Forum voor Democratie blundert met petitie: mogelijk duizenden handtekeningen ongeldig

Forum voor Democratie heeft ondertussen meer dan honderdduizend handtekeningen voor haar petitie tegen het Marrakesh pact verzameld. Hartstikke leuk natuurlijk. Maar oplettende burgers hadden al vrij snel door dat er iets niet helemaal klopte. Zo is de software waarmee de partij de petitie heeft gelanceerd zo lek als een mandje. Door een fout in het verificatieproces is het mogelijk om met niet-bestaande e-mailadressen en foutieve persoonsgegevens een handtekening te zetten. De Volkskrant berichtte hier twee dagen geleden al over en ook Chris Aalbers (TPO) liet dit eerder deze week al zien. Het is jammer dat dit probleem met de ICT-diensten nog steeds niet is verholpen. De partij van Baudet haalt dan wel tienduizenden handtekeningen binnen, maar iedereen kan altijd beweren dat het een ‘neppetitie’ is.

Hoeveel handtekeningen van de petitie ongeldig zijn is onbekend. Maar onderstaande voorbeeld laat in ieder geval zien dat de beveiliging van de petitie niet op orde is. Normaal gesproken worden in dergelijke ICT-processen verificatiemiddelen ingezet. Dit om te voorkomen dat personen als ‘Nijntje’ politieke initiatieven ondermijnen. Wat je niet wilt is dat tegenstanders van jouw politieke visie, jouw betoog ondermijnen vanwege een praktisch probleem. Dit is een zwakte, die verder zal worden uitgebuit elke dag dat het probleem blijft bestaan. Maar wellicht is het aantal ondertekeningen dat foutief is laag. Desondanks een praktisch foutje dat in de toekomst voorkomen dient te worden.

Ondertussen zit de petitie op de score van 127.123 handtekeningen. Dat is erg knap en ook erg mooi om te zien. Baudet scoort goed met het Marrakesh pact. Volgende keer kan dit dus nog beter door het verificatieproces goed te ontwerpen. Daarmee zou de partijtop voorkomen dat de boodschap, die zij middels  de petitie willen overbrengen, verzwakt door kritieken op de validiteit van het instrument. Een korte test laat zien dat ook vandaag de petitiesoftware nog niet op orde is, ondanks het feit dat de Volkskrant hier dus al twee dagen geleden melding van maakte. Zo ondertekende ‘Nijntje Een lief klein konijntje’ de petitie tegen het Marrakesh pact ook:

De petitie is bedoeld om een duidelijk en betrouwbaar signaal af te geven aan kabinet Rutte III, dat Nederlanders niet akkoord gaan met het ondertekenen van het VN-migratiepact van Marrakesh. De regering heeft op basis van het debat met de Tweede Kamer al laten weten een inlegvel aan het verdrag toe te voegen en bij ondertekening een stemverklaring toe te voegen om bepaalde randvoorwaarden voor de partners duidelijk te maken. Bijvoorbeeld dat Nederland het pact als niet-bindend ziet. Daarmee probeert de regering eventuele rechtszaken, waarbij het verdrag op tafel zou kunnen komen te liggen, voor te zijn.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

49 reacties

 1. Lugar

  Nu zullen er enkele simpelen zijn die nu een megavreugdedansje gaan doen maar het verandert niets aan het feit dat hier een megaramp in wording is. Er is al veel gezegd of Marrakesh en FVD is één van initiators geweest en heeft deze discussie aangezwengeld. “Onze” Regering moffelt ons opnieuw in een verdrag waar wij absoluut niets aan hebben en waar de mondialen, de linksaffers en de gelijkheidsevangelisten hun corrupte anti-democratische handen bij aflikken.

  O ja, FVD heeft in ieder geval iets gedaan, altijd nog weer beter dan niets!

  1. C.A.Barstow

   Het is te erg voor woorden maar al zou het aantal keren dat er getekend is
   precies kloppen, in Den Haag zullen ze er zich niets van aantrekken,
   wij hebben nu eenmaal met een stel land en volksverraders van doen die ons land besturen, zij gaan om het zo maar eens te zeggen over lijken.

   1. Lugar

    +1

    Helemaal juist. Helaas merk ik om mij heen dat steeds meer kiezers denken dat het nu toch helemaal geen moer meer uitmaakt wat je stemt of wat je ervan vindt. Die gelatenheid en begrijpelijke onverschilligheid is nog wel het meest bedreigend.

  2. Stanly2000

   Lugar, je kon er op wachten. Natuurlijk zou er commentaar komen op de petitie. Komt Den Haag en companen niet goed uit.

