CDA Kamerlid Van Toorenburg meent dat Marrakeshpact migratie beteugelt

Van Toorenburg toonde zich eerder al niet het scherpste mes in de la maar doet daar doodleuk nog een schepje bovenop met deze heilzame boodschap over waarom het Marrakeshpact toch écht wel wat betekent. Prikt een kind van twaalf nog zo doorheen natuurlijk.

Al in de eerste tien seconden legt ze het probleem bloot:

“En als er iets is wat de migratiecrisis ons heeft geleerd, is dat we het als Nederland niet alleen op kunnen lossen. We redden het zelfs in Europees verband niet.”

Weerstand
Nee inderdaad, dat lukt niet. Verantwoordelijk daarvoor zijn de klapharken in de Tweede Kamer die eerst meenden dat iedereen maar recht heeft op asiel in Nederland. Voor de één vanuit een misplaatst schuldgevoel over ‘ons verleden’, de ander meent dat iemands geboorteplaats maar een rol van de dobbelsteen is en iedereen dus recht heeft op een beter leven, wat toevallig in Nederland kan.

De wat economisch gezinde deugpoliticus is ervan overtuigd dat Jamal met ‘ex-kind soldaat’ als enige werkervaring op zijn cv, een waardevolle bijdrage gaat leveren aan onze maatschappij. Aziz uit Syrië, die nog dagelijks schreeuwend wakker wordt door het beeld van hoe z’n gezin door een vat bom aan hun einde kwam, kan ook gewoon aan het werk en z’n PTSS verwerken met wat gesprekjes. Prima aanwinst!

Blijkt het dan toch allemaal niet zo soepeltjes te verlopen dan schreeuw je een paar keer ‘racist’, ‘fascist’ en ‘boze blanke man’ en ga je verder met je dag. Blijkt dat dan óók niet meer te werken en zie je overal pogingen om immigratie toch wat te beteugelen, dan buig je iets mee.

Plaat voor de kop
Waarschijnlijk oud genoeg om de Berlijnse muur nog mee te hebben gemaakt en gewapend met de informatie dat zat landen totaal niet meewerken met het terugnemen van hun migranten, komen onze deugpolitici dan tot de conclusies dat migratie maar moeilijk te beteugelen is en dat een niet-bindend papiertje wel eens écht effect zou kunnen gaan hebben.

Eens zien of ik een aardige analogie neer kan zetten.
Als ik toch merk dat:
– de overbuurjongens zich onveilig voelen in hun eigen huis, wegrennen en continu in mijn schuur vertoeven omdat de deur wagenwijd openstaat,
– daar nog eens bij komt dat zij nooit bij de buren proberen te schuilen omdat de deur daar wél op slot zit,
– ik zie dat de overbuurjongens niet terug kunnen naar hun eigen huis vanwege de ouders die ze niet binnenlaten.
Hoe kan ik dan niet tot de conclusie komen dat mijn schuur op slot doen wel eens zou kunnen werken (Kinderbescherming laten we even weg voor het gemak) ? Hoe kom ik überhaupt tot de conclusie dat bij die ouders aankloppen met een leuk contractje waar hun krabbeltje óók onder staat, ook maar enigszins effect gaat hebben?

Geen enkele agent zou mij helpen met zo’n contractje om de deur daar open te breken en die kinderen terug in dat huis te stoppen. Geen enkele ouder staat te beven van angst bij het zien van mijn ondertekende contractje. Sterker nog, mijn schuur staat binnen de kortste keren bekend als uitvalsbasis voor op straat zwervende kinderen! Van Toorenburg meent dat dit wél gaat werken en vertikt het om een slot voor de schuur te installeren.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

61 reacties

 1. Gekko

  Het CDA staat al maanden op 11 zetels. Zo laag zijn ze nog nooit gepeild. En als straks over ruim 3 weken de BTW op dagelijkse producten als groenten en zuivel en drinkwater met 50 % (!) wordt verhoogd, duikt het CDA onder de 10 zetels, Want de club van hypocriet Bums is daar wel mede verantwoordelijk voor. Net als voor de 100en euro’s meer die men vanaf volgend jaar moet gaan betalen voor energie.

  1. sjun

   Ergens moet natuurlijk de grote toestroom die begon met Merkels Willkommenskultur van betaald worden. In Afrika wordt intussen lustig doorgefokt in de blijde verwachting dat de zondvloedvloed van cumulerende problemen ervan in Europa op kosten van Europese belastingbetalers gedumpt zullen worden.

  2. Rosasolis

   @Gekko. Welke “peilingen”? Toch niet van M. de Hond die enkele maanden geleden het alweer fout had? In de recent gehouden gemeente verkiezing was de CDA de grote winnaar, in de meeste steden en dorpen.

   1. PMG

    meen je dat nou ernst?

   2. Freba

    Beste; een beetje “ingevoerde NL-er” weet dat in barre tijden DE Calvinisten – en daar lopen er noch teveel van rond hier- uiteindelijk toch weer net zoals Paps en Mams, Christelijk gaan stemmen. Lekker veilig; want waarom zou je anders dan CDA stemmen? Immers CDA stemmers bezitten 70% van al het grasland in NL en zijn helemaal niet blij met Verandering in het algemeen. Maar dat wist jij ook wel.

 2. Floris

  Dit mens is zo hopeloos naïef, daar zijn geen woorden voor.

  En dit soort idioten durven zich volksvertegenwoordiger te noemen.

  1. hans-e-pans

   Volgens mij heeft ze die bril om intelligent te lijken. Want had ze de bril om te kunnen lezen, dan zou ze schrikken wat er in het Marrakeshpact staat.

 3. van Urk

  Het is inderdaad het punt dat het gewone volk met ex-kindersoldaatjes, PTTS Syriers -en weet ik wat voor dubieuze en zorgwekkende achtergronden deze migranten hebben- er zorg voor moeten gaan dragen terwijl domme verwaande harken als van Toorenburg hun handen er niet vuil aan hoeven te maken.

  1. Raveltje

   Juist de bevolking mag het dweilorkest doen, die zelf al genoeg aan hun
   Hoofd hebben, als alles weer duurder wordt.

 4. Aytas

  ‘Voor de één vanuit een misplaatst schuldgevoel over ‘ons verleden’,’

  Het gaat niet om verleden dropveter maar het heden. De simpelheid die uit jouw zin spreekt is eng. De kennis is beschikbaar maar je kiest er bewust voor deze te negeren. Uneca rapporten, leonce ndikumana en James Boyce hebben dit volledig onderbouwd. Jij kiest ervoor die kennis niet tot je te nemen en vormt toch je mening over migratie. Wegkijken heet dat.

  ‘Aziz uit Syrië, die nog dagelijks schreeuwend wakker wordt door het beeld van hoe z’n gezin door een vat bom aan hun einde kwam, kan ook gewoon aan het werk en z’n PTSS verwerken met wat gesprekjes. Prima aanwinst!’

  Maar de wapenindustrie moet wel blijven doorgaan want owee als jij een keer moet fietsen, dan trek je een geel hesje aan en gaat op straat staan jammeren hoe slecht jij het hebt.

  ‘ komen onze deugpolitici dan tot de conclusies dat migratie maar moeilijk te beteugelen is en dat een niet-bindend papiertje wel eens écht effect zou kunnen gaan hebben.’

  Het probleem is dat een leeghoofd alleen naar het marrakech akkoord kijkt en niet naar de rest van het rabat process. Misschien gaat het je niet ver genoeg dat de grenzen van Europa in Afrika komen te liggen.

  ‘ daar nog eens bij komt dat zij nooit bij de buren proberen te schuilen omdat de deur daar wél op slot zit,’

  85% van de vluchtelingen wordt in de regio opgevangen. Landen als Irak en Kenia doen zoveel meer als Nederland.

  ‘Van Toorenburg meent dat dit wél gaat werken en vertikt het om een slot voor de schuur te installeren.’

  Het slot is al gigantisch goed, het alarm system is zo omvangrijk dat familie die al 20 keer in Nederland geweest is en teruggegaan geen visum meer krijgt.

  Mannen die janken op basis van onwetendheid en leugens zijn zielig.

  Noam chomsky waarschuwde 30 jaar geleden al voor de opkomst van de boze witte mannen. De mannen die op basis van onwetendheid van alles zouden gaan beweren, de terugkeer van fascisme. Je hebt laatst al naar rassen leer verwezen op dezelfde grond als de nazi’s, onzin en achterhaalde wetenschap. Het gaat prima met je wout.

  1. Floris

   In welk gekkenhuis woon jij, Aytas? Hetzelfde als Dendermonde?

   1. Aytas

    Indrukwekkende reactie Floris. Wat klopt er inhoudelijk niet aan mijn reactie. Volgens mij moeten jullie op DDS een knuffel clubje gaan oprichten en daar gaan jammeren dat niemand van jullie houd, dat jullie zulke brave knullen zijn en dan een glaasje ranja en een meelkoekje. Lijkt me veel minder gevaarlijk dan de onzin die jullie verkondigen.

    1. van Urk

     Dat mensen riepen dat de meeste asielzoekers criminelen waren, was volgens mensen als u ook onzin dat verkondigd werd. Nu blijkt uit onderzoek dat 1 op de drie vluchtelingen inderdaad een crimineel achtergrond hebben en zelfs met een leugen hun status hebben verkregen. Blijft u maar net zo naief en houdt bij uw standpunt dat wij weer onzin lopen te verkondigen. Maar over enkele jaren zal u erachter komen dat deze verdrag inderdaad op niets uit zal uitlopen en zo lek is als een mandje.

     1. Aytas

      Bron? Volgens mij verwijs jij naar mensen uit veilige landen.

      Heb jij ook asiel? Zo’n verrader die de buit binnen heeft?

     2. van Urk

      Ik verwijs inderdaad naar de mensen uit het veilige Noord-Afrika die massaal hier illegaal naar toe wippen. Dankzij het verdrag worden zij nu als legaal gezien en mogen journalisten niet meer openbaren dat 1 op de drie crimineel zijn .

     3. Aytas

      Onderdeel van het Rabat proces is dat landen afgewezen asielzoekers moeten terug nemen. Doen zij dit niet kunnen er sancties worden opgelegd.

    2. Groeneveld

     Aytas is rijp voor opname op de gesloten afdeling. De burgemeester van haar woonplaats zal daartoe graag een beschikking uitschrijven.

     1. Aytas

      Waarom? Alweer een reactie van infantiel niveau.

    3. Floris

     “Wat klopt er inhoudelijk niet aan mijn reactie.”
     ——————————————————————
     Teveel om op te noemen. Eén gek kan in een oogwenk meer onzin uitpoepen dan een wijze kan beantwoorden en daar begin ik dus niet aan. Dat ben jij ook helemaal niet waard.

     1. Dendermonde

      Wat een vervelende reactie. Sfeerbederf, dit soort infantiel gescheld.

     2. Groeneveld

      Dendermonde doet een openingszetje waardoor hij straks weer in het zand moet bijten.

      Als onverbeterlijke querulant en trol leer je niet zo makkelijk van lessen uit het verleden.

     3. Floris

      @ Groeneveld: Ernst Dendermonde weet dat ik hem al tijden negeer en probeert wanhopig mij tot een reactie te provoceren.

      Dat gaat hem niet meer lukken.

     4. ildib

      Heel verstandig Floris!

  2. van Urk

   Nederland doet dus minder. Nederland telt i.v. met Kenia en Irak meer dan tweehonderd nationaliteiten die als vluchteling of als gewone migrant met open armen binnengehaald zijn. Daarnaast past Nederland 14 keer in Kenia en heeft dus niet de ruimte om 85 procent vluchtelingen op te nemen. De vluchtelingen die in Irak en Kenia worden opgevangen worden gevoed en verzorgd met hulp van westerse landen als Nederland.

   1. Aytas

    De vluchtelingen worden in Kenia opgevangen niet in Nederland dat is het punt. Kenia kan niet eens voor zijn eigen burgers zorgen en via economische zaken afdeling rvo wordt de Keniaanse economie ontwricht door subsidie aan Nederlandse ondernemers te verstrekken in Kenia.

    1. van Urk

     Wat doen Nederlandse ondernemers dan in Kenia..De Keniaanse economie wordt niet ontwricht door subsidies die Nederlandse ondernemers nodig hebben om voor werkgelegenheid te kunnen gaan zorgen in Kenia. De economie in Kenia draait anders goed en heeft zelfs het hoogste bruto binnenlands product van heel Oost en Centraal-Afrika.

     1. Aytas

      De middenklasse die in Kenia in opkomst was verdwijnt al weer doordat er zoveel werkgelegenheid naar Chinese en andere buitenlanders verdwijnt. Het verdiende geld blijft niet in Kenia maar gaat naar Europa en Azië. Kapitaalvlucht is de vloek voor Afrika. Waar nooit over gesproken wordt door buitenlandse partijen. Leonce ndikumana heeft hier een heel mooi boek over geschreven. Migratie kun je hier op een eerlijke manier mee stoppen en je kunt wat aan overbevolking doen.

  3. Wout Willemsen

   “Je hebt laatst al naar rassen leer verwezen op dezelfde grond als de nazi’s, onzin en achterhaalde wetenschap”

   Oh? Waar dan precies en in welke context?

   1. Aytas

    Toen je Yernaz Ramautarsing fout citeerde. Dat het iq van oost Afrikanen lager ligt heeft niets met ras te maken maar voeding en het gebrek aan educatie generatie op generatie. Past ook helemaal bij een fvd lid anders had je je lidmaatschap allang opgezegd gezien baudets verleden met Paul Peters.

    1. Wout Willemsen

     Laat maar zien dan!

     1. Floris

      We wachten al 4 uur op een reactie van Aytas…

  4. TD

   @Aytas:
   WEG van de boze witte mannen,juist en prima gezien!
   MAAR ze komen naar de boze mannen toe,die blinden,ga ze waarschuwen opdat ze hun neuzen naar het zuiden richten,weg van de boze witte mannen haha

 5. Ritter

  Uit het artikel: “Migratie heeft zich van wetten nooit iets aangetrokken”

  Jean-Marie Dedecker schrijft in Knack over het pact o.a.:

  “Waar het werkelijk om gaat is dat door het cultuurrelativisme migratie lijkt opgedrongen te worden als was het een morele verplichting om zoveel mogelijk mensen op te vangen, hetzij uit schuldgevoel, hetzij om onze economie van zoveel mogelijk nieuwe arbeidskrachten te voorzien om zogezegd onze vergrijzende samenleving te redden.

  De sociale en culturele ontwrichting die dat met zich kan meebrengen, wordt ondergesneeuwd, en lijkt zelfs gepaard te gaan met minachting voor onze eigen westerse identiteit en beschaving.

  Joachim Pohlmann verwoordde het in een column in De Morgen als volgt: ‘De middenklasse mag opsoppen, terwijl haar verzet wordt verwaterd door de influx van die nieuwe electoraten, die zelf niet bijdragen maar wel mee bepalen.’

  De Europese elitocratie heeft het echter nog altijd niet begrepen, de linkse Franse geograaf Christophe Guilly wel: ‘Scepsis over de EU wordt geduid als een gebrek aan beschaving, de roep om een immigratiestop zou een aanwijzing zijn dat de donkerste dagen uit onze geschiedenis herleven;

  Terwijl deze kiezers alleen maar vaststellen dat zij erop achteruit gegaan zijn met open grenzen, en dat zij geen minderheid willen worden in hun eigen omgeving. Met xenofobie heeft dat niets te maken’, zei hij recent in De Morgen.”

  U kunt het hele artikel lezen in Knack.

  1. Aytas

   Het heeft inderdaad niets met xenofobie te maken maar schijnheilig gedraai.

   1. denktenk

    @aytas,

    Hoezo schijnheilig gedraai, verward persoon.

    Je hebt ook nog geen antwoord gegeven op de vraag van Floris.
    “In welk gekkenhuis woon jij?

   2. Arie B

    Wat er niet waar aan het geciteerde artikel? Ik ben het er volledig mee eens!!!

  2. Floris

   “Waar het werkelijk om gaat is dat door het cultuurrelativisme migratie lijkt opgedrongen te worden als was het een morele verplichting om zoveel mogelijk mensen op te vangen, hetzij uit schuldgevoel, hetzij om onze economie van zoveel mogelijk nieuwe arbeidskrachten te voorzien om zogezegd onze vergrijzende samenleving te redden.”
   ———————————————————————————-
   De massale immigratie van voornamelijk mensen die hetzij vanuit hun geloof (islam) hetzij vanuit rancune het westen haten heeft vreselijk veel gekost in termen van zowel geld als leefbaarheid.

   Iedereen weet dit, ook de politici. De multicul is een faliekante mislukking geworden en elke dag wordt de situatie slechter.

   Waarom wordt deze heilloze migratie dan desondanks niet tot staan gebracht?

   Ik denk dat het een combinatie is van 3 factoren:

   1) De verschuiving van het christendom naar links. Het christendom cq de christelijke politiek is heel lang een buffer tegen de opmars van links geweest, maar dat is voorbij. Zie het CDA en de Duitse CDU. Vooral de laatste is gekaapt door naïeve linkse warhoofden als Merkel. Door deze verschuiving is er geen weerstand meer tegen het politiek correctisme en is kritiek op immigratie tot taboe verheven.

   2) De verschuiving van het liberalisme naar links. De laatste echt rechtse fractieleider van de VVD was Bolkestein. Daarna zijn er alleen halfzachte D66 klonen geweest, waarvan Rutte de ergste is. Met andere woorden: de balans tussen links en rechts is al decennia zoek en het is één kleffe, amorfe kudde van meelopers geworden, ook wel het kartel genoemd. Dat zien we eveneens terug in de EU: totale eenheidsworst en de partijen die zich niet conformeren krijgen een extreemrechts etiket opgeplakt.

   3) Jarenlange intimidatie van critici. Met als gevolg dat bijna niemand zich meer uit durfde te spreken tegen de voortgaande immigratie van mensen die hier niet horen te zijn. En dat gaat gewoon door. Het N-VA is al weer beticht van racisme omdat ze tegen Marrakech zijn. Notabene door een “liberaal”.

   Door deze 3 ontwikkelingen (er zijn er meer maar dit lijken mij de belangrijkste) is een situatie ontstaan waarin noch de meerderheid van het volk, noch haar leiders de ruggengraat hebben om voor de nationale belangen op te komen en zich als een stelletje konijnen de kaas van het brood laten eten door een horde profiteurs afkomstig van de ergste shitholes op aarde.

   1. Groeneveld

    Sterke analyse Floris. Ik onderschrijf het volledig.

   2. Dendermonde

    Floris vermijdt het benoemen van de belangrijkste oorzaak: de economische behoefte van het bedrijfsleven om goedkope arbeidskrachten in te voeren voor de economische groei. De massa-immigratie was en is, zoals al uitvoerig wetenschappelijk aangetoond, een beleid van politiek rechts waarin economische belangen voorop werden gesteld en de economische en culturele gevolgen werden afgewenteld op de samenleving.

    De suggestie dat er politieke partijen immigratie zouden toejuichen is een populistische leugen. daar bestaat überhaupt de neiging om onvermijdelijke effecten van beleid leugenachtig te herformuleren tot bewust beleid dat politieke tegenstanders zouden nastreven.

 6. Arnoniemuss

  Algemeen punt.
  In het huisreglement staat onder punt 1 dat de reaguurders onder elkaar moeten afzien van scheldpartijen en grof taalgebruik. Maar de redaktie maakt daar vrijelijk gebruik van in haar artikelen. Hoofdpersonen van een artikel worden vrijwel standaard uitgescholden of beledigd. Van Toorenburg bijvoorbeeld wordt hier beschreven als ‘achterlijk’. Mijn eerste vraag; geldt huisregel 1 niet voor de redaktie in haar bijdragen? Mijn tweede vraag; mag je -met zo’n dagelijks voorbeeld van de redaktie- verwachten dat de reaguurders onderling afzien van schedpartijen en grof taalgebruik?

  1. Groeneveld

   Prima dat je dit te berde brengt Arno. Benieuwd of er een redactionele reactie volgt.

  2. Siemien

   Zij is ook achterlijk net als de rest die vind dat dit verdrag gesloten moet worden..

   1. Siemien

    Oh ja en voor alle duidelijkheid Aytas is het linkse zuigknaapje geworden hier, net als Ernst zijn linkse kots uitkotsen, structureel tegendraads, racistisch alles afschuivend op anderen door het kapen van woorden zoals fascisme, discriminatie, racisme om die te pas en te onpas te misbruiken ooh en Aytas vindt iedereen die anders denkt dom of dom rechts, zoals je wilt..

    1. Groeneveld

     Eens Siemien. Je geeft een treffende beschrijving van de gestoorde narcist Aytas.

     1. Siemien

      Ik weet het.

 7. Arnoniemuss

  Doe niet zo kinderachtig, Simien. Je bent een volwassene, neem ik aan. Gedraag je dan dienovereenkomstig.

  1. Siemien

   Nieuw naampje? die zich even als moraal riddertje komt profileren.

 8. Arnoniemuss

  Een moraalridder misstaat hier niet, Siemien. Moreel gedrag is hier een zeldzaamheid. In weerwil van huisregel 1 staat het hier nog steeds bol van de pesterijen, scheldpartijen, beledigingen en grof taalgebruik.

  1. Siemien

   Wat mij iig opvalt is dat je totaal off-topic reageert met het reglement in je handjes.
   Voorheen was hier ook altijd iemand die dat deed, anderen de maat nemen maar zelf niets inhoudelijks toevoegen..

 9. Tante Sidonia

  Niets meer en niets minder: juffie vToorenburg behoort bij de club van het “alles vernietigende correctheid!” Deze clubs zetelen in Den-Haag, Hilversum en Grachtengordel!
  Voorts is het, voor genoemde clubs, de doelstelling om alle Nederlandse normen/waarden van de aardbodem te vegen!
  Weg met woestijn-geloven Christendom en Jodendom, daarvoor het nog gewelddadiger woestijngeloof de Islam!!!
  En , o ja, het Al-Gorisme, t.w. milieu/klimaat hysterie geloof!
  “We aanbidden Yasser Klaver:
  “Pyama-vader van alle dwazen/gekken/ 2e kamerleden/huppeltrutten/ grote brillendragers ( Jetten)/Lexus rijders/Caracas ad Amstel/Ubermenschliche-Gutmenschen/ ………vult u maar verder in!!!!!
  Over 20 jaar is de burger kaalgeplukt en overwoekert door Niet-Nederlanders, maar……
  de Yasserjes, v Toorenburgertjes, Rutte,tjes, Halsema,tjes en de gehele “verwoestenden correcten” hebben hun zakken gevuld en zijn vertrokken met een Nederland in CHAOS!
  Denk er even aan op 20 maart 2019!

  1. tomygun

   Tante Sidonia , Juist +1

 10. C.A.Barstow

  En dat zit dan in de politiek?
  dan is het ook geen wonder dat het zo goed met de Nederlander gaat.

 11. TD

  Die Van Toorenburg grijpt steeds met veel vreugde de interuptie microfoon om haar naïeve immigratie/vluchtelingen visie te ventileren.
  Ze méént het ook nog,die vrouw zal best ergens goed in zijn bv psychotherapeute voor verwarde vluchtelingen die op tilt zijn geslagen door het lage vertroetel gehalte in de opvangcentra.

 12. Diederik van Walsum

  T.a.v. mevr van Toorenburg.

  Een man heeft zondagmiddag op het treinstation van het Oost-Franse Mulhouse drie vrouwen met een mes gestoken. Hij deed dat hoogstwaarschijnlijk zonder aanleiding. De krant L’Alsace meldde dat de drie vrouwen gewond naar het ziekenhuis zijn vervoerd.

  De vrouwen zijn niet in levensgevaar. De man is aangehouden en in hechtenis genomen. Hij sprak onsamenhangend en maakte een verwarde indruk. Daarom heeft de politie een psychiater ingeschakeld.

  1. Dendermonde

   Ik zie niet waarom dit een argument zou kunnen zijn in de discussie over de werkzaamheid van het Marrakesh-pact.

 13. Heras

  Er zijn steeds meer mensen die gaan twijfelen over dit pact. En hun redenering is allemaal dezelfde: te eenzijdig. En dan denkt deze Bep dat die regeringen gaan luisteren naar argumenten op een paar A 4tjes? Hoe simpel kun je zijn. Ik durf te wedden dat iedere regeringsleider zn eigen agenda heeft en stiekem in in zij vuistje lacht.

 14. Lugar

  Ik meen dat mevrouw van Toorenburg de connectie met de werkelijkheid kwijt is. In 2017 waren 235.000 asielaanvragen zonder Marrakesh, dat worden er in 2019 écht niet minder, écht niet!

  1. Siemien

   Minder aanvragen! maar niet minder migranten in Nederland, dat worden er juist steeds meer, dat vergeet men, de kern waar men steeds omheen lult is, er komen minder migranten naar Europa, dit is dus de leugen,er komen nog steeds migrantendus wordt Europa voller en voller en nu hebben “ze” een legale manier gekregen om te komen..

 15. Rosasolis

  Vandaag een merkwaardig artikel in Trouw over het huidige werk en economie situatie in Japan. Wegens het vergrijzing is er een dringend te kort aan zowel hoog-opgeleiden als gewone arbeiders. Daarom zijn een beperkte aantal migranten nu welkom in Japan…zowel mannen als vrouwen. De meeste Japanse vrouwen houden van onderwijs en een goede ban, dus de geboorte cijfers gaan steeds omlaag. En er komen steeds meer gepensioneerden. Dus de keuze: de pensioen leeftijd verhogen of een aantal gediplomeerde mensen uit het buitenland een ban geven. De christelijke gemeenschap is heel groot in Japan, en heeft veel invloed in dit land.

  1. Mart

   Hier wonen veel Japaneese goed ontwikkelde Brasilianen, en velen gingen werken in Japan,waar ze als 2e rangs burgers behandeld worden… hoor nu dat velen terug zijn omdat er geen werk genoeg is.

 16. Mart

  Wat jullie hier ook allemaal neerprenten,vòòr of tegen de binnenstroom van opvreters……jullie grenzen blijven open en mofrika is vlak bij.Dus oefen in diepbuigen of pak je koffers.Kom NIET deze kant op zonder ”selfsupportend” te zijn,want hier valt niets te halen,daarom blijven die ”opvreters” hier uit de buurt.Die Lange gaat weer tekenen bij het kruisje,reken daar maar op.Sucses er verder mee.Mart Brasil.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.