Defensie en politie samen opzoek naar nieuw personeel, zo’n 35.000 man

Commandant der strijdkrachten Rob Bauer en korpschef Erik Akerboom gaan samenwerken en elkaar niet beconcurreren bij de zoektocht naar 35.000 man personeel! Hartstikke dolletjes dit avontuur! Via het AD.

Klinkt natuurlijk leuk, zo’n samenwerkingsverband maar eigenlijk is het diep triest. Niet dat ze samenwerken, maar wel dat ze 35.000 man nodig hebben! Ja, ze hebben de meeste baat bij jong personeel en er is maar een klein deel dat tot de pensioenleeftijd in dienst blijft, maar dan nóg is het nogal een karwei en toont het eerder aan dat het wervingsbeleid tijden lang heeft gefaald.

Dit valt namelijk te merken in hun eigen verklaringen. Zo stellen ze de eisen bij voor hun personeel. Grofweg maken ze een tweedeling tussen militairen in missiegebied en agenten op straat enerzijds, en kantoor- en cybermedewerkers anderzijds. Een logische stap, maar wel een die nú pas wordt genomen. Dat duidt op noodmaatregelen en wanbeleid.

Het is praktisch ondenkbaar voor een organisatie om ‘ineens’ 35.000 man nodig te hebben. De meeste organisaties hebben behoorlijk goed inzichtelijk gemaakt wie er binnenkort de boel verlaat en wat de aanwas is van nieuw personeel. Ook staat er niet echt een groot project of een missie op de loer die ineens zo’n joekel van een personeelsuitbreiding vereist.

Het lijkt er dus meer op dat personeel om niet makkelijk inzichtelijk te krijgen redenen is vertrokken (vrijwillig ontslag en langdurige ziekte) en men jarenlang maar weinig personeel heeft weten aan te trekken. Het feit dat de twee organisaties elkaar niet gaan beconcurreren terwijl het om 35.000 man gaat zegt ook wat. Dit is namelijk begrijpelijker als het om een stuk of tien specialisten gaat die niet zo een-twee-drie te vinden zijn in Nederland. Zo positief is dit hele bericht dus niet!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

19 reacties

 1. Tguard

  Een beetje standaard, eerst de hele boel zogenaamd “reorganiseren” en dan met tekorten aan te komen zodat je de boel kan verjongen.
  Hoef je als mkb’er niet te proberen met je personeel

 2. Aytas

  ‘Dat duidt op noodmaatregelen en wanbeleid.’

  Dat duidt op toegeven aan sentiment. Zijn missies nodig in Mali? Hooguit vanuit het oogpunt van het nietbestaand(volgens boze blanke mislukkingen) neokolonilisme, dat is wat in Mali aan de hand is. Is Nederland opeens een stuk onveiliger? Niet volgens de cijfers. Is de werkdruk zo hoog? Nee de gepamperde Europeaan is niets gewend.

  ‘Het feit dat de twee organisaties elkaar niet gaan beconcurreren terwijl het om 35.000 man gaat zegt ook wat. ‘

  Wat dit zegt wordt me uit jouw stuk niet duidelijk. Ik denk dat het gewoon niet zo gemakkelijk is om mensen dat soort werk te laten doen. Wat in het geval van het leger logisch is, je kritisch vermogen moet niet groot zijn om te springen als een ander spring zegt, hooguit een stoornis als het je leuk lijkt anderen te onderdrukken en afslachten.

  Waarom zou de fascist deze week over dat budget bezig zijn geweest? Manipulatie voor zijn dictatuur, de steun van degenen met het geweldsmonopolie verkrijgen. Het is zo duidelijk. De dds lezer zal het weer compleet ontgaan.

  1. marco1

   Nu kan ik het toch niet laten om op het gedeelte de gepamperde europeaan is niks gewend. Ik kan niet voor de andere gepamperde europeanen praten maar ik kan u verzekeren dat in mijn geval de werkdruk best wel hoog is(geen moeite mee presteer ik eigenlijk het best)Tevens heb ik het idee dat im eigenlijk best hard werk niet meer zo fysiek als van mijn 14de tot mijn pak hem beet 28ste maar toch.Gepamperd? Nee ik heb de afgelopen 12 jaar nog geen dag ziekte verzuim gehad en buiten een aantal losse vrije dagen omdat ik dan wat moest regelen , in 5 jaar tijd 1 keer maand vakantie genomen ivm een verhuizing. Nee ik denk dat ik me best wel goed gedraag wat betreft hard werken.

   1. Aytas

    Hoeveel mensen hebben ieder jaar in totaal 5 weken vrij? Naast losse dagen.

    De west Europeaan is gepamperd als je het met Azië Amerika Australië Afrika en oost Europa vergelijkt. Dat systeem is financieel niet langer houdbaar.

    Dat jij de uitzondering bent die de regel bevestigt zegt niets over het geheel. Een Amerikaanse fabrieksarbeider kan in zijn levensonderhoud niet voorzien met een werkdag van 8 uur, die is minimaal 12 uur nodig. Die tijden komen hier ook, onnodig maar het is rechts en de roep op dit forum zijn voor linkse maatregelen. Ze roepen om socialistische maatregelen maar zijn oh zo rechts.

    Lieve Marco neem alsjeblieft mijn teksten niet persoonlijk, voor mij gaat het hier op dds om mensen die alles uit hun context halen zodat ze altijd anderen de schuld kunnen geven, daar schop ik tegen. Ik ben bevoorrecht in het leven en besef me dat, vanuit dat besef help ik vrienden kook voor de buurvrouw als ze ziek. Ik geloof in een betrokken samenleving. Alsjeblieft besef dat mijn teksten veelal algemeen zijn. De meeste Nederlanders zijn leuke lieve mensen die ik het beste gun. Degene die al zijn ellende op anderen afschuift en geen blijk geeft van eigen verantwoording krijgt van mij een weerwoord. Zie het alsjeblieft in die context en dan weet jij wel of ik jou bedoel. Ik betaal met plezier belasting om een alleenstaande moeder minder te laten werken zodat ze meer tijd heeft voor opvoeding, dat is wel een vorm van pamperen maar niets mis mee.

    Ik hoop echt dat je me begrijpt want ik denk dat onze instelling vrij gelijk is.

    1. marco1

     Ik vatte het niet persoonlijk op Aytas maar wilde alleen kenbaar maken dat er idd uitzonderingen zijn. Ik voel me ook in een geluks positie alleen vind ik dat dat door hard werken en kansen pakken als je ze ziet gecreeerd is. Ik weet wat het is om helemaal niks te hebben dus heb zelf ook niet veel nodig. Ik vind het decadent om daar over uit te wijden maar een percentage van wat er bij mij binnen komt gebruik ik ook om anderen te helpen die op het einde van de maand een stukje te kort komen.

     1. PMG

      ‘braakgeluiden’

     2. Aytas

      Hard werken en kansen pakken, dat is het belangrijkste. Veel mensen zijn liever lui dan moe. Wachten tot een ander het voor hen doet en als dat niet gebeurt ligt het aan iedereen behalve henzelf. Daar kan ik niet tegen. Ik doe ook een bijdrage aan goede doelen en mijn ouders betalen de scholing van al mijn neefjes en nichtjes in Afrika. Mensen moeten omhoog willen en wie daar zelf niets voor wil doen heeft pech bij mij. Ik denk dat dit het meest rechtse is wat je vandaag op dds leest.

 3. PMG

  Belachelijk, 35.000 man en gelijk ook 15 JSF jagers, niet vreemd dat de energiebelasting e.d. omhoog gaat.

  Hebben ze een hele mooie smoes gecreëerd om al die parasieten binnen te halen!

  Zet eerst al die zogenaamde werkelozen en bijstandtrekkerde moeders maar eens aan het werk!

  1. Aytas

   ‘Zet eerst al die zogenaamde werkelozen en bijstandtrekkerde moeders maar eens aan het werk!’

   Daar ben ik het helemaal mee eens. Dat een waardeloze kerel zn gezin in de steek laat en er niet voor zorgt wil niet zeggen dat je gewoon kunt werken als kinderen op school zijn. Mannen zijn echt psychisch het zwakke geslacht.

  2. TD

   @PMG:
   “Zet eerst al die zogenaamde werkelozen en bijstandtrekkerde moeders maar eens aan het werk! ”
   Ja maar dan moet je wel uitkijken,je kunt problemen krijgen met bijvoorbeeld BIJ1,het merendeel thuisgenieters is tenslotte allochtoon dus komt het discriminatie spook om de hoek kijken.

   1. Hallozeg

    TD, je weet niet waar je over typt. Vanaf begin deze eeuw is het PLAN GOEDKOPERE SLAVEN kunnen de Nederlanders voor een deel VERVANGEN, en wie niet voor MINDER MINDER MINDER zijn stinkende best wil doen voor liegende agressief kijkende VVD TYCOONS als HALBE ZIJLSTRA, krijgen te horen dat ze LUIE LABBEKAKKEN ZIJN VIA DE MEDIA van de voorzitter van de werkgeversorganisatie. Dus jij weet niks nakkes nada over MALAFIDE CORRUPTE FRAUDERENDE BLANKEN DIE DIKKE VETTE LAK AAN IEDEREEN HEBBEN.

 4. C.A.Barstow

  Eerst de mensen eruit schoppen en later weer aannemen, voor minder salaris natuurlijk,
  ja de Nederlander is gekke henkie, die trapt daar niet in.

  1. Hallozeg

   Daarom heeft Nederland straks een leger en een obscure uitzuig, eeeuh uitzendbureautje regelt de oostblokkers, en de vluchtelingen, die nog trillen met oorlogstrauma’s, kunnen aan de slag met hun WARFARE ERVARINGEN. tja, het kan allemaal in de hersenschors van een VVD ZAKENMAN die als kind te veel Donald Duck Las, na zijn ninja turtle en bassie en adriaan leer uit de media, als de mega MINDy aan de gang wil in het bestuur ven het bedrijf Nederland. Hun eigen vermogen 490 miljard Euro is een schuld van alle Nederlanders aan de kapitaalmarkt.

 5. TD

  Commandant der strijdkrachten Rob Bauer wilt flink wat militairen werven.
  Nou heb ik een idee,als men circa 30000 nepvluchtelingen tussen 18 en 38 jaar een defensie contract van één jaar geeft ze vervolgens detacheert in Afghanistan zijn we die al kwijt.
  Is veel goedkoper dan ze hier te laten.

  1. Willem Alexander

   Geniaal!

 6. Dik

  Helaas blijken er uiteindelijk geen mensen te zijn die zich voor 1700 euro per maand in elkaar willen laten trappen, veel te veel overuren draaien, bij ziekte van collega’s áltijd de klos zijn en zich de huid laten vol schelden omdat de zoveelste laagschedelige niet begrijpt dat je voor het fietsen zonder licht een boete kunt krijgen.

 7. Willem Alexander

  35’000 man , nou dat zal toch niet zo moeilijk zijn.
  Er komen er 5000 per dag europa in en die zijn allemaal jong en sterk, hebben een gevoel integratie, houden van blanke mensen en zullen alles doen om onze waarden en normen te handhaven.
  Gelukkig hebben een aantal al een goede training in conflictgebieden achter de rug, herkennen groepsverkrachting voor wat het is, bekend met no-go zones, zijn pro actief en gedreven om nu eindelijk eens legaal met wapens hier rond te lopen.
  En natuurlijk zijn ze ondervertegenwoordigd in politie en leger en dat kan natuurlijk niet. Dat moet wat bonter.
  Amsterdam lijkt me een gepaste omgeving om met deze pilot te beginnen.

  Meisjes van Nederland, de cavalarie komt eraan.

 8. Hallozeg

  Wie gaat dat betaluuuh zoete lieve gerriteje zalm even vragen wie Charles Ponzi en Adam Weishaupt waren. Stelletje scammers type JOMANDA…..

 9. Hallozeg

  Ik zal je uitleggen hoe hun “TRUCJE” werkt voor hen het beste in hun KASSA:
  Op TV zie je ze praten, de ondernemer, die heel zielig kijkt, met hondenoogjes als een PUPPIE, zoals Kees van der Staay ook kijkt als hij zijn lied zingt in de kerk, en iedereen verteld, hoe lui en waardeloos de mensen zijn, die meer dan 25 jaar werkte in zijn bedrijf, en bijna HUILEND verteld hij IEDEREEN, dat de Polen wel 3 keer zo hard werken als de werknemers van zijn bedrijf. En hij volgens zijn eigen zakjapanner en zijn eigen creatieve boekhouder het zwaar noodzakelijk vindt, zijn bedrijf PER DIRECT te verhuizen naar Polen. In de werkelijkheid op dat moment zijn de lonen in Polen 4 keer zo laag als in het land waar hij zijn bedrijf heeft gevestigd, en IEDEREEN STINKT ER IN. Medelijden opwekken met die zielige puppie oogjes, de indruk wekken en iedereen overtuigen is zijn KUNSTJE. Snap je? Dit zijn OPLICHTERS, CHARLATANS, SCAMMERS type JOMANDA. Dus die weten al lang dat iedereen er in gaat tuinen, want die doen toch wat ze WILLEN. De grenzen waren verdwenen, maar zo doen ze het. En dan voelen ze zich weer beledigt als je dit zo zegt, en zie je hun zielige puppie oogjes langzaam veranderen in die van een WEERGALOZE WOLF.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.