  3. Hallozeg

   Jullie hebben zelf geen antwoorden want VRAAG EN AANBOD zijn jullie GELDSLANGETJES. Dus antwoorden zijn niet gewenst, MEER VRAAG en MEER KOPEN KOPEN KOPEN die kapotte klokken die 2 keer per dag op de goede tijd staan maar je hebt er geen klap aan is de STRATEGIE van die lachende hyena’s in THE JUNGLE BOOK VAN NEOCON VVD PARTIJ KARTEL. Dus jullie moeten eerst nog leren het symbool piramide, leren dat fraude en corruptie jullie NORM zijn, en in Den Haag men LACHT als die hyena’s, want schapen die god volgde werden apen die geld volgen onder leiding van ROOFDIEREN, wanneer ze op de planeet aarde MENS worden is nog niet bekend. zzijn nu wolven in schaapskleren ook, want het stond in hun sektarische kabbala boekie uit ROME gelanceerd met broodje aap verhalen over HOE JE VAN STENEN BROOD KAN MAKEN, dat is nu hoe je van mensen economisch gehakt kan maken. Dus die hele schetsvertoning de hele eeuw zou zo met 1 A4 helemaal ONTKRACHT kunnen worden omdat het de Mythe Serpent is uit het oude Egypte, maar ja, je wil niet uit elkaar gesneden worden door de JOSEFS die ze dan op je afsturen met hun EERWRAAK DE DOOD VAN JEZUS NOG EEN KEERTJE TE GAAN WREKEN als een EERWRAAK ACTIE in een Turkse Familie, Corleone GODVADER FAMILIAS TERREUR in Europa dus. Ga dat zo omschrijven, en je bent 2019 verder in je HOOFDJES mensen, moeilijk? Welnee, maar dat is dus verboden door onder andere Van der Staaij, Balkenende, en die CIRKEL GAAN WE DOORBREKEN. Wij zijn niet achterlijk, maar ja, Christenen geloven nog steeds dat het WEL zo is, omdat ze zelf in die broodje aap verhalen blijven geloven, terwijl je op de HAVO leert….. dat ze ONZIN VERKOPEN.

 2. Scaldis

  Al zou 10 procent nep zijn, dan nog is de weerstand enorm groot. Ongeldige petitie of niet, Rutte tekent toch wel het verdrag, al dan niet met een velletje pleepapier.
  Het signaal van de bevolking is onmiskenbaar. Bij de verkiezingen volgend jaar
  zal blijken hoe nep de weerstand is.

  1. Lugar

   @Scaldis: Bij verkiezingen blijkt het electoraat doorgaans te lijden aan collectief geheugenverlies, dat werd zichtbaar toen Rutte stoer deed bij de Turkse bezigheden in Rotterdam rondom het bezoek van de Turkse minister Fatma Betül Sayan Kaya. Ineens was iedereen vergeten dat Rutte ook maar gewoon een keiharde leugenaar is die ons al jarenlang verraad.

   1. Scaldis

    @Lugar ik ben bang dat je gelijk hebt. Waarschijnlijk is het slechts ijdele hoop.

    1. Lugar

     @Scaldis: het állerergste is, en ik hoor, zie en lees het steeds vaker, dat het electoraat (kiezer) massaal afhaakt en geen interesse heeft in politiek en de politieke besluitvorming. En de redenen zijn divers maar ook valide:

     – Ze luisteren toch niet
     – Ze gaan hun eigen gang
     – Het heeft geen zin om te protesteren
     – Als je jezelf wel uitspreekt (referendum) doen ze niets met de uitslag
     – Verkiezingsbeloften worden gebroken
     – Zolang ik maar in kan loggen op Facebook…

     1. Jacco

      Lugar protesteren heeft wel zin maar niet met 100 man vredelievend zwaaien met een vlaggetje schiet gewoon niet op maar das nederland zoals je al zegt zolang ze maar kunnen inloggen op Facebook

     2. Lugar

      @Jacco: Inderdaad, er heerst nog zeer veel onverschilligheid, dat komt de gevestigde orde wel goed uit. Maar… je hebt maar één iemand nodig om een polonaise te starten. Baudet is begonnen!

 3. Lugar

  Vrijdag kreeg ik een mail van Thierry:

  Beste ***, waarschijnlijk hoorde u het al: de regering maakte vanmiddag bekend het Marrakesh immigratiepact op 10 december gewoon te willen tekenen. Ondanks de massale protesten er tegen. Ondanks de dramatische gevolgen voor Nederland.

  Het kan Rutte gewoon helemaal niets schelen. Ik ben niet kwaad. Ik ben woest!

  Help ons om samen Nederland in beweging te krijgen.

  We hebben nog één kans om het dramatische Marrakesh Immigratiepact te stoppen.

  Die kans is er op dinsdag 4 december bij het debat erover in de Tweede Kamer. Hoe méér handtekeningen we dan hebben verzameld, hoe sterker we staan. En hoe groter de kans dat VVD en CDA gaan bewegen.

  Spoor daarom iedereen in uw omgeving aan om de petitie te ondertekenen. Laten we massaal in actie komen om tegen te houden dat onze grenzen nóg verder open gaan en de ongecontroleerde immigratie nóg verder toeneemt.

  Daarom wil ik u vragen om de petitie door te sturen naar uw vrienden, kennissen, collega’s, buren en familieleden. Deel de petitie via social media, whatsapp of email!

 4. Ad Infinitum

  Wat mij verbaasd is dat kennelijk een paar duizend (?) man bereid zijn zomaar een handtekening te zetten onder een petitie zonder zich ervan te vergewissen of het wel zuiver is. Er is direct vergeten dat er ooit een referendum is geweest over de WIV. Nu geef je alle prive info weg ? En dat referendum moest en zou er komen!

  1. RS

   en met het stemmen ( stemvee ) zal het niet anders gaan………..liegen en bedriegen , stempassen c.q. stembiljetten klopte niet. Van de PVV lagen de stembiljetten in een kliko.Het is een grote, hele grote LEUGENBENDE !!!!!!

  2. Lugar

   “Nu geef je alle prive info weg…”

   Leuk om te zien dat jij niet getekend hebt.

 5. Aytas

  Dit is geen fout maar een bewuste poging tot bedrog. Helemaal in de lijn van fascisme.

  1. Lugar

   – fascisme

   Het is tijd om afscheid te nemen Aytas, het was mij een genoegen maar ik ben jouw geroeptoeter nu zat. Je geeft geen voorbeelden mijn vragen blijven onbeantwoord, je bent geen serieuze gesprekspartner en wil dat ook niet zijn. Je gaat in m’n script.

   Toedeledokie!

   1. Aytas

    Ik heb heel vaak uitgelegd waarom baudet een racist en fascist is. Dat het jou niet zint jammer dan.

    1. Rosasolis

     @Aytas en Marija. De F.v.D. heeft inderdaad racisten in het partij. Ik herinner nog de uitroepingen van medewerker Y. Ramautarsing van enkele maanden geleden. Hij heeft verklaard dat zwarten zouden een lage IQ hebben. Omdat er toen felle kritiek was, heeft dit man zich direct terug getrokken als kandidaat.

   2. Marija

    Mee eens *******

 6. Spaanse kok

  quote: Het is jammer dat dit probleem met de ICT-diensten nog steeds niet is verholpen.
  .
  Niet FvD maar de ICT diensten zijn de schuldigen.
  Tuurlijk is het de schuld van anderen.

 7. Lugar

  “We hebben nog één kans om het dramatische Marrakesh Immigratiepact te stoppen.

  Die kans is er op dinsdag 4 december bij het debat erover in de Tweede Kamer. Hoe méér handtekeningen we dan hebben verzameld, hoe sterker we staan. En hoe groter de kans dat VVD en CDA gaan bewegen.”

  Bron: FVD

 8. Heras

  Dat de stemming een beetje knullig is verlopen doet niet ter zake. Ik geloof dat Rutte bewust dit pact niet eerder bekend gemaakt heeft om geen hetze onder de bevolking te veroorzaken. Dat merkte ik aan de minister die aan de journalist vroeg :, help mij even, .. was dit eerder bekend gemaakt, dan zouden er misschien meer ministers geweest zijn die twijfelden en dit pact niet wilden tekenen.

  1. Lugar

   De tekst was in mei 2018 al bekend, inderdaad.

  2. Aytas

   Dat de stemming een beetje knullig is verlopen doet niet ter zake? Beetje fraude is prima als het jouw doel dient. De fvd stemmer aan het woord.

 9. Heras

  Waarschijnlijk was het helemaal niet de bedoeling geweest om dit pact openbaar te maken. En of Rutte zal veranderen na alle
  protesten betwijfel ik.

  1. Aytas

   Het is onderdeel van het Rabat proces. Dit proces kun je al jaren openbaar op het internet vinden. Er is een mogelijkheid om je in te schrijven voor een nieuwsbrief waardoor je al het laatste nieuws krijgt. Dat jij je niet informeert zegt alleen wat over jou. Wat het over baudet zegt is dat hij het niet begrijpt of bewust een populistisch standpunt in neemt om stemmen te winnen.

  2. Lugar

   @Heras: Ik heb inderdaad al eens gelezen dat het niet de bedoeling was dat de tekst openbaar zou komen. Of dit echt zo is weet ik niet. Ik heb het verdrag gelezen en het is echt niet best! Wij staan concreet aan de vooravond van een groot probleem en Den Haag laveert ons bewust de afgrond in. Dit heft onze sluisdeuren op en zet d sluizen wagenwijd organisaties hebben geen belang bij nationale grenzen en soevereiniteit. Daarom omzeilen ze de democratie en het democratisch debat met een ‘niet bindend’ verdrag dat via de rechters alsnog (juridisch) bindend verklaart zal worden.

   Kijk maar naar het ‘niet bindende’ klimaatverdrag (Parijs Akkoord) waarmee Urgenda haar zin kreeg bij de rechter waardoor Nederland zich alsnog wel juridisch moet verbinden met de uitgangspunten van het ‘niet bindende’ klimaatverdrag. Urgenda heeft zich succesvol beroepen op het Europese Verdrag voor de Rechten van de Mens waarmee ze voorbijging aan het democratische proces van onze nationale parlementaire instituut.

   Iets dergelijks zal ook gaan gebeuren wanneer de eerste Marrakeshmigrant ons land binnenkomt. Als eerste zal hij/zij gebruik gaan maken van het volledig gratis recht op juridische bijstand wanneer álle registers opengaan om zo iemand in Nederland te houden. Waarom zou een Regering tekenen als men dit niet wil?

   1. Lugar

    Dit heft onze sluisdeuren op en zet de sluizen wagenwijd open. Globalistische en mondiale organisaties als de VN en de EU hebben geen belang bij nationale grenzen en soevereiniteit.

 10. Fortiori

  Mr. Hiddema kan toch wel advies geven over zo’n petitie op het internet? En hoe zit het dan met al die getekende nep aangiftes m.b.t. Geert Wilders?

  1. Lugar

   @Fortiori: Ik betwijfel of Hiddema zicht of inzicht heeft in de krochten van het www.
   En of het FVD faalt is nog maar de vraag. Veeleer zou gekeken moeten worden naar het signaal van deze petitie i.p.v. de geldig- of ongeldigheid van een aantal handtekeningen. Handig is het niet maar helemaal niets doen kan altijd nog.

   1. Fortiori

    U weet hoe het werkt. Het zal er niet op aankomen (zie wat Mr. Knoops doet) dat er meer dan 120.000 man opgeroepen kunnen worden om de geldigheid van hun stem te bevestigen waarmee FvD wat mee kan. Inderdaad het blijft een signaal.

    1. Lugar

     Bijna goed! Er is natuurlijk een verschil tussen het doen van (valse) aangifte en het, al dan niet, foutief of onterecht tekenen van een petitie.

     Er bestaat zelfs een verschil tussen een onterecht (in mijn ogen) rechtszaak ende terechte bezorgdheid en boosheid over een mondiaal verdrag dat er uiteindelijk toe zal bijdragen dat Nederland nóg meer migranten zal ontvangen die bovendien nóg vaker en met succes een beroep zullen doen op onze sociale voorzieningen die door mij, als belastingbetaler, betaald zal moeten worden.

     Wat wil je nu eigenlijk zeggen, Fortiori?

     1. Fortiori

      Ik kan er niets anders van maken. Los van alles zal het niet tekenen geen garantie zijn om het vluchtelingen probleem effectief op te lossen.

 11. staleo

  Als ik het goed begrijp zijn er al meer dan 1/3 van de deelnemende landen die niet tekenen, dus een 2/3 meerderheid halen ze niet. Of komt er straks weer ineens een aangepaste meerderheid uit de hoge hoed.

  1. Lugar

   @Staleo: Ik las dat ook in de brief van Bruins. Maar hoe het precies zit? Het belangrijkste is natuurlijk dat wij zo’n gedrocht nooit moeten tekenen!

 12. IJsbrand Koudvuur

  Erg bedenkelijk dit alles…
  …Maar de politiek is ook erg bedenkelijk.

  Als het waar blijkt te zijn, een minpuntje van FvD dan.
  En nu net dat ik begin te overwegen om op FvD te gaan stemmen.
  Ik zal het nog maar even aankijken?

  1. Lugar

   Aankijken kan altijd nog, nietsdoen is ook een optie. Ik vind het tekenend dat FVD in elk geval wel iets doet.

   1. IJsbrand Koudvuur

    “…Ik vind het tekenend dat FVD in elk geval wel iets doet…”

    Hmm…
    Daar heb je gelijk in.

