Volkskrant dicteert: het argument 'neem nou de Chinezen, nooit last van!' mag niet meer!

Volkskrant dicteert: het argument 'neem nou de Chinezen, nooit last van!' mag niet meer!

Och gossie toch! Het idee van een 'modelminderheid' is kennelijk schadelijk voor Nederlandse migranten. Chinezen hebben stress door een te hoog gelegde lat, Marokkanen worden vergeleken met Chinezen en dat wil je ook niet. Wat een drama! Gelukkig is Reza Kartosen-Wong er weer om ons in goede banen te laten deugen. Via De Volkskrant.

Volgens mij ben ik tegen een prachtig doelwit aangelopen. Reza Kartosen-Wong mag lekker deugcolumnpjes schrijven voor De Volkskrant en die mag ik weer lekker op de zondagmiddag neersabelen, heerlijk!

Goed, het argument is iedereen haast wel bekend. 'Neem nou de Chinezen hier, hoor je nooit wat over! Doen hun werk, bemoeien zich nergens mee, nooit last van.' Iedereen snapt natuurlijk dat er heus wel eens een Chinees over de schreef gaat en je wok-gerecht laat aanbranden, dat hoort er bij. Het probleem voor Kartosen-Wong is echter dat Chinezen worden vergeleken met Marokkanen, waar Chinezen de hemel in worden geprezen en Marokkanen het onderspit delven.

Alle alarmbellen gaan dan al bij hem rinkelen want weet je wel waar je op zo'n moment mee bezig bent? Migranten opdelen in 'superieure' en 'inferieure' bevolkingsgroepen! Dat is al bijna rassentheorie en dus ben je bijna een nazi. Je kunt dan nog wel gaan mekkeren over dat het gewoon gaat over de verschillen tussen de Chinese en Marokkaanse cultuur die ze van huis uit hebben meegekregen, maar dat kan natuurlijk niet want het zijn eigenlijk Nederlanders!

'Oh sorry Wout, dat wist ik niet!' Nee! Niet genoeg! Je beschouwt ze namelijk óók nog eens als 'productiemiddelen' omdat je over hard werken begon en dus heb je ze ontmenselijkt! Hoe lééf jij met jezelf?! Zit je inmiddels al te huilen in een hoekje? Mooi! Tijd voor een trap na!

Wanneer je zegt dat hardwerkende migranten succesvol zijn en anderen falen, impliceer je daarmee dat dit mede door hun cultuur en afkomst komt! Dat betekent dus dat Marokkanen het aan zichzelf én hun cultuur hebben te wijten dat zij gediscrimineerd worden op de arbeidsmarkt! Daarmee neem je kansenongelijkheid in het onderwijs en op de arbeidsmarkt dus niet mee! Zo makkelijk kom je er niet van af!

'Ja maar Wout, Chinezen beginnen toch vaak met familieleden een restaurant en springen bij vanuit heel het land om elkaars toko draaiende te houden? Daarmee creëren zij toch hun eigen kansen op de arbeidsmarkt en genereren zij toch kapitaal om hun kinderen naar goede scholen te sturen?'

Je leert het maar niet hè?! Door ons beeld van 'de succesvolle Chinees' en het geld waarmee de familie hun kinderen wil helpen, leggen wij wel zóvéél druk op die arme kindjes dat ze er helemaal aan onderdoor gaan! Wat een schandalige houding!

We hebben duidelijk nog veel te leren en mogen maar wat blij zijn met iemand als Reza Kartosen-Wong die het lot van de wok niet is toebedeeld maar onder de hoede van de Volkskrant zijn columns met pittige Szechuansaus mag overgieten. See you next week.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties