Het zat er een keer aan te komen: Scholen met handen in het haar om memes van leraren

Geen categorienov 30 2018, 21:00
Propjes gooien is bijna verleden tijd nu alles langzamerhand gedigitaliseerd wordt op school. Bijkomend effect is echter dat het treiteren van leraren tegenwoordig óók gedigitaliseerd is geraakt! Via het AD.
'Middelbare scholen in heel het land worstelen met memes', luidt de inleidende zin in het artikel. Er is zelfs een jongen geschorst op het Frits Philips lyceum in Eindhoven. Het lijkt natuurlijk een compleet nieuw fenomeen maar in werkelijkheid is het gewoon hetzelfde patroon via nieuwe kanalen.
Een scholier maakt een foto van een docent, het liefst op een ongelukkig moment of plukt een lelijke foto van z'n Facebook. Daar plakt de scholier vervolgens tekst onder van beledigende aard. Is de tekst ook nog eens gekoppeld aan een bepaalde context, dan is het natuurlijk lachen, gieren en brullen. Niet te hard natuurlijk want dan kun je je mobiel inleveren.
Kennelijk 'worstelen' scholen hier dus mee, terwijl hetzelfde gedrag nu hooguit beter in beeld is geraakt. Het is te verleidelijk voor een scholier om niet zoiets te gaan maken en je wilt ook niet de enige uit je klas zijn die niet weet waar 'die lijpe meme' over gaat, dus moet je bijblijven. Het enige wat een school kan doen is foto's van docenten maken aanpakken en foto's van docenten zelf zoveel mogelijk afschermen.
Je merkt echter een duidelijk generatieverschil vanuit zowel de docenten als Omroep Brabant, want ze sluiten af met de insinuatie dat sommige scholieren 'zelfs hakenkruizen' hebben gebruikt in posts. Nou dat is toch wel echt een nieuw fenomeen dat we zeker in de gaten moeten houden, want straks kopen ze nog graffiti en kalken ze de dichtstbijzijnde brug helemaal onde-... oh wacht, die zit al vol.
Wen er maar aan, docenten, deze harde/foute humor was er al toen ik nog een brugpiepertje was, mijn mobiel had toen alleen nog een afschroefbare antenne.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten