Joran van der Sloot wil toch liever straf in Nederland uitzitten

Joran van der Sloot wil toch liever straf in Nederland uitzitten

Die vent blijft toch weer opduiken in de media hè? Meneertje wil graag terug naar Nederland. De Peruaanse overheid wees dit af maar Joran is een volhouder! Via de NOS.

Hij zit in Peru vast voor de moord op Stephany Flores. Daar kreeg hij 28 jaar voor. Ergens borrelde dan toch het idee bij hem op dat Nederland wel eens fijner kon zijn dan Peru en diende een verzoek tot overplaatsing in. Mocht hij echter naar Nederland worden overgeplaatst, dan krijgt hij de straf naar Nederlandse maatstaven. Dat zou een totaal van 18 jaar zijn, haal je daar de gezeten tijd nog van af dan zou hij over vier jaar al vrij kunnen komen!

Is dat even een leuk vooruitzicht, ons Jorannetje weer fijn op eigen bodem! Herkend door iedereen, gehaat door iedereen, kan nooit meer in Nederland aan het werk en voelt zich binnen de kortste keren onveilig en heeft bescherming nodig. Nou, Nederland zou Nederland niet zijn als het daar niet keihard voor buigt!

Gelukkig werd het verzoek afgewezen want hij had nog een boete van € 50.000 openstaan. Daar is Joran het weer niet mee eens want hij is al geld aan het inzamelen zegt hij zelf. Hoe hij dat inzamelt wordt niet duidelijk, maar gezien het feit dat hij in de gevangenis zit blijven er niet veel opties over. Hij heeft een heel gul netwerkje van mensen opgebouwd die hem geld lenen voor de boete, of hij 'verricht diensten' in de gevangenis. Laten we niet doen alsof hij 50.000 cupcakes heeft weten te verkopen in de Peruaanse gevangenis.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties