Vertraging met het vliegtuig? 11 tips

Geen categoriedec 24 2018, 14:11
Het kan je zomaar overkomen. Vertraging met het vliegtuig. Door weersomstandigheden, stakingen, onderhoud of technische redenen. Wat de reden ook is, jij bent de pineut. Gevolg van die vertraging? Je urenlang vervelen op het vliegveld, of toch niet? Ik geef je elf tips waardoor jij je niet meer hoeft te vervelen tijdens vertragingen.
Recht op compensatie?
Heeft het vliegtuig vertraging? Dan is het een goede manier om uit te zoeken of je recht hebt op compensatie voor de vertraging van het vliegtuig. Dit kun je natuurlijk helemaal zelf uitzoeken, je bent zo uren verder. Of je laat iemand anders het uitzoeken. Kun jij je bezig houden met leukere dingen tijdens het wachten.
Breng de tijd in beweging door
Wist je dat de tijd veel sneller lijkt te gaan wanneer je in beweging bent? Daarom is het aan te raden om tijdens het wachten niet te blijven zitten maar juist iets te ondernemen. Ben je ook nog eens gezond bezig!
Vooruit werken
Ga je op zakenreis of heb je een laptop bij? Dan zou je ook alvast vooruit kunnen werken. In ieder geval achterstallige mail wegwerken of offertes opstellen. Het is ook een goed moment om de afgelopen periode te analyseren. Zijn de doelen behaald? Wat wordt de strategie voor de komende tijd?
Boek lezen
Normaliter neem je nooit de tijd om een boek te lezen. Nu heb je alle tijd! Heb je geen boek meegenomen? Op het vliegveld is er vast een winkel te vinden die ze verkoopt. Daarnaast kun je natuurlijk ook een ebook aanschaffen voor op je telefoon of tablet. Scheelt je ook weer aan ruimte in je handbagage.
Films kijken
Is er een goede wifi verbinding en heb je een koptelefoon bij? Dan is dit ook het uitgelezen moment om lekker een film of serie te kijken. Kun je eindelijk die ene film zien waar je al zo vaak over gehoord hebt.
Winkelen
Op kleinere vliegvelden zullen niet zoveel winkels zijn, maar heb je vertraging op een groot vliegveld dan zijn er winkels genoeg. Kun je eindelijk op zoek naar een souvenir voor het thuisfront. Of toch nog op zoek naar een extra bikini voor op het strand.
Ervaringen opschrijven
Houd je een reisdagboek of blog bij? Dan is het slim om alvast je ervaringen op te schrijven. Juist tijdens zo’n vertraging kun je een hoop inspiratie op doen. Ook leuk voor op social media of om later tijdens het kerstdiner te vertellen.
Vliegtuig spotten
Wat kun je nu beter doen op een vliegveld dan vliegtuig spotten? Mega interessant toch om te zien hoe zo’n groot gevaarte opstijgt en weer landt. Ook leuk om te zien wat voor mensen er uit zo’n vliegtuig komen. En wie er op ze staan te wachten.
Beluister een podcast
Podcasts zijn de nieuwe trend. Uiteraard overgewaaid vanuit Amerika, maar who cares. Het is hartstikke ontspannend en vaak ook leerzaam. Doe je oortjes in, zoek je favoriete podcast op en ontspan.
Spelletjes
Om tijd te doden kun je natuurlijk ook spelletjes spelen. Voor sommige spelletjes heb je helemaal niets nodig (denk aan ik zie ik zie), voor anderen alleen pen en papier. En koop je een stok kaarten dan ben je zo weer een aantal uren verder.
Mensen kijken
Een van de leukste dingen om te doen is mensen kijken. Vooral op een vliegveld want er zit altijd een verhaal achter. Zoek eens iemand uit en bedenk wat voor een verhaal diegene heeft. Waar gaat deze persoon naar toe en waarom? Wat is de relatie met de andere personen?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten