Het voltallige D66-bestuur kapt ermee in Eindhoven en stapt op, maar waarom?

Alle bestuursleden van de D66-club van Rob Jetten zijn in Eindhoven opgestapt. De reden waarom blijft vooralsnog gissen, want communicatie vanuit de partij over het gebeuren blijft vooralsnog achterwege. De lokale afdeling deed het tijdens de gemeenteraadsverkiezingen dit jaar helemaal niet zo slecht en behoorde gewoon tot de grootste vier partijen. Deelnemen aan de coalitie leek dan ook eenvoudig voor de partij, maar op één of andere manier lieten de lokalen het lopen en belandden ze buiten het college van burgemeesters en wethouders. 

Wel was er afgelopen jaar gerommel binnen de top van de lokale afdeling en kreeg een wethouder te horen van de regionale D66-commissie dat ze ongeschikt zou zijn als wethouder. Best wel vreemd natuurlijk dat ze tijdens de vorige bestuursperiode wel gewoon wethouder was. Ze is nu dus geen wethouder, maar alsnog wel raadslid. Ondertussen ex-bestuursvoorzitter Mark van Glabbeek liet op Facebook weten te zijn gestopt en dit te betreuren, maar gaf verder geen informatie over de redenen. Hij schreef: “[…] Tot mijn verdriet heb ik vanochtend samen met mijn collega-bestuursleden Cosmas, John, Martijn, Sjef, Andor en Rogier besloten om onze taken als bestuursleden van D66 Eindhoven per direct neer te leggen. Tot een persoonlijke toelichting ben ik altijd bereid. […]”

Waar het op lijkt is dat voormalig wethouder Scheurs haar positie als wethouder wilde behouden en met het aantal zetels dat D66 haalde en de coalitiebesprekingen in het vooruitzicht had ze een kans gemaakt. Maar daar stak het landelijke bestuur en die commissie dus een stokje voor. Wellicht was de enige manier om haar buiten de wethouderspost te behouden zonder verdere schade voor de partij om niet deel te nemen aan de coalitie en daarmee Scheurs buitenspel te zetten. Buiten spel staat ze dan ook samen met haar collega-raadsleden en ze was nog boos ook. Boos omdat ze op haar teentjes werd getrapt en geen dikke beurs als wethouder kon binnenslepen wellicht?

Wat denkt u, wat is er met D66 in Eindhoven gebeurd?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

9 reacties

 1. C.A.Barstow

  Dit is natuurlijk goed nieuws, nu de rest van die cultuurverwoesters en landverraders op de schop, dat scheelt een berg ellende in dit land.

 2. Gekko

  Wat er gebeurd is daar weet ik niet. Maar ze geven in Eindhoven in ieder geval het goede voorbeeld. Laat ook het landelijke bestuur van D66 maar opstappen. Of nog beter: de stekker uit de partij trekken. Zijn we eindelijk verlost van die Drammers (en Ollongren, Kaag en Jetten in het bijzonder).

  1. TheresaGeissler

   Jetten? Wat mij betreft zit die niet eens buitengewoon in de weg. Hij is niet eens fout te noemen, hij is … niets. Een robot. Niet de moeite waard om je daar druk over te maken.

   1. PMG

    Leuk voor je achterban, sta je als kiezer leuk voor paal!

    1. Top

     Dat sta je toch wel! Al zouden ze blijven zitten.

   2. Lugar

    @TheresaGeissler: Dat past prima bij de totale ondergang van die neppartij, ze hebben alle idealen bij de het grofvuil van de coalitie gezet omwille van de regeringsmacht. Ze zullen opgeheven worden of eindigen met drie zetels in de achterbanken, D’66 stelt helemaal niets meer voor en is al op schoot van Yasser Feras gekropen.

 3. edoc431

  zo gaat dat met een partij die niet kan samenwerken ,weg ermee .

 4. Gerlos

  Werk aan de winkel PASPOP Jetten in Eindhoven en hopelijk in heel Nederland.

 5. nienke

  Voor mijn part stappen ze allemaal op heb helemaal niets met deze partij, ben in elk geval al dol gelukkig dat ik die Pechtold is opgedonderd.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.