeprocedeerde, illegale asielzoekers om naar Amsterdam te komen en hier 1,5 jaar gratis te wonen en te leven.”

  Groot Wassink benadrukte dat meewerken aan terugkeer voor hem geen vereiste is, maar ’meewerken aan perspectief’. Ongedocumenteerden, illegalen of uitgeprocedeerden kunnen met een ’casemanager’ kijken of verblijf in Nederland mogelijk is. Zo niet, dan wordt ingezet op vertrek.

  In Amsterdam moeten zo’n twintig panden beschikbaar worden gesteld voor 50 tot 80 mensen. Het is de bedoeling dat uitgeprocedeerden er zelf gaan koken en aan ’zelfbeheer’ gaan doen. Wel is er woonbegeleiding en leefgeld beschikbaar.

  De plannen kosten de gemeente Amsterdam in 2019 11,5 miljoen euro. Vanaf 2020 wordt er jaarlijks tussen de 7,1 en 13 miljoen euro uitgetrokken. Poot gelooft niet in die aanpak. „Het plan is helemaal niet gericht op terugkeer, een van de voorwaarden die gesteld zijn door de staatssecretaris. We gaan twintig locaties reserveren waar geen woningbouw kan plaatsvinden voor mensen van wie de opvang al lang landelijk is geregeld.”

  Voorstander

  D66-voorman Reinier van Dantzig is wél voorstander van de 24-uursopvang. „Naast bed, bad en brood pleiten wij al jaren voor begeleiding. Het asielsysteem in Nederland is niet sluitend, ongedocumenteerden hebben niet de juiste papieren om terug te gaan.”

  CDA’er Diederik Boomsma noemt het collegeplan ’onzinnig’. „Dit gaat om mensen van wie de IND al heeft vastgesteld dat ze niet mogen blijven, en dat vaak ook nog is getoetst door Nederlandse rechters. Nu gaat de gemeente ze vertellen dat ze wél nog anderhalf jaar kunnen blijven met ook nog eens gratis leefgeld plus allerlei voorzieningen. Dit ondermijnt het asielbeleid: je geeft tegenstrijdige signalen.”

 6. Scaldis

  Dijksma? Oja, de vrouw die eerder het onderwijs kapotmaakte!

  1. Original NL

   …….Dijksma? Oja, de vrouw …….
   En ik maar denken dat het een saucijs was!

 7. Koos sssss

  De stad, waar uitgeprocedeerde migranten dus met gedoogsteun van het gemeentebestuur andermans pand kunnen binnendringen. Maar waar de fout parkerende burger keihard wordt aangepakt.

 8. Beukman

  Ach ach ach.
  Bepaalde plekken in de stad zijn inderdaad duur om te parkeren. Laten dat nu precies de plekken zijn waar geparkeerde auto’s vooral overlast veroorzaken en dus moeten worden geweerd. In de rest van de stad is parkeren een stuk goedkoper.

  Daarnaast zijn er P&R-terreinen her en der in en rond de stad waar parkeren een habbekrats kost, en er voordelige combitickets kunnen worden aangeschaft om verder te reizen met het OV.

  Wat is dan eigenlijk het probleem?

  1. Spaanse kok

   Wat is dan eigenlijk het probleem?
   .
   Dat Wout een hekel heeft aan:
   Amsterdam
   Halsema
   D66
   PvdA
   GL

   Onbekend maakt onbemind.

   1. Beukman

    Ik vermoedde al zoiets.
    Mensen die een hekel hebben aan Amsterdam hoeven echt niet te kankeren op de parkeertarieven. Ze kunnen ook gewoon wegblijven.

 9. Lodewijk68

  Ja, de nieuwe opvang voor de illegale uitgeprocedeerde asielzoekers moeten ook ergens van betaald worden (11,5 miljoen in 2019)

 10. Tguard

  780000 boetes van minimaal 49€ betekend toch al snel een ruime 38 miljoen aan inkomsten. Wat gebeurt er met dat geld?

