George Bush senior overleden op 94-jarige leeftijd

George Herbert Walker Bush is vrijdag overleden. Een compleet zielloos figuur die afleiding van binnenlandse problemen door oorlog te voeren tot een kunstvorm verhief. Via de Telegraaf.

Geboren als zoon van Prescott Sheldon Bush, die flinke winst maakte door steun te verlenen aan het opkomende Derde Rijk, lag George senior er warmpjes bij. Na even wat gevlogen te hebben en te zijn neergehaald tijdens WO II was het tijd voor iets rustig; de olie-industrie.

Dat bleek al snel goed te lopen en meneer had na wat leuke contactjes als Saudi-Arabië wel zin aan een nieuwe uitdaging, dus wat doe je dan? De CIA. Als we een memo van J. Edgar Hoover mogen geloven was Bush senior flink betrokken bij de fuck up in Cuba genaamd The Bay of Pigs Incident.

Goed, CIA-werk was toch niet helemaal wat hij ervan had verwacht, dan maar de Amerikaanse senaat in! Hij verloor eerst van een Democrat in Texas, werd verkozen als afgevaardigde namens het zevende kiesdistrict van Texas, verloor weer van een Democrat in Texas, werd toen maar ambassadeur bij de VN en daarna begon het balletje pas echt te rollen.

Na Nixon kwam Ford en die zag wel iets in Bush. Ford stuurde Bush naar China en na een jaar werd Bush voorgedragen als nieuwe directeur van de CIA. Inmiddels is het baantjes-hoppen geworden en deed Bush een gooi naar het presidentschap. Hij moest tegen Reagan in de Republikeinse voorverkiezingen en daar had je toch echt persoonlijkheid voor nodig, dus verloor hij. Wel werd hij ‘running mate’ van Reagan, dus kon hij mooi meeliften op andermans succes.

Dat hij verder een slappe zak hooi was bleek wel toen een gebrek aan vertrouwen, zichtbaarheid en populariteit steeds vaker onderwerp van gesprek werd rondom Bush. Gelukkig was Saddam Hussein net begonnen met de stampij in Koeweit, waar Bush gretig gebruik van maakte. Toen hij verloor van Bill Clinton was het snel gedaan met zijn leven als publieke figuur en mocht zijn zoon de bende in het Midden-Oosten nog eens dunnetjes overdoen. Ook niet bepaald een succes te noemen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. Gekko

  Triest niveau Wout Willemsen. Je schrijfsels zijn bepaald geen verrijking van het kwaliteitsgehalte van DDS. Laat ik het daar maar bij laten.

 2. Spaanse kok

  Na de inspirerende en waarderende woorden van de altijd objectieve Wout nog maar wat gekopieerd uit diezelfde telegraaf:
  WASHINGTON – Met zijn ontwapenende humor, zijn toewijding en zijn authenticiteit heeft de vrijdag overleden oud-president George H. W. Bush (94) generaties Amerikanen geïnspireerd om zich in te zetten voor de publieke zaak. Dit zegt de Amerikaanse president Donald Trump in een verklaring. „President Bush vond altijd een manier om de lat hoger te leggen.”

 3. Meriadoc Brandebok

  Prachtig artikel, Wout, ontroerend: ik werd er door geraakt. Er klinkt een grote waardering in je tekst door. Laat Tim Engelbart je maar een bonus geven. Mooie woorden.

  1. marco1

   Hahaha ja over de doden niets dan goeds is DDS Wout niet onbekend. Verder 94 jaar een respectabele leeftijd.

   1. Meriadoc Brandebok

    Nee, men geeft de doden kennelijk liever een trap na. Inderdaad, 94, respectabele leeftijd.

 4. Lugar

  Dag George!

 5. Freba

  Heerlijk; weer een van de grootste Vazallen uit de US geschiedenis “verdwenen”. Grote knecht van de Wapenindustrie. Zag ooit een plaatje van George SR ergens in de Noordzee – in de sixties- op zijn eigen booreiland. En wie was daarbij aanwezig, enen mevrouw van Buren SR; Koningin Juliana, U weet wel………….Uiteindelijk is elk cirkeltje rond. Shell en firma van Oranje bijten elkaar in het geheel niet.

 6. sjun

  De geschiedenis komt vast met een ‘wat’ positiever oordeel over G.W. Bush. Maar het lijkt me evident dat de oorlog tegen Saddam H. vooral is begonnen om de dollar te redden en tot in lengte van jaren vooral anderen voor de Amerikaanse schuldenlast op te laten draaien. Bush had als gekozen Amerikaanse volksvertegenwoordiger natuurlijk weinig keuze dan dit avontuur aan te gaan om niet als soortgelijke dimwit herinnerd te zullen worden als Jimmy Carter.

 7. Heinz

  94 jaar, en dan pas doodgaan. Het is toch wat ! Who wants to live forever. ?

  1. Lugar

   “Het is toch wat!”

   Ja wat is het eigenlijk?

  2. Top

   Ik geloof er dan ook helemaal niets van! Dit is nepnieuws! Nog even, en dan is Elvis Presly ook niet meer onder ons. Maak dat de koekoek wijs.

 8. Svetlana

  Bush was een neoconservatief. Meer hoef ik niets te zeggen

  1. tomygun

   Zoals shit blijft shit hoeveel je er ook van produceerd .

  2. marco1

   Idd wat mij betreft zegt u helemaal niets.

  3. Top

   Gelukkig! Dat je je mond dicht houdt, het begon hiet al aardig te stinken.

 9. Nuts

  Mooi stuk.

  Nog ter aanvulling:

  George Bush SR. was hoofd van de CIA toen Kennedy vermoord werd.

  Kennedy is die president die publiekelijk sprak over de Deep State infiltratie.

  Volg Q anon en Trump via het internet en zie wat er de komende 2 jaar allemaal uit gaat komen…

  Bertus,

 10. fanof43

  Wat een ongelooflijk naar en misselijkmakend commentaar! Absoluut beneden de maat.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.