Filmpje! Hilarische Johan Derksen: ‘Lachgas is voor kinderen, ik houd alleen van pep’

Hilarische momenten afgelopen week bij Veronica Inside en natuurlijk weer dankzij Johan Derksen. Aanleiding voor een gesprek over drugs waren de beelden van voetballers van FC Arsenal waarop te zien was dat de spelers lachgaspatronen verorberden alsof het koekjes waren. De club was er niet blij mee en gaat de spelers hierop aanspreken. Tussen 2006 en 2012 stierven 17 personen in het Verenigd Koninkrijk als gevolg van het gebruik van lachgas, dus zo heel onveilig is het ook weer niet. Tijdens een feestje werden Mesut Ozil, Pierre-Emerick Aubameyang, Alexandre Lacazette en Matteo Guendouzi betrapt op het leegtrekken van meerdere patronen, die volgens Derksen tegenwoordig ‘op elke hoek van de straat liggen’. 

Wim Kieft speelde tijdens het gesprek de heilige en was behoorlijk schaapachtig aan het lachen. “Doet dat wat dan, dat lachgas?” vroeg een stiekeme Kieft alsof hij geen idee had waar het over ging. Derksen was toch wat meer open tijdens het gesprek en stelde zichzelf kwetsbaar op. Een ‘beetje kinderachtig’ ziet het er wel uit die ballonnen, aldus de commentator. Dat de spelers van Arsenal onder vuur komen te liggen vanwege de consumpties vonden de commentatoren dan ook jammer. Wim Kieft zag er weinig ergs in en vindt het jammer dat alles onder een vergrootglas ligt tegenwoordig: “Maar dat was juist ’t leuke aan het voetbal ook, dat je met z’n allen gewoon op stap ging, tegenwoordig is dat allemaal niet heel handig, gebeurt er iets dan worden er hele verhalen van gemaakt”.

En daar heeft Kieft natuurlijk wel een punt want door media en de sensatie zijn dergelijke verhalen direct voorpaginanieuws. De jongens van Arsenal kunnen dan ook op een reprimande rekenen van hun baas. Lachgas is overigens niet onschadelijk zoals Kieft wellicht dacht. Bij veelvuldig gebruik kan het leiden tot hersenschade en in sommige gevallen raken personen zelfs verlamd door een tekort aan vitamine B12. Maar zoals bij alles met ‘te’ ervoor geldt dit dus ook voor lachgas: teveel is niet goed. Een populair product is het in ieder geval wel, zo was er een Amsterdamse ondernemer die winkelgasten voorzag van lachgas tijdens het shoppen. Dat laatste is wel erg bizar.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

14 reacties

 1. Meester Kong

  Prachtig om te zien dat DDS elke scheet van Johan geweldig vindt nadat die heeft aangegeven dat FvD zijn keuze zal zijn.

  1. Top

   Je kan het zeker niet hebben, dat jouw persoonlijkheid elke dag vager en vager wordt. Tot dat je bij het leger onzichtbaren hoort, die alleen nog op dit soort sites te vinden zijn als het reageren maar gratis is! Stumper!

  2. Aytas

   Ja het valt wel op onze libertariers die met fascisme op de loop gaan.

  3. Arie B

   Ik ben blij dat jij ook eens iets prachtig vindt. Dacht dat je alleen maar zuur en grauw kon zijn.

 2. TD

  Aha, nu snap ik het!
  90 minuten volgas over het veld draven en geen vermoeidheidsverschijnselen waar te nemen,aannemelijk toch een beetje gesnoven enzo

 3. Lugar

  Johan Derksen zegt wel veel hoor… en soms ook helemaal niets.

 4. marco1

  Het eerste wat ik doe als ik thuis ben is de was in het machine en uitzending gemist veronica inside kijken. Ik vind dat een topshow.

 5. Benny

  Fascisme aytas.? Is altijd in combinatie met geweld en anti democratie. Waar zie jij dit dan. Fascisme word totaal verkeerd geïnterpreteerd door jou net als rasicme… Domme doek

  1. Lugar

   @Benny: Ik zie dat je reageert op Aytas, ik zie ook het begrip ‘fascisme’. Een advies; negeer Aytas! Het is volkomen nutteloos om daar op te reageren. Voor mij is dat automatisch, hij/zij staat in mijn script.

  2. Sibvach

   Bij Antifa en Islam zie je facisme.

   Aytas is een troll en draait alles om.

  3. Sibvach

   fascisme

 6. Fonzie

  Morgen Hiddema bij VI.

  1. marco1

   Echt o ik kan niet wachten dat word keuk samen met Johan.

 7. C.A.Barstow

  Johan is een geweldige vent!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.