    1. Lugar

     En ik heb niet de indruk dat jij op nog meer (bootladingen) migranten zit te wachten?

     1. IJsbrand Koudvuur

      ..nope.

     2. Lugar

      Dan heb je vast getekend…?

     3. IJsbrand Koudvuur

      Uiteraard heb ik getekend…

      …daarom proef ik nu een naar smaakje als het een ‘valsche’ uitslag gaat betreffen…

     4. Lugar

      Zeker, valsch is niet eerlijk!

 13. Lugar

  Nog een paar dagen… Ik hoop maar dat het aantal mensen dat de petitie tekent flink gaat toenemen! De consequenties van dit verdrag zullen stuitend zijn en het lijkt (nog) niet tot de Nederlandse bevolking door te dringen.

 14. Lugar

  Europese Unie zet vol in op desastreuze Marrakesh immigratiepact. Geen wonder dat Rutte het koste wat kost wil doordrukken… Teken net als meer dan honderd vijfendertig duizend (> 135.000) anderen de #StopMarrakesh petitie: fvd.nl/marrakesh

  Bron: Twitter Baudet

 15. Lugar

  Achter het migratieverdrag van ‘Marrakesh’ zit een ander, nog funester vluchtelingenverdrag.

  Het lijkt van een welhaast duivelse sluwheid: terwijl de elite heel Europa op zijn kop zet en laat debatteren over het migratiepact van Marrakesh, heeft zij het plan daar in alle stilte NOG een pact te laten aannemen. De gevolgen daarvan zijn voor Europa nog veel verstrekkender en vernietigender dan het al zo omstreden migratiepact.

  In media doodgezwegen
  Het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft zwart op wit bevestigd dat dit tweede pact eveneens op 11 december in Marrakesh getekend moet gaan worden. De Duitse parlementariër Martin Sichert (AfD) heeft dit bekend gemaakt: naast het ‘Globale Pact voor Migratie’ blijkt er nog een tweede te zijn, waarover binnenkort wordt beslist: het ‘Globale Pact voor Vluchtelingen’. Dit verdrag wordt in de media doodgezwegen. Er zal over worden gestemd in de generale VN-vergadering.

  Massieve druk
  Dit andere pact behelst twee hoofddoelen: het verminderen van de druk op landen van eerste ontvangst en het vergroten en opnieuw opzetten van vestigingsprogramma’s. In ronde bewoordingen: landen van eerste ontvangst als Turkije en Jordanië moeten door Europa ontlast worden. Het overgrote deel van de vluchtelingen moet met behulp van migratie- en hervestigingsprogramma’s naar Europa worden overgebracht. Deze eindeloze stroom zal dus ook naar Nederland komen en daar onze huizen- en arbeidsmarkt, onze sociale voorzieningen en onze cultuur in het algemeen onder massieve druk zetten.

  Versneld ondertekend
  De globale elites zijn zich de weerstanden hiertegen in Europa wel bewust. Oorspronkelijk lag het in de bedoeling dit vluchtelingenpact pas in de late herfst van 2019 te ondertekenen. Het Duitse ministerie van Buitenlandse zaken heeft bevestigd dat dit versneld gaat gebeuren. Het VN-vluchtelingenpakt zal eveneens op 11 december in Marrakesh worden ondertekend. Kennelijk wil men voorkomen dat de weerstanden te hoog kunnen oplopen en wil men bovendien profiteren van de afleiding die het andere omstreden verdrag, het migratiepact van Marrakesh, oproept.

  Politiek wel verplichtend
  De formulering van het Duitse ministerie, terug te vinden op de website van de publicist David Berger, is overigens interessant. “Het VN-vluchtelingenpakt wordt op 10/11 december 2018 in Marrakesh (Marokko) aangenomen – naast het eveneens juridisch niet-bindende, politiek echter wel verplichtende Globale Pact voor veilige, geordende en reguliere migratie (Global Compact on Safe, Orderly and Regular Migration, GCM). De Duitse autoriteiten zijn dus eerlijker dan de Nederlandse regering: beide verdragen van Marrakesh zijn wel degelijk verplichtend.

  Bron: cultuurondervuur.nu

 16. Heras

  Ook op andere webkranten lees ik dat mensen angstig uitkijken naar de gevolgen van de ondertekening. Een kleine troost, over 2,5 jaar kunnen wij de Vvd en d66 wegstemmen. En reken maar dat de opkomst om te stemmen groter zal zijn wanneer de nederlanders de gevolgen van meer migratie zullen zien.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.