Ja hoor, Mark Rutte en kornuiten doen wéér een inlegvelletje: ‘Aanvullende verklaring toevoegen aan Marrakesh pact’

Het is weer eens tijd voor het befaamde inlegvelletje. Eerder deed Rutte dit al om te doen alsof hij de uitkomst van het Oekraiene-referendum serieus nam. Destijds deed de Volkskrant een factcheck waaruit bleek dat de waarde van het inlegvelletje ongeveer zo groot was als het gewicht daarvan. Nada. Nu heeft Rutte laten weten dat het kabinet het Marrakesh pact toch wil gaan tekenen en daarbij een inlegvelletje toevoegt met daarin de tekst dat Nederland het pact als niet bindend beschouwd. Daarmee zou dan de kous af zijn. Ogenschijnlijk een doorzichtige methode om kritiek op het kabinet te doen verstommen. De vraag is echter of de oppositiepartijen zich bij de neus laten nemen door het papiertje.

In tegenstelling tot Estland, Tsjechië, Polen, Hongarije en nog een aantal andere landen ondertekent Nederland het pact dus wel. Wat precies de waarde is van het ondertekenen van een pact wanneer deze toch niet juridisch bindend is blijft echter de vraag. Laten we hopen dat de minister president weet waar hij aan begint. Volgens hem blijft Nederland gewoon in staat zelf de migratieprocessen vorm te geven, al lijkt daar p dit moment al weinig sprake van te zijn: “En dat betekent dus dat wij het recht hebben om onze eigen grenzen te beheren, ons eigen toelatingsbeleid te voeren. We kunnen zelf onderscheid maken tussen reguliere en irreguliere migratie. Alles onder het behoud van onze eigen wetgeving.” Voorman van Forum voor Democratie, Thierry Baudet, had er wel een mening over:

Ook Jan van de Beek, die we kennen van de website demo-demo.nl, vond het een vreemd verhaal van Rutte. En vroeg zich af of de premier ‘de tekenen des tijds’ wel kon lezen. Die tekenen waarnaar hij verwijst worden steeds duidelijker. Het mondiale pact staat ondertussen onder zware druk en er lijkt weinig over te zijn van draagvlak. Zo heeft Matteo Salvini, minister van Binnenlandse Zaken in Italië, laten weten niet eens naar Marrakesh af te reizen en de verklaring evenmin te willen ondertekenen. Toch is het niet vreemd om samen te werken en migratieproblemen mondiaal aan te pakken. Daarom is het van belang dat Mark Rutte het huidige akkoord afwijst en gaat pleiten voor een nieuw pact. Tenminste, als hij serieus denkt dat dit een oplossing vormt voor de problemen. Want als allerlei andere Europese landen hier niet aan meewerken dan heeft het verder weinig zin voor Nederland.

Viktor Orbán schijnt een eenvoudige oplossing te hebben:

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

49 reacties

 1. Koos sssss

  Als je het pact niet als bindend beschouwt moet je het domweg niet tekenen. Dan weet je zeker dat het niet bindend is.

  Dan kan je -hetgeen God verhoede- evengoed nog volgens de regels van dat pact te werk gaan. Alleen houdt je dan zelf de regie. Zonder drang van buitenaf en zonder dat allerhande dramclubjes vol deugmenschen je als staat voor de rechter dagen.

  1. Lugar

   @Koos: Als Nederland tekent betekent dit dat een rechter de eerste Marrakeshmigrant in het gelijk zal stellen. Verdragen gaan namelijk boven het nationaal recht. Wanneer dat gebeurt staan de sluizen open, en in feite staan ze dat nu al.

   1. Siemien

    Punt is dat de Nederlandse bevolking dit niet door heeft..
    Rutte is echt een vervelend mannetje voor onze maatschappij..

 2. Jacco

  Word tog eens wakker rutte

 3. C.A.Barstow

  Iedereen met maar het minste greintje mensen kennis wist het toch al.
  Een inlegvelletje? ja dat weten we wel hoe dat bij die landverrader Rutte gaat.

  1. Arie B

   Gelukkig hebben we een paar Trump-voorbeelden dat later eruit stappen ook mogelijk is.

 4. Lugar

  Ook Forum voor Democratie vindt het ’inlegvelletje’ bij het pact een lachertje, twittert partijleider Baudet. „Denkt Rutte dat we gek zijn ofzo?”

 5. Marija

  Rutte is al jaren gewend zijn zin te kunnen doordrijven, het klootjesvolk pikt alles. Wat een ellendebak is het toch, want met geen enkele mogelijkheid kun je stellen dat ondertekenen van dit pact, een voordeel is voor ons land en bevolking.
  Ja voor hem zal het geen windeieren leggen.

  1. hans-e-pans

   Misschien heeft Mark R. daarom wel heeeeel lang bij zijn moeder/ouders gewoond omdat die hem altijd en overal zijn zin in gaf/gaven, dus Nederland zit daardoor met de gebakken peren.

 6. Lugar

  Citaat Telegraaf 29 nov 2018:

  “Sinds de migratiecrisis in 2015 hebben landen als Duitsland, Oostenrijk en Denemarken hun grenscontroles steeds verlengd, waarmee het vrije verkeer van personen in de EU een dode letter lijkt te worden. Het parlement wil controles alleen in uitzonderlijke situaties en als laatste redmiddel. „Het Schengengebied is geen politiek speelgoed”, aldus D66-Europarlementariër Sophie in ’t Veld. „Grenscontroles worden heel makkelijk opgetuigd en bijna gedachteloos verlengd, zonder duidelijk bewezen noodzaak.”

  Jeroen Lenaers (CDA) stemde tegen. „Het gaat over de soevereiniteit van landen om bij dreigend gevaar hun grenzen te kunnen controleren.” Hij erkent wel dat „een lidstaat natuurlijk niet voor elk wissewasje de grens mag dichtgooien, maar als de nood aan de man is moeten er wel uitzonderingen gemaakt kunnen worden.”

 7. HierBenIk

  Heel simpel op Facebook lid worden van Gele Hesjes NL en er met z’n allen tegen aan net als in Frankrijk en België! Kom op mensem!

 8. Scaldis

  Een velletje wc papier heeft meer waarde

  1. Lugar

   Exact, en ze weten het!

 9. Ernst Quispel

  “Denkt Rutte dat we gek zijn ofzo!?”

  Dat zou me niet verbazen.

  1. chrism

   @EQ , ja dat denkt Rutte en het ergste is nog , dat hij zelfs denkt “kan mij het schelen “.

 10. FLP

  Marx Rutte zit op de wc en trekt nog een velletje van de leugenrol. Kijk eens Nederland zoveel schijt heb ik aan jullie. Totaal disrespect voor het Nederlandse volk heeft deze man.

  1. Lugar

   En er komt nog een volgend probleem. Iedereen heeft straks recht op AOW, ook als je geen arbeidsverleden hebt en niets hebt gedaan aan een aanvullend pensioen. Dat geldt dus straks ook voor alle nieuwkomers die mogen rekenen op de gunstige effecten van het Marrakeshverdrag, namelijk; gratis geld!

   1. Fortiori

    Het recht onstaat indien binnen de landsgrenzen gewoond te hebben. Maar als je 10 jaar kunt opbouwen is dat geen vetpot. Een Nederlander die 30 jaar buiten de landsgrenzen heeft vertoefd wordt 60% gekort. Het is niet allemaal gratis…

    1. Lugar

     Natuurlijk is het wel degelijk gratis voor de honderdduizenden nieuwkomers en de (ongetwijfeld) honderdduizenden die na Marrakesh nog gaan komen.

 11. van Urk

  ”Volgens hem blijft Nederland gewoon in staat zelf de migratieprocessen vorm te geven.” In welk vorm dan¿ Het is nu al een klerezooi met duizenden illegalen in ons land die hier nooit hadden mogen komen. Ons systeem kraakt aan alle kanten omdat ons land te vol en daarom te duur wordt, politie kan duizenden misdrijven niet aanpakken, op scholen kan de orde niet meer bewaard worden, ziekenhuizen moeten sluiten, de zorg is overbelast en we moeten steeds langer werken om deze opgestapelde klerezooi te kunnen betalen. En wat zou er met het tekenen van het verdrag weer tegenover moeten gaan staan, dat corrupte Afrikaanse landen opeens wel hun burgers terug willen gaan nemen¿ Kom op Mark Rutte, handel nu eens echt in het belang van Nederland en stop die ontwrichtende immigratie van gelukszoekers. Niet tekenen en onze grens voor illegalen op slot zetten. Dat is de oplossing.

  1. Lugar

   @van Urk: Je stelt teveel vragen! De 100 vragen van Baudet werden ook niet beantwoord. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je vragen stelt, dat doe je niet in een parlementaire democratie. Den Haag beslist wat goed voor jou is en jij moet verder je mond houden.

   1. van Urk

    Als zij zo doorgaan komt de overheid namens het volk er wel achter wat goed voor hen is.

    1. Lugar

     Je mag het misschien niet hopen, maar wat mij betreft mag deze klucht volledig in het honderd lopen.

     1. robroy

      MISSCHIEN GEBEURD ER NOG WEL IETS VOOR 10 DEC JE WEET HET NOOIT, IEMAND ZIJN LAMPJE MAG WAT MIJ BETREFT RUSTIG UIT GAAN ……..

 12. Sibvach

  Als deze genderneutrale pinokkio ons wederom gaat verraden, nu met dit verdrag is er nog maar 1 oplossing.

  FUCKING WAR IS COMING!

  1. Lugar

   @Sibvach: De resultaten en de gevolgen zouden dat nog wel eens tot gevolg kunnen hebben!

  2. robroy

   De wapens worden wel opgepakt @Sibvach dat duurt niet zo lang meer

  3. sjun

   Die laatste is via de strategie van de baarmoeder ook al gaande al hebben de meeste ingezetenen er nog geen enkel idee van hoe islamisering en omvolking op de Balkan vorm kreeg en waarom dat in ons land en in de rest van Europa bij ongewijzigd beleid ook maar zo zou kunnen gebeuren.

 13. AS210854

  Het wordt nu hoogtijd dat Rutte en zijn kornuiten zich psychisch laten door lichten. Als de Nederlandse bevolking straks in de strond zak zijn de heren allang Nederland uitgevlucht. Zum kotsen.

  1. Loes

   Helemaal mee eens

 14. TD

  Mark Rutte en het Marrakesh pact vind ik een vreemde zaak,het lijkt alsof Nederland op de een of andere manier onder druk staat om te tekenen,en zich daartoe al verplicht heeft!
  Misschien hangt het zwaard van Damocles boven het hoofd van Rutte,maar wij weten niet wie het geslepen heeft?

 15. Troelstra

  Op den hoek van de straat
  staat een VVD-er,
  ’t Is geen man, ’t is geen vrouw,
  Maar een ras-plebejer!
  Met het verdrag van Marrakesh in zijn hand,
  staat hij daar te venten;
  En verkoopt zijn vaderland
  voor dertig rooie centen.

 16. Loes

  Die leugenachtige pinokkio moet afgezet worden!lachen en tekenen ! Volgend jaar zit hij in brussel en laat ons achter met zijn rotzooi!kan die lange neus niet afgezet worden? Hij is mentaal niet meer bij zinnen!!!

 17. RS

  Het pact vermeldt 27 keer “we commit”. Dat betekent: “wij verplichten onszelf”. Dus de bewering dat het pact niet bindend zou zijn is een leugen.Het kabinet tekent dus toch voor méér massa- immigratie, méér islamisering en méér terreurdreiging
  In het pact staat diverse keren vermeld dat het niet juridisch bindend is. Evenwel is in diverse landen de vrees ontstaan dat het pact in de toekomst zal worden gebruikt om zaken af te dwingen bij de rechter. Onder andere de Verenigde Staten, Hongarije en Oostenrijk hebben om deze reden al laten weten het pact niet te steunen.Ik ben ook tegen en zou dit nooit tekenen!!

  1. Lugar

   Natuurlijk is het pact wel bindend. Via de rechter, dus buiten de democratische rechtstaat en buiten het parlementaire debat, kan een migrant gewoon gaan eisen. De rechter zal dit verdrag absoluut bindend verklaren! Verdragen gaan boven nationale wetgeving.

   1. Mariposa78

    De laatste stand is dat onze premier weer eens inlegvelletje uit zijn lade getoverd heeft en dat moet dan verklaren dat het pact geen nieuwe verplichtingen, kan opleggen aan ons land.

    Maar als het pact geen nieuwe verplichtingen kan opleggen, dan bestond deze in feite dus al lang.

    Maar als het al al lang bestond, is het pact
    – althans voor ons land – totaal overbodig,
    echter aangezien het toch getekend moet worden.
    De conclusie in deze is dat het wel bindend is en het wel degelijk nieuwe verplichtingen bevat.
    Het tovervelletje van Rutte….. we weten al lang hoe dat gewerkt heeft bij het Oekraïne verdrag en het verdrag van Maastricht!

 18. Mariposa78

  Wat een stel leugenaars zijn het in Den Haag, volgens de regels van de VN is het niet mogelijk om een velletje toe te voegen of veranderingen aan te brengen.
  En het is wel bindend als er ondertekent word DUS………….

 19. fusilier

  Je zou haast denken wat hebben wij als rechtgeaarde Nederlanders hier nog te zoeken

 20. staleo

  Het zou goed zijn als de ondertekenaars verantwoordelijk zijn voor de latere gevolgen, en hiervoor ook ter verantwoording kunnen worden geroepen.

 21. Heras

  Rutte zal over een paar jaar moeten constateren dat het inlegvelletje totaal geen invloed heeft op de
  Immigranten. Over een paar jaar wordt hij hopelijk weggestemd door het Nederlandse volk.

 22. Gerlos

  NEE RUTTE NIET TEKENEN.

 23. Ome Wim

  Alleen al die eeuwige irritante grijns van die man, mijn hond lacht ook zo.

 24. Arie B

  Pappen en nathouden. Een beetje tussendoor proberen te leveren en zowel de kool als de geit willen sparen. Echt weer dat halfslachtige gedoe van die plucheplakkers.

  1. Arie B

   Error: leveren

 25. Bes Tolen

  Het schandalige, dat allerlei groepen maar illegaal vreemdelingen hebben geholpen zich hier te vestigen. Vaak ging het initiatief uit van clubs hier. Dat was bij eerste groepen vreemdelingen asielzoekers het geval. ik noem maar eens weer: Tamils in samenwerking met de Oost Duitse communisten. (Russische communisten steeds in reserve functie) Oorspronkelijk om die Tamils over de grens met West Berlijn te schuiven. Zigeuners (40000 in korte tijd) uit Roemenië. Belangrijke organisatie Kerk en Wereld en aanverwant in Driebergen. (denk ook aan de praktijken van de wethouder R van de Kletersteeg daar)
  De massa immigratie gaat natuurlijk gewoon door en dat vraagt om heel zwaardere tegenwerking wil de bevolking nog zich staande kunnen houden.
  De selectie van politici vindt in de meeste politieke partijen op de foute basis plaats. Er is daar geen plaats voor tegenstand tegen massa immigratie e.d. Daar begint het onheil.

 26. Troelstra

  Migratie uit Afrika: leugens en mythes

  Geplaatst op 29 november 2018

  Het VN-migratiepact heeft de discussie rond de migranten uit Afrika weer doen oplaaien. Linda Polman (foto), journaliste en schrijfster van twee boeken over Afrika, doet in een recent interview (De Telegraaf, 27 november 2018, p. 20) allerlei beweringen over de Afrikaanse bevolking. Het is de moeite waard om deze beweringen nader te bekijken, omdat ze wel vaker gebruikt worden om de discussie in een bepaalde richting te sturen.

  Polman beweert dat:

  1. Het geld van ontwikkelingshulp gaat niet naar de meest behoeftigen, maar naar zogenaamde agenda’s. Hiermee verwijst ze naar de Millenniumdoelen. Dat zijn onder andere minder armoede, werk voor iedereen, minder honger en meer meisjes in het onderwijs. Dit zijn toch echt doelen die gericht zijn op het dagelijkse leven van de armsten. (Bron: UN, We can end poverty)

  2. In Europa heerst de angst dat de Afrikaanse bevolking explodeert van 1,2 miljard naar 2,5 miljard in 2050. Volgens het Population Reference Bureau zal de bevolking van Afrika groeien van nu 1284 miljoen naar 2586 miljoen in 2050. (Bron: PRB, Population Data Sheet) De projecties van dit instituut zijn zeer betrouwbaar gebleken. Voor het jaar 2100 worden ruim 4 miljard mensen berekend. Pas aan het einde van de eeuw zal het gemiddelde kindertal per vrouw gedaald zijn tot 2 á 3. Het woord ‘angst’ moet suggereren dat het allemaal wel meevalt.

  3. Dat komt allemaal hierheen. In Europa denken we echt niet dat ze ‘allemaal’ hierheen komen. We beschikken namelijk over onderzoek ter plekke, dat uitwijst dat 35 miljoen Afrikanen serieus overwegen om naar Europa te migreren. (Bron: Afrobarometer, 2018)

  4. Dus betalen we om de Afrikaanse bevolking te stoppen. Alsof zoiets kan. Geboortebeperking is een fantasie. Het kan niet alleen, het gebeurt al. In drie landen, Ethiopië, Malawi en Rwanda loopt al twintig jaar een experiment met geboortebeperking. In deze landen wordt vooral gewerkt met de prikpil, daarnaast is het aantal sterilisaties sterk toegenomen. Het voordeel van de prikpil is dat het 2 á 3 maanden werkt zonder dat de vrouw daar verder omkijken naar heeft. Uit de sterke toename van het gebruik van de prikpil blijkt volgens het rapport ‘dat gezinsplanning in deze drie landen een culturele norm is geworden’. (Bron: USAID, Three succesfull sub-saharan familyplanning programs)

  5. Een programma om de bevolkingsgroei te stoppen, is veel ingewikkelder dan om kinderen een prikje te geven tegen polio. Er zullen complete staatsbestellen omver moeten… Dat zijn langdurige, culturele veranderingen. Dit lijkt op de traditionele marxistische roep om revolutie teneinde een nieuwe orde te construeren. In werkelijkheid zijn er in het verleden tal van marxistische experimenten geweest in Afrika, die alleen maar hebben geleid tot meer armoede. Dat is die armoede die Polman juist wil bestrijden.

  6. De migratie uit Afrika ligt op gemiddeld 100.000 mensen per jaar. Het aantal moet suggereren dat het allemaal wel meevalt. Het gaat ook helemaal niet om het aantal. Het gaat om de vraag: wat moeten wij met deze mensen? In Europa zijn we bezig met digitalisering en robotisering en mensen boven de 50 worden werkloos. Terug naar de feiten. In Afrika maakt maar 1 op de 3 mannen de middelbare school af. Slechts 1 procent komt in het hoger onderwijs terecht. De gemiddelde Afrikaan heeft 7 jaar minder onderwijs genoten dan de gemiddelde Europeaan als hij 18 jaar oud is. (Bron: Worldbank, At the crossroad, 2008, p. 20 en 21). Afrika kan dus voornamelijk mensen leveren die in Europa worden gezien als laaggeschoold. Deze mensen zijn kansloos op de arbeidsmarkt in Europa.

  7. Uit Oost-Europa komen vier keer zoveel mensen als uit Afrika. Dit is een kromme vergelijking. De migranten uit Oost-Europa komen legaal, namelijk als gevolg van akkoorden in het kader van de EU. Ze hebben opleidingen en diploma’s die voor de toetreding zijn vergeleken en kunnen dus meteen aan de slag. Bovendien hebben ze een Europese culturele achtergrond en spreken ze vaak de taal van het aankomstland. Tenslotte is de kans bij hen veel groter dat ze terugkeren naar het land van herkomst als ze geen werk meer hebben.

  8. Migratie tegenhouden vergt een heel andere inspanning. Begin eens met een goede publieksvoorlichting, zodat we leren zonder angst naar de migratiecijfers uit Afrika te kijken. Hoe kunnen we migratie tegenhouden? Door zonder angst te kijken naar de cijfers. Kennelijk kunnen we de bootjes op de Middellandse Zee tegenhouden door magisch denken. Het zit allemaal tussen onze oren: we moeten ons wereldbeeld kantelen en dan is plotseling alles opgelost. Dit klinkt heel erg als het vertrouwde marxistische wensdenken dat als we onze ideologische kaders maar loslaten, de echte mens als bij toverslag in ons boven komt.

  Linda Polman is niet de enige die de oude marxistische leugens en mythes over ons heen gooit als een verstikkende deken. In de media trof ik nog een paar juweeltjes:

  9. Afrikanen krijgen veel kinderen, omdat ze overwegend katholiek zijn en de paus nog veel invloed heeft in Afrika. Als we kijken naar het aantal kinderen per vrouw in de Afrikaanse landen, blijkt dat die het hoogste is in de islamitische landen in het noorden. In Niger, Mali, Burkina Faso en Tsjaad ligt de vruchtbaarheid tussen 5,5 en 7 kinderen. In Somalië op 6,0. Het lijkt onwaarschijnlijk dat dit is vanwege de invloed van de paus. In de overwegend katholieke landen meer aan de kust, zoals Ghana, Ivoorkust en Benin ligt de vruchtbaarheid tussen 3,9 en 5,0. Ondanks de invloed van de paus? Ook in Centraal Afrika ligt de vruchtbaarheid rond de 5,0, met uitzondering van Angola. In andere katholieke landen, zoals Spanje, Italië en Latijns Amerika krijgen de vrouwen gemiddeld maar 2 kinderen of zelfs minder. De invloed van de paus is dus geen beslissende factor. (Bron: PRB Data sheet 2018)

  10. Afrikanen krijgen veel kinderen als zekerheid voor de oude dag. Dit veronderstelt dat hoe meer kinderen een echtpaar krijgt, ze beter onderhouden kunnen worden als ze ouder worden. Maar klopt deze veronderstelling? In 2003 maakte de groep van 15 tot 24 jaar 63 % uit van de werklozen, terwijl ze maar 33 % van de populatie uitmaakt (Bron: Africarenewal). De situatie is sindsdien niet verbeterd. De ILO schatte in 2017 dat 70 % van de jongeren werk deed ver onder hun opleidingsniveau en dat jeugdwerkloosheid met 80 % was gegroeid. (Bron: Africarenewal). Jeugdwerkloosheid betekent dat jongeren jarenlang niet of nauwelijks bijdragen aan de familiehuishouding. Ze zijn eerder een last voor hun ouders en familie dan een inkomstenbron. Minder kinderen is de meest efficiënte manier om jeugdwerkloosheid tegen te gaan.

  11. Afrikanen krijgen veel kinderen, omdat het Westen ondoordacht betere medische zorg heeft gebracht en daardoor de kindersterfte sterk is gedaald. De VN probeert al sinds de jaren 1970 om de Afrikaanse landen te bewegen tot gezinsplanning, maar dit werd altijd afgewezen. In 1994 heeft de VN de laatste bevolkingsconferentie gehouden. De uitkomst van de conferentie werd geformuleerd in 200 aanbevelingen met focus op sociale veranderingen, zoals verbetering van de positie van de vrouw, om gezinsplanning te bevorderen. De resultaten van dit programma zijn op zijn best magertjes. In landen als Egypte en Bangladesh is de vruchtbaarheid in de periode 1995-2015 nauwelijks gedaald (Bron: PRB, What was Cairo?). Het wordt dus tijd om iets anders te proberen.

  Door: Bert Dijkstra

 27. chrism

  INLEGVELLETJE OEKRAINE, RUTTE VVD !!!! NEDERLAND STEMDE NEE MET MEERDERHEID !!!!!!!!!!!!!

  INLEGVELLETJE TOETREDING EU , BALKENENDE CDA !!!! NEDERLAND STEMDE NEE MET MEERDERHEID !!!!!!!!!!!!!!!!

  INLEGVELLETJE MARAKESH , RUTTE VVD DIKKE STEUN; D66 , GROEN LINKS, CDA, CU , PVDA , SP !!!!! NEDERLAND ZEGT NEE EN DE MEERDERHEID KOMT WEL !!!!!!!!!!!!!!!!

  het gaat echt niet de goede kant meer op en Nederland vergruist , doelstelling EU ; alle opgeslagen tegoeden in de pensioenen en overschotten Verzekerings gelden naar de EU met vriendelijke groet J Juncker, Macron , Verhoffstadt , Timmermans , Merkel en de allerliefste groeten M. Rutte , A Pechthold , Buma , Jetten , Klaver , Ascher en overige consorten .

 28. janszm

  De quasi intellectueel Rutte leert niets van de geschiedenis en heeft daarom geen benul van de toekomst. Regeren is vooruitzien. Dat kan alleen als je iets opgestoken hebt van het verleden.
  Zijn studie was weggegooid geld. Als nar doet hij het zeer goed.

 29. Bes Tolen

  Eén van de strategieën, die de ”Deep state” in petto heeft, is Europa en Afrika tot één geheel te maken. Dat is gebaseerd op het oude Romeinse Rijk, dat een provincie Africa bezat. Dat was eerder Punisch gebied en omvatte delen van Noord Afrika, in het bijzonder het huidige Tunesië en West Lybië. Hier zijn christendom (de kerkvaders) en jodendom (Soussa) theoretisch gevormd. Door nu overloop van Afrikanen naar Europa wordt de eenheid bevorderd. Europeanen maken dan verder geen kans meer op zelfhandhaving. Deze constructie biedt grote voordelen voor de eigenaren van de godsdienst: hun misdaden over de eeuwen gaan alleen de uitgeschakelde Europeanen aan, die verder niet meer lastig zijn en de Afrikanen kunnen alleen maar blij zijn met de nieuwe situatie. Een sinistere theorie, die best werkelijkheid kan worden. Immers Europeanen hebben niet anders gedaan dan altijd toegeven en de kwaliteit van het leven van eigen bevolking ondergeschikt te maken. Het is vanzelfsprekend dat de massa immigratie permanent is en dus alleen maar kan toenemen. Daar is ook alle overheidsbeleid al langer op ingericht. Zonder twijfel worden zo de Europeanen zo kapot gemaakt. Wie dat niet ziet, is wel heel erg dom.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.