Dieptriest: ouder echtpaar pleegt samen zelfmoord in Tilburg

Een ouder echtpaar heeft zelfmoord gepleegd in Tilburg zo berichten Algemeen Dagblad en de Telegraaf. De man had een licentie voor het bezitten van een vuurwapen en schoot eerst zijn vrouw dood. Daarna pleegde hij ook zelfmoord. Het is niet de eerste keer dat ouderen in Nederland gezamenlijk uit het leven stappen. Enige tijd geleden gebeurde iets soortgelijks in Groningen waar ook een echtpaar dood werd aangetroffen. Een triest nieuwsbericht zo vlak voor kerstavond. 

Uit onderzoek van de politie zou blijken dat het in Tilburg niet ging om moord maar om een zelfmoord. Dat is in ieder geval goed om te weten, maar het is triest om dit vlak voor heilig avond te moeten lezen. Ik zie dergelijke incidenten dan ook als een ‘teken van de tijd’, dat het namelijk helemaal niet zo goed gaat in Nederland als velen beweren. Ook zal het ongetwijfeld aanleiding zijn voor een maatschappelijk debat over euthanasie, iets waar je ook niet vrolijk van wordt .Een huisarts vond de lichamen in de woning waarna een onderzoek van enkele uren werd uitgevoerd om te achterhalen wat er precies is gebeurd.

 

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

19 reacties

 1. Michael

  “Ik zie dergelijke incidenten dan ook als een ‘teken van de tijd’, dat het namelijk helemaal niet zo goed gaat in Nederland als velen beweren.”

  Een beetje een respectloze conclusie. We hebben geen idee waarom deze mensen kozen om uit het leven te stappen. Er zal ongetwijfeld veel persoonlijk leed aan ten grondslag liggen, maar dit toeschrijven op dat het “niet zo goed gaat in Nederland” is kortzichtige onzin. Als dit een toenemende trend is, en als men zelfmoord pleegt uit bijvoorbeeld armoede oid, dan heb je wellicht een punt. Maar zoals je al zegt, het is een incident. Een incident kan per definitie niet een teken van veranderende maatschappij zijn. Dan zou er een identificeerbare trend moeten zijn.

  Wat deze mensen dreef tot deze daad weten we niet. Laat dan het oordeel ook voor wat het is. Als men simpelweg gekozen heeft om samen uit het leven te stappen, moeten we dat ook respecteren. Een term als “dieptriest” past daar echt niet bij.

  Tot slot: “maar het is triest om dit vlak voor heilig avond te moeten lezen.” Weer niet echt een zin met veel respect. Je zou dit bericht minder triest vinden in juli?

  1. Diederik van Walsum

   Sorry Michel, maar ik vind een zelfmoord en moord nou niet echt een “incident” te noemen!
   En ja , het gaat inderdaad niet zo goed in Nederland en dan druk ik het nog zacht uit.
   En nee, ik zou dit bericht elke maand van een jaar minder of meer triest vinden, net zoals ik geen verschil maak en zie tussen volwassene en kinderslachtoffers.

   1. Duijndam

    Hoezo gaat het niet goed in Nederland?

    Wat is dit voor gelul?

    In welke landen gaat het dan beduidend beter?

    1. Ego-non-solus

     “Wat is dit voor gelul?”

     Krachttermen zijn nog steeds geen argumenten. U toont zo een armzalig niveau, ik zou dat zelf niet willen.

    2. Niet L niet R

     Jouw neem ik niets kwalijk, de enige manier die wij met z,n allen kunnen doen, is je totaal dood zwijgen!

    3. Siemien

     Nee, het gaat niet goed in Nederland, tenzij men met hun dikke vette islamitische harses een meter in het beton gegoten zit..

   2. Michael

    Maar als het geen incident is, dan moet het een trend zijn oid. Heb je de cijfers?

   3. Michael

    Bovendien wek jij ook de suggestie dat dit voorval komt doordat “het niet goed gaat in Nederland”. Waaruit blijkt dat? Weet jij de achterliggende motieven van deze mensen?

    1. Duijndam

     Straks wordt hier Mark Rutte als moordenaar aangewezen.

     Het grootste probleem van populistisch rechts is niet dat ze foute opvattingen hebben, het grote probleem is de indrukwekkende domheid.

     1. Tguard

      Het grootste probleem
      Bent uzelf met uw gegeneraliseer. Echt u bent zo ongelooflijk intelligent, uw bijdrages doen alle extreem rechtse populisten verbleken. Een zin van u och och och wat een knappe samenstelling en uw inhoud …echt ongelooflijk.

     2. Duijndam

      Welk inhoudelijk punt wenst u te maken, Tguard?

 2. C.A.Barstow

  Dat het met een sneltrein vaart bergafwaarts gaat met ons mooie land onderschrijf ik volledig, maar, dat dit ouder echtpaar daarom uit het leven stapte? dat er mensen zijn die uit pure waanhoop uit het leven stappen is waar, van het bovenstaande intrieste bericht echter kunnen wij verder niets zeggen.

 3. Beukman

  Misschien was dit echtpaar wel klaar met het leven. De mogelijkheden voor een humane euthanasie zijn bijzonder beperkt voor mensen die nog niet totaal lichamelijk en/of geestelijk zijn afgetakeld.
  Gelukkig had deze man een vuurwapen. Samen eruit stappen (indien beiden hierachter staan) lijkt mij dan een mooi einde. Vele bejaarden en hoogbejaarden die klaar waren met het leven zijn hen voorgegaan.

 4. fusilier

  Diegene die dit gedaan heeft was ziek in zijn hoofd, een normaal mens doet zoiets niet. Zoiets gebeurt in alle lagen van de bevolking,arm of rijk.

 5. zeester

  Ik heb het helaas mee moeten maken hoe thuiszorg met hoge snelheid iemand konden wassen en aankleden in no time zonder jas en schoenen uit te trekken om tijd te besparen, …….geen leuk vooruitzicht

 6. marco1

  Ja 2 oude mensen plegen net voor de kerst zelfmoord 3n dat komt omdat het niet zo goed g aat in Nederland. Jaja.

 7. J.Rademaker

  Diep triest is dat je niet op een menswaardige wijze uit dit leven mag stappen.
  Waarom mag iemand met een voltooid leven die beslissing niet nemen zonder dat treinbestuurders, brandweerlieden en andere hulpverleners daar de jarenlange gevolgen van moeten dragen.

  1. Siemien

   Weet je wat diep triest is? dat mensen überhaupt tot deze conclusie komen, een “voltooid” leven is zo’n leugen die aangepraat wordt, het respect voor het leven dat men heeft wordt hiermee volledig onderuit geschoffeld.
   Misselijkmakend vind ik het dat men zo makkelijk over het leven denkt, buiten het feit dat men hier spreekt over het einde van leven hebben we het nog niet eens over een begin van een leven, de mensheid die zo denkt over leven is een schande voor de mensheid zelf.

 8. Niet L niet R

  Deze regering zal als het zo door gaat, nog veel meer leed gaan brengen, met dit soort gevolgen!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.