  1. Marija

   @Tquard, zie reactie nr. 1

 11. sjun

  Sharon Dijksma en haar partij gaan vrolijk verder de Amsterdamse economie en volgeconomie stevig de nek om te draaien. Hetzelfde heldere licht sponsorde het misdadigersechtpaar Clinton van Nederlands belastinggeld voor 4,4 miljoen euro om de Amerikaanse verkiezingen te beïnvloeden. Die centen zijn natuurlijk al lang verdwenen en Dijksma kan onaangesproken en onbekommerd voort op gemeenschapskosten.

 12. Pedrito

  Wel uitgeprocedeerde gelukzoekers steunen en parkeerfouten genadeloos afstraffen. Ga zo door en gele hesjes raken uit de mode en boksbeugels en andere wapens komen daarvoor in de plaats. De overheid weigert te luisteren en wie niet hoort die gaat het voelen !!!

 13. Karel de Grote

  Sharon Dijksma, wethouder namens de PvdA, klopt dan ook met hoge poten bij Den Haag aan

  Ga eens Nederlands leren, het is nog altijd OP hoge poten, of krijgt u dat niet op die MBO opleiding.

  1. tomygun

   Ant f*cker .

 14. Gerlos

  Alles moet duurder worden in het linkse bolwerk want er lopen veel uitgeprocedeerde niksnutten rond in Mokum en die moeten toch vorstelijk geholpen worden.

 15. Ome Wim

  Marija heeft volkomen gelijk en dit loopt straks door het Marrakeshpact nog veel verder uit de hand en zal door de grotere gemeenten door dit soort impopulaire maatregelen opgelost proberen te worden door geld binnen te harken van de hard werkende burger.

 16. Florissa

  Dijksma,die dikke koe heeft nooit een slag uitgevreten ,delegeren en parasiteren ,meer kan ze niet.

  1. Lugar

   Beroepspolitici…

 17. Groen Rechts

  Of het duur is hangt ook af van de pakkans, als je tien keer niet gepakt wordt zonder betalen ben je al goedkoper uit.

 18. J.Rademaker

  Wat is een wet als het over het comfort van mevrouw gaat, overlast van parkeren komt verder in Nederland niet voor. Als men nieuwbouw op de schaarse ruimte plant is er standaard te weinig, de gemeente moet ook wat verdienen.
  Dat geld is hard nodig om die koepel over de milieu zone te bouwen, zonder deze koepel is dat ook een wassen neus en dat zal ooit iemand opvallen.
  Fractie voorzitters zijn belangrijk dus worden gereden, heel begrijpelijk allemaal dus niet zeuren.

 19. Bes Tolen

  Maar Amsterdam is toch hartstikke goedkoop? Je betaalt daar aan onroerend zaakbelasting voor een eigen huis van € 1 miljoen evenveel als in de provincie voor een huis van € 250000. Mee dank zij de indertijd vaak onsympathieke Korthals Altes van de VVD, die als minister er wel voor zorgde dat Amsterdam jaarlijks extra en specifiek gespekt werd met een miljard guldens. Geldt die regeling nog steeds? Het zal wel. En al die feesten, die Amsterdam er voor zijn burgers op na houdt en miljoenen kosten. Ook al mogelijk doordat deze gemeente stad zoveel meer krijgt dan andere gemeenten. Om de roes van verwatenheid er in te houden. Ja, dat je de stad al sinds de zestiger jaren met een auto niet meer in kan, is toch echt een ander verhaal. Dat is gekomen doordat Amsterdam dacht dat ze wereldstad was. Het hele kunstmatige van Amsterdam dat geen Amsterdam meer is, komt doordat de stad al tientallen jaren illegalen op neemt. [Daar is vervolgens heel Nederland mee besmet]. Dat komt dus ook omdat de stad altijd al veel te veel geld van het Rijk krijgt en als vanzelfsprekend al tientallen jaren een fascistoïde communistisch geaard bestuur heeft gehad. Dat heeft als zodanig niet alleen de FC Utrecht gedupeerd. Ach, als alles volgens de regels was verlopen, had Amsterdam nog geen half miljoen inwoners gehad en miljoenen minder aan problemen.
  Helemaal geen wereldstad dus. Zelfs niet als fictie.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.